-
Φίλε Στάυρο είναι σωστή η άποψή σου. Εσύ στο αυτοκίνητό σου θα αλλάξεις τα λάδια στις 30κ;
Και εξάλλου δε μας πειράζει ή δεν είναι και το τρελό κόστος κάθε 10κ να δίνουμε 50€ για αλλαγή λαδιών@nikolas87 Και εμένα κάνει το ίδιο ακριβώς συντονισμό στις 2000-2500στροφές περίπου
Αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχω κανένα άλλο τριγμό. -
Έχω ακούσει και την άποψη από φίλο μου δουλεύει σε αντιπροσωπία ότι τα πρώτα λάδια είναι άριστης ποιότητας και να τα αλλάξω στα 30.000 γιατί τα πρόσθετα που έχουν βοηθάνε στο στρώσιμο του κινητήρα. Έτσι τουλάχιστον τους λένε στα σεμινάρια.
Εγώ καταλαβαίνω ότι το ένα στρατόπεδο υπακούει στο εργοστάσιο και το άλλο στους φόβους του. Προς το παρόν είμαι στις 8500 και δεν έχω διαλέξει πλευρά.
-
Ο χρήστης galeone έγραψε:
Έχω ακούσει και την άποψη από φίλο μου δουλεύει σε αντιπροσωπία ότι τα πρώτα λάδια είναι άριστης ποιότητας και να τα αλλάξω στα 30.000 γιατί τα πρόσθετα που έχουν βοηθάνε στο στρώσιμο του κινητήρα. Έτσι τουλάχιστον τους λένε στα σεμινάρια.Εγώ καταλαβαίνω ότι το ένα στρατόπεδο υπακούει στο εργοστάσιο και το άλλο στους φόβους του. Προς το παρόν είμαι στις 8500 και δεν έχω διαλέξει πλευρά.
οτι να΄ναι...
περνα διαβασε το θεμα που εχουμε για τα λιπαντικα.
αλλαγες λαδιων καθε 10000 ή 7500 αν το σκιζεις ή κινεισαι πολυ μεσα στη πολη.
μπορεις να επιλεξεις δικα σου καλα λιπαντικα (θα βρεις πληροφοριες στο θεμα που ειπα) και αλλαζε τα εκτος ΦΙατ. Καθε 30Κ μπορεις να κανεις και μια αλλαγη εκει, για να μην σου πουν παπαριες για την εγγυηση.
-
Έχω ακούσει και την άποψη από φίλο μου δουλεύει σε αντιπροσωπία ότι τα πρώτα λάδια είναι άριστης ποιότητας και να τα αλλάξω στα 30.000 γιατί τα πρόσθετα που έχουν βοηθάνε στο στρώσιμο του κινητήρα.το στρωσιμο του κινητηρα δε πιστευω οτι διαρκει 30.000 χλμ
Γενικα μην αφηνεις λαδια πανω απο 10.000 εκτος και αν δε σκοπευεις να το κρατησεις πολλα χρονια... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Έχω ακούσει και την άποψη από φίλο μου δουλεύει σε αντιπροσωπία ότι τα πρώτα λάδια είναι άριστης ποιότητας και να τα αλλάξω στα 30.000 γιατί τα πρόσθετα που έχουν βοηθάνε στο στρώσιμο του κινητήρα. Έτσι τουλάχιστον τους λένε στα σεμινάρια.
Εγώ καταλαβαίνω ότι το ένα στρατόπεδο υπακούει στο εργοστάσιο και το άλλο στους φόβους του. Προς το παρόν είμαι στις 8500 και δεν έχω διαλέξει πλευρά.
οτι να΄ναι...
μπορεις να επιλεξεις δικα σου καλα λιπαντικα (θα βρεις πληροφοριες στο θεμα που ειπα) και αλλαζε τα εκτος ΦΙατ. Καθε 30Κ μπορεις να κανεις και μια αλλαγη εκει, για να μην σου πουν παπαριες για την εγγυηση.
Πέρασα από το θέμα και έτσι όπως έγραψες την άποψη σου πίστεψα ότι αυτό ήταν το τελικό συμπέρασμα.
Αλήθεια η σιγουριά σου για να αλλάξω ένα λάδι στο 1/3 της ονομαστικής διάρκειας ζωής του από που προκύπτει;
-
Πόσα λεφτά δίνεις για το αμάξι σου, πόσο κάνει μια αλλαγή λαδιών, και πόσο σκοπεύεις να το κρατήσεις;
-
οτι να΄ναι...
Πέρασα από το θέμα και έτσι όπως έγραψες την άποψη σου πίστεψα ότι αυτό ήταν το τελικό συμπέρασμα.
