-
εντυπώσεις?αξίζει τα λεφτά του?
-
-
-
Jazzouras, stavrosbiologos και οι υπόλοιποι, τρέξτε!
-
-
Ο χρήστης aggelos74 έγραψε:
εντυπώσεις?αξίζει τα λεφτά του?ερωτηση κρισεως???? και ποσο μαλλον σε αυτο το φορουμ
-
εντελως κρίσεως όμως
είμαι κοντά στην απόκτησή του και θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις κτλπ... -
χ-τ-ύ-π-α-τ-ο!!!
-
Είμαι νέος κάτοχος του Jazz εδώ και ένα μήνα, έχω δηλαδή τη μετά το facelift έκδοση.
Ας ξεκινήσουμε με εντυπώσεις. Για εμένα βέβαια στο λέω εξαρχής ότι σου μιλάει ένας από τους οπαδούς της ιαπωνικής φιλοσοφίας και της Honda γενικότερα. Καταρχήν θα σου πω ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αν είχε άλλο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα θα πούλαγε παααρα πολύ. Το θέμα όμως όπως σε όλα τα αυτοκίνητα είναι να ξέρεις γιατι το παίρνεις.
Αν θες ένα αυτοκίνητο πόλης με πολύ καλή κατανάλωση μεγάλους χώρους αλλά και να μπορεί να κινηθεί αξιοπρεπώς σε αυτοκινητόδρομο είναι μια πολύ καλή λύση. Το δε αυτόματο κιβώτιο είναι μακράν το καλύτερο που έχω δοκιμάσει. Αλλά και στην μηχανική έκδοση η κατανάλωση είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Για τον κινητήρα του πιστεύω πως θα είναι προάγγελος πολλών εξελίξεων καθώς ενσωματώνει πολλές νέες ιδέες. Το έχω μόνο ένα μήνα και ενώ γενικά δεν είμαι και πολύ ήρεμος με τις επιταχύνσεις καθώς το μαθαίνω ακόμα συνήθως γράφω 6 λίτρα τα 100 χλμ σε μεικτό κύκλο.
Αν ενδιαφέρεσαι για χώρους είναι ένα ακόμα δυνατό σημείο του καθώς είναι οι μεγαλύτεροι στην κατηγορία του. Τα καθίσματα έχουνε πολλά κόλπα πολυμορφικότητας ( αναδίπλωση των πίσω χωρίς ανάγκη αφαίρεσης προσκέφαλών και με μια κίνηση χάρη στους διακόπτες, χώρος κάτω από τα πίσω καθίσματα, δυνατότητα να σηκωθεί το κάτω κάθισμα πίσω και να δημιουργηθεί χώρος με ύψος γύρω στο ενάμιση μέτρο).
Από εξοπλισμό το νέο μοντέλο έχει σαν θετικό στοιχείο και τους στάνταρ πίσω δίσκους, πολύ αναβαθμισμένο εσωτερικό, και σαν υλικά και σαν πάνελ οργάνων που δεν θυμίζει σε τίποτα τα παλιότερα χόντα συν τον κλιματισμό με το ηχοσύστημα.
Τώρα για το αν αξίζει τα λεφτά του, γνώμη μού είναι ότι είναι ακριβό για την κατηγορία που παίζει ΑΛΛΑ συνυπολόγισε τον πολύ καλό εξοπλισμό , τα 7 χρόνια εγγύησης, την πολύ χαμηλή κατανάλωση και τα φτηνά σέρβις του.
Ξέρω ότι με τα ίδια λεφτά έπαιρνα και πολλές βασικές εκδόσεις από αυτοκίνητα στα 1,6 λίτρα αλλά για μένα προσωπικά τα 1,6 δεν θα μου προσφέρουν κάτι καθώς απλως θα μου ανεβαζαν την κατανάλωση. Προσωπικά δεν με θεωρώ γρήγορο οδηγό ούτε τρελαίνομαι για επιδόσεις, ένα αμάξι να κάνω τη δουλειά μου ήθελα και από οσα αξιολόγησα με τα δικά μου κριτήρια το βρήκα το καλύτερο. -
theo είμαι στην ίδια φάση με σένα..δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις και η ταχύτητα αλλα να συγκεντρώνει στοιχεία που να το κάνουν ένα καλό αυτοκίνητο πόλης και να σε πάει όμως και ένα μακρινό ταξίδι άνετα και ξεκούραστα...αλήθεια τα service είναι φτηνά?
-
Άμα και εσύ έχεις τέτοιες ανάγκες πάρτο ανεπιφύλακτα.
