-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αυτη η καταστροφη δεν εχει ξαναγινει , τους ριμαξε πραγματικα !
Γιγαντιαίος σεισμος , τσουναμι , πλημμύρα , φωτιες , πυρινικα ατυχηματα ολα μαζι !
ομως ειναι ενας λαος ο οποιος με την δουλεια του και την μεθοδικοτητα του θα επουλωσει τις πληγες του στον ελαχιστο δυνατο χρονο και γιάυτο κερδιζουν τον σεβασμο μου[
Δεν ξερω αν δεν εχω γινει ακομα αντιληπτος αλλα η ενσταση μου ειναι στην παραπληροφορηση και στην προσπαθεια που κανουν να δειξουν προς τα εξω οτι ολα ειναι υπο ελεγχο. Το αεροπλανοφορο Ριγκαν τι σκατα πολυ αυξημενη ραδιενεργεια μετρησε δηλαδη ? ξεφυγαμε και ειπαμε και αλλα που δεν χρειαζονταν..
Και για να κλεισω περιμενω αλλη μια απαντηση απο εσενα. Ολες οι αρετες που περιγραφουν τους Ιαπωνες ισχυουν ακριβως και για τους Γερμανους..μεθοδικοτητα δουλεια κτλπ. Εχουν κερδισει τον σεβασμο σου και οι Γερμανοι που και αυτοι επουλωσαν τις πληγες τους σε ελαχιστο χρονο ? (και με χαμογελο icon στο τελος ?)
-
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αυτη η καταστροφη δεν εχει ξαναγινει , τους ριμαξε πραγματικα !
Γιγαντιαίος σεισμος , τσουναμι , πλημμύρα , φωτιες , πυρινικα ατυχηματα ολα μαζι !
ομως ειναι ενας λαος ο οποιος με την δουλεια του και την μεθοδικοτητα του θα επουλωσει τις πληγες του στον ελαχιστο δυνατο χρονο και γιάυτο κερδιζουν τον σεβασμο μου[
Δεν ξερω αν δεν εχω γινει ακομα αντιληπτος αλλα η ενσταση μου ειναι στην παραπληροφορηση και στην προσπαθεια που κανουν να δειξουν προς τα εξω οτι ολα ειναι υπο ελεγχο. Το αεροπλανοφορο Ριγκαν τι σκατα πολυ αυξημενη ραδιενεργεια μετρησε δηλαδη ? ξεφυγαμε και ειπαμε και αλλα που δεν χρειαζονταν..
Και για να κλεισω περιμενω αλλη μια απαντηση απο εσενα. Ολες οι αρετες που περιγραφουν τους Ιαπωνες ισχυουν ακριβως και για τους Γερμανους..μεθοδικοτητα δουλεια κτλπ. Εχουν κερδισει τον σεβασμο σου και οι Γερμανοι που και αυτοι επουλωσαν τις πληγες τους σε ελαχιστο χρονο ? (και με χαμογελο icon στο τελος ?)
Μαλιστα σε αυτο συμφωνουμε , το οτι βαλανε μπροστα τον εγωισμο θυμισε αλλες εποχες πριν δεν ειχε γινει αντιληπτο τι ηθελες να μου πεις .
Ναι και τους Γερμανους ως μηχανικους και ως οργάνωση κρατους τους παραδεχομαι -
πρώτα απ όλα οι αγιοποιήσεις και τα DNA με την εργατικότητα είναι παπαρολογίες.
Δηλαδη ?
Δεν νομιζω να τους αγιοποιησε κανεις .
Ενοεις οτι δεν ειναι εργατικοι ?
