-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ωχ ωχ...Prive εννοώ βρε!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ωχ ωχ...
Prive εννοώ βρε!!!
Εμείς,καί η....Αμαλία θά είμαστε μόνο!!!
-
ποια είναι η Αμαλία?
-
ποια είναι η Αμαλία?Ξεκόλλα Σπύροοοο!!!!
-
Τελικά...βλέπεις τι φτιάχνει η Citroen και λες..μα καλά το C4 το σχεδίασε άνθρωπος?
Ε κάποια ανώτερη δύναμη θα μπήκε στο όνειρο του σχεδιαστή..
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Τελικά...βλέπεις τι φτιάχνει η Citroen και λες..μα καλά το C4 το σχεδίασε άνθρωπος?Ε κάποια ανώτερη δύναμη θα μπήκε στο όνειρο του σχεδιαστή..
Α,σ' αυτό συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ!!
-
μπα! η 159 Σιτροέν είναι???
(κλειδώστε το, ξεφύγαμε τελείως! ) -
μπα! η 159 Σιτροέν είναι???Θα πέσει φωτιά εξ ουρανού να σε κάψει ρε!!! Για να μην σου πω για τον kyan!!
-
[EDIT]
Κωστα/sirgus,
Σου απαντησα στα τελευταια που εγραψες, αλλα το σβηνω διοτι ειδα οτι εχουν πεσει πολυ οι τονοι εδω και η αντιπαραθεση μας δεν εχει κανενα θετικο αποτελεσμα. Αν και οποτε θελεις το συνεχιζουμε (μακαρι και απο κοντα καποια στιγμη).Ευχαριστω για την κουβεντα!
φιλικα,
Μισελ -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Αν σ' αρεσει, μπορεις να γελας (τρανταχτα, πριονωτα, η οπως αλλιως το απολαμβανεις καλυτερα) με αυτο το 57% παρολο που δεν εχεις φερει ουτε ΜΙΑ απόδειξη μεχρι τωρα οτι εσυ εισαι σωστος και οι αλλοι λαθος. Μια ζηταω, οχι παραπανω!
Είσαι ικανή να λέμε όλοι ότι δεν υπάρχει λογική στο να κάθομαι να αποδεικνύω ό,τι δεν ισχύει, αλλά το κόλλημα σου τελικά είναι απίστευτο!
Γράφω γράφω και εσύ πάλι το ίδιο!
Βρες μια απόδειξη!
:D:D:D
Σου γράφω αυτό που θεωρώ απόδειξη..
Όχι δεν είναι απόδειξη…είναι ένδειξη!!Αν παντως ο μονος τροπος που μπορεις να σκεφτεις για να στηριξεις το 'επιχειρημα' σου ειναι αστεια παραδειγματα με φαινομενα για τα οποια η επιστημη **ηδη **εχει αποφανθει, μπορουν να μετρηθουν, κλπ και **καμια ** σχεση δεν εχουν με τα μυστηρια του Συμπαντος η της επιστημης (αν δεν το δεχεσαι ουτε κι αυτο, θα αρχισω να ...χρεωνω για να στο εξηγησω, γιατι η πλακα μας κανεις η ... αστο καλυτερα!) τοτε απλα σπαταλας το χρονο σου (και το δικο μου).
Δεν προσπαθώ να στηρίξω το επιχείρημα μου!
Απλά να σου δείξω ότι η λογική «ίσως κάποτε» δεν έχει βάση!Έχει ήδη αποφανθεί αλλά δεν κολλάει η τρομερή φιλοσοφία «και πως είσαι 100% σίγουρος ότι στο μέλλον δεν θα αλλάξει κάτι» ???
Ενώ για το θέμα της ανώτερης δύναμης δεν έχει αποφανθεί???
Δηλαδή ακόμα η επιστήμη θεωρεί οτί ίσως υπάρχει ανώτερη δύναμη??
Ας ξαναπώ για νοστή φορά και εγώ ότι ΚΑΝΕΝΑΣ επιστήμονας δεν έχασε ούτε ένα δευτερόλεπτο για το αν υπάρχει ή όχι ανώτερη δύναμη.
Αυτό σου λέω και δεν λες να το πιάσεις!Και όχι μόνο δεν το πιάνεις αλλά έφτασες στο σημείο βρε Μισέλ να μου πεις** να βρω μαθηματικά στοιχεία για να αποδείξω ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη**!!!! ΡΕΕεεε ΗΜΑΡΤΟΝ όπως λέει κάποιος! :D:D:D:D
Δεν αποδεικνύεται μόνο με τύπους κάτι!
Δεν το καταλαβαίνεις!
Τι να κάνω?(1) το Συμπαν καπου εχει ορια και θα μπορεσουμε καποτε να το εξερευνησουμε πληρως, ή οτι (2) επαναλαμβανεται (δηλ. ο,τι βρουμε εδω θα το βρουμε και παραπερα και οχι κατι καινουριο, ωστε οι ιδιοι ακριβως φυσικοι κανονες θα συνεχισουν να ισχυουν οπου και να παμε). Ειναι μεν πιθανο αλλα καθολου βεβαιο.
Γιατί αν κάτι συνεχίζεται με την ίδια αναλογία και συνέχεια που κολλάμε????
Υπάρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ ασκήσεις αν θυμάσαι, και θεωρίες που ξεκινάνε με την διατύπωση για παράδειγμα : 'Θεωρούμε σύρμα άπειρου μήκους'
Σου λέει κάτι?
Το τελευταίο εμπόδιο για τους επιστήμονες είναι η έννοια της απειρίας
Και η απειρία μεταφράζεται με συγκεκριμένο τρόπο σε μια άσκηση.. -
[EDIT]Κωστα/sirgus,
Σου απαντησα στα τελευταια που εγραψες, αλλα το σβηνω διοτι ειδα οτι εχουν πεσοι πολυ οι τονοι εδω και η αντιπαραθεση μας δεν εχει κανενα θετικο αποτελεσμα. Αν και οποτε θελεις το συνεχιζουμε (μακαρι και απο κοντα καποια στιγμη)Ευχαριστω για την κουβεντα!
φιλικα,
ΜισελΑυτό ήταν προφανές 20 σελίδες πριν…
Ποτέ μια κουβέντα που στηρίζεται σε ασάφειες και παιχνίδι λέξεων δεν βγάζει πουθενά....
Καλά που 'πρόλαβα' δηλαδή να διαβάσω όσα έγραψες...
και τι είδα? τα ίδια και τα ίδια.... -
Αυτός πού βαδίζει πάνω στό νερό,είναι απλά ένα παραμύθι.Οταν θά τον δούμε,τότε θά τόν ψάξουμε.
