-
γεια σας παιδια,χρονια πολλα σας ευχομαι.ειμαι και εγω κατοχος ενος fiat bravo 150 t-jet.θα με ενδιεφερε να ανταλλαξουμε αποψεις γυρω απο το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
-
μηπως παρατηρει καποιος απο εσας καποιο γρατζουνισμα οταν αλλαζει γρηγορα απο δευτερη ταχυτητα σε τριτη?σαν να σκαλωνει ελαφρως ο λεβιες ταχυτητων.
-
Ο χρήστης nikosbeverly έγραψε:
μηπως παρατηρει καποιος απο εσας καποιο γρατζουνισμα οταν αλλαζει γρηγορα απο δευτερη ταχυτητα σε τριτη?σαν να σκαλωνει ελαφρως ο λεβιες ταχυτητων.γεια σας παιδια,χρονια πολλα σας ευχομαι.ειμαι και εγω κατοχος ενος fiat bravo 150 t-jet.θα με ενδιεφερε να ανταλλαξουμε αποψεις γυρω απο το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
γειά σου Νικο, χρονια πολλά και καλως όρισες στο φόρουμ.
οχι δεν έχω παρατηρήσει κάτι στις αλλαγές αλλα το δικό μου είναι καινούργιο με μόλις 1.800km.. εσυ πόσο καιρό το'χεις και με πόσα χιλιόμετρα? το παρατήρησες απο την αρχή?
-
το εχω 10 μηνες και εχω κανει 6800κμ.το ακουω απο τη αρχη.
οταν αλλαζω κανονικα την ταχυτητα δεν ακουω τιποτα -
Ο χρήστης nikosbeverly έγραψε:
μηπως παρατηρει καποιος απο εσας καποιο γρατζουνισμα οταν αλλαζει γρηγορα απο δευτερη ταχυτητα σε τριτη?σαν να σκαλωνει ελαφρως ο λεβιες ταχυτητων.Καταρχάς καλώς ήρθες στην παρέα μας και Χρόνια Πολλά!!!!
Να σου πω την αλήθεια κάτι παρόμοιο νιώθω και εγώ και την ίδια αίσθηση μου έδινε και το προηγούμενο μου Stilo !!!. Αλλά μόνο από 2=>3 και όχι στο κατέβασμα όπως 4=>3
**
Κανείς άλλος;;;;** -
και μονο στις γρηγορες αλλαγες!
-
Μερικά κιβώτια έχουν κάποιο θέμα αν ακουμπάς το χέρι επάνω στον λεβιέ (Greek style) συνέχεια, δίνοντας βάρος. Έτσι όχι μόνο χαλάς το κιβώτιο, αλλά προκαλείς και τζόγο στον λεβιέ.
-
Τα Φιατ το εχουν αυτο το προβληματακι εδω και πολλα χρονια.
10 χρονια τωρα με Φιατ(3 πουντο, 1 στιλο και τωρα το Bravo) κυκλοφορω.
Συμβουλες με φιλικη διαθεση:
Πριν περασετε στην επομενη ταχυτητα να περνατε πρωτα απο την νεκρα.(απλα περασμα οχι σταματημα)
Μην αφηνεται το χερι πανω στον λεβιε(οπως πολυ σωστα ειπε ο Νικος120)
Περιμενετε 2 δευτερολεπτα με πατημενο συμπλεκτη πριν βαλετε οπισθεν.
Μην παιζεται με το δαχτυλιδι της οπισθεν στο λεβιε.
Οσο πιο συχνα αλλαζετε λαδια τοσο καλυτερα.
Aμα πιασει το αυτι σας κανα πολυ μικρο τριγμο-θορυβο και δεν καταλαβαινεται απο που προερχεται μην ασχοληθητε.Θα φτιαξει απο μονο του σε μερικους μηνες.(εν τω μεταξυ δυναμωστε την μουσικη )
Καντε τα σερβις στην ωρα τους.
Και τελος....ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΖΕΤΕ(θα τσαντιστει κ θα χαλασει)!!!Αμα μου ρθει και τιποτα αλλο θα συμπληρωσω...
-
σας ευχαριστω πολυ , για την βοηθεια σας φιλοι μου. σας ευχομαι καλη χρονια και πολλα απροβληματιστα χλμ.