οι κωδικες στο dna σχημα λογου ειναι, αντι για dna μπορουμε να το πουμε κουλτουραήμουν σαφής ρε παιδιά, δεν μπορώ να διαβάζω μπουρδολογίες περί DNA, προφανώς και η εργατικότητά και μεθοδικότητά τους ως κουλτούρα είναι μοναδική
-
@@ κουλτουρα
Berlingo δεν εχουν... -
-edit-
-
Τα πυρηνικά εργοστασια και ειδικα στην Ιαπωνια ειναι ασφαλη αλλα μην ξεχνας οτι το συγκεκριμενο εργοστασιο ειναι σχεδιασμενο πριν 40 χρονια , θα εκλεινε σε μερικους μηνες και γαμηθηκε το συμπαν 9 ριχτερ δονηση μια απο τις μεγαλυτερες που εχουν καταγραφει παγκοσμια , τσουναμι 12 μετρων και μετασεισμοι των 7 ριχτερ , καποια αλλη χωρα θα τα πήγαινε καλυτερα εναντια σε τετοια καταστροφη ? και δεν σου λεω για εδω που δεν θα ειχε μεινει κολυμπηθροξυλο
ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΗ
Το αν ηταν σχεδιασμένο στην εποχή των δεινοσαύρων και αν θα έκλεινε αύριο αυτό φυσικά δεν αποτελεί κανενός είδους δικαιολογία (ειδικά για αντιδραστήρα) για έναν τόσο διαβασμένο λαό που αρέσκεται στην τελειότητα και λοιπές αρετές.
Οι ερωτήσεις που θέτεις καθώς και η απάντηση που δίνεις ελαφρά τη καρδία, υποδηλώνουν οπαδισμό θα έλεγα και δεν φαίνεται να είναι αποτέλεσμα λογικού συλλογισμού.
και απο ότι διαβάζω απο τα νεότερα της IAEA, παίζει αύριο να έχουμε την πρώτη τήξη, μιας και ο ένας πυρήνας είναι ήδη ραγισμένος
-
Ο χρήστης tallyho έγραψε:
Τα πυρηνικά εργοστασια και ειδικα στην Ιαπωνια ειναι ασφαλη αλλα μην ξεχνας οτι το συγκεκριμενο εργοστασιο ειναι σχεδιασμενο πριν 40 χρονια , θα εκλεινε σε μερικους μηνες και γαμηθηκε το συμπαν 9 ριχτερ δονηση μια απο τις μεγαλυτερες που εχουν καταγραφει παγκοσμια , τσουναμι 12 μετρων και μετασεισμοι των 7 ριχτερ , καποια αλλη χωρα θα τα πήγαινε καλυτερα εναντια σε τετοια καταστροφη ? και δεν σου λεω για εδω που δεν θα ειχε μεινει κολυμπηθροξυλο
ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΗ
Το αν ηταν σχεδιασμένο στην εποχή των δεινοσαύρων και αν θα έκλεινε αύριο αυτό φυσικά δεν αποτελεί κανενός είδους δικαιολογία (ειδικά για αντιδραστήρα) για έναν τόσο διαβασμένο λαό που αρέσκεται στην τελειότητα και λοιπές αρετές.
Οι ερωτήσεις που θέτεις καθώς και η απάντηση που δίνεις ελαφρά τη καρδία, υποδηλώνουν οπαδισμό θα έλεγα και δεν φαίνεται να είναι αποτέλεσμα λογικού συλλογισμού.
και απο ότι διαβάζω απο τα νεότερα της IAEA, παίζει αύριο να έχουμε την πρώτη τήξη, μιας και ο ένας πυρήνας είναι ήδη ραγισμένος
κανενας αποδισμος και σε τιποτα .
