-
Oι πρώτες εντυπώσεις από τα Monroe Reflex ύστερα από 1500 χλμ είναι πολύ καλές.
Το 206 αν και ''σηκώθηκε'' λίγο δεν κοπανάει πουθενά.
Εχει σφίξει αρκετά ωστόσο οι κλίσεις δεν έχουν μειωθεί αισθητά.
Η ανέση τέλεια.Για τα λεφτά τους και για την χρήση που τα ήθελα είναι ότι καλύτερο.
Να φανταστείτε ότι ούτε ευθυγράμμιση δεν έκανα (ακόμα)
Το πεζάκι με 160+ στην Αττική πάει ευθειόΤΑΤΑ -
Στο 206 μετά από αλλαγή αμορτισέρ δεν χαλάει η ευθυγράμμιση, δοκιμασμένο. Μόνο αν χαμηλώσεις και λογικό είναι.
Βέβαια ο κανόνας είναι να ευθυγραμμίζεις αλλά στο δικό μου που έχω αλλάξει αμορτισέρ 4 φορές δεν χάλασε ποτέ η ευθυγράμμιση από αυτά. Μέχρι και ψαλίδια έχω αλλάξει και η ευθυγράμμιση κρατήθηκε πολύ καλά (ήθελε μικρορύθμιση αλλά αυτή μπορεί να χαθεί και από 2-3 καλές λακκούβες). -
Καλημέρα! (Νέος! )
Τι θα μου προτείνατε SP ή τις αναρτήσεις του RC? Και με τί ελατήρια? Και πόσο θα κοστίσει συνολικά το καθένα? -
Ότι και να βάλεις είναι πολύ καλές και σχετικά φτηνές λύσεις.
Αλλά θα σου πρότεινα να βάλεις και μεγαλύτερες ράβδους στρέψης!Υ.Γ Βλέπω το πήρες ζεστά το θέμα!
-
Γιάννη το πήρα απόφαση! Άλλη δουλειά δεν έχω........
Τελικά ράβδους στρέψεις να βάλω ή να μή βάλω; 21 δεν έχει το gti? -
Ο χρήστης giannos έγραψε:
Γιάννη το πήρα απόφαση! Άλλη δουλειά δεν έχω........
Τελικά ράβδους στρέψεις να βάλω ή να μή βάλω; 21 δεν έχει το gti?Πρόσεξε δεν μιλάμε για την αντιστρεπτική που είναι η κεντρική, μιλάμε για τις ράβδους στρέψης που παίζουν τον ρόλο ελατηρίου πίσω!Νομίζω 19,5mm φοράς θα το δω και θα σου πω.
-
Το ελάχιστο για χαμήλωμα είναι 19,5 ράβδους και 21 πίσω αντιστρεπτική, αλλά για να δουλέψει ιδανικά το χαμήλωμα με H&R-Eibach είναι να βάλεις πίσω ράβδους 20χιλ και πίσω αντιστρεπτική 21χιλ (χρήσιμη θα είναι και η εμπρός αντιστρεπτική 20,6χιλ από 206CC 1.6 αλλά νομίζω ότι η μαμίσια σου τόση είναι). Από κει και πέρα βλέπεις που βρίσκεσαι και πράττεις ανάλογα με τις επιθυμίες-φιλοδοξίες σου (παχύτερη αντιστρεπτική επρός ή πίσω ή άλλες πίσω ράβδους, διαφορετικά αμορτισέρ-ελατήρια κλπ).
Οι πλέον οικονομικές και με μεγάλη διαφορά λύσεις είναι τα Record SP και τα μαμά αμορτισέρ του RC. Επειδή όταν έβαλα του RC είχα ήδη κουράσει τα SP δεν μπορώ να σου πω αξιόπιστα διαφορές (εκτός του ότι τα SP μπαίνουν και σε μαμά ύψος ενώ του RC μόνο χαμηλωμένα). Όταν έβαλα του RC είδα διαφορά προς το καλύτερο αλλά προς το καλύτερο θα έβλεπα κι αν έβαζα τα ίδια που είχα (Record SP)... Και με τις δύο επιλογές, άνεση τέλος φυσικά!