Αλήθεια η σιγουριά σου για να αλλάξω ένα λάδι στο 1/3 της ονομαστικής διάρκειας ζωής του από που προκύπτει;
στο οτι ενα πραγματικα κορυφαιο λαδι κοστιζει σαν αγορα 8-10€ το λιτρο (οχι βεβαια στην αντιπ/πια...), ποσο αμελητεο μπροστα στα ωφελη που εχεις στη λειτουργια του μοτερ.
το λαδι σου μπορει να αντεχει και 50000χλμ, ομως με τη χρηση υποβαθμιζεται η ποιοτητα του (πχ περναει μεσα στο λαδι βενζινη). Γιαυτο δεν μπορεις να κανεις κατι, παρα μονο πιο συχνες αλλαγες.
7500-10000χλμ ειναι το οριο. Αυτο προκυπτει απο αναλυσεις που εχουν κανει πολλα παιδια κατα καιρους.
-
Προς το παρόν πληρώνω μόνο τη βενζίνη του. Η αλλαγή θα κοστίζει κανένα 70αρι. Το αμάξι θέλω να το κρατήσω πάνω από 5 χρόνια.
-
Ειδικά εφόσον σκοπεύεις να το κρατήσεις αρκετά (και αρκετά χιλιόμετρα), θα ήταν καλό να επενδύσεις σε συχνότερες αλλαγές από αυτές που προτείνει ο κατασκευαστής. Στα κορυφαία συνθετικά, πλέον δεν μεταβάλλεται η ρευστότητα τόσο με την χρήση. Γίνεται ανάλωση των προσθέτων που έχουν, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την υγεία του μοτέρ σου. Επίσης, με την χρήση (χιλιόμετρα+χρόνος) γίνονται διάφορες προσμίξεις στο λιπαντικό: βενζίνη, σκόνη, υγρασία. Όλα αυτά υποβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητά του.
just my 2 cents
-
drdino σταματα να αντιγραφεις τα ποστ μου!
-
Οπότε η γνώμη σου είναι να τα αλλάξω νωρίτερα αλλά στα πόσα; Τα 10.000 μου φαίνονται υπερβολή τη στιγμή που ο δημιουργός του αυτοκινήτου αναφέρει τα τριπλάσια...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αλλαγες λαδιων το πολυ καθε 10000
ή 7500 αν το σκιζεις ή κινεισαι πολυ μεσα στη πολη.αυτο.
-
Εμένα πάντως από την αντιπροσωπεία μου είπανε στις 10000 για αλλαγή λαδιών,χωρίς άλλες τεχνικές διευκρινήσεις....λέω να την κάνω πάντως την αλλαγή όταν τα φτάσω (ακόμα έχω 4500), ευκαιρία να ρίξουν κ μια ματιά στο αμαξάκι γενικα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
7500-10000χλμ ειναι το οριο. Αυτο προκυπτει απο αναλυσεις που εχουν κανει πολλα παιδια κατα καιρους.
Όταν λες αναλύσεις τι ακριβώς εννοείς;
Τέλος πάντων το πιο σωστό που διάβασα κατά τη γνώμη μου ήταν αυτό
κοιτα ενα 4λιτρο συνθετικό δεν πάει πάνω απο 30-40ε..
δώσε και 5ε για ενα OEM φιλτράκι, δώσε και 5ε σε ενα μηχανικό/βενζιναδικο να στα αλλάξει και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Για τα Valvoline που βάζει η Βιαμάρ χρειάζομαι 80Ε για αλλαγή λαδιών. Είναι καλό λάδι, ειδικό για να κρατάει τόσα χιλιόμετρα. Όταν βγω από την εγγύηση, βλέπουμε (υπάρχουν και πιό φτηνά στις ίδιες προδιαγραφές).
50ε τα χαλάς ενα βράδυ εξω..
Δεν βγαίνω τα βράδια (τουλάχιστον όχι έτσι), και 50Ε για ένα βράδυ έξω τα θεωρώ τρομερή σπατάλη (για εμένα).
αντι να τα αλλάξεις μια φορά το χρόνο, αλλάχτα 2
Μα δεν διαφωνώ εδώ, αν αμφιβάλεις για τα διαστήματα αλλαγής που δίνει η εταιρία, να το κάνεις.
εχετε αναρωτηθει γιατι μπαίνει ξανθο το λάδι και βγαίνει μαύρο κατράμι?