-
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
Το πλήγμα που δέχθηκε η Ιαπωνία από το σεισμό και το τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα δε νομίζω ότι θα μπορούσε άλλο κράτος να το διαχειριστεί αλλιώς. Μιλάμε για καταστροφικό συνδυασμό που το μέγεθός του μόνο σε χολιγουντιανές ταινίες θα το βλέπαμε και αν.Η μόνη εντύπωση που μου έχει δημιουργηθεί είναι ότι στο θέμα των πυρηνικών εργοστασίων άργησαν, θέλετε από υπερηφάνεια, από την πεποίθηση ότι μόνοι τους θα τα καταφέρουν, να ζητήσουν τη βοήθεια και άλλων κρατών για τη διαχείριση της κρίσης. Από τις διαβεβαιώσεις ότι τίποτα δεν τρέχει δημιουργήθηκε μια κλιμάκωση με τις οροφές των κτιρίων να τινάζονται στον αέρα από την υπερπίεση και η κατάσταση να έχει φτάσει πλέον κατά τους Γάλλους στη βαθμίδα 5 ή 6. Θυμίζει λιγάκι την κρυψίνοια των Σοβιετικών που το Τσερνόμπιλ είχε σκάσει και εκείνοι το είπαν λίγες μέρες μετά...
Μου δινεις πατημα τωρα να πω μερικα πραγματα.
Ο αδερφος καποιου παρα πολυ κοντινου μου προσωπου (θηλυκου γενους)κατα τη διαρκεια της στρατιωτικης του θητειας στην Ουκρανια ηταν στην δευτερη γραμμη που διαταχτηκε να παει στο Τσερνομπιλ . τους ειπαν οτι δεν υπαρχει μεγαλο προβλημα και τους εδωσαν μασκες απο αυτες που φοραμε για να προφυλαχθουμε απο τη γριππη και τους εστειλαν να ριξουν χωμα..
Δεν θα μπω σε λεπτομερειες για το τι εχει τραβηξει στην προσωπικη του ζωη,καθως και στη δημιουργια της οικογενειας του, ουτε θα πω οτι τωρα ειναι καλα . θα πω μονο οτι ειναι απο τους λιγοστους που ειναι ακομα εν ζωη.. ενω ολη η πρωτη γραμμη της σειρας του εχει πεθανει αφηνοντας πισω παιδια με 'διαφορα'Δεν ειχαν ενημερωσει κανεναν για το τι ειχε γινει ουτε τους πολιτες της ιδιας τους της χωρας. το παιδι πηγε σπιτι μετα απο χρονια με οτι κινδυνους αυτο μπορει να συνεπαγοταν(ευτυχως δεν πειραχτηκε αλλο μελος)
ΚΑτι τετοιο βλεπω να γινεται και στην Ιαπωνια, τετοιο σκηνικο παει να στηθει
Παιδια εχουν δει τα ματια μου καποια απιστευτα πραγματα τοσα χρονια μετα το τσερνομπιλ. Ειναι πολυ σοβαρα πραγματα αυτα
-
βοήθειά μας...
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
μια ακραία κατάσταση που δεν έχει βιώσει καμμία άλλη κοινωνία στην σύγχρονη εποχή.Αϊτή, Χιλή;
Προκαλώ οποιονδήποτε να μου πει ποιά άλλη χώρα θα αντιμετώπιζε καλύτερα αυτή την κατάσταση.
ΙΜΟ μάλλον κανείς. Αλλά παρ'όλα αυτά δεν θεωρώ την αντιμετώπιση τους εντελώς άψογη. Εξηγώ παρακάτω.
Αν παρατηρήσετε, όλοι οι Έλληνες επιστήμονες τόνισαν ότι οι Ιάπωνες είναι κορυφαίοι μηχανικοί και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην Fukushima....
Το λένε ίσως καθησυχαστικά, αλλά θα διαφωνήσω. Ή αν θέλεις, βγάζω το καπέλο στους Ιάπωνες επιστήμονες και μηχανικούς, όχι όμως και στους managers και πολιτικούς. Κάποια θέματα είναι τόσο σοβαρά που δεν θα εμπιστευτώ άκριτα ούτε τους Ιάπωνες. Και ειδικά μια εταιρία με το track record της TEPCO.