Αν θέλεις να ανέβεις σε επίπεδο αμορτισέρ υπάρχουν λύσεις από την Peugeot Sport αλλά τα νούμερα πολλαπλασιάζονται και δεν είμαι σίγουρος ότι θα ευχαριστηθείς την διαφορά χρημάτων. Ο Μάκης (τελευταία κυκλοφορεί κυρίως Αθήνα) που μας πατάει όλους χαλαρά στην πίστα (και δεν είμαστε άσχετοι) φοράει H&R με Record SP, 20άρες ράβδους με 21 αντιστρεπτική (πρόσφατα έβαλε πίσω 22άρα σαν και μένα και του άρεσε περισσότερο). Άρα οι λύσεις που σου προτείνουμε ανεβάζουν κατακόρυφα τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σε τέτοιο βαθμό που θα ζοριστείς πάρα πολύ να τις εξαντλήσεις (αν έχεις τέτοια κότσια μπράβο σου - πας για πρωτάθλημα). -
Για να πώ την αλήθεια δε θέλω να γίνει και κούτσουρο το αμάξι... Κάνω συχνά ταξίδια και δέν θέλω να γίνει κουραστικό.
Αυτό που θέλω είναι να χαμηλώσει 2,5-3 πόντους, γιατι είναι σαν τρακτερ, να έχει καλύτερη αίσθηση και κράτημα στις στροφές και να είναι πίο αξιόπιστο και ευχάριστο στην 'οδήγηση' ,βασικά στους Ελληνικούς δρόμους αλλά και στιν πίστα (που δεν το'χω βάλει, μέχρι στιγμής). -
Για να μην πλανάσαι από τις δηλώσεις διαφόρων ημιμαθών ή επαγγελματιών που πάση θυσία θέλουν να κερδίσουν λεφτά από σένα...
... αν βάλεις ελατήρια χαμηλώματος θα πρέπει να αλλάξεις και αμορτισέρ, οπωσδήποτε. Με τα ελατήρια θα σκληρύνει το 206 και θα πάψει να είναι άνετο. Και μην ακούς περί μαλακών ελατηρίων, γιατί αν είναι να βάλεις μαλακά (αν πράγματι υπάρχουν τέτοια αστεία ελατήρια) και χαμηλά η οδηγική συμπεριφορά υπό πίεση θα χειροτερέψει και δεν θα καλυτερέψει.
Το χαμήλωμα πάει πακέτο με σκλήρυνση, απαράβατος νόμος σαν τον νόμο της βαρύτητας, αλλιώς όλα θα γίνουν χειρότερα!
Και εφόσον σκληρύνεις η αλλαγή αμορτισέρ είναι μονόδρομος.
Αν θέλεις άνεση και κράτημα μαζί, βάλε Record SP και άλλαξε την πίσω αντιστρεπτική ή και τις ράβδους στρέψης (ξεκίνα μόνο με αμορτισέρ, μετά άλλαξε πρώτα την αντιστρεπτική και δες πώς υπερστρέφει, γιατί αν αλλάξεις και ράβδους ενδεχομένως η αύξηση της υπερστροφής να είναι παραπάνω από όσο ανέχεσαι)! Ιδανική λύση για άνεση και κράτημα! -
Λοιπόν ερώτηση,Peugeot 206 1.6 gti,μετά από 46.000χμ είμαι για ανάρτηση....το έργο είναι low budget.
Αυτο που σκέφτομαι πολύ είναι το χαμήλωμα,είμαι πολύ επιφυλακτικός(περισσότερο με την αλλαγή ελατηρίων).
Από ότι βλέπω ακούγονται καλά λόγια για record sp,όχι μόνο εδώ,ενώ κάτι πήρε το αυτί μου για αμορτισέρ τις Ισπανικής ΑLKO.Αρκετά κάλη λύση είναι και τα osrav τα αυτορυθμιζόμενα(430 ευρώ),τα οποία μάλλον θα ήταν η επιλογή μου,αν δεν συνδυαζόντουσαν αποκλειστικά με ελατήρια χαμηλώματος(άλλα 120 ευρώ) όσο δηλαδή το απλό σετ της KW αμορτισέρ+ελατήρια(550ευρώ).
Ενώ παίζει και το set-up του RC,για το οποίο δεν είμαι και αρκετά ψημένος.
Προσώπικα είμαι ικανοποιημένος από τη μαμά ανάρτηση,αλλά θα ήθελα και λίγο παραπέρα,χωρις να χάσει το αυτοκίνητο τη ρυθμίσιμη συμπεριφορά που έχει καθως και να μην χάσει μέγαλο μέρος της άνεσης του.
