-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Καλησπερα στα παιδια εχω μια απορια εδω και καιρο το Μονικα ποιος το εβγαλε και πως? Να ξερουμε τουλαχιστον ποιος ειναι ο πνευματικος του πατερας..
Όταν γίνει δική σου (που δεν το βλέπω...καλοκοιτάς προς Opel... )...θα σου πούμε!
έχει ωράιες ρεπρίζ το όπελ...
Προβοκάτορα!!!!
-
Γεια σας παιδια!
Ειπα και γω ο καημενος να παρω την Μονικα και να παμε θαλασσα το ΣΚ να χαλαρωσουμε λιγο μιας και ειχε αρκετη ζεστη. Στην επιστροφη ελαβα και το 'βάπτισμα του πυρος' μιας και τα καρακωλια την ειχαν στημενη σε κρυφο σημειο και τσίμπησα κληση 40 γιουρια γιατι πηγαινα με 95 σε ζωνη παγίδα με οριο 50. Εφταιγα γιατι το ηξερα το σημειο αλλα αφαιρέθηκα με την Μονικα.
Τι να κανεις ? -
Από το σημείο αυτό , (ακριβώς πάνω στο φράγμα του Αχελώου στη Μεσοχώρα) ή Άρτα απέχει 100km περίπου...
δύσκολος δρόμος , φανταστείτε ότι είναι η επονομαζόμενη 'Εθνική οδός Τρικάλων - Άρτας'..
Το μεταλλικό γεφύρι -με το ξύλινο 'δάπεδο' - που φαίνεται στο βάθος , ήταν μέχρι πριν ένα χρόνο το κύριο πέρασμα από τη Μεσοχώρα προς τα υπόλοιπα χωριά και προς την Άρτα. Ακολουθούσε ένα κομάτι πολύ δύσκολου χωματόδρομου έως ότου συνατήσει ο οδηγός και το αυτοκίνητό του άσφαλτο.
Το video που ακολουθεί,είναι το κομμάτι της επιστροφής από Φράγμα Μεσοχώρας έως το Βαθύρρευμα.
Youtube Video -
Ο χρήστης blashyrkh έγραψε:
Γεια σας παιδια!
Ειπα και γω ο καημενος να παρω την Μονικα και να παμε θαλασσα το ΣΚ να χαλαρωσουμε λιγο μιας και ειχε αρκετη ζεστη. Στην επιστροφη ελαβα και το 'βάπτισμα του πυρος' μιας και τα καρακωλια την ειχαν στημενη σε κρυφο σημειο και τσίμπησα κληση 40 γιουρια γιατι πηγαινα με 95 σε ζωνη παγίδα με οριο 50. Εφταιγα γιατι το ηξερα το σημειο αλλα αφαιρέθηκα με την Μονικα.
Τι να κανεις ?Ε..συμβαίνουν αυτά στο απίστευτο Ελληνικό κράτος.
Αγαπάς κύριος?!......πλερώνεις!!!
Υπομονή. -
Για ακόμα μια φορά μας γέμισες όμορφες εικόνες Κωνσταντίνε !!!
Σήμερα έκανα και εγώ την πρώτη σβελτη βόλτα ανεβαίνοντας τον Αγ. Μερκούριο και δοκιμάζοντας περισσότερο το στριψιμό και λιγότερο την ταχύτητα.
Χρησιμοποιώντας 3τες και 4τες! σε όλη την διαδρομή, πουθενά δεν ένοιωσα να δυσανασχετεί ή να ενεργοποιεί τα ηλεκτρονικά.
Και κατανάλωση 8,6lt και σβέλτα και συμμετοχικά. Μια χαρά βόλτα για να κλείσω τα πρώτα 500χλμ! -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Για ακόμα μια φορά μας γέμισες όμορφες εικόνες Κωνσταντίνε !!!Σήμερα έκανα και εγώ την πρώτη σβελτη βόλτα ανεβαίνοντας τον Αγ. Μερκούριο και δοκιμάζοντας περισσότερο το στριψιμό και λιγότερο την ταχύτητα.
Χρησιμοποιώντας 3τες και 4τες! σε όλη την διαδρομή, πουθενά δεν ένοιωσα να δυσανασχετεί ή να ενεργοποιεί τα ηλεκτρονικά.
Και κατανάλωση 8,6lt και σβέλτα και συμμετοχικά. Μια χαρά βόλτα για να κλείσω τα πρώτα 500χλμ!Για πες εντυπώσεις για το στρίψιμο Βελισσάριε...πως σου φάνηκε?
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Για ακόμα μια φορά μας γέμισες όμορφες εικόνες Κωνσταντίνε !!!
