-
'Καθηγητής' Β. Παπαζάχος στις ειδήσεις: 'Τον είχα προβλέψει από το 2002!'
Krus: 'Ρε ΑΕΙ στο διάολο ηλίθιε!'
Θεωρώ αδύνατον να μην ξέρει ο ΗΛΙΘΙΟΣ τι σημαίνει 'πρόβλεψη'. Οπότε, κοροϊδεύει τον κοσμάκη που δεν ξέρει. 'Πρόβλεψη', σημαίνει να δώσεις ένταση, επίκεντρο, βάθος, και χρονική στιγμή ΑΚΡΙΒΩΣ.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
'Καθηγητής' Β. Παπαζάχος στις ειδήσεις: 'Τον είχα προβλέψει από το 2002!'Krus: 'Ρε ΑΕΙ στο διάολο ηλίθιε!'
Θεωρώ αδύνατον να μην ξέρει ο ΗΛΙΘΙΟΣ τι σημαίνει 'πρόβλεψη'. Οπότε, κοροϊδεύει τον κοσμάκη που δεν ξέρει. 'Πρόβλεψη', σημαίνει να δώσεις ένταση, επίκεντρο, βάθος, και χρονική στιγμή ΑΚΡΙΒΩΣ.
Αν ημουν εγω μοντ θα σου ειχα ριξει ενα ξεγυρισμενο ban. Στην προκειμενη περιπτωση στους δυο σας ο ενας ειναι ηλιθιος και αυτος δεν ειναι ο Παπαζαχος.
-
και κάτι ανάλαφρο για τα funniest....
απόσπασμα τηλεφωνικής επικοινωνίας (ναι τα καταφέραμε και είχαμε και τέτοιο) αμέσως μετα το σεισμό..
mad_n : ρε συ, μου το χαν πει ότι κάνεις sex μια φορά το χρόνο, ήταν αναγκη να το πάρει χαμπάρι όλη η ελλάδα?????
και η τουρκία και το κάιρο και η ιταλία.............
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
'Καθηγητής' Β. Παπαζάχος στις ειδήσεις: 'Τον είχα προβλέψει από το 2002!'
Krus: 'Ρε ΑΕΙ στο διάολο ηλίθιε!'
Αν ημουν εγω μοντ θα σου ειχα ριξει ενα ξεγυρισμενο ban. Στην προκειμενη περιπτωση στους δυο σας ο ενας ειναι ηλιθιος και αυτος δεν ειναι ο Παπαζαχος.
Για εξήγησέ το μου λίγο αυτό... δεν είδα καμιά ανακοίνωση του Παπαζάχου το 2002 που να λέει: 'Προσοχή, στις 08/01/06, στη μιάμιση το μεσημέρι, μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης θα έχουμε σεισμό 6,9 Ρίχτερ, σε βάθος τόσο...'
-
Ο Παπαζάχος παίζει το παιχνιδάκι του, με στόχο τις επιδοτήσεις, έθαψε το ΒΑΝ, βόλεψε τον γυιό του και κάνει προβλέψεις!!
Του στυλ 'μέσα στην επόμενη 10ετία, σε μια ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το σημείο Χ θα γίνει σεισμός'!!Εεελαα!!Σοβαρά?!!!
Οπότε, greo, ο ηλίθιος είναι μάλλον αυτός που πιστεύει τον Παπαζάχο!
-
Η 'προβλεψη' του Παπαζαχου δεν εχει κανενα πρακτικο νοημα για την αντιμετωπιση του φαινομενου για το κρατος και τον κοσμο...., ισως εχει νοημα μονο στους κυκλους τους , ως ενα ειδος εκτιμισης, και οχι προβλεψης ,που επιβεβαιωθηκε.
-
'Καθηγητής' Β. Παπαζάχος στις ειδήσεις: 'Τον είχα προβλέψει από το 2002!' ...Δε μου δημιουργήθηκε η ίδια εντύπωση ακούγοντας στις ειδήσεις Παπαζάχο, Παπαδόπουλο, Τσελέντη για το συγκεκριμένο θέμα.
Αν θυμάμαι καλά είπαν πως ανέμεναν μεγάλο σεισμό στην περιοχή με μελέτες που αρκετοί σεισμολόγοι έχουν κάνει. Επεσήμαναν μάλιστα πως τα αποτελέσματα των μελετών δεν αποτελούν ακριβή πρόβλεψη (όπως την εννοείς στο μήνυμά σου) και πως η τάση διεθνώς είναι να αξιοποιούνται στοιχεία γενικότερων και όχι ακριβών προβλέψεων, π.χ. σεισμός της τάξης χ στην επόμενη πενταετία στην περιοχή ζ, με σκοπό τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας πριν το σεισμό.