Δεκτον. Αλλα εστω οτι τον βλεπεις. **Ποτε ** θα ξερεις στα σιγουρα αν ειναι 'Θεος' η 'απατεωνας' αν η επιστημη δε μπορει να το εξηγησει;
Αν κατι εμφανιζεται τοσο 'μυστηριο' (και δε μιλαω για κατι του στυλ 'να βρει η φυσικη μια ικανοποιητική κοινή βάση για τις δύο θεμελιακές θεωρίες της - τη Θεωρία Γενικής Σχετικότητας και τη Κβαντική Θεωρία') και αντιβαινει στους μεχρι τωρα τεκμηριωμενους φυσικους νομους, τοτε μπορουμε να θεωρησουμε οτι ισως να ευθυνεται μια 'ανωτερη δυναμη' (στην οποια μορφη εκφρασης της) μεχρι να υπαρξει καποια επιστημονικη απαντηση (η οποια μπορει καποτε να υπαρξει, μπορει και οχι).
Και επιμένεις ότι αυτό δεν σημαίνει ότι «Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη αρκεί να μου το αμφισβητήσει η επιστήμη»??? ή 'Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη σε ότι δεν έχει εξηγήσει η επιστήμη μέχρι τώρα'
Ok αυτή είναι η θεωρία σου.
Γιατί όμως όταν το διαπιστώνει κάποιος το αλλάζεις και αρχίζεις τα ίσως/μπορεί κλπ κλπ
Δεν είναι κακό! Πιστεύεις ότι κρύβεται μια ανώτερη δύναμη σε ότι η επιστήμη δεν έχει εξηγήσει! Απλό και τελειώσαμε!Η συνέχεια από κοντά (μετά από 3μηνες διακοπές στην Hawai )
-
2)Υπάρχει κάτι που έχεις δει ή έχεις ακούσει και το εξηγείς με την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης?
- Εχω ακουσει και εχουν δημοσιευτει αρκετα (αν και ομολογουμενως αμφιβαλλω για τα περισσοτερα) που να με κανουν να πιστευω οτι **μπορει **να υπαρχει κατι παραπανω απο τους φυσικους νομους στη λειτουργια του κοσμου μας και ως εκ τουτου να δεχομαι (ασχετως θρησκευτικων πεποιθησεων, διοτι δεν το εξεταζω απο αυτη την πλευρα) την **πιθανοτητα ** υπαρξης μιας 'ανωτερης δυναμης'.
Αλλα (με κινδυνο να γελασουν μερικοι) θα αναφερω κι ενα προσωπικο περσιτατικο το οποιο μεχρι σημερα δε μπορω να εξηγησω με βαση την επιστημη: Οταν ημουν δεκα χρονων μεναμε με τους γονεις μου σε ενα σπιτι με κηπο και μια μικρη λιμνουλα. Ειχα τρομαξει απο ενα ονειρο που ειδα οτι μια χελωνιτσα που ειχε περασει αναμεσα απο τα καγκελα τις λιμνουλας γλυστρισε απο τα βραχακια που υπηρχαν γυρω-γυρω, κι επεσε μεσα στο νερο που ειχε βαθος καπου 20 ποντους, καθισε αναποδα στον πατο και πνιγοταν. Ξυπνησα και το ειπα στη μητερα μου η οποια με διαβεβαιωσε οτι ηταν ενα κακο ονειρο και ουτως η αλλως δε χωρουσε χελωνιτσα να περασει απο τα καγκελα της λιμνουλας γιατι υπηρχε και συρματοπλεγμα. Το τσεκαραμε και ειχε δικιο. Την αλλη μερα το πρωι βρηκαμε μια πνιγμενη χελωνιτσα στη λιμνουλα, βουλιαγμενη ανασκελα, και ενα σημειο οπου το χωμα κατω απο το συρματοπλεγμα ειχε ανοιγμα. Δεν ειχε πεσει χελωνιτσα στη λιμνουλα μας για 10 χρονια απ' οτι μου ειπαν οι γονεις μου, απο τοτε που γεννηθηκα και ειχαν μετακομισει σε αυτο το σπιτι, κατι το οποιο με κανει να πιστευω οτι το ονειρο ελαχιστα πριν απο το γεγονος δεν ηταν τυχαιο περιστατικο. Τωρα, αν μου πεις οτι σου ακουγεται σαν Χολλυγουντιανο σεναριο, OK. Κι εμενα αυτο μου θυμιζει, αλλα δεν παυει να ειναι αληθινο συμβαν.
Για λόγους ευγένειας φαντάζομαι κανείς δεν το σχολίασε…
Ο ένας λόγος για να νομίζεις ότι ίσως υπάρχει μια ανώτερη δύναμη είναι όσα διάβασες και άκουσες ενώ ο άλλος λόγος είναι ένα όνειρο που είδες στα 10 σου και αν σε ρωτήσει κάποιος ΕΣΥ πως το εξηγείς η απάντηση θα είναι «Δεν ξέρω..απλά το αναφέρω»
Μάλιστα…
Άσε που έβαλες στην κουβέντα την ιδιότητα της δύναμης να επεμβαίνει σε συγκεκριμένα άτομα με συγκεκριμένο τρόπο μετά από εκαττομύρια χρόνια της δημιουργίας της Γης.
- Εχω ακουσει και εχουν δημοσιευτει αρκετα (αν και ομολογουμενως αμφιβαλλω για τα περισσοτερα) που να με κανουν να πιστευω οτι **μπορει **να υπαρχει κατι παραπανω απο τους φυσικους νομους στη λειτουργια του κοσμου μας και ως εκ τουτου να δεχομαι (ασχετως θρησκευτικων πεποιθησεων, διοτι δεν το εξεταζω απο αυτη την πλευρα) την **πιθανοτητα ** υπαρξης μιας 'ανωτερης δυναμης'.
-
Πιστευω στην θεα ''Τυχη'' και σε οτι μπορει να την επηρεαζει.....
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αυτός πού βαδίζει πάνω στό νερό,είναι απλά ένα παραμύθι.Οταν θά τον δούμε,τότε θά τόν ψάξουμε.
Δεκτον. Αλλα εστω οτι τον βλεπεις. **Ποτε ** θα ξερεις στα σιγουρα αν ειναι 'Θεος' η 'απατεωνας' αν η επιστημη δε μπορει να το εξηγησει;
Αν κατι εμφανιζεται τοσο 'μυστηριο' (και δε μιλαω για κατι του στυλ 'να βρει η φυσικη μια ικανοποιητική κοινή βάση για τις δύο θεμελιακές θεωρίες της - τη Θεωρία Γενικής Σχετικότητας και τη Κβαντική Θεωρία') και αντιβαινει στους μεχρι τωρα τεκμηριωμενους φυσικους νομους, τοτε μπορουμε να θεωρησουμε οτι ισως να ευθυνεται μια 'ανωτερη δυναμη' (στην οποια μορφη εκφρασης της) μεχρι να υπαρξει καποια επιστημονικη απαντηση (η οποια μπορει καποτε να υπαρξει, μπορει και οχι).