Σήμερα έκανα και εγώ την πρώτη σβελτη βόλτα ανεβαίνοντας τον Αγ. Μερκούριο και δοκιμάζοντας περισσότερο το στριψιμό και λιγότερο την ταχύτητα.
Και κατανάλωση 8,6lt και σβέλτα και συμμετοχικά. Μια χαρά βόλτα για να κλείσω τα πρώτα 500χλμ!Για πες εντυπώσεις για το στρίψιμο Βελισσάριε...πως σου φάνηκε?
Το τιμόνι είναι ελαφρύ (καλύτερο στο sport αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα καθόλου), αλλά αν το συνηθίσεις δεν ενοχλεί. Εντύπωση μου έκανε ότι ακόμα και στα 'στραμπουλίγματα' τα ηλεκτρονικά σου αφήνουν μεγάλα περιθώρια να παίξεις με την ουρά. Ειδικά όταν η ροπή στην έξοδο της στροφής σε προδιαθέτει για παιχνίδια.
Το ηλεκτρόγκαζο δεν μου αρέσει... άλλωστε ο σκοπός του είναι άλλος. Οικονομία και πάλι οικονομία! VΑG γίναμε !!!!Γενικά, ανυπομονώ να περάσει η περίοδο προσαρμογής. (και των δυό μας)
-
Και το τελευταίο σκέλος της σημερινής εξόρμησης....
http://www.youtube.com/watch?v=qAB_0zgVuVk
Από Βαθύρρευμα προς Στουρναραίικα (έναρξη από το σημείο όπου μπορεί κανείς να αγοράσει φρέσκια πέστροφα). -
Σχετικά με τα ηλεκτρονικά της Μόνικας, είναι από τα σημεία που γουστάρω: μπαίνουν δύσκολα στο παιχνίδι και ακόμα και αν μπουν κάνουν τόσο ελαφριές παρεμβάσεις που συνήθως το καταλαβαίνω από το λαμπάκι! Εδώ τα πήγαν πολύ καλά οι Ιταλοί!
(Να είχαν φτιάξει και τέτοιο τιμόνι και πίσω άξονα στη μπραβούρα και...- ωπ, μα το έκαναν. και το ονόμασαν Giulietta! )
@Κωνσταντίνο: Πολύ ωραία τα μέρη που γυρίζεις βρε μπαγάσα, μας βάζεις ιδέες για εξορμήσεις!
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Σχετικά με τα ηλεκτρονικά της Μόνικας, είναι από τα σημεία που γουστάρω: μπαίνουν δύσκολα στο παιχνίδι και ακόμα και αν μπουν κάνουν τόσο ελαφριές παρεμβάσεις που συνήθως το καταλαβαίνω από το λαμπάκι! Εδώ τα πήγαν πολύ καλά οι Ιταλοί!(Να είχαν φτιάξει και τέτοιο τιμόνι και πίσω άξονα στη μπραβούρα και...- ωπ, μα το έκαναν. και το ονόμασαν Giulietta! )
Καλημέρα cosygatos!
Kαλή εβδομάδα σε όλους.
Εδώ θα διαφωνήσω -σχετικά με το πόσο δύσκολα επεμβαίνουν τα ηλεκτρονικά και τι μεγέθους παρεμβάσεις κάνουν-.
Πιστεύω ότι εξαρτάται από το ρυθμό , στα πολλά , έχω την αίσθηση ότι είναι αρκούντως παρεμβατικά , με πιο ενοχλητικό ότι σε κρεμάνε από ροπή στο μέσο μια κλειστής στροφής με αποτέλεσμα να πρέπει να ανεβάσεις πολύ τις στροφές στη φάση της εξόδου.
Παρ όλα αυτά το αυτοκινητο είναι αρκετά συμμετοχικό και σε αντίθεση απ ότι ακούγεται εμένα μ αρέσει στις στροφές.
(Σσσσσσσσσσ...μη λες τέτοια πράγματα τώρα! ) -
Σχετικά με τα ηλεκτρονικά της Μόνικας, είναι από τα σημεία που γουστάρω: μπαίνουν δύσκολα στο παιχνίδι και ακόμα και αν μπουν κάνουν τόσο ελαφριές παρεμβάσεις που συνήθως το καταλαβαίνω από το λαμπάκι! Εδώ τα πήγαν πολύ καλά οι Ιταλοί!
(Να είχαν φτιάξει και τέτοιο τιμόνι και πίσω άξονα στη μπραβούρα και...- ωπ, μα το έκαναν. και το ονόμασαν Giulietta! )
Καλημέρα cosygatos!
Kαλή εβδομάδα σε όλους.
