-
Γράψτε λάθος, στην πρώτη σελίδα το λέει, με 'γεια τα μάτια (μου).
Γιατί MLS Destinator ;
*Κορυφαίο λογισμικό DESTINATOR
*Ακριβείς χάρτες από την NGI
*Αγγλοελληνικό-Ελληνοαγγλικο Λεξικό
*Εκπληκτικά Παιχνίδια -
Πάντως υπάρχει και αυτό της Fujitsu-Siemens με 100 ευρώ παραπάνω.
312ΜΗz επεξεργαστής και 64 ΜΒ ROM αντί για 32 του Μιο.
Έχει κανείς αυτό το Mio? Τι λέει από ποιότητα κατασκευής? Μήπως αξίζει τα +100 ευρώ η αποδεδειγμένα αξιόπιστη Fujitsu-Siemens?
Links:
http://www.fujitsu-siemens.com/home/pro ... eries.html
http://www.mlsnavigator.gr/Ldest_fs.html -
το ΜΙΟ (αν και το δικο μου το λενε yakumo που ειναι φασον). το εχω 5 μήνες χωρίς πρόβλημα. το πήρα απο ραδιοσακ στα 270 ευρώ και κατέβασα τους χάρτες της NGI και το ΡΝ. έχουν κάνει όμως τόσο καλή δουλειά που το πακέτο θα το αγοράσω κανονικά. Από ταχύτητα και μνήμη δεν έχω κανένα παράπονο, κι έχω δουλέψει και με πολύ πιο γρήγορα. Κι η γνώμη μου είναι καλύτερα ένα φθηνό που να μην το κλαις άμα σου πέσει κάτω και σπάσει η οθόνη - αν και εμένα μου έχει πέσει ήδη μία φορά και δεν έπαθε κάτι.
Το ΡΝ είναι αρκετά καλύτερο και μπορεί να δουλευτεί και με το 'δάχτυλο'.
μεγάλη ποικιλία από gps έχει στα media markt, απλά έχε μαζί σου κάτι που να μπορεί να υποκαταστήσει το στυλό γιατί τα έχουν μαζεμένα.
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
το ΜΙΟ (αν και το δικο μου το λενε yakumo που ειναι φασον). το εχω 5 μήνες χωρίς πρόβλημα. το πήρα απο ραδιοσακ στα 270 ευρώ και κατέβασα τους χάρτες της NGI και το ΡΝ. έχουν κάνει όμως τόσο καλή δουλειά που το πακέτο θα το αγοράσω κανονικά. Από ταχύτητα και μνήμη δεν έχω κανένα παράπονο, κι έχω δουλέψει και με πολύ πιο γρήγορα. Κι η γνώμη μου είναι καλύτερα ένα φθηνό που να μην το κλαις άμα σου πέσει κάτω και σπάσει η οθόνη - αν και εμένα μου έχει πέσει ήδη μία φορά και δεν έπαθε κάτι.Το ΡΝ είναι αρκετά καλύτερο και μπορεί να δουλευτεί και με το 'δάχτυλο'.
μεγάλη ποικιλία από gps έχει στα media markt, απλά έχε μαζί σου κάτι που να μπορεί να υποκαταστήσει το στυλό γιατί τα έχουν μαζεμένα.
Οταν λες οτι κατεβασες τους χαρτες τι εννοεις??? Κανονικα, η υπαρχουν αυτα πουθενα να τα 'βρουμε¨'???
-
Πήγα στα Mediamarkt με σκοπό να αγοράσω το Mio ή το Fujitsu αλλά είδα και κάτι σε carPC και είπα να το ψάξω.
http://www.navimate.gr/index.php?el
Το έχει κανένας να πει εντυπώσεις ή να πάω στα σίγουρα?
-
afionik, εχω το ΜΙΟ εδω και περιπου 1 χρονο. 1 χρονο κοπανιεται μεσα στο αυτοκινητο, πεταμενο στην τσεπη μου, φορτωμενο ενα καρο........ Ozi και διαφορα άλλα..
Τσακισα την εισοδο του βησματος και την εφτιαξα μονος μου και ακομα δουλευει
εχω κανει προγραμματιστικα πειραματα με το firmware και ακομα δουλευει...Ε τι αλλο θες....
Βεβαια το εχω ΜΟΝΟ για navigation. Α και δεν εχω καμια εμπειρια απο αλλο μηχανακι....
Θα κοιταγα τωρα ενα με μεγαλυτερη οθονη αν υπαρχει και γρηγοροτερο, αλλα δεν τραιλαινομαι κι' ολας... -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Ποιο?Και εγώ για Destinator πάω μαλλον (PN) με πιθανή αγορά Pathway/χαρτών Ανάβασης αργότερα.