**Και επιμένεις ότι αυτό δεν σημαίνει ότι «Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη αρκεί να μου το αμφισβητήσει η επιστήμη»??? ή 'Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη σε ότι δεν έχει εξηγήσει η επιστήμη μέχρι τώρα'
Ok αυτή είναι η θεωρία σου.
Γιατί όμως όταν το διαπιστώνει κάποιος το αλλάζεις και αρχίζεις τα ίσως/μπορεί κλπ κλπ
Δεν είναι κακό! Πιστεύεις ότι κρύβεται μια ανώτερη δύναμη σε ότι η επιστήμη δεν έχει εξηγήσει! Απλό και τελειώσαμε!**Αλλες τοσες σελιδες τσαμπα.
Συγνωμη, καλο μου πληκτρολογιο!...Παμε παλι απο την αρχη.
Πες μου σε παρακαλω αν καταλαβαινεις τη διαφορα μεταξυ
(α)** Αγνωστου/ανεξηγητου** και
(β)** Απιστευτου φαινομενου που αντιβαινει στους μεχρι τωρα τεκμηριωμενους φυσικους νομους**Θα δωσω μερικα παραδειγματα για να δειξω τι εννοω, σε περιπτωση που δεν εχω χρησιμοποιησει τις πιο καταλληλες λεξεις για τα παραπανω:
-
Δεν ξερω που αρχιζει και που τελειωνει το Συμπαν: Αγνωστο/ανεξηγητο
-
Δεν ξερω πως δημιουργηθηκε ο κοσμος: Αγνωστο/ανεξηγητο
-
Δεν ξερω (καποτε) τι ειναι φωτια, κεραυνος, ηλιος: Αγνωστο/ανεξηγητο
-
Ο sirgus περπαταει επανω στο νερο: Απιστευτο!
-
Ο σκυλος μου αιωρειται στον αερα μεσα στο δωματιο μου: Απιστευτο!
κλπ
Ειναι σαφης, για εμενα, ο διαχωρισμος μεταξυ των ερωτηματων που (α) δεν εχουμε ακομα απαντησει πιθανως λογω αδυναμιας μας να εξερευνησουμε και να καταγραψουμε το χωρο, το χρονο, τις δυναμεις κλπ, και (β) αυτων που (αν ισχυουν, διοτι μπορει να προκειται και για 'φιδια') μας κανουν να αμφιβαλλουμε για τα οσα ηδη ξερουμε και πιστευουμε μεσω της επιστημης.
Επομενως (ξανα!):
OXI, **δεν ισχυει ** οτι 'Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη σε ότι δεν έχει εξηγήσει η επιστήμη μέχρι τώρα' (μην το ξαναγραφω, sirgus, εχω βαρεθει).
ΝΑΙ, **δεχομαι **εστω και μια μικρη πιθανοτητα κατι **απιστευτο **(π.χ. καποιος που περπαταει στο νερο η αιωρειται στον αερα) που αντιβαινει στους μεχρι τωρα τεκμηριωμενους φυσικους νομους να εχει να κανει με 'ανωτερη δυναμη'. Ασχετο το αν πιστευω οτι θα δω κατι τετοιο ποτε, αλλα αν ποτε το δω και το επιβεβαιωσω (π.χ. με τον τροπο που προτεινει ο HUNTER) θα αφησω ενα περιθωριο στο μυαλο μου για αυτο.Βρες μια απόδειξη!
:D:D:D
Σου γράφω αυτό που θεωρώ απόδειξη..
Όχι δεν είναι απόδειξη,είναι ένδειξη!!Eεεεε;; Ποιο θεωρεις απoδειξη; Ποτε εφερες αποδειξη και δεν την ειδα;;;;;
Δεν προσπαθώ να στηρίξω το επιχείρημα μου!
Απλά να σου δείξω ότι η λογική «ίσως κάποτε» δεν έχει βάση!Ενω η λογικη του «σιγουρα καποτε» εχει;........
Eλπιζω να μην το θεωρεις αυτο ως 'αποδειξη' σου![κανω paste αυτο που εγραψα νωριτερα]
Το να εισαι 100% βεβαιος οτι (1) η επιστημη παντα θα ξεκολαει και ότι (2) καποτε θα σταματησουν να υπαρχουν νεα ερωτηματα ειναι θεμα **πιστης ** (οπως εγραψε και αλλος). Εγω δεν πιστευω - οχι το οτι θα ξεκολλαει, αλλα το οτι θα παψουν καποτε να υπαρχουν νεα ερωτηματα - οποτε διαφωνω μαζι σου.Ο ένας λόγος για να νομίζεις ότι ίσως υπάρχει μια ανώτερη δύναμη είναι όσα διάβασες και άκουσες ενώ ο άλλος λόγος είναι ένα όνειρο που είδες στα 10 σου και αν σε ρωτήσει κάποιος ΕΣΥ πως το εξηγείς η απάντηση θα είναι «Δεν ξέρω..απλά το αναφέρω»
Ο,τι θελεις γραφεις!
ΕΓΩ πως το εξηγω; Με το οτι ισως υπαρχει κατι παραπανω απο αυτα που μπορουν να καταγραψουν τα οργανα του φυσικου και να εξηγησουν οι νομοι του. Δε μπορω να ξερω αν εχει να κανει με ανωτερη δυναμη, αλλα αν υπαρχουν τετοια φαινομενα που ειναι περα απο φυσικους νομους, γιατι οχι και ανωτερη δυναμη που επισης ειναι;Ο αλλος λογος ειναι οχι τα οσα διαβασα και ακουσα, αλλα η ταπεινοτητα μου μπροστα σε ολα αυτα 'εκει εξω', σε ενα απειρο χωρις αρχη και τελος, γεματο εξισου απειρα φαινομενα που κανεις δεν εχει εξηγησει επαρκως, και που δεν πιστευω (χωρις φυσικα να μπορω να το αποδειξω) οτι θα εξηγησει ποτε, ενω δε μπορει να το χωρεσει το μικρο μου μυαλουδακι πως και γιατι εγιναν ολα αυτα. Το 'τυχαια' δε με καλυπτει. Θεωρω πως απο καπου προηλθε η 'συνταγη' για τον κοσμο μας και για καποιο λογο ειναι ετσι κι οχι αλλιως, οπως ο κοσμος που εφτιαξε ο ανθρωπος με τις δημιουργιες του ειναι ετσι κι οχι αλλιως.
Άσε που έβαλες στην κουβέντα την ιδιότητα της δύναμης να επεμβαίνει σε συγκεκριμένα άτομα με συγκεκριμένο τρόπο μετά από εκαττομύρια χρόνια της δημιουργίας της Γης
Ετσι το ερμηνευεις εσυ.