Και από την Ελευθεροτυπία: >Ο καθηγητής Β. Παπαζάχος επεσήμανε σε συνεντεύξεις του σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ότι ο ίδιος και η ομάδα του είχαν προβλέψει το σεισμό στη συγκεκριμένη περιοχή από το 2002 και ότι μάλιστα είχαν δημοσιεύσει ανάλογη μελέτη σε επιστημονικό περιοδικό. Επίσης, και άλλοι σεισμολόγοι είπαν ότι ο σημερινό σεισμός είχε προβλεφθεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Είναι άραγε όλοι οι επιστήμονες εκτός τόπου και χρόνου;
-
Θα το ξαναπώ: άλλο εκτίμηση και ΑΛΛΟ πρόβλεψη. Αν επρόκειτο για εκτίμηση, να μην βγαίνει στα κανάλια ο 'κύριος καθηγητής' και να λέει 'Εγώ τον είχα προβλέψει!'
-
Για εξήγησέ το μου λίγο αυτό... δεν είδα καμιά ανακοίνωση του Παπαζάχου το 2002 που να λέει: 'Προσοχή, στις 08/01/06, στη μιάμιση το μεσημέρι, μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης θα έχουμε σεισμό 6,9 Ρίχτερ, σε βάθος τόσο...'
Ο Β.Παπαζαχος ειναι καθηγητης σε ΑΕΙ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν εχει καμια δουλεια να βγει στα καναλια και να λεει που θα γινει και που δε θα γινει σεισμος. Μια προβλεψη για να ειναι ανακοινωσιμη στο κοινο θα πρεπει να περιλαμβανει ΟΛΑ τα χαρακτηριστικα ενος σεισμου.
Περα ομως απο τις ακριβεις και βραχυπροθεσμες προβλεψεις, υπαρχουν και οι μεσοπροθεσμες (οπως αυτη) και οι μακροπροθεσμες, οι οποιες δεν ειναι ευρεως ανακοινωσιμες και ειναι πολυτιμες και απαραιτητες στο θεμα αντισεισμικης προστασιας και θωρακισης, οπως επισης και πολιτικης προστασιας και διοικητικης μεριμνας.Οι μεσο-μακροπροθεσμες προβλεψεις δεν εχουν τετοια ακριβεια, οπως αυτη που ζητας, δημοσιευονται σε διεθνη επιστημονικα περιοδικα (απο τη συγκεκριμενη ομαδα μαλιστα υψηλου impact factor) και εχουν υποστει τη διαδικασια της κρισης, πολλες φορες απο 'αντιπαλα' ινστιτουτα. Καμμια σχεση με Σταη, Τρεμη και Χατζηνικολαου.
Περα απ'αυτα υπαρχει και ενα κοινωνικο θεμα. Ο Παπαζαχος πατηρ ειναι ενας κορυφαιος επιστημονας παγκοσμιως, με τεραστια προσφορα στην σεισμολογια αλλα και στην ελληνικη κοινωνια. Ξεκινησε απο ενα δωματιακι και εναν σεισμογραφο και εχει δημιουργησει απιστευτη υποδομη, ανθρωπινο δυναμικο και ογκο επιστημονικου εργου, απο τα κορυφαια παγκοσμιως. Μονο ο ραγιαδισμος των ελληνικων ΜΜΕ δικαιολογει τηλεφωνα σε Ουψαλες και Κολοραντα για να μας πουν τι εγινε στη χωρα μας. Για τους παραπανω λογους ειναι κακο σημαδι να αποκαλουμε εναν απο τους κορυφαιους ελληνες επιστημονες ηλιθιο με κεφαλαία, μονο και μονο επειδη διαφωνησαμε μαζι του και μαλιστα σε θεμα που δεν το κατεχουμε.
Παντως (οπως και ο καθε γεωλογος) ακουω τερατα απο τα καναλια και αν δε βαρεθω θα κατσω να τα γραψω μετα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ο Παπαζάχος παίζει το παιχνιδάκι του, με στόχο τις επιδοτήσεις, έθαψε το ΒΑΝ, βόλεψε τον γυιό του και κάνει προβλέψεις!!
Του στυλ 'μέσα στην επόμενη 10ετία, σε μια ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το σημείο Χ θα γίνει σεισμός'!!Εεελαα!!Σοβαρά?!!!
Εισαι πολυ ΛΙΓΟΣ για να κρινεις. Κριμα...
