-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μάλλον υπάρχει επκάλυψη των δρόμων σας με λαδάκι....
Δεν δικαιολογείται τόσο σπινάρισμα.
Μελλοντικά ίσως κοιτάξω για κανένα ρυθμιζόμενο σετ ανάρτησης.μηπως εχεις χασει ισχυ στον κινητηρα? Αλλιως δεν γινεται... θα σπιναριζες... Για τρεχα για σερβις να στο κοιταξουν καλου κακου...
Λές ε?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
[Μου πεταξαν με δυναμη κλειδια στο ταμπλοτην έπεσες σε γυναίκα;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
[Μου πεταξαν με δυναμη κλειδια στο ταμπλο
την έπεσες σε γυναίκα;
ανωμαλε!
-
Παιδιά καλησπέρα, έχω γράψει και παλιότερα εντυπώσεις, παραθέτω ένα update:
Έχω το το 150αρι sport από Δεκέμβριο και λόγω παιδιού έχω κάνει μόνο 2.200 χλμ. Οι αρχικές εντυπώσεις ήταν καλές, μετά στράβωσα λίγο με το τιμόνι (σε γρήγορη οδήγηση) και την ανάρτηση (κοπάνημα). Την αίσθηση του τιμονιού την έχω συνηθήσει (σε σημείο που τα υδραυλικά μου φαίνονται βαριά!), η ανάρτηση κάπου κουράζει (φταίνε ίσως και οι 17αρες και φυσικά οι κωλόδρομοι που έχουμε).
Λαδάκι έχει κάψει κάτι λιγότερο από 1/4, ενώ μέση κατανάλωση έχω 11,2 lt/100 χλμ. με διαδρομές κυρίως εντός πόλης και μέση ταχύτητα, αν θυμάμαι, 21 χλμ. Το αμάξι μέχρι τώρα δεν το έχω ανοίξει ιδιαίτερα (κυρίως μέχρι 4.000 στροφές), σκοπεύω όμως να κάνω ένα ταξιδάκι άμεσα για να το ξεπαρθενέψω.Από προβλήματα, έφαγε ενα κόλλημα το blue&me και δεν δούλευε η ανοιχτή ακρόαση (δεν έκανε connect το κινητό), μου το έφτιαξαν στην αντιπροσωπεία και μου είπαν να μη βάζω στο USB στικάκια που να έχουν πάνω από 512 MB σε mp3. Επίσης κάποιες φορές ακούω ένα μικροσυντονισμό που μου φαίνεται σαν να έρχεται μέσα από το ταμπλώ, ενώ όταν κατεβάζω λίγο το παραθυρο του οδηγού και το αφήνω ανοιχτό ακούω κάποιο τρίξιμο από τα λάστιχα. Γενικά οι τριγμοί είναι εκνευριστικοί σε καινούργιο αμάξι, αλλά στους ελληνικούς δρόμους ξέρω ότι μετά από λίγο το αμάξι θα κάνει σαν λατέρνα οπότε δεν αγχώνομαι!
Και τέλος, διάβασε κανείς το τελευταίο συγκριτικό τεστ του DRIVE (με νέο astra 1.6T 180, leon 1.8T, golf 1.4T 160, peugeot 308 1.6T, citroen C4 1.6T & Bravo 150 sport)? Δεν βγαίνει άσχημα το bravaki, με εξαίρεση τα φρένα που μαζί με του C4 είναι τα χειρότερα (σε αντοχή και απόσταση φρεναρίσματος).
-
Ο χρήστης ektoras έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα, έχω γράψει και παλιότερα εντυπώσεις, παραθέτω ένα update:Έχω το το 150αρι sport από Δεκέμβριο και λόγω παιδιού έχω κάνει μόνο 2.200 χλμ. Οι αρχικές εντυπώσεις ήταν καλές, μετά στράβωσα λίγο με το τιμόνι (σε γρήγορη οδήγηση) και την ανάρτηση (κοπάνημα). Την αίσθηση του τιμονιού την έχω συνηθήσει (σε σημείο που τα υδραυλικά μου φαίνονται βαριά!), η ανάρτηση κάπου κουράζει (φταίνε ίσως και οι 17αρες και φυσικά οι κωλόδρομοι που έχουμε).
Λαδάκι έχει κάψει κάτι λιγότερο από 1/4, ενώ μέση κατανάλωση έχω 11,2 lt/100 χλμ. με διαδρομές κυρίως εντός πόλης και μέση ταχύτητα, αν θυμάμαι, 21 χλμ. Το αμάξι μέχρι τώρα δεν το έχω ανοίξει ιδιαίτερα (κυρίως μέχρι 4.000 στροφές), σκοπεύω όμως να κάνω ένα ταξιδάκι άμεσα για να το ξεπαρθενέψω.Από προβλήματα, έφαγε ενα κόλλημα το blue&me και δεν δούλευε η ανοιχτή ακρόαση (δεν έκανε connect το κινητό), μου το έφτιαξαν στην αντιπροσωπεία και μου είπαν να μη βάζω στο USB στικάκια που να έχουν πάνω από 512 MB σε mp3. Επίσης κάποιες φορές ακούω ένα μικροσυντονισμό που μου φαίνεται σαν να έρχεται μέσα από το ταμπλώ, ενώ όταν κατεβάζω λίγο το παραθυρο του οδηγού και το αφήνω ανοιχτό ακούω κάποιο τρίξιμο από τα λάστιχα. Γενικά οι τριγμοί είναι εκνευριστικοί σε καινούργιο αμάξι, αλλά στους ελληνικούς δρόμους ξέρω ότι μετά από λίγο το αμάξι θα κάνει σαν λατέρνα οπότε δεν αγχώνομαι!