Ένα 'πρόβλημα' που έχουν παρατηρήσει κάποιοι στους 1.8Τ, είναι ότι το ξανθό λάδι που βάζεις, μετά από 1000χλμ έχει γίνει μαύρο. Τι σημαίνει αυτό? Οτι θέλει αλλαγή? Για εμένα οτι δεν έχει σημασία το χρώμα.
γιατι ο γνώμονας οταν φτιάχνουν μια μηχανη ειναι να βγάλει ζωή κάποιες φορές τον κύκλο της γής -δεν θυμάμαι ακριβώς αλλα ηταν καπου στα 160.000χλμ.
ΟΚ αυτό που το είδες. Απόδειξέ το. Έστω μην μου το δείξεις για VAG που έχω εγώ, δείξτο μου για άλλο κατασκευαστή.
Διαβάζοντας για τον κινητήρα 1.4ΤSI, βρήκα το εξής:
'More than 250 prototype and pilot series engines have been put through their paces in all necessary test cycles. Every single component of this new power plant has been designed for the engine service life and has come through its baptism of fire. Endurance runs corresponding to a mileage of 300,000 km (186,420 miles) have been successfully completed.'Θα υποθέσω οτι και για τους υπόλοιπους κινητήρες τους έχουν κάνει τα ίδια. 300.000 μου φτάνουν εμένα (σχεδόν).
Εγώ κάνω αυτό που κάνω και πιστεύω οτι θα αντέξει πολύ περισσότερο (από 160.000 που λές).
ΔΕΝ είμαι σίγουρος, ΕΧΩ αμφιβολία, γι' αυτό και άνοιξα αυτό το θέμα! Ήθελα όμως να ακούσω εμπειρίες από κάποιους που έχουν κάνει πολλά χιλιόμετρα. Ήθελα να με παραπέμψουν σε επίσημες πληροφορίες εταιριών για το προβλεπόμενο διάστημα αντοχής των κινητήρων τους.
Το μόνο που έχω ακούσει μέχρι τώρα όμως είναι ΓΝΩΜΕΣ (καλοδεχούμενες και αυτές). Δέχομαι το 'εγώ αμφιβάλω για τα μεγάλα διαστήματα, και για να είμαι σίγουρος αλλάζω πιό συχνά'.
Αλλά φαίνεται οτι οι περισσότεροι λένε τις γνώμες τους σαν συμπεράσματα εμπειριών (που δεν έχουν). Το ίδιο και το δικό σου post.Αν θες να σου ζήσει περισσότερο, κοιτα να το προσέχεις καλύτερα..
ΟΚ, και αν αλλάζω λάδια κάθε 1000χλμ, θα μου κρατήσει 2.000.000χλμ
-
Εκτός ελληνικού ενδιαφέροντος υπάρχει πια και ο 2.0 Multijet διαθέσιμος για το Bravo με 165 HP
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Που αισθάνεσαι ότι θέλεις δύναμη? Τελική, επιταχύνσεις, εκκίνηση?Αισθανεσαι ειναι η μαγικη λεξη εδω...Δηλαδη δεν νιωθω οτι χρειαζομαι παραπανω δυναμη αλλα θελω να αισθανομαι εντονοτερα την επιταχυνση του αυτοκινητου.
Απ την αλλη βεβαια οσο και να σε κολλαει ενα αμαξι στο καθισμα καποια στιγμη γινεται και αυτο συνηθεια και δεν σου δημιουργει τα συναισθηματα που ειχες στην αρχη.
Το σκεφτομαι ακομα για προγραμματακι δεν εχω αποφασισει.
Για τον φιλο που μου ειπε για το κιβωτιο.....Το κιβωτιο που εχω στο πουντο μου(Sporting mk2)νιωθω οτι εχει πιο ομαλη λειτουργεια αν και μπορω με σιγουρια να πω οτι οσο περνανε τα χιλιομετρα τοσο καλυτερο γινεται το κιβωτιο του Bravo.
Αλλα νεα τωρα....
Λοιπον πλεον εχω 9000χλμ και βρηκα πως να κανω το Bravo μου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!!
Εχω πεσει 1λιτρο κατω σε ολες τις συνθηκες
Τωρα πλεον τα πηγμενα πρωινα που παω απο γλυφαδα πειραια βλεπω καταναλωσεις της ταξης του 9,5 λτ και απογευματακια σ/κ βλεπω 9λτ/100χλμ
Αυτο που κανω ειναι να αλλαζω ταχυτητα στις 2000σαλ αυστηρα!Αντε σε καμια βαρια ανηφορα να αλλαξω στις 2500σαλ.