-
Το Τόκιο ζήτησε από την ΙΑΕΑ την αποστολή ομάδας ειδικών για να συνδράμουν τους Ιάπωνες επιστήμονες. «Συζητούμε με την Ιαπωνία όσον αφορά τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο σημείωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Γιουκίγια Αμάνο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΙΑΕΑ το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα είναι απίθανο να κλιμακωθεί σε μια καταστροφική κατάσταση παρόμοια με αυτή του Τσερνόμπιλ. Η βασική διαφορά, σύμφωνα με τον Αμάνο, είναι ότι δεν υπάρχει αλυσιδωτή αντίδραση σε κανέναν από τους αντιδραστήρες του Φουκουσίμα. Επιπλέον, οι πυρήνες των αντιδραστήρων στο ιαπωνικό εργοστάσιο στεγάζονται σε χαλύβδινα περιβλήματα που δεν υπήρχαν στο Τσερνόμπιλ.
Έκρινε δε ότι δεν οφείλεται σε ανθρώπινα λάθη ή στο σχεδιασμό της μονάδας αλλά «έγινε εξαιτίας μιας τεράστιας φυσικής καταστροφής που ξεπερνά τη φαντασία και την εμπειρία των ανθρώπων».
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 86&catid=7
-
σορρυ κιολας αλλα παπαριές... (των ιαπώνων)
Εισαι σε ενα μερος που παραγει το 80-90% των σεισμών... φτιάνεις ρε άνθρωπε, τέτοια εργοστάσια ΔΙΠΛΑ στην θάλασσα;!Την έχεις πατήσει μια φορά που έφυγε απο τον χάρτη το Τόκιο και λες οτι έβαλες μυαλό. ΠΑΠΑΡΙΑ εβαλες! φάτην τώρα στον κ...λο και εσύ και ολος ο κόσμος!
αι σιχτίρ!
-
Με 10.000 νεκρους + τις ξεκληρισμενες οικογενειες και μιλας ετσι; Ντροπη.
-
Έτερον εκάτερων...
Το οτι πέθαναν τόσοι άνθρωποι και ξεκληρίστικαν τόσες οικογένειες, δεν αναιρεί το βλακώδες της υπόθεσης.
Υ.Γ.: το emoticon αυτό, στους φίλους σου. Ευχαριστώ.
-
Το emoticon σε πειραξε ρε καφρε,που μου καθεσαι εσυ και οι αλλοι και γραφετε ενα σωρο μπουρδες για τον Ιαπωνικο λαο, την ωρα μαλιστα που περασαν εναν σεισμο 9 ριχτερ ,ενα τσουναμι 10 μετρα υψος και οι ανθρωποι προσπαθουν με σοβαροτητα και ψυχραιμια να μαζεψουν τα ασυμαζευτα.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Εισαι σε ενα μερος που παραγει το 80-90% των σεισμών... φτιάνεις ρε άνθρωπε, τέτοια εργοστάσια ΔΙΠΛΑ στην θάλασσα;!Θανο τα πυρηνικά εργοστασια (σε οσα υπαρχει η δυνατοτητα )επίτηδες φτιαχνονται διπλα στην θαλασσα για να μπορουν να χρησιμοποιήσουν το νερο ως ψυκτικο μεσο.
-
Ο χρήστης Nikolaras έγραψε:
Το emoticon σε πειραξε ρε καφρε,που μου καθεσαι εσυ και οι αλλοι και γραφετε ενα σωρο μπουρδες για τον Ιαπωνικο λαο, την ωρα μαλιστα που περασαν εναν σεισμο 9 ριχτερ ,ενα τσουναμι 10 μετρα υψος και οι ανθρωποι προσπαθουν με σοβαροτητα και ψυχραιμια να μαζεψουν τα ασυμαζευτα.Εσύ πως είσαι σίγουρος ότι ακολουθούν αυτήν τη μέθοδο; Είναι νωρίς θα έλεγα για τέτοιο συμπέρασμα.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Εισαι σε ενα μερος που παραγει το 80-90% των σεισμών... φτιάνεις ρε άνθρωπε, τέτοια εργοστάσια ΔΙΠΛΑ στην θάλασσα;!Την έχεις πατήσει μια φορά που έφυγε απο τον χάρτη το Τόκιο και λες οτι έβαλες μυαλό. ΠΑΠΑΡΙΑ εβαλες! φάτην τώρα στον κ...λο και εσύ και ολος ο κόσμος!