Και τέλος, διάβασε κανείς το τελευταίο συγκριτικό τεστ του DRIVE (με νέο astra 1.6T 180, leon 1.8T, golf 1.4T 160, peugeot 308 1.6T, citroen C4 1.6T & Bravo 150 sport)? Δεν βγαίνει άσχημα το bravaki, με εξαίρεση τα φρένα που μαζί με του C4 είναι τα χειρότερα (σε αντοχή και απόσταση φρεναρίσματος).
Όπως τα λες φίλε!
Καιρός να του φερθείς λίγο πιο 'σκληρά'! -
Ναι ανυπομονώ το αμάξι ανοίγει καλά μέχρι 3.000 στροφές μετά πέφτει στην επίπεδη καμπύλη ροπής και μέχρι τις 4.000-4.500 δεν νοιώθω το ίδιο 'ανέβασμα', βέβαια όσο κάνω χλμ. τόσο ανοίγει ο κινητήρας. Με το κουμπάκι sport πατημένο το αμάξι 'τρελαίνεται' η απόκριση στο γκάζι γίνεται άμεση, ο ήχος αγριεύει και νοιώθεις αυτό το turbo-κλώτσημα. Πιστεύω ότι με το sport πατημένο το αμάξι πρέπει να μοιράζει τσάγια σε πολλούς ανταγωνιστές.
-
Ναι ανυπομονώ το αμάξι ανοίγει καλά μέχρι 3.000 στροφές μετά πέφτει στην επίπεδη καμπύλη ροπής και μέχρι τις 4.000-4.500 δεν νοιώθω το ίδιο 'ανέβασμα', βέβαια όσο κάνω χλμ. τόσο ανοίγει ο κινητήρας. Με το κουμπάκι sport πατημένο το αμάξι 'τρελαίνεται' η απόκριση στο γκάζι γίνεται άμεση, ο ήχος αγριεύει και νοιώθεις αυτό το turbo-κλώτσημα. Πιστεύω ότι με το sport πατημένο το αμάξι πρέπει να μοιράζει τσάγια σε πολλούς ανταγωνιστές.Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου!
Βαραίνει λίγο και το τιμόνι με πατημένο το Sport , αυξάνεται λίγο και η ροπή -τόσο ώστε να γίνεται αισθητή η παρουσία του lag- , η κατανάλωση τρελάινεται και αυτή! , και άνετα έχεις ατμοσφαιρικά 1800αρια και δίλιτρα.Αρχίζουμε βέβαια και προβληματιζόμαστε με τον ανταγωνισμό.Αυξάνεται και πληθύνεται.... -
Ναι βέβαια το τιμόνι βελτιώνεται αρκετά, ιδίως για πιο γρήγορες καταστάσεις...
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Αρχίζουμε βέβαια και προβληματιζόμαστε με τον ανταγωνισμό.Αυξάνεται και πληθύνεται....Σίγουρα... πάντως εάν διαβάσεις το τεστ του DRIVE που έχουν βάλει τα αμάξια δυναμόμετρο, μόνο οι κινητήρες του group VAG φαίνονται ποιο γεμάτοι σε όλες τις στροφές και με καλύτερες καμπύλες ροπής- ιπποδύναμης (ιδίως το leon). Ο κινητήρας που φοράν τα Peugeot-Citroen είναι σχεδόν στα ίδια με τον T-jet, ενώ του astra είναι μάλλον λίγο παρωχημένος (ο 1.6 Τ με τα 180) και αποδίδει από ότι κατάλαβα ψηλά. Και να φανταστεί κανείς ότι ο T-jet δεν έχει ούτε άμεσο ψεκασμό, ούτε μεταβλητό χρονισμό, ούτε τουρμπίνα twin-scroll, ούτε κομπρέσορα! not bad!
-
Σίγουρα... πάντως εάν διαβάσεις το τεστ του DRIVE που έχουν βάλει τα αμάξια δυναμόμετρο, μόνο οι κινητήρες του group VAG φαίνονται ποιο γεμάτοι σε όλες τις στροφές και με καλύτερες καμπύλες ροπής- ιπποδύναμης (ιδίως το leon). Ο κινητήρας που φοράν τα Peugeot-Citroen είναι σχεδόν στα ίδια με τον T-jet, ενώ του astra είναι μάλλον λίγο παρωχημένος (ο 1.6 Τ με τα 180) και αποδίδει από ότι κατάλαβα ψηλά. Και να φανταστεί κανείς ότι ο T-jet δεν έχει ούτε άμεσο ψεκασμό, ούτε μεταβλητό χρονισμό, ούτε τουρμπίνα twin-scroll, ούτε κομπρέσορα! not bad!