Το αμαξι ανετα και δεν νιωθω να ζοριζεται καθολου.Το κακο ειναι οτι αλλαζεις πολλες ταχυτητες και πηγαινεις σαν να σε εχει παρει ο υπνος
Ποτε δεν ημουν υπερ αυτου του στυλ οδηγησης(2 ταχυτητες πανω και ασε το αμαξι να βογκαει )αλλα σε αυτα τα καινουργια τουρμπακια δειχνει να δουλευει πολυ καλα και πολυ οικονομικα.
Η αλλαγη αυτη στο στυλ οδηγησης συνοδευτικε και απο τοποθετηση 100αρας βενζινης στο αμαξι.Ισως και αυτο να παιζει το ρολο του. -
Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί βγάζει το αμάξι σου την μέγιστη ροπή του...
Όσο για τα υπόλοιπα, όντως ότι και να έχεις το συνηθίζεις τελικά.
Προβλήματα (κια) αξιοπιστίας μέχρι τώρα (όχι τριξιματάκια βέβαια, για ηλεκτρικά κλπ σε ρωτάω)?
Έχεις blue&me? Αν ναι, το συνιστάς, ή ο μπελάς του είναι περισσότερος από τα καλά του?
Από το clima είσαι ευχαριστημένος?
Από την αντοχή του εσωτερικού στην καθημερινή χρήση?
Την χοντροκολώνα μπρος δεξιά την συνηθίζεις τελικά ή με την καμία?
Ο τεμπέλης βολεύει ή εμποδίζει περισσότερο εκεί που είναι?Σορυ για τον βομβαρδισμό, αλλά ως πολύ πιθανός μελλοντικός κάτοχος, όσο να πεις, ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοια.
-
προσωπικα πιστευώ και εγώ σε τακτική συντήρηση της μηχανής,
καλύτερα στο συγκεκριμένο μοντέλο με τα 150ps να γίνονται οι αλλαγές λαδιού ανα 10.000 χλμ και το σέρβις στα 30.000χλμ.ftskamins: χαράς στην υπομονή σου που αλλάζεις ταχύτητα στις 2.000 στροφές, ιδίως με το μοτέρ που οδηγάς, αλλά με τέτοια τιμή που έχει η βενζίνη κοιτάς και την οικονομία. αλλά μαλλόν πας ροπάτα και άνετα τότε ουδέν πρόβλημα.
ο κατασκευαστής πάντως προτείνει 95αρα βενζίνα και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα του t-jet. -
ενα σχεδιο που βρηκα σε ενα portfolio στο cardesignnews.com
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί βγάζει το αμάξι σου την μέγιστη ροπή του...
Όσο για τα υπόλοιπα, όντως ότι και να έχεις το συνηθίζεις τελικά.
Προβλήματα (κια) αξιοπιστίας μέχρι τώρα (όχι τριξιματάκια βέβαια, για ηλεκτρικά κλπ σε ρωτάω)?
Έχεις blue&me? Αν ναι, το συνιστάς, ή ο μπελάς του είναι περισσότερος από τα καλά του?
Από το clima είσαι ευχαριστημένος?
Από την αντοχή του εσωτερικού στην καθημερινή χρήση?
Την χοντροκολώνα μπρος δεξιά την συνηθίζεις τελικά ή με την καμία?
Ο τεμπέλης βολεύει ή εμποδίζει περισσότερο εκεί που είναι?Σορυ για τον βομβαρδισμό, αλλά ως πολύ πιθανός μελλοντικός κάτοχος, όσο να πεις, ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοια.
Σου στελνω πισω τις βομβες που μου στειλες....ΠΑΜΕ!
-Κανενα απολυτως προβλημα αξιοπιστιας
-Δεν εχω γιατι τα λεφτα μου τα εφαγα σε ηλιοροφη,φιμε και subwoofer(Aψογα ολα!!)
-Ο κλιματισμος ειναι τελειος(και να φανταστεις νομιζα οτι δεν θα με βολεψει ο αυτοματος... )
-Κατω απο το χειροφρενο σκιστικε λιγο το δερμα(1 ποντο το πολυ!)Μαλλον το εγδαρα με το νυχι μου οπως κραταγα το χειροφρενο.Κατα τα αλλα αψογο αλλα το εχω μονο 3 μηνες.
-Ποια χοντροκολωνα???Δεν με εχει ενοχλησει ποτε...Αφου αυτο δεν ειναι παρ-μπιρζ...ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ!!! Τι να ενοχλησει η κολονιτσα?!
-Αψογος και ο τεμπελης που και αυτος νομιζα οτι δεν θα με βολεψει.Απ οτι εμαθα εμποδιζει στο πουντο.Στο Bravo υπαρχει απλαΕπομενη ερωτηση παρακαλω
Fiat Bravο 2007