Εδώ θα διαφωνήσω -σχετικά με το πόσο δύσκολα επεμβαίνουν τα ηλεκτρονικά και τι μεγέθους παρεμβάσεις κάνουν-.
Πιστεύω ότι εξαρτάται από το ρυθμό , στα πολλά , έχω την αίσθηση ότι είναι αρκούντως παρεμβατικά , με πιο ενοχλητικό ότι σε κρεμάνε από ροπή στο μέσο μια κλειστής στροφής με αποτέλεσμα να πρέπει να ανεβάσεις πολύ τις στροφές στη φάση της εξόδου.
Παρ όλα αυτά το αυτοκινητο είναι αρκετά συμμετοχικό και σε αντίθεση απ ότι ακούγεται εμένα μ αρέσει στις στροφές.
(Σσσσσσσσσσ...μη λες τέτοια πράγματα τώρα! )Βλέπεις το λαμπάκι του ESP να ανάβει; Γιατί όπως το περιγράφεις ακούγεται σαν turbo lag, που όντως έχει αρκετό, αλλά δεν είναι θέμα των ηλεκτρονικών, αλλά μάλλον οφείλεται στην έλλειψη άμεσου ψεκασμού. Αν κάποιος γνωρίζει με σιγουριά σχετικά με το θέμα αν βοηθάει ο άμεσος ψεκασμός στο turbo lag ας μας χαρίσει τις γνώσεις του .
Πάντως, μια και μόνη φορά που το πήγα πραγματικά μαλλιοκούβαρα και με την ψυχή στο στόμα, σε στροφιλίκα με ανεβοκατηφόρες αλλά καλή άσφαλτο, δε με ενόχλησε καθόλου το ESP αλλά κατάλαβα για τα καλά αυτό που λες, και ήταν καθαρά turbo lag.
Αν σου μπαίνει εύκολα το ESP μπορεί να ισχύουν 5 πράγματα: 1) έχεις παραφουσκωμένα λάστιχα, 2) έχεις φθαρμένα/ξεραμένα λάστιχα, 3) δεν περιμένεις να ζεσταθούν καλά τα λάστιχα, 4) οι δρόμοι είναι ελληνικής ασφάλτου - γυαλί, 5) είσαι πιο γκαζιάρης από εμένα!
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Βλέπεις το λαμπάκι του ESP να ανάβει; Πολύ συχνά.Γιατί όπως το περιγράφεις ακούγεται σαν turbo lag, που όντως έχει αρκετό, αλλά δεν είναι θέμα των ηλεκτρονικών, αλλά μάλλον οφείλεται στην έλλειψη άμεσου ψεκασμού. Αν κάποιος γνωρίζει με σιγουριά σχετικά με το θέμα αν βοηθάει ο άμεσος ψεκασμός στο turbo lag ας μας χαρίσει τις γνώσεις του .
Πάντως, μια και μόνη φορά που το πήγα πραγματικά μαλλιοκούβαρα και με την ψυχή στο στόμα, σε στροφιλίκα με ανεβοκατηφόρες αλλά καλή άσφαλτο, δε με ενόχλησε καθόλου το ESP αλλά κατάλαβα για τα καλά αυτό που λες, και ήταν καθαρά turbo lag.
Αν σου μπαίνει εύκολα το ESP μπορεί να ισχύουν 5 πράγματα: 1) έχεις παραφουσκωμένα λάστιχα, 2) έχεις φθαρμένα/ξεραμένα λάστιχα, 3) δεν περιμένεις να ζεσταθούν καλά τα λάστιχα, 4) οι δρόμοι είναι ελληνικής ασφάλτου - γυαλί, 5) είσαι πιο γκαζιάρης από εμένα!
Ελέγχω πιέσεις ελαστικών συχνά (ανα 15 ημέρες).
Τα λάστιχα είναι σαν καινούρια , έχουν κάνει μόνο 27800km.
Στροφιλίκια συναντώ μετά απο 15-20km διαδρομής οπότε ένα σχετικό ζέσταμα έχει προηγηθεί.
Oι δρόμοι είναι σίγουρα σαν γυαλί , απλά στα βουνά είναι ελαφρώς καλύτεροι , με ποιο 'κατσαρή' επιφάνεια.
Α , δεν ξέρω.
Περιμένουμε σχόλια και απο άλλους κατόχους. -
Φαντάζομαι οτι παίζει ρόλο και ο τρόπος οδήγησης.
Αν οδηγείς με γραμμές και πιέζεις απότομα στην έξοδο τα λαμπάκια έχουν να κάνουν μόνο με το πέρασμα της ροπής στον δρόμο.