Ταξίδι πολύ άνετο, ακόμα και μακρινό, είμαι 1,93 και κάθομαι και πίσω άνετα (γόνατα και κεφάλι) ο κινητήρας έχει πολύ ικανοποιητική ροπή για προσπεράσεις και είναι και αρκετά αθόρυβος. Για παράδειγμα χθες στην εθνική τα 120τα πιάνει σβέλτα και τα διατηρεί με λίγες στροφές στον κινητήρα, και φαίνεται ότι έχει δυνάμεις για πολύ πιο πάνω άσχετως αν εγώ δεν ενδιαφέρομαι για πιο πάνω, ενώ έχει και καλές ρεπρίζ για προσπεράσεις.
Service ακόμα βέβαια δεν του έχω κάνει, είναι πολύ καινούριο αλλά γενικά να ξέρεις είναι πολύ αραιά κιόλας. Λάδια κάθε 10000 χλμ σύμφωνα με το βιβλιο, φίλτρα και αυτά πολύ σπάνια τώρα δεν τα θυμάμαι όλα αλλά γενικά πρέπει να ξέρεις ότι όταν παίρνεις ένα χόντα, συνεργείο θα πηγαίνει μόνο για σέρβις και αν... ( εμείς τα κάνουμε μόνοι μας στο CRV του father). Θα τσεκάρω το βιβλίο όταν πάω στο αμάξι και θα σου πω λεπτομέρειες αν ενδιαφέρεσαι. -
Διορθώνω οτι το σερβις για τα λάδια εμενα μου ειπάνε οτι ειναι στα 7.500χλμ... Για το JAZZAKI τι να πω...? οτι και να πω λιγο θα ειναι
Έχω δώσει ''ομηρικές μάχες'' σε αυτό το φορουμ για να πεισω όλο τον κόσμο οτι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Ειναι λίγο ακριβούτσικο αλλα τα λεφτα του τα αξιζει μεχρι και το τελευταίο ευρουλάκι!!! Να φανταστείς οτι εγω μολις είδα το facelift πριν απο κανα μήνα ξετρελλάθηκα και ήθελα να πουλήσω το ''ουρανί'' JAZZAKI μου και να πάρω την καινουργια έκδοση. Τέλος πάντων σύντομα μου ''κόπηκε'' η όρεξη γιάτι γενικά ειμαι της αποψης οτι το αυτοκινητο ειναι πάνω απ'ολα ενα ''εργαλείο'' οπότε δεν μπορώ να πω οτι θα αξιζε να μπω στη διαδικασια να πουλήσω το JAZZAKI μου για να εχω επιπλέον ηλ.κλιματισμο,καθρεπτες με φλας και κατι αλλες λεπτομερειες που παρολα αυτα το κανουν ενα πολυ ελκυστικό και ομορφο αυτοκινητο.
Για μένα οι χωροι ειναι το δυνατο σημειο αυτου του αυτοκινήτου παροτι εχει τις ίδιες διαστασεις σε μήκος με τους ανταγωνιστες του(polo,fiesta,corsa). Με λιγα λόγια εγω θα το χαρακτηριζα ενα ''μικρο πολυμορφικο'' που χωράει τα ''πάντα''. Για εγγυησεις (7 χρονια) και τον βραβευμένο κινητήρα του ως τον πιο οικονομικο την κατηγορίας του τι να πούμε? Μιλάνε τα γεγονοτα Σε μια εποχη που η βενζίνη γινεται ολο και πιο ακριβή ειναι θα έλεγα σημαντικο να φουλάρεις το ντεπόζιτο και να ξεχνας να το ξαναγεμίσεις (οι Εβραίοι θα το λατρεύανε αυτο το αυτοκίνητο ). Εαν και προσωπικά δεν τραβάω κανα ζόρι με την τιμη της βενζίνης αφου τα χρόνια που σπουδασα στην Ιταλία την πλήρωνα ''χρυσή''(εως και 100δρχ. ακριβότερη σε σχεση με την Ελλάδα).
Πάρε το JAZZAKI με κλειστα ματια ειναι η καλύτερη επιλογη που θα μπορούσες να κάνεις... Για οποιαδήποτε αλλη αποριά εχεις εδώ είμαστε...
Και μην ξεχνάς...be COOL,be JAZZ!!!
-
ναι θα με ενδιέφερε όπως και κάθε άλλη πληροφορία...τι να προσέξω και όλα αυτά?πες μου και για τα δώρα τι σου έδωσαν αν θέλεις
-
θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο και καταλαβαίνετε παιδιά...
