-
Όταν γίνεται σεισμός αρκετοί σεισμολόγοι λένε ήταν καλο που έγινε γιατί εκτονώθηκε ενέργεια!!!!!
- Συμφωνώ απόλυτα!
Όπως προκύπτει και από το θέμα νομίζω ότι έχουμε καιρό (6μήνες+) να ακούσουμε στον Ελλαδικό χώρο για κάποιον σεισμό σε μέγεθος 4+ ... μήπως αυτό είναι ανησυχητικό??
Μήπως γίνονται οι σεισμοί και απλά τα κανάλια δεν μας ενημερώνουν γιατι παίζουν άλλα θέματα?
- Συμφωνώ απόλυτα!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Όταν γίνεται σεισμός αρκετοί σεισμολόγοι λένε ήταν καλο που έγινε γιατί εκτονώθηκε ενέργεια!!!!!- Συμφωνώ απόλυτα!
Όπως προκύπτει και από το θέμα νομίζω ότι έχουμε καιρό (6μήνες+) να ακούσουμε στον Ελλαδικό χώρο για κάποιον σεισμό σε μέγεθος 4+ ... μήπως αυτό είναι ανησυχητικό??
Μήπως γίνονται οι σεισμοί και απλά τα κανάλια δεν μας ενημερώνουν γιατι παίζουν άλλα θέματα?
ρε συ πλακα με κανεις?
Εδω εχουμε το σοβαροτατο θεμα του Ζαχοπουλου και του ροζ ντι-βι-ντι, με τους σεισμους θα ασχολουμαστε?
- Συμφωνώ απόλυτα!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μήπως γίνονται οι σεισμοί και απλά τα κανάλια δεν μας ενημερώνουν γιατι παίζουν άλλα θέματα?Προφανώς. Μερικές φορές τους δυνατούς σεισμούς τους αναφέρουν αλλά στα ψιλά. Αν όμως έχουν γίνει ζημιές όλη μέρα αυτά δείχνουν.
Για ενημέρωση:
http://lemnos.geo.auth.gr/the_seisnet/W ... index.html
Υπάρχει και η σελίδα του Αστεροσκοπείου (για σας κάτω) αλλά δεν την έχω εύκαιρη.Πάντως αυτό που λέγεται για την εκτόνωση ενέργειας είναι μπούρδες. Η κλίμακα των σεισμών είναι λογαριθμική, ένας μεγάλος σεισμός χρειάζεται εκατοντάδες ή χιλιάδες μικρούς σεισμούς για να 'εκτονωθεί'.
Οι σεισμοί συμβαίνουν πολύ αραιά. Αυτό που εύχομαι είναι να γίνει σε 100-200 χρόνια
-
Αλκυονιδες στον Κορινθιακο .Καθε 20 χρονια δινουν εναν σεισμο των 7ριχτερ. 1928,194τοσο δεν θυμαμαι,1965,1981, ηδη εχουν περασει 26 χρονια απο τον τελευταιο .Αυτο απασχολει τους σεισμολογους .
Το 1981 στον μεγαλο σεισμο , ενα διοροφο κτιριο στο Κιατο βυθιστηκε κ οδευτερος οροφος εγινε ισογειο .Ο ιδιοκτητης του δευτερου οροφου ,που ηδη ειχε βγει στο μπαλκονι , βρεθηκε στην αυλη ,δρασκελωντας τα καγκελα. -
Tι να πούμε και εμείς που μένουμε στη δυτική Πελοπόννησο και όσοι μένουν σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.
Ο σεισμός μας έχει γίνει ''συνήθεια'' δυστυχώς.
Στον Πύργο το 1993 πάθαμε μεγάλες ζημιές όταν έκανε τρεις σεισμικές
δονήσεις μέσα σε ένα τέταρτο(5,6-5,8 και 5,9),από 13:45 εως 14:00,26 Μαρτίου. -
Οι σεισμοί αυτοί είναι μέσα στην ζωή μας αφού η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα. Πρέπει το κράτος να προετοιμάζει τους πολίτες με ενημερώσεις στα θέματα σεισμών.......αλλά πού......