Αλλα και παλι, θελεις να σου φερω παραδειγμα 'δυναμης' που το κανει; Επαιζε καποτε ο αδερφος μου στον υπολογιστη του ενα παιχνιδι που ειχε γραψει ο ιδιος και ειχε ενα στρατο που επιτιθοταν σε εναν αλλο, που χειριζοταν ο υπολογιστης. Ενας απο τους στρατιωτες του ειχε μεινει με 'μια ζωη' και θα πεθαινε. Εκανε λοιπον 'break' στο προγραμμα, εδινε στη μεταβλητη 'life_soldier1' (του στρατιωτη που κινδυνευε) την τιμη '5', αντι '1' που ηταν, και συνεχιζε την εκτελεση του παιχνιδιου, εχοντας στην ουσια 'κλεψει'! Αν ησουν ο στρατιωτης 2, μεσα στο παιχνιδι, δεν θα επρεπε να ζηλεψεις και ταυτοχρονα να αναρωτηθεις γιατι αυτη η επιλεκτικη μεταχειριση προς τον αλλο απο την 'ανωτερη δυναμη' (δηλ. τον αδερφο μου!);...
Απλο παραδειγμα. Αλλα ειμαι σιγουρη πως κατι θα σου βρωμαει κι εδω!....για το θέμα της ανώτερης δύναμης δεν έχει αποφανθεί???
Ας ξαναπώ για νοστή φορά και εγώ ότι ΚΑΝΕΝΑΣ επιστήμονας δεν έχασε ούτε ένα δευτερόλεπτο για το αν υπάρχει ή όχι ανώτερη δύναμη.
Αυτό σου λέω....To δεχομαι (ουδεποτε εγραψα κατι το διαφορετικο ως προς τη θεση της επιστημης) και το παραθετω ως κατι στο οποιο συμφωνουμε.
[κανω αλλο ενα paste αυτο που εγραψα νωριτερα προς το φιλο sirgus]
Τελικα, οποιος πιστευει οτι **δεν **εχει ορια το που μπορει να φτασει η επιστημη ενω ταυτοχρονα το Συμπαν **εχει **ορια (ως προς τους νομους του και τα φαινομενα του) μπορει να πιστευει αυτο που πιστευεις εσυ, το οποιο αποδεχομαι πληρως (οχι με τον τροπο που το αιτιολογεις, και με την αδικαιολογητη για εμενα βεβαιοτητα που το κανεις), ενω εγω που δεν το χωραει το μικρο μου το μυαλουδακι οτι καποτε η επιστημη θα 'προλαβει' το Συμπαν και προς τα μεσα και προς τα εξω, πιστευω αυτο που μου φαινεται πιο πιθανο, οτι μπορει να υπαρχει 'κατι' ανωτερο απο εμας (και τα αλλα ειδη ζωης του κοσμου μας) που να ευθυνεται για την αρχικη δημιουργια του Συμπαντος και τη θεσπιση των κανονων λειτουργιας του με αντιστοιχο τροπο που ενας προγραμματιστης γραφει ενα προγραμμα εξομοιωσης στο κομπιουτερ, και παρακολουθει την εξελιξη απο την οθονη του χωρις απαραιτητα να επεμβαινει (αν σας ενδιαφερει, ενα παραδειγμα τετοιου προγραμματος ειναι στο http://www.radicaleye.com/lifepage/patt ... tcell.html ).Βεβαια τοτε δε μπορω να αποκλεισω, οπως εγραψε και ο greo, το ενδεχομενο να υπαρχει κατι πανω απο 'αυτο', που να εχει φτιαξει το δικο του κοσμο, και παει λεγοντας (κατι αντιστοιχο με το 'The Thirteenth Floor', για οποιον το εχει υπόψη του)....
Ωχ, εδω να δουμε τι εχω να ακουσω!!!
φιλικα,
Μισελ -
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Παντως με το να απαξιωνεται ο ενας τον αλλον με τετοιο τροπο επειδη δεν μπορειται να αποδειξεται κατι που δεν αποδεικνυεται δειχνει ενα μονο πραγμα: δεν εχετε τον Θεο σας!
Νομίζω ότι,θά απαξιώναμε ο ένας τόν άλλον,άν δέν καταδεχόμασταν νά συζητήσουμε μαζί τους.
Ειλικρινά,νοιώθω απόλυτα ικανοποιημένος μέ αυτόν πού θά καθήσει να συζητήσει μαζί μου,καί άς μή συμφωνούμε σε τίποτα.Αψογη τοποθετηση, Αντρεα!
Κι εγω ετσι νοιωθω, παρα τους καπως 'υψηλους τονους' σε καποια σημεια της συζητησης, οι οποιοι ειμαι βεβαιη οτι θα ελειπαν αν δε νυπηρχε η αποσταση. Δυστυχως πρεπει να λειψω εκτος Ελλαδος μεχρι την Κυριακη (πεταω σε λιγοτερο απο δυομισι ωρες!) οποτε θα σας αφησω στην ησυχια σας!Μεχρι τοτε περιμενω να δω τουλαχιστον ενα ποστ απο τον sirgus που για την τιμη των οπλων να αντιτιθεται εκ νεου σε καποια απο τα οσα απαντησα.
Καλη συνεχεια!
Μισελ -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ομολογώ ότι δέν κατάλαβα.
Μπορείς να τό κάνεις πιό συγκεκριμένο;
Πώς βλέπεις εσύ σέ σχέση μέ εμένα;Ένας άνδρας μπορεί να είναι ωραίος η μπάζο, ανάλογα με τη γυναίκα που τον κοιτάζει.
Μια γυναίκα επίσης, ανάλογα με τον άνδρα που την κοιτάζει και με το τι ψάχνει αυτός να βρει.
Το πιο κλασικό παράδειγμα: Δυο άνθρωποι κοιτάζουν ένα μπουκάλι με νερό. Ο ένας το βλέπει μισογεμάτο και δεν ανησυχεί, ο άλλος το βλέπει μισοάδειο και δεν μπορεί να ησυχάσει.
Μόλις η στάθμη της βενζίνης του ξάδελφου πέσει από τη μέση, δεν ησυχάζει αν δεν γεμίσει. Εγώ, πάλι, θα μπορούσα να 'μένω' κάθε φορά έξω από το βενζινάδικο.
Στη συγκεκριμένη συζήτηση, κοιτάζουμε τα ίδια πράγματα και άλλοι βλέπουμε μια ανώτερη δύναμη στην ύπαρξή μας κι άλλοι κάτι στο οποίο η επιστήμη θα απαντήσει στο μέλλον.
Στο συγκεκριμένο ποστ του greo, αυτός είδε θρησκοληψία, κατήχηση, επιρροή παπάδων και δεν ξέρω τι άλλο στο ποστ μου. Εγώ, πάλι, δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Εσύ;
Τι λέω, εδώ δε μπορούμε να συμφωνήσουμε για το ποιό είναι το καλύτερο αυτοκίνητο.