Τιμές εδώ Αθήνα
Record sp(280ευρώ)
Alko(240 ευρώ)
RC(αμορτισέρ+ελατήρια υπολογίζω 350 ευρά)
Osrav(430+ελατήρια)
KW suspension(560 ευρώ)
Ακούω απόψεις -
ελατηρια rc ξεχνα τα...απλα δε κανουν.
να ξερεις πως οτι ελαητριο και να βαλεις θα κοπαναει και θα χασει την ανεση του.......................
αν θες ανεση και καλυτερο στριψιμο βαλε αμορτισερ ρεκορντ
+αντιστρεπτικη πισω 21χιλ απο 2.0 60ευρω κοστος...
τιποτα αλλο. θα δεις ενα εντελως αλλο αμαξι.
ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ τα προοδευτικα εεε...υ.γ κατι πρεπει να γινει με τα τοπικ για τα 206...εχει γεμισει ολο το φορουμ.........................ακουει κανεις?
-
Μίλτο το 206 1.6 gti πίσω νομίζω οτι φοράει αντιστρεπτική 21 λέει να την αλλάξω;
Ερώτηση: Όσο πιο χοντρές είναι οι ράβδοι στρέψεις τόσο πιο υπερστροφικό είναι;
-
21 eμπρος
19 πισω αντιστρεπτικες19.5 ραβδους...
η 21αρα αντιστρεπ[τικη πισω απο 2.0 ειναι οκ.
αν το λεω η καρδια σου βαζεις και 22 απο rc αλλα τοτε να περιμενεις ενα ατσαλο ραλλυ στο θεμα υπερστροφης...οι ραβδοι δεν κανουν το αμαξι υπερστροφικοτερο...για να αλλαξεις απο 19.5 πισω πρεπει να πας πολυ μακρυα το θεμα οποτε ξεχνα το για τωρα.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ελατηρια rc ξεχνα τα...απλα δε κανουν.Δεν ταιριάζουν ή δεν δουλεύουν επείδη είναι για το βάρος του RC;
Πάντως και εγώ μάλλον εκεί καταλήγω, σε σκληρότερα αμορτισέρ(τι? θα δούμε....) και μαμά ελατήρια,με την αντιστρεπτική να είναι το επόμενο βήμα. -
οι αντιστρπετικες πρεπει να ερθουν πριν απο ολα.
εγω ξεκινησα με 22 πισω μετα 22 εμπρος και μετα αναρτηση...
με τις αντιστρεπτ. και μαμα αναρτηση και τα κοντινεταλ σε αθλια κατασταση το αμαξι γυρνουσε καθετα στη κηφισιας με σλαλομ στα 80-90χλμ!!!!!!!!!τετοια συμπεριφορα τυφλα να εχει το 106!!!!!!!
πραγματικα εγινε αμαξι αξιο λογου.εφτιαξε και το τιμονι λιγοτα ε΄λετηρια του rc ειναι για ενα αμαξι +100κιλα πιο πολυ εμπρος.τι λες να γινει αμα τα βαλεις σε σενα?
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
οι αντιστρπετικες πρεπει να ερθουν πριν απο ολαΘα το λάβω υπόψην μου.
α ε΄λετηρια του rc ειναι για ενα αμαξι +100κιλα πιο πολυ εμπρος.τι λες να γινει αμα τα βαλεις σε σενα?
Γι αυτό είμαι και εγώ επιφυλακτικός........
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
τα ε΄λετηρια του rc ειναι για ενα αμαξι +100κιλα πιο πολυ εμπρος.τι λες να γινει αμα τα βαλεις σε σενα?
Τι θα γίνει ?
θα είναι πιο σκληρό από ότι είναι τώρα μαμά. (και μάλλον πιο μαλακό από το να Βάλη H&R , Eibach ή οτιδήποτε άλλο)… -
εγω νομιζω οτι θα ψηλωσει αρκετα...
-
Ρε παιδιά εγώ γιατί νομίζω οτι το 206 1.6 Gti φοράει μπροστά αντιστρεπτικές 21 και πίσω 21 με 19.5 ράβδους στρέψεις;;;;
Τελικά τί γίνεται;
Θα πάω να τις βγάλω και θα τις μετρήσω.... -
τις εχω βγαλει εγω και τις εχω μετρησει...
Αμορτισέρ σε 206