Αλλους σεισμούς πρέπει να φοβόμαστε.......αυτούς που η εκάστοτε κυβέρνηση σου πετάει καθε μέρα....(ασφαλιστικό, φορολογικό κλπ)
Καλή ενημέρωση για σεισμούς...... -
Ένα μόνο θα πω και μάρτυς μου ο GTI. Το 99 στο σεισμό ήμασταν στα McDonalds στο Σύνταγμα. Ο σεισμός μας πέταξε από τα καθίσματα και με το που σταμάτησε βγήκαμε όλοι έξω τρέχοντας. Τότε διαπίστωσα ότι είχα αφήσει την εφημερίδα που είχε τα αποτελέσματα των πανελληνίων και σκέφτηκα να ξαναμπώ να την πάρω.
Δεν μπήκα γιατί ο άλλος ο γενναίος είχε ήδη φύγει τρέχοντας για Ακαδημίας...
Τι είμαι; Γενναίος ή απλά ηλίθιος; Μάλλον το 2ο, αλλά γενικά δεν μπορώ να πω ότι φοβάμαι το σεισμό. Ακόμα και τις επόμενες μέρες που υπήρχε μια υστερία για ισχυρούς μετασεισμούς θυμάμαι που έβριζα τη μάνα μου που με ξύπναγε για το καθιερωμένο 'βγείτε από το σπίτι (πρωινιάτικα) alert'... -
εγω παντως τον φοβαμαι πολυ
ειδικα το βουητο που κανει ειναι φρικιαστικο
δεν θα ξεχασω που με το που εγινε ο σεισμος και βγηκα εξω ακουγα χιλιαδες κραυγες σε ολη τη πολη συγχρονως και με καθε μετασεισμο να ακους ενα τεραστιο ‘ααααα‘,πραγματικα το κουνημα σε συνδυασμο με τις κραυγες των ανθρωπων ειναι οτι πιο τρομακτικο εχω ζησει
ο σεισμος του 99 ηταν εντονος μονο στους προποδες την παρνηθας και στα περιχωρα για αυτο και απο αυτες τις περιοχες ηταν ολοι οι νεκροι
αν και ηταν μονο 5.9 λογω του μικρου βαθους ηταν πολυ πιο εντονος,για αυτο δε νομιζω οτι μπορει το μεγεθος ενος σεισμου να προσδιορισθει μονο απο τα ριχτερ καθως παιζει ρολο το βαθος και η σαθρωτητα του εδαφους.πχ. προσφατα ανα τον κοσμο εχουνε γινει πολυ σεισμοι πανω απο 6 ριχτερ χωρις θυματα λογω του μεγαλου βαθους μαλλον -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
εγω παντως τον φοβαμαι πολυ
ειδικα το βουητο που κανει ειναι φρικιαστικο
δεν θα ξεχασω που με το που εγινε ο σεισμος και βγηκα εξω ακουγα χιλιαδες κραυγες σε ολη τη πολη συγχρονως και με καθε μετασεισμο να ακους ενα τεραστιο ‘ααααα‘,πραγματικα το κουνημα σε συνδυασμο με τις κραυγες των ανθρωπων ειναι οτι πιο τρομακτικο εχω ζησει
ο σεισμος του 99 ηταν εντονος μονο στους προποδες την παρνηθας και στα περιχωρα για αυτο και απο αυτες τις περιοχες ηταν ολοι οι νεκροι
αν και ηταν μονο 5.9 λογω του μικρου βαθους ηταν πολυ πιο εντονος,για αυτο δε νομιζω οτι μπορει το μεγεθος ενος σεισμου να προσδιορισθει μονο απο τα ριχτερ καθως παιζει ρολο το βαθος και η σαθρωτητα του εδαφους.πχ. προσφατα ανα τον κοσμο εχουνε γινει πολυ σεισμοι πανω απο 6 ριχτερ χωρις θυματα λογω του μεγαλου βαθους μαλλονΣτην Παρνηθα ειχαμε φοβερη επιταχυνση . Εαν δεν ηταν μικρης διαρκειας θα ειχε ισοπεδωθει η ΑΘΗΝΑ .Για να καταλαβεις την διαφορα η συνηθης επιταχυνση των σειεμων ειναι 0,05 κ της Παρνηθας ηταν 0,25.