απο θόρυβο πως είναι?και κάτι άλλο...ισχύει οτι το τιμόνι είναι ελαφρύ στις μεγάλες ταχύτητες?και υπάρχει κάποιο μείον για το ντεπόζιτο την τοποθέτηση του και την συμπεριφορά του αυτοκινήτο? -
Τό πρώτο σου αυτοκίνητο έ;
Μήπως θά έπρεπε να κοιτάξεις σέ κάτι πιό 'σπόρ';
Καλό καί χρυσό τό Τζάζ,δέ λέω,αλλά μήπως τό ψιλομετανιώσεις κατα τή διάρκεια; -
Έχει δίκιο ο σταύρος είναι στα 7μισι χιλιάδες τελικά για τα λάδια. Το κοίταξα το βιβλιαράκι και είχα λάθος.
Εγώ το καινούριο το πήρα μετροιτής από dealer (Καρανίκας) και όχι τον Σαρακάκη. Δώρο μου έβαλε πέρα από τα τυπικά ( πυροσβεστήρες φαρμακείο, πατάκια) με μια πολύ μικρή επιβάρυνση 20-30 Ευρώ δεν θυμάμαι ακριβώς, ένα καλό ραντάρ παρκαρίσματος που με έσωσε! απορώ πως πάρκαρα χωρίς αυτό! Αν ήθελα μου έδινε τελείως δώρο συναγερμό αλλά το προτίμησα.
Γενικά το μόνο που να προσέξεις είναι να μάθεις για χρόνους παράδοσης τι παίζει καθώς από dealer σε dealer σου λένε διαφορετικό χρόνο. Εγώ το είχα σε ένα μήνα καθώς μεσολάβησαν οι αργίες των γιορτών τότε.
Βασικά θα σου έλεγα να προσέξεις αν θα διαλέξεις το CVT ή το μηχανικό. Κοίταξε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες σου, κάνε και κανα τεστ ντραιβ ειδικά το CVT αν είσαι άμαθος με αυτόματα και διάλεξε. Ότι και να πάρεις πάντως για το Jazz δεν θα το μετανιώσεις! Δες και σε ξένα forum, ειδικά στα εγγλέζικα forum ήταν όλοι καταευχαριστημένοι. Για απορίες εδώ ήμαστε, δες και στους redliners αν έχουν περισσότερα. -
10 εργάσιμες ότι χρώμα θέλω μου είπαν...μου είπαν για συναγερμό της ELSER και για αισθητήρες παρκαρίσματος
-
Ο χρήστης aggelos74 έγραψε:
ναι θα με ενδιέφερε όπως και κάθε άλλη πληροφορία...τι να προσέξω και όλα αυτά?πες μου και για τα δώρα τι σου έδωσαν αν θέλειςΣτην αντιπροσωπια που το αγορασα σαν ''δωρο'' μπορουσα να βάλω η συναγερμό ή αισθητήρες παρκαρίσματος ή αεροτομή. Φυσικά προτίμησα την αεροτομή και ετσι το JAZZAKI μου ειναι πιο αεροδυναμικό!!!
Σ'ενα JAZZAKI δεν χρειάζεται να προσέξεις πολλά πράγματα...το JAZZAKI σου μιλάει απο μόνο του!!!
Απλά καθεσαι και το ''χαζεύεις'',το παραγγέλνεις και κανεις υπομονή μεχρι να πάρεις το κλειδι στο χέρι σου και ν'αρχιζεις να απολαμβάνεις αυτό που σου προσφέρει η άνετη οδήγηση του,η ποιοτητα κατασκευής του,το χλιδάτο και μοντερνο εσωτερικό του,οι τεραστιοι χώροι του και φυσικά η εγγύηση, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία που σου προσφερει το όνομα HONDA. To ιδιο συναισθημα ένοιωσα κι εγώ το καλοκαιρι όταν δοκίμασα fiesta ,polo,corsa...Και για να πω την αλήθεια αγνοούσα παντελώς την ύπαρξη του JAZZ ώσπου μια μέρα το είδα μπροστα μου εντελώς τυχαία
Μου άρεσε εξωτερικά και μόλις πήγα και το ειδα απο κοντα το ερωτευτηκα κεραυνοβόλα Τα υπόλοιπα ήρθαν φυσιολογικά...φαντάζομαι καταλαβαινεις πως είναι οι έρωτες ??:lol: Πηγαίνεις πάντα εκει που σε οδηγεί η καρδιά!!! Το καλό βέβαια ειναι ότι όταν σύγκρινα το JAZZAKI με τα υπόλοιπα ακόμα και η λογική με οδήγησε πάλι κοντά του. Είμαι παράλογος???