-
Χρόνια πολλά σε όλους και καλό 2009! Όπος έχει ιδέα ας με βοηθήσει, το θέμα πραγματικά με καίει: λοιπόν, στις 31/12 τελείωνε η προσφορά της FIAT για επιδότηση +2000€ στο Bravo για ανταλλαγή αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο που επέλεξα ήταν τελικά ένα Bravo Sport, το οποίο το είχε εκθεσιακό, αλλά ήξερα από 1ο χέρι πως το είχε φέρει μόλις πριν από 1 μήνα, οπότε είπα ΟΚ. Μετά από ψάξιμο διαπίστωσα πως έχει γίνει μια αλλαγή στο καντραν και ήδη από τον Ιούλιο τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα παραδίδονται με μαύρο καντράν. Σήμερα που πέρασα από εκεί διαπίστωσα πως δυστυχώς το καντραν του είναι λευκό, άρα μάλλον ήταν σε κάποια άλλη αντιπροσωπεία μέχρι το Δεκέμβρη που ήρθε στη συγκεκριμένη. Όταν είπα στον αντιπρόσωπο για το καντραν μου είπε πως δεν ξέρει τίποτα για αλλαγή καντραν και δεν τον έχει ενημερώσει η αντιπροσωπεία, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δλδ. Ξεψαχνίζοντας το αμάξι, και με εμφανή την δυσφορία του αντιπροσώπου, διαπίστωσα πως έχει εμφανή ίχνη από λασποβροχή σε σημεία που δεν είναι εύκολο να πλυθούν, και πως το αμάξι έχει κατασκευαστεί τον 3ο/2008. Άρα, θα έχει μένει σε αντιπροσωπίες 04/08-12/08=8 μήνες. Το αμάξι μου αρέσει πολύ και ο αντιπρόσωπος μου είπε πως μόνο για το συγκεκριμένο που έχει κλείσει από τις 31/12 στην Fiat Hellas μπορώ να πάρω επιδότηση, αν παραγγείλουμε άλλο τώρα πλέον δεν ισχύει τίποτα. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ;
-
εγω δε θα επαιρνα αμαξι που εχει μεινει 8 μηνες σε αντπ/πια και που να εχουν μπει μεσα 300 ατομα. Αν το ηθελα οπωσδηποτε, θα ζητουσα εκπτωση.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω δε θα επαιρνα αμαξι που εχει μεινει 8 μηνες σε αντπ/πια και που να εχουν μπει μεσα 300 ατομα. Αν το ηθελα οπωσδηποτε, θα ζητουσα εκπτωση.Κοίτα, εκεί που ένα Punto 8v του 2002 το έπαιρνε αρχικά 2500€ (ίδια ακριβώς προσφορά είχα και από άλλες 2 αντιπροσωπίες, οπότε μάλλον δεν πήγαινε και πολύ παραπάνω) για να πάρω μια Dynamic 120, με παζάρια (που για άλλο λόγο έγιναν, αλλά έγιναν) το φτάσαμε 2900€ για να πάρω το Sport. Προφανώς, κάτι είχε στο μυαλό του ο τύπος. Πάντως, τώρα μάλλον μπορώ να το θεωρήσω πως έχει γίνει έκπτωση επειδή ήταν εκθεσιακό, ακόμα και αν δεν το παραδέχεται ο μ@!@κ@ς. Το θέμα είναι: να φοβάμαι μήπως το αμάξι έχει φθορά (δεν φαινόταν κάτι, αν και το κοίταξα καλά), ίσως από ενδεχόμενο ήλιο, ή απλά θα χάσω μόνο την απόλαυση του 'του κουτιού';
-
Λαχείο είναι φίλε μου...
Ασθάνεσαι τυχερός? -
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Λαχείο είναι φίλε μου...
Ασθάνεσαι τυχερός?Συγνώμη ρε φίλε, αλλά αν είναι λεπτή ειρωνεία δεν την πιάνω. Χωρίς να έχω εμπειρία στο χώρο δεν ξέρω τι να υποθέσω, και 15.500€ (με την ανταλλαγή και το κλειδί στο χέρι) μου είναι πολλά χρήματα. Οπότε,πιστεύεις πως όντως είναι καλή ευκαιρία ή πάει να με πιάσει κορόιδο ο τύπος;
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
εγω δε θα επαιρνα αμαξι που εχει μεινει 8 μηνες σε αντπ/πια και που να εχουν μπει μεσα 300 ατομα. Αν το ηθελα οπωσδηποτε, θα ζητουσα εκπτωση.
Κοίτα, εκεί που ένα Punto 8v του 2002 το έπαιρνε αρχικά 2500€ (ίδια ακριβώς προσφορά είχα και από άλλες 2 αντιπροσωπίες, οπότε μάλλον δεν πήγαινε και πολύ παραπάνω) για να πάρω μια Dynamic 120, με παζάρια (που για άλλο λόγο έγιναν, αλλά έγιναν) το φτάσαμε 2900€ για να πάρω το Sport. Προφανώς, κάτι είχε στο μυαλό του ο τύπος. Πάντως, τώρα μάλλον μπορώ να το θεωρήσω πως έχει γίνει έκπτωση επειδή ήταν εκθεσιακό, ακόμα και αν δεν το παραδέχεται ο μ@!@κ@ς. Το θέμα είναι: να φοβάμαι μήπως το αμάξι έχει φθορά (δεν φαινόταν κάτι, αν και το κοίταξα καλά), ίσως από ενδεχόμενο ήλιο, ή απλά θα χάσω μόνο την απόλαυση του 'του κουτιού';
φιλε και μενα το 106 98 μοντέλο μου το πήρανε 2500+500+δώρο συναγερμός.. και πήρα ενα bravo sport κανονικά με μαυρο καντραν,οχι εκθεσιακό.