Ολα αυτα που γραφεις ειναι δειγματα κλασσικου ελληναρα πολυθρονατου ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΥ. -
εγω θα παραδεχθώ μόνο στην περίπτωση που κάποιος από αυτούς τους γνώστες επιστήμονες κάνει την πρόβλεψή του και ύστερα την ασφαλίσει σε θυρίδα τράπεζας με ημερόμηνία κατάθεσης και εντολή να ανοιχτεί την τάδε ημερομηνία..
ως τότε έχουμε απλά εκτιμίσες που υπόκεινται στο νόμο των πιθανοτητων και κάποιες παραμέτρους που ποτέ δεν θα καταλάβουμε..
πιστεύω πως ότι και να πει κανείς εκ των υστερων ακούγεται το λιγότερο αστείο...
'εγω το χα προβλέψει'
τι λες σοβαρα???? μήπως το δες στο φλιτζάνι?? η στο πιατάκι του καφε????
Πρωτου ξαναμιλήσει κανείς για 'Προβλεψη' και όχι για 'εκτίμηση' θα πρέπει να μάθει πρώτα τι σημαίνει η λέξη αυτή.....
-
Κορυφαίος ή όχι, δεν είναι ο μόνος!
Είναι όμως ο μόνος, που αφου εναντιώθηκε με όλα τα μέσα στο ΒΑΝ, υποστηρίζοντας οτι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη, πλακώθηκε στις προβλέψεις όταν το ΒΑΝ έκλεισε!!
Να με συγχωρείς, αλλά από αυτά που εγω ξέρω, είναι ακόμα ένας ακαδημαικός που προσπαθεί να πάρει τις επιδοτήσεις!
Γιατι, μην μου πεις, ότι τα κάνει από αγνό ακαδημαϊκό ενδιαφέρον!Και επαναλαμβάνω, δεν νοείται πρόβλεψη, μόνο εκτίμηση. Και ο καθηγητής ανέφερε συνέχεια ότι είχε κάνει πρόβλεψη!!
Και φυσικά το από που ξεκίνησε και τι κατάφερε, μικρή σημασία έχει. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ο Β.Παπαζαχος ειναι καθηγητης σε ΑΕΙ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν εχει καμια δουλεια να βγει στα καναλια και να λεει που θα γινει και που δε θα γινει σεισμος. Μια προβλεψη για να ειναι ανακοινωσιμη στο κοινο θα πρεπει να περιλαμβανει ΟΛΑ τα χαρακτηριστικα ενος σεισμου.
Μια ΠΡΟΒΛΕΨΗ δεν είναι ΚΑΝ πρόβλεψη αν δεν περιλαμβάνει ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά που λες, και δεν ενδιαφέρει ΚΑΝΕΝΑΝ παρά τους συναδέλφους του. Με λίγα λόγια, στο ευρύ κοινό είναι ΑΧΡΗΣΤΗ.
Να στο πω και αλλιώς:
όπως εσένα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να σε ενδιαφέρει γιατί δεν δουλεύει το ασύρματο δίκτυο που θα σου στήσω στο γραφείο σου, αλλά το μονο που θα σε απασχολεί είναι ΝΑ δουλεύει, έτσι κι εγώ δεν δίνω δεκάρα για τη μούρη που θα πουλήσει ο Παπαζάχος στους κύκλους του με την ΕΚΤΙΜΗΣΗ που έκανε. Σαν λαός, χρειάζομαι ΑΚΡΙΒΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ, και το οτιδήποτε λιγότερο μου είναι ΑΧΡΗΣΤΟ. Ειδικά δε, αν συνοδεύεται από σχόλια στα κανάλια του τύπου 'Τον είχα προβλέψει!'
Τα περί ηλιθιότητάς ΜΟΥ και ανάγκης να γίνω ban, τα περνάω στο ντούκου...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εισαι πολυ ΛΙΓΟΣ για να κρινεις. Κριμα...
Ολα αυτα που γραφεις ειναι δειγματα κλασσικου ελληναρα πολυθρονατου ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΥ.Προσπάθησα να είμαι συγκρατημένος αλλά φαίνεται greo ότι δεν ξέρεις να συζητάς!
Εχεις φυσικά κάθε δικαίωμα να με θεωρείς όλα αυτά που αναφέρεις.
Οχι ότι έχει σημασία.
Από φανατικούς σαν και εσένα δεν περιμένω διαφορετική αντιμετώπιση.Επίτρεψε μου μόνο να σου πω ότι το να αποκαλείς κάποιον 'λίγο' χωρίς να τον ξερεις, μόνο επιπολαιότητα, παρωπίδες και ασχετοσύνη δείχνει!