Sorry
http://www.ngi.gr/forum/index.php?sid=0 ... 73c08652af
Εδω θα απαντηθούν και οι περισσότερες ερωτήσεις σου σχετικά με τα διάφορα 'μηχανάκια' -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Πήγα στα Mediamarkt με σκοπό να αγοράσω το Mio ή το Fujitsu αλλά είδα και κάτι σε carPC και είπα να το ψάξω.http://www.navimate.gr/index.php?el
Το έχει κανένας να πει εντυπώσεις ή να πάω στα σίγουρα?
Το κυριωτερο ειναι οποιο συστημα κ να παρεις να εχει ως λογισμικο πλοηγησης το Destinator PN.......Δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο στην Ελλαδα...
-
Τελικα πήρα το Fujitsu-Siemens Pocket Loox N500 με το DestinatorPN.
Είναι πολύ ανώτερο σε υλικά κατασκευής και ποιότητας συναρμογής από το Mio, όπως και ελαφρύτερο και μικρότερο, για αυτό και έδωσα τα έξτρα 100 ευρώ.
Έκανα μια δοκιμή και δούλευε μια χαρά (αν και με έπρηξε λίγο μέχρι να συντονιστεί με τους δορυφόρους). Επιπλέον εντυπώσεις λίαν συντόμως!
-
Καλο...... κυκλοφωρητος!!!!!!!!!!
Γραψου και στο foroum της NGI θα βρεισκεις πολλες πληροφορίες
-
To NAVIMATE της Compucon το έχει δοκιμάσει κανείς? Απ'όσο γνωρίζω υπάρχει και το papago της Digial Solutions.
Υπάρχει κάποιο συγκριτικό σε επίπεδο ευχρησίας, χαρτογράφησης και απαιτήσεων? Αναζητώντας πληροφορίες, διάβασα ότι το papago κερδίζει στο επίπεδο της ευχρησίας αλλά πάσχει στην χαρτογράφηση. Απο την άλλη το Destinator με την καινούργια έκδοση, χρειάζεται καλύτερο PDA για α λειτουργήσει, με περισσότερη μνήμη και CPU.Γενικά διαβάζω και εγώ τα καλύτερα λόγια για τη λύση της MLS (Destinator) αλλά καλό θα ήταν να γνωρίσουμε και τα άλλα προιόντα για να αποφασίσουμε.
Στο εξωτερικό η #1 λύση θεωρείται το TOM TOM Navigator αλλά απ'όσο γνωρίζω, υπάρχει πρόβλημα με τη χαρτογράφηση της Ελλάδας.
Μια καλή προσπάθεια η οποία δεν ξέρω κατα πόσο είναι νόμιμη μιας και διάβασα κάπου ότι βασίζονται σε παλιά χαρτογράφηση κάποιας εταιρίας, είναι ένα σετ απο χάρτες που διανέμονται ελεύθερα και μπορούν να φορτωθούν σε Garmin GPS ( http://www.elsinga.net/map_greece.html ) .
(αυτούς χρησιμοποιώ αλλά δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος - θα μου πείτε ότι δίνεις παίρνεις...)Εαν υπάρχουν χρήστες των συστημάτων αυτών καλό θα ήταν να γράψον δυο λογάκια ώστε να βοηθησουν και όλους εμάς.
Εγώ όπως έγραψα, προς το παρόν καλύπτομαι απο ένα Garmin 76S με τους χάρτες του Peter (free) αλλά έχω πρόβλημα και με τη μπαταρία του Garmin (πέφτει γρήγορα) αλλά και με τον φωτισμό/ευκρίνεια της οθόνης και με τους χάρτες που δεν είναι και ότι καλύτερο. Τουλάχιστον στην Αθήνα (με την προηγούμενη έκδοση) δεν είχε την Αχαρνών...
-
Να ρωτήσω και εγώ κάτι ; Δουλεύει τι Mio στην θάλασσα ; Δηλ. μπορώ να τσεκάρω ένα σημείο κα μετά να μου δίνει πορεία για το σημείο αυτό , από όπου κι αν βρίσκομαι ;
-
Τι εννοεις δουλευει.... ναι σαν GPS δουλευει με την ενοια σου δινει στιγμα που εισαι... και αν εχεις ενα χαρτη ' απο κατω' ( οχι βεβαια destinator κ.λ.π.) μπορεις να βλεπεις που εισαι..
Το δοκιμασα σε αεροπλανο και δουλεψε... ειδα ταχυτητα 918 χλμ την ωρα!!!!!