είσαι σίγουρος πως η προσφορά ήταν μόνο για το 2008? περίεργο μου φαίνεται.πάρε αυριο σε κανα 2 αντιπροσωπείες και ρώτα, εγω νομίζω πως προσπαθούσε να σε εκβιάσει να το πάρεις.
-
Συγνώμη ρε φίλε, αλλά αν είναι λεπτή ειρωνεία δεν την πιάνω.
Δεν πρόκειται για ειρωνεία.
Κυριολεκτώ: Μπορεί να το πάρεις του κουτιού και να σε ταράξει στο πρόβλημα.
Μπορεί να το πάρεις 'ταλαιπωρημένο' καινα μην κάνει κιχ...
ΟΛΑ τα σημερινά αυτοκίνητα το έχουν αυτό το χάρισμα... Μόνο τα ποσοστά αλλάζουν με τη μάρκα.
Αρα η ερώτησή σου δεν απαντιέται.Πάντως, όπως λέει και ο stred σίγουρα θα ξαναφέρουν την προσφορα ecoprofit...
Είναι προφανής η πρεμούρα του πωληταρά να ξεφορτωθεί το εκθεσιακό..Υπομονή και ψάξιμο...
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Πάντως, όπως λέει και ο stred σίγουρα θα ξαναφέρουν την προσφορα ecoprofit...
Είναι προφανής η πρεμούρα του πωληταρά να ξεφορτωθεί το εκθεσιακό..
Υπομονή και ψάξιμο...Δεν το συζητάω, είχε φούριες να το σπρώξει, και αυτό έγινε προφανές όταν του είπα να πάρω το Dynamic 120 με το sport kit έξτρα άρχισε να μου λέει 'μην το σκέφτεσαι, μικρή η διαφορά ανάμεσα στα 2 και δε λέει με τίποτα', 'δεν έχουν διαφορά στην κατανάλωση' και κάτι τέτοια. Είχε ψιλοδίκιο βέβαια, απλά με παραξένεψε το πόσο φορτικός ήταν.
είσαι σίγουρος πως η προσφορά ήταν μόνο για το 2008? περίεργο μου φαίνεται.πάρε αυριο σε κανα 2 αντιπροσωπείες και ρώτα, εγω νομίζω πως προσπαθούσε να σε εκβιάσει να το πάρεις.
Δυστυχώς έτσι είναι, μου το είπαν και από αντιπροσωπεία άλλης πόλης.
Το αμάξι πάντως μου φάνηκε καθαρό από οδήγηση. Ίσως να κοιτάξω και τα χιλιόμετρα και να αποφασίσω. (Δεν είναι ωραίο το λευκό καντραν, ρε γαμώτο! )
-
-
Τώρα θυμήθηκα πως οι ζάντες είχαν πάνω βαράκια μολύβδου για ζυγοστάθμιση.Τα βαράκια διακρίνονται στο εσωτερικό της ζάντας στο κάτω μέρος. Με μια ματιά που έριξα και οι 4 τροχοί έχουν τέτοια. Παίζει να είναι εργοστασιακό ή κάτι άλλο;
Oλες οι ζαντες εχουν και αφορουν την ζυγοσταθμιση των ελαστικων.
-
Λοιπόν φευγοντάς σιγά σιγά απο το στρώσιμο(2400km γαρ) και η μέση κατανάλωση έχει ανέβει στα 9.2l/100.. βέβαια το σκίζω πολύ περισσότερο ενώ μου φαίνεται πως έχει αρχίζει να ανοίγει και ο κινητήρας.
Το πρώτο που με ανησύχησε είναι οτι παρασκευή βράδυ και σάββατο πρωί μου'κανε ενα περίεργο.. δλδ 5-6 φορές πάταγα το πεντάλ του γκαζιού και δεν αποκρινόταν καθόλου..αν το άφηνα και το ξαναπάταγα όλα καλα
έψαξα απο δω και απο κει και τα σύμπτωματα που βρήκα ήταν ακριβώς σαν αυτό:
http://www.fiatforum.com/bravo/155770-intermitant-power-loss.html
οπου το πρόβλημα ήταν τελικά πως είχε πειραχτεί η ντίζα του φρένου απο ενα πολύ απότομο φρενάρισμα και του έκανε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα..το θέμα ήταν πως αφού το βρήκα αυτό έκανα χθες μια μεγάλη βόλτα προσπαθώντας να το αναπαράγω το πρόβλημα, τι φρεναρίσματα απότομα έκανα, τι επιταχύνσεις, τι ήρεμη οδήγηση, τι καγκουρίες με σπορ ή χωρίς πατημένο, τίποτα.. το αμάξι κανένα πρόβλημα οσο και να το προσπάθησα(πάνω απο 1 ώρα)
επιπλέον στο δικό μου η ντίζα του φρένου φαίνεται να λειτουργεί κανονικά αν κρίνω απο την απόκριση των φώτων του φρένου..
wtf???έχει κανείς παρατηρήσει στο δικό του τπτ παρόμοιο? να το πάω στο σερβις προληπτικά ή να το αφήσω να δούμε πως θα εξελιχθεί?
Fiat Bravο 2007