Τελικά: Έρχεσαι με διαμορφωμένη άποψη και χωρίς θέληση να αλλάξεις; Ότι κι αν σου πω, ότι επιχείρημα κι αν σου δώσω, κινδυνεύω να με κοροϊδέψεις αν δεν μπορείς να με αντικρούσεις, μπορεί να παρεξηγηθούμε, αλλά άποψη δεν θα αλλάξεις. Αφού 'κοιτάζεις' αλλιώς.
Νομίζω το εξάντλησα, έτσι;Αλλο ένα ερώτημα:
Οσοι ψηφίσατε 'ναί',δίνετε κάποια πιθανότητα στό νά μήν υπάρχει η 'ανώτερη δύναμη';
Αν δίνετε,δέν θα χρειαστώ τήν οποιαδήποτε περεταίρω εξήγηση.
Αν ΔΕΝ δίνετε όμως,θά χρειαστεί νά τό αιτιολογήσετε.Υ.Γ. αν ψάξουμε στίς προηγούμενες σελίδες,δώθηκαν αρκετά έμμεσα ερωτήματα,τά οποία δέν έχουν απαντηθεί.
Και το αντίθετο.
Και, μάλιστα, αν ο sirgus είχε δώσει κάποια πιθανότητα στο να υπάρχει, θα είχε γλιτώσει αυτός και η michelle μια δεκαριά σελίδες ποστς. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Περιμένω από τούς ''διαισθητικούς' νά πούνε τήν οποιδήποτε γνώμη έχουνε πάνω στό θέμα.Οχι να μου αποδείξουν κάτι.
Μήν τό βλέπεις σάν κόντρα δύο αντιπάλων στρατοπέδων,γιατί αυτή η 'κόντρα' στήν ουσία δέν υπάρχει.
Απαντήσεις πού ΔΕΝ είναι τεκμηριωμένες μπορούν να δωθούν σέ αυτά τα ερωτήματα.Δέν θά περίμενα κάτι ''επιστημονικό',από τήν ώρα πού δέν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη,παρά μόνο η διαίσθηση.Υ.Γ. ποιές είναι οι περιπτώσεις djvu;
Σαφώς και πιστεύω ότι δεν είναι κόντρα, απλά εχμ, κατά περιόδους έχει κάποια ψιλοχαρακτηριστικά μίας
Αν θυμάμαι καλά κάποιος είπε ένα περιστατικό από στρατό και όλοι έπεσαν να τον φάνε ότι δεν είναι λογική η εξήγησή του, οπότε οι μη τεκμηριωμένες απαντήσεις μάλλον πάνε περίπατο...
Τα περισσότερα επιχειρήματα που διαβάζω είναι του στυλ 'δώστε ΜΙΑ απόδειξη ότι υπάρχει', 'βρείτε μου ΜΙΑ θεωρία για το πώς σκέπτεται και αντιδρά' ή 'πείτε μου κάτι που με βάση τα κριτήριά μου θα βγάζει νόημα'.
Deja vu είναι η εντύπωση που έχουμε πολλές φορές ότι μια δεδομένη στιγμή της ζωής μας την έχουμε ξαναζήσει... Δεν σας έχει τύχει ποτέ να λέτε ότι έχω την εντύπωση ότι έχω ξαναζήσει αυτό το στιγμιότυπο χωρίς βέβαια αυτό να ισχύει?
Άσχετο, 5 σελίδες σε ένα απόγευμα? -
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Γιατί δεν το κάνεις quote ΟΛΟ αυτό που έγραψα, greo? Μόνο την πιο πάνω φράση διάβασες?!!
Καταρχήν, ποιός μίλησε για παραδοχή της ύπαρξης του Θεού από την επιστήμη? Ποιός δέχτηκε ότι όλα πηγάζουν από το Θείο? Αφού αυτό προσπαθούμε να διαπιστώσουμε!... ΑΝ υπάρχει Θεός ή οποιαδήποτε άλλη Ανώτερη Δύναμη ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει, ΤΟΤΕ ίσως ισχύει αυτό που λέω περί επιστήμονα.
Αυτό που έγραψα είναι ότι ο , αν θέλεις, επιστήμονας (φυσικός, βιολόγος, κλπ) ΠΡΕΠΕΙ να τα αμφισβητεί ΟΛΑ και να μη σκέφτεται , ό,τι φαινόμενο και να συναντήσει, διότι η στιγμή που θα δεχθει την Ανώτερη Δύναμη ως πιθανή αιτία και επαναπαυθεί στο συμπέρασμά του, θα είναι και η στιγμή που θα αρχίσουν να του διαφεύγουν άλλες απαντήσεις, οι οποίες μπορεί τελικά να είναι και οι σωστές.
Δε μπορεί όμως ΚΑΙ να βάζεις το Θεό ως εξήγηση στα μέχρι τώρα ανεξήγητα ΚΑΙ να τον αμφιβάλλεις!!! Συνεπώς, για να προχωρήσει και να δώσει απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα ο είναι αναγκασμένος (το το έγραψα για να το τονίσω περισσότερο, σε περίπτωση που υπάρχει Θεος και έρθει και σου πει ) να μη βλέπει το Θεό ως αρχή, τέλος, απάντηση στα δύσκολα, κλπ. Απλό δεν είναι?!
Τα υπόλοιπα περί κατηχητικού θα μου επιτρέψεις, χωρίς παρεξήγηση, να σου πω ότι είναι μπούρδες.
Συγνωμη, αλλα απο αυτο που εγραψα δεν εδειξες να καταλαβαινεις λεξη.
- Η φραση που εκανα παράθεση, ηταν αυτονομη παραγραφος, οχι απλα αυτονομη προταση. Αρα ενα ολοκληρωμενο νοημα. Αλλα και τα αλλα να εβαζα δεν αλλαζε κατι.
- ΔΕΝ εχεις καταλαβει οτι εγω κρινω το επιχειρημα σου, ως προς τη λογικη της προτασης. Εφοσον εσυ θεωρεις οτι υπαρχει θεος, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ παλι εσυ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στην ιδια προταση να δεχεσαι κατι που να μην πορευεται απο αυτον ή να του αντιτιθεται, γιατι ετσι αναιρεις τη θεοτητα του θεου. Δηλαδη ΜΟΝΟ η προταση 'Εφοσον υπαρχει θεος, η επιστημη ειναι συμφωνη και εκπορευομενη απ'αυτον' εχει βαση συμφωνα με τους κανονες της λογικης. Δηλαδη εκρινα ενα (χιλιοειπωμενο απο συγκεκριμενη πηγη) επιχειρημα με βαση τη λογικη του υποσταση και τιποτα αλλο.
- Το αν ειναι μπουρδες τα περι κατηχητικων, εσυ μονο το ξερεις. Παντως μερικους συλλογισμους ειμαι σε θεση να τους αναγνωριζω.
