-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
πήγα χθες στην αντιπροσωπεία και άλλαξα τον μηχανισμό του πίσω υαλοκαθαριστήρα, εντός της 2τους εγγύησης, η οποία λήγει σε έναν μήνα.
μέσα σε όλα, έκανα και επέκταση της εγγύησης με κόστος 517 ευρώ. με πόνεσε η τσέπη αλλά τουλάχιστον στα βασικά, χτύπα ξύλο, να μην τύχει κάτι, να είμαι καλυμένος σε πολύ χοντρές βλάβες. (όπως μηχανή, εγκέφαλο, τουρμπίνα κα)
φυσικά δεν καλύπτει ότι θεωρείται αναλώσιμο, όπως μπαταρία, εξάτμιση, αμορτισέρ κα .
κων/νε,
όσο για την κίνηση στην πόλη μου, είναι νορμάλ, δεν υπάρχουν μποτιλιαρίσματα, οι αποστάσεις είναι μικρές και σε έναν λόγο που οφείλω το ότι η κατανάλωση είναι στα 10,3lt αυτές τις μέρες είναι γιατί το αυτοκίνητο κάνει το πολύ την μέρα 10 χλμ και μπορέι να κάνει ακόμη 2-3 χλμ το απόγευμα για να βγώ αγορά ή να πάω για κάποια δουλειά.
με αυτό τον τρόπο το αυτοκίνητο δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί και το μοτέρ αναβοσβήνει συχνα-πυκνά.
στ' αυτή την περίπτωση οι αλλαγές κυμαίνονται απο 2.500 με 3.000 στρ/1'ενώ όταν κινούμαι σε μεγάλες πόλεις, όπως θεσσαλονίκη, όπου οι μετακινήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες, το μοτέρ ζεσταίνεται πολύ καλύτερα, η κατανάλωση είναι πολύ καλύτερη.
στ' αυτή την περίπτωση οι αλλαγές κυμαίνονται απο 3.000/1' μέχρι και κόφτη.
και η κατανάλωση είναι περίπου στα 9,5ltγενικά παίζει ρόλο στην κατανάλωση όταν κινείσαι με 1η-2η βαριά καμιά 3η, και διαφορετικά όταν κοπανας και την 6η έστω και για λίγο, και έχεις ένα μέτρο στο γκάζι.
Καλορίζικη η εγγύηση!
Εύχομαι να πιάσουν τόπο τα λεφτάΣίγουρα οι μικρές μετακινήσεις επηρεάζουν αρνητικά την κατανάλωση , πόσο μάλιστα οταν οι σχέσεις δεν ανεβαίνουν πάνω από την 3η.
Αλλαγές στον κόφτη , τι κάνεις βρε...βγάζεις τα σπασμένα της κίνησης ?γενικά όταν το δουλεύω μέσα στην πόλη είμαι πολύ ήρεμος, αλλά όταν βγώ εθνική ή πάω σε μεγαλύτερες πόλεις που πρέπει να ακουλουθήσω την ροή των αυτοκινήτων το δουλευω λίγο πιο ψηλά το μοτέρ.
και πολύ καλά το έθεσες, βγάζω τα σπαμένα της κίνησης μέσα στην πόλη.να ανοίξει ο καιρός, και οι μετακινήσεις εντός πόλεως με μηχανάκι ή ποδήλατο, το bravo, 'στριμώχνεται' μέσα στην πόλη, νοιώθει άβολα. έτσι το νοιώθω εγώ.
σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ ότι δεν κάνει για μέσα για την πόλη και ευκολοδήγητο είναι και κόβει πολύ καλά το τιμόνι του, αλλά είναι ότι πρέπει για ταξίδια και γρήγορες μετακινήσεις.τώρα ένα άλλο θέμα, οι αλλαγές λαδιών, μέχρι τώρα τις έκανα ανα 10.000 χλμ.
απο τώρα και πέρα λεώ να αρχίσω να τις κάνω ανα 15.000 χλμ.
είμαι κοντά στα 40.000 χλμ και σκέφτομαι να τα κρατήσω έως τα 45.000 χλμ και μετά να πάει η επόμενη στα 60.000 χλμ , μαζί με το σέρβις.υπερβολικό, λογικό ή απλά θέμα ψυχολογίας του τύπου ότι όσο πιο συχνά , επομένως και πιο καλά συντήρημένο το αυτοκίνητο??
-
Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαι και εγώ.
Είναι η πρώτη απόπειρα για αλλαγή λαδιών άνω των 10000 χλμ. Βρίσκομαι τώρα στα 13500 , πιστεύω ότι δεν θα κρατηθώ άλλο και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πάω για αλλαγή.