Αν πάλι οδηγείς προσπαθώντας να έχεις πάντα την μέγιστη ορατότητα και ασφάλεια και μαζεύεσαι στο εσωτερικό της στροφής αργά, είναι λογικό να δουλεύει περισσότερο το esp όσο αυξάνονται τα χιλιόμετρα. -
Αν οδηγείς με γραμμές και πιέζεις απότομα στην έξοδο τα λαμπάκια έχουν να κάνουν μόνο με το πέρασμα της ροπής στον δρόμο.
Αν πάλι οδηγείς προσπαθώντας να έχεις πάντα την μέγιστη ορατότητα και ασφάλεια και μαζεύεσαι στο εσωτερικό της στροφής αργά, είναι λογικό να δουλεύει περισσότερο το esp όσο αυξάνονται τα χιλιόμετρα.Με βάση της παραμέτρους που βάζει η χάραξη του δρόμου αλλά και η κίνηση , η οδήγηση (μου) είναι συνδυασμός και των δυο.
Άντε να μαζευτούμε κάποια στιγμή να δούμε διαφορές και ομοιότητες... -
Αν πάλι οδηγείς προσπαθώντας να έχεις πάντα την μέγιστη ορατότητα και ασφάλεια και μαζεύεσαι στο εσωτερικό της στροφής αργά, είναι λογικό να δουλεύει περισσότερο το esp όσο αυξάνονται τα χιλιόμετρα.Ακούγεται καλή εξήγηση. Προσωπικά στα βουνά ξεζουμίζω τις γραμμές όσο μπορώ αν έχω ορατότητα, αλλιώς δεν το πιέζω πολύ στις εξωτερικές. Δεν βρίσκω μεγάλο όφελος χρόνου και μου φαίνεται σκέτη ταλαιπωρία. Ίσως και ο Κωνσταντίνος να το πιέζει πιο νωρίς στην έξοδο απ'ότι πρέπει για τότε να προλαβαίνει την υποστροφή το ESP. Σίγουρα έχει να κάνει με το στυλ οδήγησης, εγώ δεν το πιέζω πολύ συνήθως.
Τέσπα, η προσωπική μου άποψη είναι πως το Bravo δεν είναι και το πιο στριφτιάρικο αμάξι, το καλύτερό του είναι σε ανοιχτούς δρόμους με καμπές και κίνηση (όχι αυτοκινητόδρομους, η 6η του είναι κάπως κοντή και ανεβάζει τσάμπα στροφές πάνω από τα 130 χαω και περνάει και μικροανωμαλίες του δρόμου - το ζητούμενο σε αυτοκινητόδρομους είναι το απολύτως αδιατάρακτο και οικονομικό ταξίδι αφού δεν υπάρχουν άλλες απαιτήσεις ή περιθώρια οδηγικά) , που πάει τρένο, προσπερνάς αέρα σαφώς ακριβότερα αμάξια , και όλο αυτό γίνεται με αρκετά συμμετοχικό τρόπο και γκάζια από τον κινητήρα. -
Για τους παλαιότερους (άντε και για τους νεότερους) κατόχους :
Αν βρισκόσασταν σήμερα σε φάση επιλογής αυτοκινήτου , θα επιλέγατε ένα από τα παρακάτω έναντι του Bravo?
Δεν υπάρχουν περιορισμοί , χρηματικοί κλπ κλπ...
Για να δω..... -
Golf από εμένα. Αν έφευγα από το Bravo θα πήγαινα σε κάτι πιο μικρό σε διαστάσεις και με καλύτερη κατανάλωση. Αν διάλεγα όμως πριν πάρω το Bravo με τα τότε κριτήρια μάλλον θα πήγαινα στο Astra, το οποίο το βλέπω να είναι Bravo-killer με την τιμή, το Look, το καλό όνομα και τα χαρακτηριστικά που έχει.
-
Εννοείς το Astra με τον 1.6Τ?
-
Εννοείς το Astra με τον 1.6Τ?BRAVO KILLER λέει ο άνθρωπος, δεν καταλαβαίνεις! το 1.4Τ !!!
Ήθελες να το ακούσεις !! με τα γκάλοπ σου....
GOLF GTI για μένα. Με το DSG του και όλα του τα καλούδια. Και μαύρο χρώμα, για να κυκλοφορώ και βράδυ και να βλέπω το σουλούπι του όσο γίνεται λιγότερο !!!!
-
Ε όχι και Bravo killer το 1.4Τ!
Κουβέντα κάνουμε...δεν βγάζουμε πρωθυπουργό!...
Α!...εσύ το τέντωσες πολύ!!!...αν είναι να δώσεις χρήμα ηια GTI , βρίσκουμε και άλλα μοντέλα να σου προτείνουμε βρε!
Fiat Bravο 2007