με ΟΖΙ και χαρτη της ευρωπης demo και εβλεπα την πορεια που ερχομασταν απο γερμανια.... -
Φυσικά και δουλεύει στη θάλασσα. Άλλωστε τα GPS γνώρισαν τη μεγάλη δόξα, ανάπτυξη και εμπορική επιτυχία από τη χρήση τους σε σκάφη αναψυχής, αντικαθιστώντας το λιγότερο ακριβές επίγειο σύστημα LORAN, πρακτικά καταργώντας χρονοβόρες και επίπονες (σε κακοκαιρία) διαδικασίες διόπτευσης, εύρεσης και καταγραφής πορείας σε χάρτες κλπ.
Βέβαια καλό είναι να έχεις και χάρτη ναυτικό είτε στη συσκευή είτε σε χαρτί ώστε να αποφύγεις τυχόν βραχονησίδες, ξέρες κλπ που δεν αναγράφονται σε κοινούς χάρτες ξηράς. Οι ναυτικοί χάρτες αναγράφουν τα βάθη της θάλασσας, τυχόν σκοπέλους και υφάλους και εμφανίζουν και στοιχεία για ταυτοποίηση των φάρων.
Σε αεροπλάνα γενικά τα GPS δυσκολεύονται στην αρχή να πιάσουν σήμα αλλά μετά τα καταφέρνουν. Βέβαια καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται στην προσγείωση και απογείωση καθώς όπως και οτιδήποτε λειτουργεί με συντονισμό (δέκτες) αναγκαστικά εκπέμπει έστω και με πολύ μικρή ισχύ την εσωτερική του συχνότητα.... και τα καλώδια στα αεροπλάνα δεν έχουν ασπίδα προστασίας... -
Άντε να σας πρήξω λίγο ακόμη . Αγόρασα χθες καινούριο laptop με όλα τα καλούδια . Συμφέρει να αγοράσω μόνο κεραία και πρόγραμμα για GPS κι αν ναι πόσο θα μου στοιχίσει ώστε να χρησιμοποιώ την οθόνη και το λογισμικό του laptop στο αυτοκίνητο ;
-
Δεν νομίζω ότι θα σε βολέψει το laptop μέσα στο αμάξι για πλοήγηση...
-
Μόνο ppc στο αμάξι...
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Άντε να σας πρήξω λίγο ακόμη . Αγόρασα χθες καινούριο laptop με όλα τα καλούδια . Συμφέρει να αγοράσω μόνο κεραία και πρόγραμμα για GPS κι αν ναι πόσο θα μου στοιχίσει ώστε να χρησιμοποιώ την οθόνη και το λογισμικό του laptop στο αυτοκίνητο ;Ο τελευταίος χρήστης του φόρουμ που μάς έδειχνε, με videάκια παρακαλώ, πώς χρησιμοποιούσε το laptop στο αυτοκίνητό του για πλοήγηση, αφού γελάσαμε αρκετά μαζί του, έκανε edit και έσβησε όλα τα μηνύματά του από την ντροπή του, και στο τέλος έφυγε από το forum επειδή διέδιδε κιόλας παράνομα το crack και τους χάρτες του Destinator.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ο τελευταίος χρήστης του φόρουμ που μάς έδειχνε, με videάκια παρακαλώ, πώς χρησιμοποιούσε το laptop στο αυτοκίνητό του για πλοήγηση, αφού γελάσαμε αρκετά μαζί του, έκανε edit και έσβησε όλα τα μηνύματά του από την ντροπή του, και στο τέλος έφυγε από το forum επειδή διέδιδε κιόλας παράνομα το crack και τους χάρτες του Destinator.Όποιος ρωτάει μαθαίνει . Κύριε Κάιν - Άβελ θέλω να πω ή Αλέξανδρε Βελλή - χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις . Ζητώ από από τους διαχειριστές του forum να σβήσουν τις δημοσιεύσεις μου και να μου στείλουν τον τραπεζικό λογαριασμό του Άβελ με pm , ώστε να τον αποζημιώσω για την βλάβη , που έπαθε διαβάζοντας τα κείμενά μου. Εύχομαι - μάλλον παρακαλάω - να μου επιτρέψεις και πάλι να εκφράσω τις 'ανόητες' σκέψεις μου .
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Άντε να σας πρήξω λίγο ακόμη . Αγόρασα χθες καινούριο laptop με όλα τα καλούδια . Συμφέρει να αγοράσω μόνο κεραία και πρόγραμμα για GPS κι αν ναι πόσο θα μου στοιχίσει ώστε να χρησιμοποιώ την οθόνη και το λογισμικό του laptop στο αυτοκίνητο ;Tσέκαρε εδώ για το θέμα του software. Για τον δέκτη GPS ...ψάξε κάτι σε bt να μην έχεις καλώδια και μπερδέματα.
Ποιο GPS