-
μανθο συμφωνω 1000000% μαζι σου. ενα αμαξι της σειρας εχουμε με λιγο πιο σποτριφ καταβολες. ουτε αγωνιστικο ειναι ουτε μπροσθιοκινητος δολοφονος...
τα ψαλιδια ηταν too Much για τις λακουβες της αθηνας.υ.γ αν και καποιος καραγκιοζης μου ειπε πως μπορει να ταφτιαξει να μην ακουγονται....βλεπω να μη κανει τιποτα και να τον τρωω ζωντανο
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
υ.γ αν και καποιος καραγκιοζης μου ειπε πως μπορει να ταφτιαξει να μην ακουγονται....βλεπω να μη κανει τιποτα και να τον τρωω ζωντανο
Πώς βρε; Σινεμπλόκ θα τους βάλει;
-
Μάλλον Μίλτο είσαι τρομερά κωλόφαρδος με τα ψαλίδια και δεν ακούς τους θορύβους!!!Διαφορετικά μάλλον θες τον γιατρό σου!!
-
εμενα για να πω και την αληθεια τρελαθηκαν στο θορυβο οταν αναγκαστηκα να περασω 3-4φορες στο καπακι μεσα απο το μαρουσι με τα που εχουν κατω...
-
Χθες έκανα μια βόλτα με το 206 GTi 2.0 του αδερφού ενός φίλου - είχε 20.000 χλμ με μόνη 'προίκα' τη λίγο πιο σφιχτή ανάρτηση (όχι τίποτα υπερβολικό, όπως διαπίστωσα, ούτε σε κοπάνημα ούτε σε χαμήλωμα). Το περίεργο ήταν στο 'καλημέρα' (κρυο), όπου περνώντας πολύ αργά (~10 km/h) επάνω από τα μπαλώματα και τις λοιπές ανωμαλίες της ταλαίπωρης ασφάλτου της γειτονιάς μου, η ανάρτηση έτριζε σαν παλιό ντιβάνι (ή σαν μεντεσέ που θέλει λάδωμα!) - χωρίς πάντως να δίνει την εντύπωση ότι είναι 'χαλαρή'. Μόλις 'ζεστάθηκε' λίγο σταμάτησε... Ο φίλος λέει ότι το τρίξιμο πρωτοεμφανίστηκε (ή τουλάχιστον ο ίδιος το πρόσεξε) μετά από ένα πλύσιμο που έκανε ο αδερφός του με πίεση κάτω από τους θόλους!
Τι λέτε?...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Χθες έκανα μια βόλτα με το 206 GTi 2.0 του αδερφού ενός φίλου - είχε 20.000 χλμ με μόνη 'προίκα' τη λίγο πιο σφιχτή ανάρτηση (όχι τίποτα υπερβολικό, όπως διαπίστωσα, ούτε σε κοπάνημα ούτε σε χαμήλωμα). Το περίεργο ήταν στο 'καλημέρα' (κρυο), όπου περνώντας πολύ αργά (~10 km/h) επάνω από τα μπαλώματα και τις λοιπές ανωμαλίες της ταλαίπωρης ασφάλτου της γειτονιάς μου, η ανάρτηση έτριζε σαν παλιό ντιβάνι (ή σαν μεντεσέ που θέλει λάδωμα!) - χωρίς πάντως να δίνει την εντύπωση ότι είναι 'χαλαρή'. Μόλις 'ζεστάθηκε' λίγο σταμάτησε... Ο φίλος λέει ότι το τρίξιμο πρωτοεμφανίστηκε (ή τουλάχιστον ο ίδιος το πρόσεξε) μετά από ένα πλύσιμο που έκανε ο αδερφός του με πίεση κάτω από τους θόλους!Τι λέτε?...
Γεια δες χτες έπλυνα και εγώ το αυτοκίνητο και είχα με το ξεκίνημα τέτοιους ήχους!Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αλλά μετά από λίγο και εμένα σταμάτησε!
-
Aυτο με το θορυβο που λετε μετα το πλυσιμο, το εχω παρατηρησει οταν βρεχει.
Και εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι ειναι το νερο ή η υγρασια που κατακρατειται στο πιατελο αναμεσα σε ελατηριο και αμορτισερ.
Επισης ισως καποια πετραδακια που μπορουν να πανε πανω στο πιατελο, και τριβονται με το ελατηριο.
Αλλη εξηγηση δεν μπορω να βρω. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Aυτο με το θορυβο που λετε μετα το πλυσιμο, το εχω παρατηρησει οταν βρεχει.
Και εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι ειναι το νερο ή η υγρασια που κατακρατειται στο πιατελο αναμεσα σε ελατηριο και αμορτισερ.
Επισης ισως καποια πετραδακια που μπορουν να πανε πανω στο πιατελο, και τριβονται με το ελατηριο.
