-
Aλλαξα μπροστινους δισκους και τακακια πριν εναμιση μηνα. Νομιζα οτι ηθελαν αλλαγη ενω οταν τους εβγαλα τα τακακια ηταν σχεδον καινουργια και οι δισκοι αντεχαν αρκετα. Τελος παντων. Εβαλα Bosch και δισκους και τακακια. Ολα καλα μεχρι το Σαββατοκυριακο που βγηκα εκτος, ανεβασα καποια ταχυτητα, 160-170 χλμ, και πηγα να φρεναρω. Δυνατος θορυβος απο μπροστα, απο τα φρενα δηλαδη και χωρις καλη αποτελεσματικοτητα. Με ανησυχησε αλλα το ξαναδοκιμασα και απλι τα ιδια. Αυτο μονο οταν φρεναρω απο υψηλες ταχυτητες. Σε καθημερινη χρηση κανενα προβλημα, ουτε θορυβος αλλα και αμεση αποκριση. Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι ισως ακομα δεν εχουν πατησει καλα τα φρενα. Θαπαρω και το συνεργειο να ρωτησω γιατι μου φαινεται πολυ παραξενο.
-
Αν δεις ότι έχεις θεματάκι πες να σου προτείνω δοκιμασμένο φρενά.
-
Για πες μου για να το εχω υπ'οψιν μου αν τον χρειαστω.
-
-
Χα, αυτο ειναι απο το πρωτο τεστ drive στον 1400αρη τον απλο που τους εκατσε να χασουν τα φρενα.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Χα, αυτο ειναι απο το πρωτο τεστ drive στον 1400αρη τον απλο που τους εκατσε να χασουν τα φρενα απο Toyota Corolla.Fixed
-
Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία , οικογενειακή και προσωπική ευτυχία!
Ευχή όλων να έρθει η Ανάσταση και για τα αυτοκινητάκια μας ώστε να ανέβουμε ξανά προς τα βουνά.
-
Χρόνια πολλά σε όλους και απο εμένα!
Τελικά μετά το σοκ που έπαθε την προηγούμενη εβδομάδα ο Λαστιχάς όταν είδε τα λάστιχά μου, αποφάσισα σήμερα και τα άλλαξα. Τα 5000χλμ που θα κάνω μέσα στο καλοκαίρι ήταν μια καλή πρόφαση για να φαγωθεί ότι έμεινε απο το δώρο...
Απο τα προηγούμενα (Bridgestone R50A) θα μείνω στα: 1. Θόρυβος, και 2. Πολύ σκληρά πλαινά. Οχι οτι δεν έμεινα ευχαριστημένος απο την γενικότερη συμπεριφορά τους, άλλωστε 225χ45 λάστιχο είναι, έχει -τουλάχιστον- μπόλικο πέλμα, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.
Να δούμε τι λένε και τα καινούρια PIRELLI PZERO NERO GT. Νομίζω οτι δεν τα έχει δοκιμάσει άλλος.
Καταρχήν έχουν καλύτερη τιμή. 450€ περασμένα. Έχουν 20.000χλμ εγγύηση άμεσης αλλαγής. Και καλές συστάσεις.
Απο θόρυβο είναι λίγο κάτω απο τα bridgestone, κοντά στα 72db, δεν κατάλαβα ακόμα διαφορά στον δρόμο.
Τα πλαινά τους είναι πιο σκληρά απο τα Michelin και τα Conti, αλλα σίγουρα μαλακότερα απο τα Bridgestone. Αυτό το κατάλαβα απο την πρώτη στιγμή.
Για να δούμε...
-
Καλοπάτητα και καλόστριφτα Βελ! Έχω ακούσει καλά λόγια κι εγώ, αναμένουμε εντυπώσεις!
-
Μεγειές και καλοφάγωτα!
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Καλοπάτητα και καλόστριφτα Βελ! Έχω ακούσει καλά λόγια κι εγώ, αναμένουμε εντυπώσεις!Ευχαριστώ σας!!
Αντε να δούμε τι λένε γιατι ο Υ δείκτης με παραξένεψε λίγο.... πάντως προς Κορέα και Ιαπωνία δεν κοίταξα καν, Bridgestone δεν ξανα έβαζα, για τα Michelin έχω ακούσει για προβλήματα διάρκειας (και δεν είμαστε για τέτοια), και για τα Conti o λαστιχάς ήταν ανένδοτος στο 'με τίποτα'...
Κωνσταντίνε, 'φάγωτα' θα είναι σίγουρα για το 'καλό' δεν ξέρω...