-
Πάντως στο κέντρο της Αθήνας μια χαρά έντονο τον νιώσαμε (δεν είναι και λίγο να σε πετάει από το κάθισμα κάτω) όπως επίσης και το να βλέπεις μαρκίζες και μάρμαρα να έχουν πέσει στο δρόμο από τα πολύ ψηλά κτήρια. Και θυμάμαι ότι είχα δει έναν από τους πρώτους νεκρούς. Από έμφραγμα, καρδιά ή κάτι τέτοιο στη διασταύρωση Ακαδημίας και Ιπποκράτους.
Όπως και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο φόβος και ο πανικός μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνα από το σεισμό τον ίδιο. -
εγώ έβλεπα ταινία εκείνη τη στιγμή σηκώθηκα και ξαναέκατσα με το ζόρι με κατέβασαν κάτω
-
Εγω εβλεπα baywatch αν θυμαμαι καλα...μολις ειχα ξυπνησει....ηταν η πρωτη φορα που καταλαβα σεισμο....και ψιλοχεστηκα οταν ειδα οτι δεν σταματαει Απο την ταραχη μου δεν εβρισκα καλτσες να βαλω, αφου εχασα 2-3 λεπτα και βρηκα επιτελους καλτσες ντυθηκα, και κατεβηκα κατω στο δρομο....οδος Ιουλιανου στην αθηνα...ε ειδα ολους τους παλιους συμαθητες, και πολλες ιεροδουλες με τα εσωρουχα στο δρομο
-
Αυτός του '99 με είχε πετύχει σε φάση που μόλις είχα τελειώσει ένα προγραμματάκι που έγραφα στο PC και είχα πατήσει run, να μου βγάλει αποτελέσματα...
-
φίλε άλλη φορά μην τρέχεις τέτοια προγραμματάκια δεν ξέρεις τι θα συμβεί.
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
φίλε άλλη φορά μην τρέχεις τέτοια προγραμματάκια δεν ξέρεις τι θα συμβεί.(chazlp1989 σε πρόλαβα στα ε; )
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
φίλε άλλη φορά μην τρέχεις τέτοια προγραμματάκια δεν ξέρεις τι θα συμβεί.
(chazlp1989 σε πρόλαβα στα ε; )
Δεν πρόκειτε ποτέ να γέλαγα σε ένα τέτοιο θέμα...
Έχω τρομακτική εμπειρία από αυτό το σεισμό... -
Εγώ είχα και γενέθλια εκείνη την ημέρα και θα μαζευόμασταν με φίλους... αλλά ακυρώθηκε.
Θυμάμαι τη μητέρα μου να φωνάζει ρωτώντας που είμαστε και τον αδερφό μου αναίσθητο να παίζει με το λαπτοπ στο κρεβάτι του.
Με συγχωρείς αν σου έξυσα πληγές...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγώ είχα και γενέθλια εκείνη την ημέρα και θα μαζευόμασταν με φίλους... αλλά ακυρώθηκε.Θυμάμαι τη μητέρα μου να φωνάζει ρωτώντας που είμαστε και τον αδερφό μου αναίσθητο να παίζει με το λαπτοπ στο κρεβάτι του.
Με συγχωρείς αν σου έξυσα πληγές...
Δεν πειράζει...
Ο αδερφός σου έπαιζε με το laptop, εσύ τι έκανες;
-
Ήμουν στο σαλόνι και έβλεπα τηλεόραση
Το σαλόνι μάλιστα είναι σχετικά μεγάλο χωρίς κολόνα στη μέση οπότε μπορώ να πω ότι κουνήθηκα πολύ, δεν αγχώνομαι εύκολα όμως ούτε και γω.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ήμουν στο σαλόνι και έβλεπα τηλεόρασηΤο σαλόνι μάλιστα είναι σχετικά μεγάλο χωρίς κολόνα στη μέση οπότε μπορώ να πω ότι κουνήθηκα πολύ, δεν αγχώνομαι εύκολα όμως ούτε και γω.
Και εγώ στο σαλόνι ήμουν...
Και έβλεπα Καρουζέλ...
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?