Στο συγκεκριμένο ποστ του greo, αυτός είδε θρησκοληψία, κατήχηση, επιρροή παπάδων και δεν ξέρω τι άλλο στο ποστ μου.
Η απαντηση μου ηταν: '*Γνωμη μου ομως ειναι οτι αν προσπαθησεις να απαντησεις δε θα σου φανει εξισου λογικο το ερωτημα. Γιατι το 'γιατι δημιουργηθηκε ο κοσμος' ΔΕΝ ειναι ερωτημα καποιου που δεν ασχολειται με ανωτερες δυναμεις. Ειναι 1000% υποθετικο και εκτος θεματος μιας και ποιος σου λεει οτι υπαρχει 'γιατι' ή διαφορα τετοια; Ασε που εκοψες το αλλο παραλογο ερωτημα που εθεσα ως παραδειγμα, που μαλλον ενοχλει τους πιστους
Μου απαντησες στο ποιος ΟΧΙ στο γιατι.*Γενικοτερη παρατηρηση. **
Αν αντι για 12 χρονια εβραϊκη μυθολογια και κατηχηση, μας μαθαιναν αριστοτελεια λογικη θα μπορουσαμε να αναλυσουμε καλυτερα οσα βλεπουμε και διαβαζουμε.'
Ειδες πουθενα να αναφερω για παπαδες κλπ οσον αφορα την απαντηση μου στο ποστ σου; ΕΛΕΟΣ
Στο φιναλε, αν αναλυσεις στο θρεντ αυτο με βαση τους κανονες της λογικης μια-μια τις προτασεις, ουτε ενα 10% δεν στεκει (εγω δεν εξαιρουμαι φυσικα). Οπως ειναι παραλογο, καποιον να του φαινεται λογικη η θεση 'Η επιστημη δεν θα βρει απαντηση στο γιατι', αλλα παραλογη η θεση 'Ουτε αν υπαρχει θεος μπορουμε να ξερουμε το γιατι εκανε τον κοσμο'.
Παντως με τον τροπο που το εθεσες τωρα, δεν μπορω παρα να συμφωνησω. Με μια διαφορα: Στο πως κοιτα καποιος, βαλε μεσα και το πως ΔΕΝ κοιτα! Εθελοτυφλει κοινως. -
OXI, **δεν ισχυει ** οτι 'Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη σε ότι δεν έχει εξηγήσει η επιστήμη μέχρι τώρα' (μην το ξαναγραφω, sirgus, εχω βαρεθει).
Οκ...αλλά δέχεσαι ότι σε ότι δεν έχει εξηγήσει η επιστήμη ότι ίσως κρύβεται μια δύναμη...και ΑΝ κάπου κολλήσει η επιστήμη τότε ίσως πάλι κρύβεται αυτή η δύναμη
Οκ το μάθαμε το σενάριο! Ένα απίστευτο παιχνίδι λέξεων για να καλύψουμε την θεωρία που σου ξεφεύγει πιο κάτω...ΝΑΙ, **δεχομαι **εστω και μια μικρη πιθανοτητα κατι **απιστευτο **(π.χ. καποιος που περπαταει στο νερο η αιωρειται στον αερα) που αντιβαινει στους μεχρι τωρα τεκμηριωμενους φυσικους νομους να εχει να κανει με 'ανωτερη δυναμη'. Ασχετο το αν πιστευω οτι θα δω κατι τετοιο ποτε, αλλα αν ποτε το δω και το επιβεβαιωσω (π.χ. με τον τροπο που προτεινει ο HUNTER) θα αφησω ενα περιθωριο στο μυαλο μου για αυτο.
Οπότε ακόμα και για όσα έχει δώσει εξήγηση η επιστήμη, αν δεις κάτι απίστευτο δεν θα θεωρείς ότι κρύβεται κάποια «απάτη» αλλά ίσως μια ανώτερη δύναμη...
Κατάλαβα....Eεεεε;; Ποιο θεωρεις απoδειξη; Ποτε εφερες αποδειξη και δεν την ειδα;;;;;
Απόδειξη με μαθηματικά στοιχεία για να αποδείξω ότι δεν υπάρχει δύναμη όπως ζήτησες!?? Κάτσε να το πω σε κανένα φίλο μου να γίνει το ανέκδοτο του Μαρτίου...
Μάλλον πλέον το κάνεις επίτηδες!!!!:D:D:D:D
Δεν ξέρω πως ακριβώς πως συζητάς γενικώς αλλά το να 'πειράζεις' τους άλλους είναι σίγουρα η μέθοδος σου (Βρήκες λάθος άτομο όμως! Έχω εκπαιδευτεί από τους μαθητές!!! Εκεί είναι σαν να έχεις παει πόλεμο και τώρα με σένα είναι η θητεία στο στρατό)Ας πω άλλη μια φορά (100στή ίσως??) ότι απόδειξη όπως την θες δεν θα την βρεις ποτέ.
Και φυσικά εύχεσαι να μην την δεις ποτέ!!! Γιαυτό έχεις κολλήσει με κάτι που δεν υπάρχει! Μαθηματική απόδειξη ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη !!! Δεν το έχω ξανακούσει αυτό! :D:D:DΚαλώς η κακώς είναι φανερό πλέον ότι για προσωπικούς λόγους θες να πιστεύεις σε κάποια ανώτερη δύναμη! (δεν το λέω εγώ...εσύ το παρουσιάζεις πιο κάτω)
ΟΜΩΣ έχεις ένα πάρα πολύ διπλωματικό (και παράδοξο) τρόπο να πιστεύεις σε αυτή!
Το 'επιχείρημα' είναι ότι αφού ο φυσικός (αφού στο είπα στο pm ότι κάτι έχεις με τους φυσικούς :D:D:D) δεν έχει αποδείξει (μαθηματικά :D:D) ότι ΔΕΝ υπάρχει τότε υπάρχει (βάζουμε και το ίσως για την πισινή που είπες στο 1ο 1ο post σου!) ...
Απλά να σου πω ότι δεν είναι λογική αυτό! Και ότι μόνο εσένα πείθεις ότι είσαι σωστή!
Μπορεί να είναι ένας τρόπος εσύ να νιώθεις καλύτερα που πιστεύεις (μην μου πεις...'δεν είπα ποτέ ότι πιστεύω' γιατί ποτέ στα fora δεν λέμε και όλη την αλήθεια! Κάποια πράγματα φαίνονται όσο και αν δεν το θέλουμε) απλά είσαι λάθος...Ενω η λογικη του «σιγουρα καποτε» εχει;........
Eλπιζω να μην το θεωρεις αυτο ως 'αποδειξη' σου!Ναι ναι...οτι πεις...πάτα το play και πες μου πάλι ότι είναι ένδειξη και όχι απόδειξη με μαθηματικά στοιχεία!