-
Καλησπέρα παιδιά.
Εχει κανείς δοκιμάσει να ρίξει τελείως τα πίσω καθίσματα για να φορτώσει το αυτοκίνητο?
Προσπάθησα να το κάνω αλλα πέραν του οτι η πλάτη δεν πέφτει τελείως να γίνει ένα με το πορτ μπαγκαζ εστω και μεχρι εκει που φτανει δεν παει το καθισμα του οδηγου πίσω για να μπορέσω να οδηγήσω.Τα προσκέφαλα τα βγαζουμε η όχι?
Ελπιζω να κανω κατι λάθος γιατι μου φαίνεται μεγάλη απροσεξία εκ κατασκευής αυτο!! -
Σήκωσες πρώτα τις έδρες των καθισμάτων;
-
Οταν λεμε εδρεσ εννοεισ τον 'κωλο' του καθοσματοσ σωστα;Φυσικά και τα σήκωσα. Η πλάτη όμως των καθισμάτων δεν πέφτει αρκετά αλλα μένει πάντα σε γωνία 30 μοιρών. Δεν γίνεται με τπτ επιπέδος και ενιαίος χώρος με το πόρτ μπαγκαζ και ας ειναι τα μπροστινά καθίσματα τέρμα μπροστά!!
-
Ναι, εντελώς συνεπίπεδος δε γίνεται.
-
αμα βαλεις κατι βαρυ πανω γινεται..
-
Καλησπέρα παιδια. Εχει πειραματιστει κανεις με φιλτρο αέρος aftermarket για το φιλτροκουτι;
Αξίζει η μόνο βενζινα θα ρουφαει; -
Αυτο με το 'μονο βενζινα θα ρουφαει' δεν το καταλαβαινω αλλα οτι φιλτρο αερα που μπαινει στο φιλτροκουτι και ειναι για το συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν εχει προβλημα αλλα φυσικα μην περιμενεις να δεις καμμια διαφορα.
-
Υποτίθεται μια στοιχειώδη διαφορά την έχει, αλλά ναι, ελάχιστα πράγματα. Έχεις βέβαια το προτέρημα ότι δεν το αλλάζεις.
-
Δεν προκειται να δεις καμμια διαφορα εκτος και αν βαλεις κατι με μεγαλυτερη διατομη οπων απ'οπου περναει ο αερας.
Αυτο βεβαια ειναι και πιο επικινδυνο καθοτι ετσι περνανε και διαφορα μικροσκουπιδακια/σκονη (ενταξει μην φανταστεις κατι που το βλεπεις με το ματι) τα οποια σιγα σιγα ομως κανουν τη ζημια τους. Οσο για αυτα τα εμποτισμενα, ναι μεν θεωρητικα κρατανε αυτα τα μικροσωματιδια εχοντας πιο ελευθερη ροη αλλα και εκει διακινδυνυεις την εισοδο καποιων μεγαλυτερων σωματιδιων, γιατι για να εχεις καλυτερη ροη αερα αναγκαστικα και παλι πρεπει να μεγαλωσεις τις διοδους. Ασε που στα επαναχρησιμοποιουμενα πρεπει να τα φροντιζεις/καθαριζεις το οποιο και κοστος εχει αλλα και να εισαι σιγουρος οτι δεν γινεται ποτε τελειος καθαρισμος με αποτελεσμα να βουλωνουν σταδιακα. Ολα αυτα τα φιλτρα εξελιχθηκαν για συγκεκριμενους σκοπους, ειδικα για αγωνες, σε ελεγχομενο παντα περιβαλλον (οχι χωματα/σκονες/ρυπανση, εκτος για αγωνες rallye/wrc οπου και εκει ειναι παλι ειδικα σχεδιασμενα) και οχι για μακροζωια. Εξ'αλλου αυτοι οι κινητηρες τις περισσοτερες φορες λυνονται μετα απο αγωνες και διορθωνονται οποιοες φθορες προκαλουνται με τον ενα η αλλο τροπο.
Για μενα μονο εργοστασιακα φιλτρα η αντιστοιχα, γιατι η διαφορα απο ενα πιο ελευθερο ειναι σχεδον ανεπαισθητη (εκτος αντε απο ενα καλυτερο αρπαγμα στα χαμηλα) και επιβαρυνεσαι με περισσοτερο θορυβο και μακροχρονια φθορες απο την εισοδο μη επιτρεπτων σωματιδιων στον θαλαμο καυσης.
Fiat Bravο 2007