...γι αυτό είμαστε ευτυχείς κάτοχοι Bravo 150 Sport!...
-
Επίσης κάποιες φορές ακούω ένα μικροσυντονισμό που μου φαίνεται σαν να έρχεται μέσα από το ταμπλώ, ενώ όταν κατεβάζω λίγο το παραθυρο του οδηγού και το αφήνω ανοιχτό ακούω κάποιο τρίξιμο από τα λάστιχα. Γενικά οι τριγμοί είναι εκνευριστικοί σε καινούργιο αμάξι, αλλά στους ελληνικούς δρόμους ξέρω ότι μετά από λίγο το αμάξι θα κάνει σαν λατέρνα οπότε δεν αγχώνομαι!Ο τριγμος που αναφερεις εχει παρατηρηθει απο αρκετους κατοχους (και απο εμενα - Αυτο παει για το Κωνσταντινο )αλλα κανενας δεν ασχολειται γιατι θελει να βγαλεις ταμπλο.Οσο για τους ελληνικους δρομους ναι εχεις απολυτο δικιο.Ειναι σφιχτο,εχει 17αρες,χαμηλο προφιλ και σκληρα λαστιχα (τουλαχιστον τα bridgestone που εχω εγω) οποτε θελει να αποφευγεις τις λακουβες ευλαβικα.Προσωπικα μετα απο ενα γενικοτερο ελεγχο εχω απορριψει ολες τις διαδρομες που ξερω οτι εχουν λακουβες και εχω βρει εναλλακτικες διαδρομες.
Υ.Γ. Το συγκριτικο του drive μπορει να μας το παραθεσει καποιος;
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
**Προσωπικα μετα απο ενα γενικοτερο ελεγχο εχω απορριψει ολες τις διαδρομες που ξερω οτι εχουν λακουβες και εχω βρει εναλλακτικες διαδρομες.**Υ.Γ. Το συγκριτικο του drive μπορει να μας το παραθεσει καποιος;
Ο κατάσκοπος των δρόμων!!!
Βρήκες στην Ελλάδα δρόμο χωρίς λακούβες???
Αρχίζω και τρομάζω! -
Ο κατάσκοπος των δρόμων!!!
Βρήκες στην Ελλάδα δρόμο χωρίς λακούβες???
Αρχίζω και τρομάζω!Μπορει να δυσκολευτηκα αλλα ΝΑΙ.Ειδικα η διαδρομη για τη δουλεια που ειναι καθημερινη επιλεχθηκε κατοπιν πολλων ασκησεων επι χαρτου,βολων υποδιαμετρηματος και ολες τις σχετικες εκπαιδευτικες διαδικασιες.
-
..ωραίος!!!
Τις τελευταίες ημέρες που έφτιαξε ο καιρός 'γλυστράω' όλο και πιο πολύ.
Που μπορεί να οφείλεται? -
..ωραίος!!!
Τις τελευταίες ημέρες που έφτιαξε ο καιρός 'γλυστράω' όλο και πιο πολύ.
Που μπορεί να οφείλεται?Μηπως απο τα χιονια που ειχατε εμεινε λασπη η' γλυτσα στο δρομο;
-
θα επανελθω αργοτερα...
-
θα επανελθω αργοτερα...Πας να κανεις ελεγχο στο δρομο;
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
θα επανελθω αργοτερα...
Πας να κανεις ελεγχο στο δρομο;
πράγματι!
Τελικά μάλλον κάτι έχει η συγκεκριμένη στροφή. Κρατάει νερά μόνιμα.Απλά τώρα που είδα ηλιοφάνεια, μάλλον ανοίχτηκα και εγώ περισσότερο.
Youtube Video -
πράγματι!
Τελικά μάλλον κάτι έχει η συγκεκριμένη στροφή. Κρατάει νερά μόνιμα.Απλά τώρα που είδα ηλιοφάνεια, μάλλον ανοίχτηκα και εγώ περισσότερο.
Youtube VideoΚωνσταντινε θελουμε αναλυτικο πορισμα σχετικα με την εν λογω στροφη (τι,που,πως και γιατι);
-
Έκανα ένα ντουζάκι τη 'Μόνικα'....και μετά 'στήθηκε' για μερικές φωτό...
Τα άτιμα τα έντομα... ...πολύ τρίψιμο χρειάζονται τα απομεινάρια τους για να εξαφανιστούν...
Απομένει να ακούσουμε και κανένα δελτίο καιρού βέβαια... -
Απ'οτι ειδα Κωνσταντινε για Τρικαλα παιζει βροχη απο Τεταρτη.Οποτε προλαβαινεις να το χαρεις.
Fiat Bravο 2007