αι σιχτίρ!
με εκφραζεις απολυτα..
ΚΑι η διαχειριση της καταστασης βγαλμενη απο τα σκονισμενα συρταρια Του 'κομματος' και της 'Πραβντα'
Θα ανοικοδομηθουν και θα κανουν παλι τα ιδια..
Αν ειχαν αναγκη ψυξης με θαλασσινο νερο (που ειναι γελοιο) θα μπορουσαν να εχουν φτιαξει καποιο δικτυο .................... τα εργοστασια θα επρεπε να ηταν απομονωμενα.
Κριμα στεναχωριεμαι για τις φτωχες οικογενειες που χαθηκαν και που ελαχιστα θα μπορουσαν να εχουν επηρεασει τις αποφασεις της διοικησης της χωρας
-
ΩΩΩ πίστεψε με, τώρα δεν είμαι κάφρος!
Μπορώ να γίνω όμως!Το ότι πέρασαν και θα περάσουν ένα σορό μαρτύρια μέχρι να φτιάξουν τα πράματα, ότι θα κλάψει κόσμος για τους ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ δεν αναιρεί (επαναλαμβάνω) τα λάθη που έκαναν!
Μεγάλος ο σεισμός; φυσικά!
Μεγάλο το τσουνάμι; φυσικά!
Τους έπιασε στα πράσα; φυσικά!
ΔΕΝ αντιλέγω σε αυτά!
Ούτε γελάω με τον πόνο των ανθρώπων!
Οκ;Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτός ο λαός έκανε τέτοια λάθη!
Ειδικός δεν είμαι, αλλά με το απλό μυαλό μου και την κοινή λογική (μου έστω), είσαι σε ένα κράτος που είναι το πιο σεισμογενή στον κόσμο, καταναλώνεις τεράστια ποσά ηλεκτρικής ενέργειας και χρειάζεσαι πυρηνικά εργοστάσια για να τα βγάλεις πέρα. ΟΚ
Θα τα φτιάξεις στην άκρη της θάλασσας; Δίπλα από τον Ειρηνικό ωκεανό;!
Η λέξη Τσουνάμι είναι Ιαπωνική οκ; ΔΕΝ την ξέρεις; (Ιάπωνα)Θες τέτοιου τύπου εργοστάσια; Καλώς, φτιαχτά στην ενδοχώρα ! Φτιάξε γύρο γύρο τεράστιους τοίχους! Βάλτα πάνω σε βάσεις στα @@ μου!
Τώρα με το λάθος σου κινδυνεύει όλο το γύρο οικοσύστημα (πέρα από τους ανθρώπους)Πέρα από τα Πυρηνικά, το τσουνάμι προκάλεσε τις περισσότερες καταστροφές παντού.
Ξέρεις τι πάει να πει τσουνάμι (το είδαμε και πιο πάνω) και κάθεσαι και φτιάχνεις ξύλινα σπιτάκια;
Ε θα στα πάρει το νερό όπως και έγινε!Είναι αυτά λάθη ή δεν είναι;
Μου λέτε ότι αν ήταν κάπου αλλού θα υπήρχαν περισσότερα θύματα... μαζί σας!
Μα αν δεν είχαν κάνει αυτά τα λάθη θα είχαν ΑΚΟΜΑ λιγότερα θύματα! -
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Αν ειχαν αναγκη ψυξης με θαλασσινο νερο (που ειναι γελοιο) θα μπορουσαν να εχουν φτιαξει καποιο δικτυο .................... τα εργοστασια θα επρεπε να ηταν απομονωμενα.
Γιατι ειναι γελοιο το οτι ο πυρινικος σταθμος πρεπει να εχει τεραστια αποθεματα νερου
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?