Αλλη εξηγηση δεν μπορω να βρω.Λες να σταματάει με κανένα 'φσσσσστ' με WD-40?...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Χθες έκανα μια βόλτα με το 206 GTi 2.0 του αδερφού ενός φίλου - είχε 20.000 χλμ με μόνη 'προίκα' τη λίγο πιο σφιχτή ανάρτηση (όχι τίποτα υπερβολικό, όπως διαπίστωσα, ούτε σε κοπάνημα ούτε σε χαμήλωμα). Το περίεργο ήταν στο 'καλημέρα' (κρυο), όπου περνώντας πολύ αργά (~10 km/h) επάνω από τα μπαλώματα και τις λοιπές ανωμαλίες της ταλαίπωρης ασφάλτου της γειτονιάς μου, η ανάρτηση έτριζε σαν παλιό ντιβάνι (ή σαν μεντεσέ που θέλει λάδωμα!) - χωρίς πάντως να δίνει την εντύπωση ότι είναι 'χαλαρή'. Μόλις 'ζεστάθηκε' λίγο σταμάτησε... Ο φίλος λέει ότι το τρίξιμο πρωτοεμφανίστηκε (ή τουλάχιστον ο ίδιος το πρόσεξε) μετά από ένα πλύσιμο που έκανε ο αδερφός του με πίεση κάτω από τους θόλους!Τι λέτε?...
Aστα αυτα και πες μας διαφορες με δικο σου -ρουσου- τι ειδες?
τι αναρτηση φοραγε πανω το 2.0?
εντυπωσεις.λεγε τωραααααααααα -
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ζήλεψα το πώς περνούσε τα σαμαράκια μέσα στην πόλη (λέτε να έχουν να κάνουν μ' αυτό τα τριξίματα?) !!...
-
φιλος μηχανικος μου ελεγε οτι οδηγησε rc με 16 και επαθε πλακα. του αρεσε πολυ και σε φιλικοτητα και σε κοπανημα!
ο κωλος πως σου φανηκε ή δε το ζορισατε?
τι ειχε πανω αναρτηση? -
Απλή βόλτα ήταν, εντός πόλης. Δεν το πιέσαμε. Αμορτισέρ φορούσε της Μονρόε (Ριφλεξ), ελατήρια/ράβδους δεν έχω ιδέα (δεν ήξερε να μου πει). Ήταν αρκετά πιο μαλακό από το δικό μου πάντως. Περισσότερα εφόσον ακολουθήσει βόλτα εκτός 'τειχών'...
-
Περιμένουμε να ακούσουμε!
-
Καλημέρα !:oops:
Έχω ερωτήσεις σχετικά το αναρτησιακο1.Όταν έχουμε πλεύσεις στο αμάξι τι μπορεί να φταίει?
Τα Αμορτησερ ή τα ελατηρια ;
Εχω καινούρια αμορτισέρ , και ελατήρια σχετικά σκληρά 3 πόντων
Αν το χαμηλώσω περισσότερο θα έχω κάτι +?
Όσο αφορά τις πλεύσεις , το ότι θα χαλάσει η γεωμετρία το διάβασα στο forum αλλά έχω οδηγήσει με χαμήλωμα 4 πόντων και μου άρεσε πολύ η συμπεριφορά του αμαξιου.2.γιατι όταν μπαίνω στο αμάξι αυτό γέρνει αριστερά (καλά είμαι και 95 κιλά δίαιτα μετά το Πάσχα ) συμβαίνει αυτό και στα δικά σας ? Στα μαμά δεν το έκανε , είναι φυσιολογικό ;
-
Ο χρήστης sifounas έγραψε:
Όσο αφορά τις πλεύσεις , το ότι θα χαλάσει η γεωμετρία το διάβασα στο forum αλλά έχω οδηγήσει με χαμήλωμα 4 πόντων και μου άρεσε πολύ η συμπεριφορά του αμαξιου.Η αλλαγή στο κάμπερ θα σου τρώει τα λάστιχα ΓΡΗΓΟΡΑ.
-
Αν το αυτοκίνητο χαμηλώσει παραπάνω από 3 άντε 3,5 πόντους τότε η ανάρτηση του βγαίνει από τα όρια λειτουργίας που έχει ορίσει ο κατασκευαστής του.
Εκτός από το εμπρός μέρος είναι και το πίσω...δηλαδή πίσω δεν έχει ελατήρια αλλά ράβδους στρέψεως.
Το πρέπον είναι ότι αφού το σκλήρυνες εμπρός το ίδιο θα πρέπει να γίνει και πίσω.Η λύση είναι παχύτερες ράβδοι και αντιστρεπτικές. -
Καλημέρα !:oops:
Έχω ερωτήσεις σχετικά το αναρτησιακο1.Όταν έχουμε πλεύσεις στο αμάξι τι μπορεί να φταίει?