Τι ακριβώς παίζει ... θα μας το δείξουν τα ίδια τα λάδια! -
Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαι και εγώ.
Είναι η πρώτη απόπειρα για αλλαγή λαδιών άνω των 10000 χλμ. Βρίσκομαι τώρα στα 13500 , πιστεύω ότι δεν θα κρατηθώ άλλο και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πάω για αλλαγή.
Τι ακριβώς παίζει ... θα μας το δείξουν τα ίδια τα λάδια!φυσικά ο κυριότερος λόγος για την αλλαγή, παίζει ρόλο, το πόσο 'άγρια' οδηγάς το αυτοκίνητο, πόσο περπατάει εθνική ή μέσα στην πόλη και
στα παραπάνω είμαι και στο 50% όσον αφορά κίνηση πόλη και εθνική και άλλο τόσο για το 'μαστίγωμα' του μοτέρ.είμαι σε δίλλημα
-
Tελικά εγώ θα κάνω την αλλαγή στα 14000 χλμ και θα δούμε σε τι κατάσταση ήταν.
Σε 600 χλμ , θα ξέρουμε! -
Βασικά εσείς που έχετε και turbo δεν θα έπρεπε να είσασταν λίγο σχολαστικότεροι στο θέμα αλλαγή λαδιών
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Βασικά εσείς που έχετε και turbo δεν θα έπρεπε να είσασταν λίγο σχολαστικότεροι στο θέμα αλλαγή λαδιώνΑν ηταν premium μπορεί
-
Βασικά εσείς που έχετε και turbo δεν θα έπρεπε να είσασταν λίγο σχολαστικότεροι στο θέμα αλλαγή λαδιών
Αν ηταν premium μπορεί
Ρωτάω γιατί απ' όσο ξέρω τα turboμοτερ έχουν αυξημένες ανάγκες λίπανσης σε σχέση με τα ατμομοτέρ.Κάνω λάθος?
(Αυτό για τα premium δεν το σχολιάζω γιατί θα με πείτε εγκάθετο ) -
Κάναμε στα 2500 - 5000 - 10000 - 20000 - 30000 ε καιρός να κάνουμε στα 44000χλμ!
Να δούμε δηλαδή και την αξιοπιστία του Ιταλού μας -
Κάναμε στα 2500 - 5000 - 10000 - 20000 - 30000 ε καιρός να κάνουμε στα 44000χλμ!
Να δούμε δηλαδή και την αξιοπιστία του Ιταλού μαςΒασικά και κάθε 15000 έβγαινε νομίζω με πιο 'ενισχυμένα λάδια'
Εσένα δεν σου ξαναλέω για επιμέλεια τίποτα -
Να δούμε δηλαδή και την αξιοπιστία του Ιταλού μαςΒασικά και κάθε 15000 έβγαινε νομίζω με πιο 'ενισχυμένα λάδια'
Εσένα δεν σου ξαναλέω για επιμέλεια τίποταΓιατί , τι σε τρομοκράτησε?
5W40 φουλ συνθετικά αγαπητέ , τι να πάθουν
30000χλμ λέει η Fiat -
Εσένα δεν σου ξαναλέω για επιμέλεια τίποταΓιατί , τι σε τρομοκράτησε?
5W40 φουλ συνθετικά αγαπητέ , τι να πάθουν
30000χλμ λέει η FiatΤίποτα δεν με τρομοκράτησε.
Απλά μ' άρεσε που πήγα να το παίξω εξυπνάκιας εγώ σε σένα που έχω 9200 και λάδια δεν έχω αλλάξει ακόμα(με τα ρονταρίσματος είμαι)
Άμα λέει κάθε 30000 η εταιρεία τι πάτε και τα αλλάζετε κάθε 10000 -
Τίποτα δεν με τρομοκράτησε.
Απλά μ' άρεσε που πήγα να το παίξω εξυπνάκιας εγώ σε σένα που έχω 9200 και λάδια δεν έχω αλλάξει ακόμα(με τα ρονταρίσματος είμαι)
Άμα λέει κάθε 30000 η εταιρεία τι πάτε και τα αλλάζετε κάθε 10000Aχ ... αυτό το 'νέον της ηλικίας' !
Έχουν γίνει ομηρικές κουβέντες (για να μην πω μάχες) περί της συχνότητας αλλαγής των λαδιών στους tjet ,σε διάφορα forum , club , παρέες κλπ κλπ.
Πιστεύω οτι όλοι μας εδώ ακολουθήσαμε την πρακτική που λέει 'καλύτερα το προλαμβάνειν , παρά το θεραπεύειν' .**Να πας να αλλάξεις λάδια **νεαρέ!
