-
Χρήστο με κατατόπισες. (τώρα δεν καταλαβαίνω τίποτε)
Τελικά οι υπολογισμοί θα γίνουν με 0,16 επιτάχυνση σεισμού και q=3,5 (όχι 1,5 ή 2) γιατί μου είπαν ότι το κτίριο είναι μικρό και θα υπάρχουν τάσεις ανατροπής. Άλλαξαν πολλές φορές τις θέσεις από τα τοιχεία (να είναι περιμετρικά) ώστε να εξυπηρετούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια αλλά και να είναι το κέντρο περιστροφής στο μέσο του κτιρίου. Επίσης, από τους υπολογισμούς με το μεγαλύτερο σεισμό θα κρατήσουμε τη θεμελίωση (κοιτόστρωση) και 2 γωνιακές κολώνες που θα γίνουν μεγαλύτερες. Τα δοκάρια δεν θα ενισχυθούν και οι πλάκες θα είναι λεπτές (14 οι μικρές και 18 η μεγάλη).
edit
Με τη νέα διάταξη των τοιχείων (χωρίς ενισχύσεις), το κτίριο αντέχει και q=2 με μικρές αλλαγές μόνο στον οπλισμό των κολονών.Οι υπολογισμοί θα υποβληθούν με q=3,5.
-
Έγινε σεισμός κατα τις 5.30 ή ήταν η ιδέα μου;
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Έγινε σεισμός κατα τις 5.30 ή ήταν η ιδέα μου;Τώρα που το λές...
Κάτι κατάλαβα, αλλά... -
Ορκίζομαι! εγώ εγώω δεν... δεν έφαγα εχθές φασολάδα!
-
δεν αναφέρουν τπτ τα ΜΜΕ
-
Μην ασχολείστε με τριαράκια.
-
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
what's going on?Έχει καιρό να κάνει σεισμό και είναι εποχή ψαρέματος. Ρίχνεις και περιμένεις. Αν σου κάτσει έγινες πλούσιος.
Οι πιθανότητες είναι καλύτερες από το τζόκερ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχει καιρό να κάνει σεισμό και είναι εποχή ψαρέματος. Ρίχνεις και περιμένεις. Αν σου κάτσει έγινες πλούσιος.
Οι πιθανότητες είναι καλύτερες από το τζόκερ.
πριν από λίγο......
http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=detail&id=112752
κουνηθήκαμε καλά στη Λιβαδειά...... -
άρα καλά το κατάλαβα
-
Κούνησε ελαφρά Θεσσαλονίκη, ~10:09 να δούμε το μέγεθος.
-
Χαμπάρι δεν πήρα
-
ουτε εγω..
-
Πολύ μικρός ήταν, μπορεί να είναι από τη Βουρβουρού.
-
Έχει δίκιο ο Λεωνίδας το επιβεβαίωσε και η μάνα μου
Εγώ ψιλοκουνιέμαι λόγω μουσικής -
Εκεί κοντά στη Βουρβουρού ήταν, δυνατούτσικος: 4,7
http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=detail&id=114163# -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πολύ μικρός ήταν, μπορεί να είναι από τη Βουρβουρού.Άρα δεν ήταν πιάνο με ουρά, ίσως κανένα μικρότερο.
-
Μόλις κουνηθήκαμε στην Αλεξ/πολη. Δυνατούτσικος ήταν αλλά όχι πάνω από 4 θα έλεγα.
-
Πενταράκι. Το Βόρειο Αιγαίο έχει φαγούρες τώρα τελευταία...
-
Οι συντεταγμένες δείχνουν λίγο κάτω από τη Σαμοθράκη. Στο νησί πρέπει να κουνήθηκαν αρκετά.
Magnitude mb 5.0
Region AEGEAN SEA
Date time 2008-12-28 at 22:58:57.9 UTC
Location 40.39 N ; 25.79 E
Depth 10 km
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?