να είσαι καλά greo που τα ξέρεις καλύτερα, ή στα εχουν πει καλα και τα κατάπιες!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κορυφαίος ή όχι, δεν είναι ο μόνος!Είναι όμως ο μόνος, που αφου εναντιώθηκε με όλα τα μέσα στο ΒΑΝ, υποστηρίζοντας οτι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη, πλακώθηκε στις προβλέψεις όταν το ΒΑΝ έκλεισε!!
Να με συγχωρείς, αλλά από αυτά που εγω ξέρω, είναι ακόμα ένας ακαδημαικός που προσπαθεί να πάρει τις επιδοτήσεις!
Γιατι, μην μου πεις, ότι τα κάνει από αγνό ακαδημαϊκό ενδιαφέρον!Και επαναλαμβάνω, δεν νοείται πρόβλεψη, μόνο εκτίμηση. Και ο καθηγητής ανέφερε συνέχεια ότι είχε κάνει πρόβλεψη!!
Και φυσικά το από που ξεκίνησε και τι κατάφερε, μικρή σημασία έχει. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος!
Δε σε συγχωρω γιατι παπαγαλιζεις καφενοβιες παπαριες και συκοφαντιες χωρις να εχεις την παραμικρη καταρτιση επι του θεματος.
Διαβασε την απαντηση μου στον Krusenstern και θα σου λυθουν καποιες αποριες.
Παραπανω δεν προκειται να σου εξηγησω γιατι απο οτι βλεπω αντι να σεβεσαι την αποψη των ειδικων, αναμασας καφενειακη επιχειρηματολογια και ετσι κουβεντα (μαζι μου) δε γινεται. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
να είσαι καλά greo που τα ξέρεις καλύτερα, ή στα εχουν πει καλα και τα κατάπιες!Υπαρχουν κατι περιεργα κτηρια που τα λενε πανεπιστημια. Αυτα που λεω ΤΑ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ και εργαζομαι στο αντικειμενο μου. Μπορω να τα στηριξω με επιστημονικα επιχειρηματα. Εσυ μπορεις να κανεις παρεα στο Λιακοπουλο και να ψαχνεις την αληθεια αλλου.
ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΑ!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κορυφαίος ή όχι, δεν είναι ο μόνος!
Είναι όμως ο μόνος, που αφου εναντιώθηκε με όλα τα μέσα στο ΒΑΝ, υποστηρίζοντας οτι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη, πλακώθηκε στις προβλέψεις όταν το ΒΑΝ έκλεισε!!
Δε σε συγχωρω γιατι παπαγαλιζεις καφενοβιες παπαριες και συκοφαντιες χωρις να εχεις την παραμικρη καταρτιση επι του θεματος.
Διαβασε την απαντηση μου στον Krusenstern και θα σου λυθουν καποιες αποριες.
Παραπανω δεν προκειται να σου εξηγησω γιατι απο οτι βλεπω αντι να σεβεσαι την αποψη των ειδικων, αναμασας καφενειακη επιχειρηματολογια και ετσι κουβεντα (μαζι μου) δε γινεται.Να είσαι καλά greo!
Βέβαια ακόμα δεν έχεις καν αναρωτηθεί τι μπορεί να ξέρω, αλλά φαίνεται ότι οι διάνοιες σαν εσένα που γνωρίζουν την απόλυτη αλήθεια, δεν έχουν ανάγκη από τέτοια πληροφόρηση!Συζήτηση? Δεν θα είσαι με τα καλά σου ανθρωπέ μου!
-
'Καθηγητής' Β. Παπαζάχος στις ειδήσεις: 'Τον είχα προβλέψει από το 2002!'Krus: 'Ρε ΑΕΙ στο διάολο ηλίθιε!'
Έχουν καταντήσει γραφικοί οι άνθρωποι!!!!!!!!!!!! σαν κάτι τύπους που πάνε καζίνο και λένε σε κάποια ρουλέτα θα σκάσει το Zero τα επόμενα δυο χρόνια......
Εφόσον κύριοι η επιστήμη δεν μας έχει δώσει μέθοδο ακριβής πρόβλεψης σε χρόνο με εύρος μιας ημέρας ακόμα φιλολογούνε οι τύποι.... και μάχονται για την κουτάλα!!!!!! πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε βραδινή βάρδεια στο Αστεροσκοπείο εν έτη 2005Δεν ξέρω τι λένε σεισμολόγοι να σας πω τι λεει ο ccp ...............
Κάθε πενήντα χρόνια θα κάνει ανά την Ελλάδα ένα εφτάρι.... αν το κάνει στην θάλλασσα έχει 'καλώς' αν το κάνει στην στεριά θα έχουμε θύματα....