Τα Αμορτησερ ή τα ελατηρια ;
Όσο αφορά τις πλεύσεις , το ότι θα χαλάσει η γεωμετρία το διάβασα στο forum αλλά έχω οδηγήσει με χαμήλωμα 4 πόντων και μου άρεσε πολύ η συμπεριφορά του αμαξιου.2.γιατι όταν μπαίνω στο αμάξι αυτό γέρνει αριστερά (καλά είμαι και 95 κιλά δίαιτα μετά το Πάσχα ) συμβαίνει αυτό και στα δικά σας ? Στα μαμά δεν το έκανε , είναι φυσιολογικό ;
Από αυτά που αναφέρεις κατάλαβα ότι τα αμορτισέρ σου δεν μπορούν να αποσβέσουν τις ταλαντώσεις των ελατηρίων. Χρειάζεσαι δυνατότερα αμορτισέρ.
Από κει και πέρα είναι μεγίστης σημασίας τα σωστά που ανέφερε ο Γιάννης προηγουμένως και αφορούν ειδικά το 206. Εάν αλλάξεις απλώς τα δύο εμπρός ελατήρια με χαμηλώματος δεν καλυτερεύεις το κράτημα αλλά το χαλάς. Μην σε γελάει η αμεσότερη απόκριση στο τιμόνι... -
Κάτι άλλο πως θα μπορούσα να μειώσω τις κλίσεις που παίρνει το αμάξι στις στροφές? Σε τι οφείλεται ?
Και οι παχύτεροι ράβδοι ποσό θα μου κοστίσουν(στο περίπου) ? αντιστρεπτικές δεν θα ήθελα να αλλάξω (ή πρέπει για να μειωθούν οι κλίσεις? )
Ευχαριστώ πολύ -
ΟΙ αντιστρεπτικες ειναι για κλισεις...
οι ραβδοι ειναι τα πισω ελατηρια ...αρα για κλισεις θες αντιστρεπτικες ή ζανφορ ή οπως τις λεει το καθε μαστορι...εμενα το δικο μουυ ταλεει αναποδα...οταν εννοει αντιστρεπτικες λεει ραβδους
τι αμαξι εχεις?1.4 ή 1.6?
-
ÊáëçìÝñá !:oops:
¸÷ù åñùôÞóåéò ó÷åôéêÜ ôï áíáñôçóéáêï1.¼ôáí Ý÷ïõìå ðëåýóåéò óôï áìÜîé ôé ìðïñåß íá öôáßåé?
Ôá Áìïñôçóåñ Þ ôá åëáôçñéá ;
Å÷ù êáéíïýñéá áìïñôéóÝñ , êáé åëáôÞñéá ó÷åôéêÜ óêëçñÜ 3 ðüíôùí
Áí ôï ÷áìçëþóù ðåñéóóüôåñï èá Ý÷ù êÜôé +?
¼óï áöïñÜ ôéò ðëåýóåéò , ôï üôé èá ÷áëÜóåé ç ãåùìåôñßá ôï äéÜâáóá óôï forum áëëÜ Ý÷ù ïäçãÞóåé ìå ÷áìÞëùìá 4 ðüíôùí êáé ìïõ Üñåóå ðïëý ç óõìðåñéöïñÜ ôïõ áìáîéïõ.2.ãéáôé üôáí ìðáßíù óôï áìÜîé áõôü ãÝñíåé áñéóôåñÜ (êáëÜ åßìáé êáé 95 êéëÜ äßáéôá ìåôÜ ôï ÐÜó÷á ) óõìâáßíåé áõôü êáé óôá äéêÜ óáò ? Óôá ìáìÜ äåí ôï Ýêáíå , åßíáé öõóéïëïãéêü ;
1.Mðïñåß íá åßìáóôå êáé óå êáñÜâé
Ôþñá áí ïé ðëåýóåéò åßíáé ðßóù áðï ðïéá ÷ëì êáé ìåôÜ ôéò êáôáëáâáßíåéò êáé ãßíïíôáé óå ó÷åôéêÜ êáëü äñüìï Þ ðåñíþíôáò óáìáñÜêéá äÞìïõ óáí óßöïõíáò ?
Ïðüôå üðùò áíáöÝñïõí êáé ïé õðüëïéðïé ôá áìïñôéóÝñ óïõ åßíáé êïììáôÜêé áäýíáìá Þ ðéèáíþí êáé ìïýöá (áëÞèåéá ôé Ý÷åé ôïðïèåôçèåß?)
ÊÜíå ìéá áìïñôéóåñïìÝôñçóç .....
2.Óôá ìáìÜ äåí ãßíåôáé .äåí åßìáé êáé 95 áëëÜ ïõê ïëßãåò öïñÝò Ý÷ù áñêåôü âÜñïò ðßóù åíßïôå ðéï ðïëý áðï ôçí ðëåõñÜ ôïõ ïäçãïý ...äåí õðÜñ÷åé ôÝôïéá äéáöïñÜ êëßóçò ...ïðüôå ãéá ôóåêáñÝ ôá áìïñôéóåñÜêéá ......
Αμορτισέρ σε 206