-
Άμα λέει κάθε 30000 η εταιρεία τι πάτε και τα αλλάζετε κάθε 10000Aχ ... αυτό το 'νέον της ηλικίας' !
Έχουν γίνει ομηρικές κουβέντες (για να μην πω μάχες) περί της συχνότητας αλλαγής των λαδιών στους tjet ,σε διάφορα forum , club , παρέες κλπ κλπ.
Πιστεύω οτι όλοι μας εδώ ακολουθήσαμε την πρακτική που λέει 'καλύτερα το προλαμβάνειν , παρά το θεραπεύειν' .**Να πας να αλλάξεις λάδια **νεαρέ!
Πήγα σε 2 εξουσιοδοτημένα να ρωτήσω και με έδιωξαν λέγοντάς μου ότι τα πρώτα λάδια πρέπει να τα αλλάξω στα 15000 γιατί έχω συχνότητα κάθε 30000 και πως στα 9000 δεν χρειάζεται να αλλαχθούν ακόμη καθώς δεν έχουν ολοκληρώσει την δουλειά που κάνουν τα ρονταρίσματος στον κινητήρα.Το γελοίο ήταν ότι στα κεντρικά που ήταν το ένα που πήγα μου είπαν να το πιέσω σε διάρκεια για περίπου 600 χιλιόμετρα(εξού και τα ταξιδάκι στην Αράχωβα) κι αν κάψω λάδι να μου αλλάξουν μοτέρ (όταν το άκουσα αυτό κουφάθηκα λίγο να πω την αλήθεια κι άρχισα να ρωτάω για να δω αν άκουσα καλά αλλά τελικά μια χαρά είχα ακούσει).Το συμπέρασμα της επίσκεψής μου λοιπόν ήταν ότι να πάω το νωρίτερο στα 12000.Έτσι μου είπαν κι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνομαι και να κάνω πράγματα που δεν προτείνει το εργοστάσιο.Τώρα σωστά λάθος θα δούμε
-
...........Το γελοίο ήταν ότι στα κεντρικά που ήταν το ένα που πήγα μου είπαν να το πιέσω σε διάρκεια για περίπου 600 χιλιόμετρα(εξού και τα ταξιδάκι στην Αράχωβα) κι αν κάψω λάδι να μου αλλάξουν μοτέρ ..........
Μπράβο σιγουριά!
-
Βασικά κι εγώ ακόμα μπερδεμένος είμαι
-
Βασικά κι εγώ ακόμα μπερδεμένος είμαιΤα τσέκαρες καθόλου μόνος σου?
Να δεις στάθμη , χρώμα.... -
Τα τσέκαρες καθόλου μόνος σου?
Να δεις στάθμη , χρώμα....Η στάθμη είναι αμετακίνητη και το χρώμα είναι φυσιολογικό
όχι πολύ ξανθό όχι πολύ σκούρο
edit τα ζουμιά τα κοιτάω τακτικά λόγο μιας κακής εμπειρίας με το Laguna(σπασμένη τρόμπα νερού που όταν τα καταλάβαμε είχε κάψει και φλάτζα) -
Να δεις στάθμη , χρώμα....Η στάθμη είναι αμετακίνητη και το χρώμα είναι φυσιολογικό
edit τα ζουμιά τα κοιτάω τακτικά λόγο μιας κακής εμπειρίας με το Laguna(σπασμένη τρόμπα νερού που όταν τα καταλάβαμε είχε κάψει και φλάτζα)Για καλό και για κακό άλλαξέ τα στις 11,5χιλ χιλιόμετρα (χαμένος δεν θα βγείς).
-
edit τα ζουμιά τα κοιτάω τακτικά λόγο μιας κακής εμπειρίας με το Laguna(σπασμένη τρόμπα νερού που όταν τα καταλάβαμε είχε κάψει και φλάτζα)Για καλό και για κακό άλλαξέ τα στις 11,5χιλ χιλιόμετρα (χαμένος δεν θα βγείς).
Κάπου εκεί σκέφτομαι κι εγώ
-
εγω στην αρχη τ αλλαζα καθε 15000 στο κλιακι μου...απο τα 35000-40000 ομως αρχισε να τσιμπαει λαδακι και το κανα καθε 10000 και προσθετα καμποσο καθε 3000...απ τα 90000 και μετα τσιμπουσε πολυ λιγοτερο, απο τα 100000 και μετα ακομα πιο λγο...ισως να βοηθησε ενα συνθετικο που βαλα στα 80000 ισως απλα να στρωσε χεχε...
Fiat Bravο 2007