Κάθε χρόνο θα κάνει ανά την Ελλάδα δυο εξάρια+
Κάθε Ελληνας θα ζήσει στην ζωή του 8 με 10 μεγάλους σεισμούς (Εξαιρούνται οι μαυρόγατοι που λόγω μετακινήσεων στην ενδοχώρα μπορεί να πιάσουν δυο μεγάλους την ίδα χρονιά σε διαφορετικά σημεία) άρα ψυχραιμία και καλή θωράκιση του σπιτιού μας!!!!!!!!- Χτίσιμο σύμφωνα με το αντισεισμικό κανονισμό ενώ αν δεν είσαι τσίπης δεν είναι κακό και στην Αθήνα να το χτίσεις με κανονισμό Κεφαλλονιάς!!!!!!!!
- Όχι μαϊμουδιές μετά το χτίσιμο. Μην τρυπάτε όπου βρέιτε, μην κάνετε το σπίτι σουρωτήρι
- Μην αφήνετε χρόνιες υγρασίες και τρεχάμενα νερά
- Προσοχή σε σπίτια που είχαν την ατυχία να καούν και να ξαναανακαινισθούν
- Όχι ψηλά τα βάζα μάνα
- Δεν τρέχουμε στις σκάλες την ώρα του σεισμού γιατί αυτές κουνιούνται και αλλού το φαντάζεσαι το σκαλί και αλλού πραγματικά είναι
- Βγαίνεις σε προστετευμένο μπαλκόνι αν δεν υπάρχει πιθανότητα να φας κάτι κατακέφαλα, αλλά ποτέ δεν πηδάς
- Ραδιόφωνο μπαταρίας και ένας πυροσβεστήρας standard στο σπίτι, αχρείαστα να ναι (Και αναγόμωση στον πυροσβεστήρα μετά από τις οδηγίες που αναγράφει)
- Καλό είναι να ξέρετε το σχέδιο του σπιτιού απ έξω και να ξέρετε που πραγματικά είναι οι κολώνες και που τα δοκάρια (Εκεί το σπίτι αντέχει)
Αυτα και άλλα πολλά!!!!!!!
Τώρα, οι σεισμολόγοι θα μπορούσαν να λέγονται και στατιστικολόγοι!!!!!!
Αν τυχόν ο σεισμός στα Κύθηρα ήταν προσεισμός και ακολουθήσει αύριο ένας 7.2 κύριος τι θα μας λεέι ο Παπαζάχος μετά?????? Για τους δύσπιστους δείτε τι έγινε στην Κεφαλλονιά το '53.Σεισμοί γίνονται και θα γίνονται εμείς πρέπει να παίζουμε καλή άμυνα!!!!!
Τώτα αν κάνει 7.5 απλά ατυχήσαμε!!!!!!!!!!!!!!!Τέλος
- Απορώ γιατί δεν παίζουν βάσεις καουτσούκ στα θεμέλεια?????
- Τόσο χώρο έχουμε γιατί πάμε και χτίζουμε 'κολλητά' και πολυκατοικίες δεν το καταλαβαίνω
-
μπορει καποιος να βρει αυτη τη 'προβλεψη' για να τη διαβασουμε και εμεις προκειμενου να βγαλουμε τα συμπερασματα μας?
-
Ακόμα και αν ξέρουν οι επιστήμονες ότι θα κάνει σεισμό τόσου μεγέθους,σε αυτό το σημείο,και την τάδε ώρα,δε θα το πουν στον κόσμο και καλά θα κάνουν.Σκεφτείται να ήξεραν για το σεισμό της Αθήνας το 1999,τί θα γινόταν στις Εθνικές Οδούς...Εδώ σε ηρεμες εξόδους σκοτώνονται 30-40 ατομα,με τον πανικό θα σκοτώνονταν 200+...Οι αρχές πρέπει να ξέρουν μόνο.
Όσο για το θέμα πρόβλεψης,είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατον να προβλεφθεί ένας σεισμός.Εδώ δεν ξέρουμε τί καιρό θα κάνει την άλλη εβδομάδα,θα ξέρουμε για σεισμό;Απλώς ο Παπαζάχος είχε μιλήσει ότι περμένει να 'βγει' ένας σεισμός απο το συγκεκριμένο ρήγμα τα επόμενα χρόνια.Αυτό βέβαια δημοσιεύθηκαι σε επιστημονικό περιοδικό.Αν το έλεγε στα Μ.Μ.Ε καλά κρασά!!!
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?