Ο ένας λόγος για να νομίζεις ότι ίσως υπάρχει μια ανώτερη δύναμη είναι όσα διάβασες και άκουσες ενώ ο άλλος λόγος είναι ένα όνειρο που είδες στα 10 σου και αν σε ρωτήσει κάποιος ΕΣΥ πως το εξηγείς η απάντηση θα είναι «Δεν ξέρω..απλά το αναφέρω»
Ο,τι θελεις γραφεις!
ΕΓΩ πως το εξηγω; Με το οτι ισως υπαρχει κατι παραπανω απο αυτα που μπορουν να καταγραψουν τα οργανα του φυσικου και να εξηγησουν οι νομοι του. Δε μπορω να ξερω αν εχει να κανει με ανωτερη δυναμη, αλλα αν υπαρχουν τετοια φαινομενα που ειναι περα απο φυσικους νομους, γιατι οχι και ανωτερη δυναμη που επισης ειναι;Πω πω μανία με τους Φυσικούς!
Και τα όνειρα φυσικοί τα εξηγούν??? :D:D:D
Μάλλον άλλη ειδικότητα!!!!
Να σου δώσω μια φωτοτυπία του πτυχίου μου να πέξεις με τα βελάκια? :D:D:DΦυσικά να η αναμενόμενη απάντηση : ' Δε μπορώ να ξέρω αν έχει να κάνει με ανώτερη δύναμη' :D:D
H ιατρική έχει δώσει την εξήγηση για τα όνειρα αλλά φαίνεται η 'κατα βάθος' πίστη σου σε ανώτερη δύναμη σε έχει χαλάσει κάπως.Για να αφήσουμε την πλάκα συνδυασμός ιατρικής και μαθηματικών (όχι φυσικών δυστυχώς) θα έλεγαν ότι ήταν ένα όνειρο όπου είδες κάτι που έγινε πραγματικότητα ... Οι πιθανότητες να βλέπουμε προφητικό όνειρο ίσως είναι 0,0000001%.... Δεν σε βολεύει όμως ε?
Ή το αποκλείεις να είχες δει ένα χελωνάκι να περπατάει και στο υποσυνείδητο πέρασε η σκέψη ότι ίσως πνιγεί? Και αυτό μεταφράστηκε σε όνειρο! Τόσο απλά πράγματα είναι μερικές φορές...Και το πιο τρελό όνειρο που έχω δει ΠΑΝΤΑ ήταν συνδυασμός πραγματικών καταστάσεων!
Είδα όνειρο πριν 1 μήνα ότι το ένα θέμα του Ηλεκτρομαγνητισμού ήταν με μια σφαίρα! Και έπεσε σφαίρα !!! Δεν είπα δεν το θεωρώ τυχαίο περιστατικό…προφανώς ήταν!!!Γιατί δεν είδα και τα άλλα 3 θέματα τότε???Δεν ήθελε να με βοηθήσει και τόσο πολύ η ανώτερη δύναμη :D:DΟ αλλος λογος ειναι οχι τα οσα διαβασα και ακουσα, αλλα η ταπεινοτητα μου μπροστα σε ολα αυτα 'εκει εξω', σε ενα απειρο χωρις αρχη και τελος, γεματο εξισου απειρα φαινομενα που κανεις δεν εχει εξηγησει επαρκως, και** που δεν πιστευω (χωρις φυσικα να μπορω να το αποδειξω) οτι θα εξηγησει ποτε,** ενω δε μπορει να το χωρεσει το μικρο μου μυαλουδακι πως και γιατι εγιναν ολα αυτα. Το 'τυχαια' δε με καλυπτει. Θεωρω πως απο καπου προηλθε η 'συνταγη' για τον κοσμο μας και για καποιο λογο ειναι ετσι κι οχι αλλιως, οπως ο κοσμος που εφτιαξε ο ανθρωπος με τις δημιουργιες του ειναι ετσι κι οχι αλλιως.
Nααααααααμαστε μετά από 25 σελίδες..
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Ξέχασες να βάλεις το ίσως!
Για διόρθωσε το!
Βλέπεις λοιπόν πως σιγά σιγά σου ξεφεύγουν διάφορα?Γιατί δεν έχεις απόδειξη ότι δεν θα τα εξηγήσει ποτέ???? Εσύ μου έλεγες ότι η απόλυτη βεβαιότητα είναι εκτός λογικής σου!! :D:D:D
Πως είσαι σίγουρη (δεν πιστευω (χωρις φυσικα να μπορω να το αποδειξω) οτι θα εξηγησει ποτε) ότι δεν θα εξηγήσει ποτέ? Αφού δεν έχεις απόδειξη!!!!Σου ξέφυγε μάλλον ε?
Δεν έχεις μαθηματικά στοιχεία να αποδείξεις αυτό το ΟΧΙ??? H διαφορά μας όμως είναι ότι εγώ δεν θα φάω το κόλλημα να ζητάω σε 20 σελίδες την μαθηματική απόδειξη!Και?? Κάτι ανάλογο του ανθρώπου (με νοημοσύνη, δυνατότητα επιλογής, κλπ) έφτιαξε την συνταγή!!!
(Φυσικά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην Φυσική..στην Φυσική τίποτα δεν έγινε τυχαία αλλά ως συνδυασμό πάρααααα πολλών καταστάσεων…)Δεν πειράζει...Αν χρειάζεται 20 σελίδες για να πεις 'ολα αυτα 'εκει εξω', σε ενα απειρο χωρις αρχη και τελος, γεματο εξισου απειρα φαινομενα που κανεις δεν εχει εξηγησει επαρκως, και που δεν πιστευω (χωρις φυσικα να μπορω να το αποδειξω) οτι θα εξηγησει ποτε' και φυσικά «Θεωρω πως απο καπου προηλθε η 'συνταγη' για τον κοσμο μας και για καποιο λογο ειναι ετσι κι οχι αλλιως, οπως ο κοσμος που εφτιαξε ο ανθρωπος με τις δημιουργιες του ειναι ετσι κι οχι αλλιως» τότε καλώς!
Απλά τώρα κατάλαβα ότι για να στηρίξεις την παραπάνω θέση σου έχεις το επιχείρημα 'Εσύ φυσικέ μπορείς να αποδείξεις ότι θα τα εξηγήσεις? οχι ...άρα δεν θα τα εξηγήσεις'
Άσε που έβαλες στην κουβέντα την ιδιότητα της δύναμης να επεμβαίνει σε συγκεκριμένα άτομα με συγκεκριμένο τρόπο μετά από εκαττομύρια χρόνια της δημιουργίας της Γης
Ετσι το ερμηνευεις εσυ.