Θες και παράδειγμά? Μου άρεσε παρα πολυ το fiesta. Όταν ομως μπαινω μεσα και βλέπω οτι η πλουσια εκδοση(GHIA) κοστιζει 13.700 και δεν εχει χερουλια πανω απο τις πορτες,footrest,χωρο αποσκευών(290λιτ. εναντι 380λιτ. στο JAZZ) και εχει καθισματα απο βελούδο που το καλοκαιρι σου ''ανάβει'' ο κ...ος , ε τότε με συγχωρεις αλλα δίνω 13.800 και παιρνω το JAZZAKI που εχει και 83 άλογα εναντι 75 του fiesta και εχει και καλυτερο και ποιοτικοτερο εσωτερικό,πραγμα που το καταλαβαινεις με την πρώτη ματιά...
Be cool,be JAZZ!!!
-
Ψήφος εμπιστοσύνης και από εμένα. Απίστευτο αυτοκίνητο. Χώροι, απόδοση, χώροι, αξιοπιστία, χώροι και... ευτυχισμένοι κάτοχοι. Τι άλλο θέλεις; Α! ξέχασα να αναφέρω τους χώρους. Πάρ'το και καλά ταξίδια! Τέλος!
-
Μια ακόμη λογική είναι η εξής.
Το αυτοκίνητο από θέση κατηγορίας κατατάσεται στα super mini.
Με τους χώρους όμως που έχει και μπορεί να δημιουργήσει (+ποιότητα, αξιοπιστία, ροπή, οικονομία, CVT οπωσδήποτε!!!!!) θα πρέπει να πας σε πολύ μεγαλύτερο αυτοκίνητο για να αξίζει τον κόπο και παραπάνω λεφτά, π.χ. κάποιο μεγάλο sedan τύπου 156, avensis και από 1600 και πάνω για να δεις και σοβαρές διαφορές στις επιδόσεις.
Σε σύγκριση με διάφορα 1400 τύπου focus, C4, corolla, δεν το συζητάω καθώς παίρνεις μεγαλύτερες διαστάσεις μεν αλλά ουσιαστικά καμία διαφορά σε άνεση ή κάτι άλλο. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για το C4 γιατί είναι αρκετά καινούργιο και δεν το ξέρω καλά, και φαίνεται να έχει ενσωματτώσει αρκετή τεχνολογία. ΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ βέβαια μόνο!!! τι να μας πει.
Από την άλλη αν θες συνειδητά μικρών διαστάσεων αυτοκίνητο δεν συγκρίνεται με κανένα από τα Yaris, fiesta, micra και δεν ξέρω τι άλλο, λόγω προφανώς της πολυμορφικότητας του που δεν του φάινεται κιόλας.
Θα πρέπει να πας ίσως σε κάτι πραγματικά μικρό για να βρεις τέτοιου είδους πλεονέκτημα, όπως matiz, smart ή κάτι αντίστοιχο.Μακάρι να έπαιρνα και προμήθεια από το Σαρακάκη.
Το αυτοκίνητο το γνώρισα όταν διερευνούσα την αγορά για λογαριασμό του κουμπάρου μου.
Μόλις το ανακάλυψα έπαθα την πλάκα μου.
Να σημειώσω ότι επειδή είμαι μηχανολόγος που σχεδιάζει προιόντα μαζικής παραγωγής, μπορώ να έχω μια τεχνική άποψη στο θέμα.
Το αυτοκίνητο φωνάζει σε όλα του ότι οι Ιάπωνες έκατσαν και το σχεδίασαν εξ'ολοκλήρου από την αρχή ως το τέλος. Δεν πήραν δηλαδή ένα προηγούμενο πλαίσο όπου του άλλαξαν πέντε πράγματα και άντε να βγούμε στην άγορα.
Βλέπε μορφή, κινητήρα, εσωτερικό και διαρρύθμιση, CVT.Από την μικρή εμπειρία που έχω από βόλτες το αυτοκίνητο είναι ερωτεύσιμο μέχρι εκεί που δεν παίρνει (για να βάλουμε και λίγο συναίσθημα).
Με το CVT να σου δίνει όλες τις δυνατότητες ενεργητικής και παθητικής εν μέρει οδήγησης, και τον ευχάριστο εσωτερικό διάκοσμο (το τιμόνι του είναι πολλά λεφτά) απολαμβάνεις πραγματικά την οδήγηση στο 99% των περιπτώσεων.
Εγω έχω RAV και αν ποτέ συνειδητοποιήσω (γιατί ακόμη αντιστέκομαι και δεν θέλω να το πιστέψω) ότι το αυτοκίνητο κάνει το 99% των χιλιομέτρων σε άσφαλτο ή χωματόδρομο (on road και όχι off road) το έχω δώσει και έχω πάρει το jazzaki.
Αξίζει τα λεφτά του μέχρι τελευταίο σεντ.
HONDA JAZZ