Αλλα και παλι, θελεις να σου φερω παραδειγμα 'δυναμης' που το κανει; Επαιζε καποτε ο αδερφος μου στον υπολογιστη του ενα παιχνιδι που ειχε γραψει ο ιδιος και ειχε ενα στρατο που επιτιθοταν σε εναν αλλο, που χειριζοταν ο υπολογιστης. Ενας απο τους στρατιωτες του ειχε μεινει με 'μια ζωη' και θα πεθαινε. Εκανε λοιπον 'break' στο προγραμμα, εδινε στη μεταβλητη 'life_soldier1' (του στρατιωτη που κινδυνευε) την τιμη '5', αντι '1' που ηταν, και συνεχιζε την εκτελεση του παιχνιδιου, εχοντας στην ουσια 'κλεψει'! Αν ησουν ο στρατιωτης 2, μεσα στο παιχνιδι, δεν θα επρεπε να ζηλεψεις και ταυτοχρονα να αναρωτηθεις γιατι αυτη η επιλεκτικη μεταχειριση προς τον αλλο απο την 'ανωτερη δυναμη' (δηλ. τον αδερφο μου!);...
Απλο παραδειγμα. Αλλα ειμαι σιγουρη πως κατι θα σου βρωμαει κι εδω!Αυτό λέω...για σένα κάποια ανώτερη δύναμη έφτιαξε τον κόσμο και ακόμα και τώρα κάποιους τους βοηθάει!
....για το θέμα της ανώτερης δύναμης δεν έχει αποφανθεί???
Αυτό σου λέω....To δεχομαι (ουδεποτε εγραψα κατι το διαφορετικο ως προς τη θεση της επιστημης) και το παραθετω ως κατι στο οποιο συμφωνουμε.
Τότε γιατί ζητάς εδώ και 25 σελίδες απόδειξη??
Απλά να περνάει η ώρα ε?
Βλέπεις ότι σκέφτομαι με ένα συγκεκριμένο τρόπο και εκεί εσύ!Τελικα, οποιος πιστευει οτι **δεν **εχει ορια το που μπορει να φτασει η επιστημη ενω ταυτοχρονα το Συμπαν **εχει **ορια (ως προς τους νομους του και τα φαινομενα του) μπορει να πιστευει αυτο που πιστευεις εσυ, το οποιο αποδεχομαι πληρως (οχι με τον τροπο που το αιτιολογεις, και με την αδικαιολογητη για εμενα βεβαιοτητα που το κανεις), ενω εγω που δεν το χωραει το μικρο μου το μυαλουδακι οτι καποτε η επιστημη θα 'προλαβει' το Συμπαν και προς τα μεσα και προς τα εξω, πιστευω αυτο που μου φαινεται πιο πιθανο, οτι μπορει να υπαρχει 'κατι' ανωτερο απο εμας (και τα αλλα ειδη ζωης του κοσμου μας) που να ευθυνεται για την αρχικη δημιουργια του Συμπαντος και τη θεσπιση των κανονων λειτουργιας του με αντιστοιχο τροπο που ενας προγραμματιστης γραφει ενα προγραμμα εξομοιωσης στο κομπιουτερ, και παρακολουθει την εξελιξη απο την οθονη του χωρις απαραιτητα να επεμβαινει (αν σας ενδιαφερει, ενα παραδειγμα τετοιου προγραμματος ειναι στο http://www.radicaleye.com/lifepage/patt ... tcell.html ).
Βεβαια τοτε δε μπορω να αποκλεισω, οπως εγραψε και ο greo, το ενδεχομενο να υπαρχει κατι πανω απο 'αυτο', που να εχει φτιαξει το δικο του κοσμο, και παει λεγοντας (κατι αντιστοιχο με το 'The Thirteenth Floor', για οποιον το εχει υπόψη του)....
Ωχ, εδω να δουμε τι εχω να ακουσω!!!
φιλικα,
ΜισελΠλέον αρχίζω και απογοητεύομαι..
Σου λέω ότι η επιστήμη ΔΕΝ θεωρεί ότι το σύμπαν έχει όρια και ΔΕΝ κολλάει στην απειρία και εσύ μου λες ότι με βάση την θεωρία μου το σύμπαν έχει όριαΤελικά το να διαβάζεις οσα θες από όσα γράφω είναι πρόβλημα Μισέλ. Γράφω διάφορα…κάνεις quote όσα θες και συνεχίζεις με τα ίδια πράγματα..
Χαίρομαι που τελικά παρουσίασες την θεωρία (έστω και με τα ίσως γιατί είπαμε .... το να κρατάμε πισινή το θεωρούμε προσόν)
Πραγματικά έφτασα στο σημείο να θεωρώ ότι η κουβέντα μαζί σου δεν έχει πια νόημα.
Κατάλαβα την θεωρία σου..κατάλαβα το επιχείρημα σου (Ο Θεός να το κάνει επιχείρημα :D:D) οπότε είμαστε οκ.Κρίμα πάντως να στηριζόμαστε στην προσωρινή αδυναμία ενός τομέα για να στηρίξουμε τον δικό μας!
Δεν μπορεί ο φυσικός να στηρίξει ότι δεν υπάρχει δύναμη άρα η δικιά μου θεωρία ότι υπάρχει είναι σωστή! (Αναμενόμενο να μου πεις «Καλά ότι θες καταλαβαίνεις…είπα εγώ ότι είμαι σίγουρη ότι υπάρχει??»)Κρίμα επίσης να νομίζουμε ότι η εξήγηση θα δοθεί με βάση το δικό μας μυαλό.
Γιαυτό το 99,9% του 57% (είσαι και εσύ Μισέλ μέσα :D:D) της ψηφοφορίας θεωρεί ότι
1)το σύμπαν είναι μια σφαίρα με ένα τοίχωμα που βγαίνεις και μπαίνεις...και σιγά μην ερευνήσει η επιστήμη τι έχει έξω από την σφαίρα…
2)Ο άνθρωπος φτιάχνει καταστάσεις άρα ΚΑΠΟΙΟΣ (όποιος είναι) θα έχει κάνει κάτι ανάλογο πριν πολλά χρόνια! (Σε ερώτηση γιατί το έκανε τότε και όχι 1 sec πριν η απάντηση θα είναι «Δεν ξέρω απλά σου λέω!»
3)Άπειρη έννοια δεν έχει συναντήσει ποτέ ο άνθρωπος στην ζωή του…όλα έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις …άρα και το σύμπαν ΔΕΝ γίνεται να είναι άπειρο...
και διάφορα άλλα που μετά από 25 σελίδες βγαίνουν έξω!Υπάρχουν και πιο έξυπνοι άνθρωποι από εμάς…Διαβάζω βιβλία και νιώθω χαζός…αλλά δεν είπα… «Δεν τον καταλαβαίνω…τι βλακείες γράφει….Ας μείνω στην θεωρία μου».
Εδώ όμως αυτό βλέπουμε.Νιώθω καλυμμένος οπότε νομίζω (όχι 100% γιατί το έχω ξαναπεί) ότι δεν έχω να πω κάτι…
Πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη?