-
Φίλε αναστάσιε, όπως και να 'χεο και το Ρο Χι είναι μοντέλο μαζικής παραγωγής.
-
Αν ήταν ιταλικό, όλοι θα συμφωνούσαν ότι είναι πανέμορφο και ότι θα έστριβε εκπληκτικά, ακόμα και αν το τιμόνι πήγαινε μόνο ευθεία. Αν ήταν γερμανικό, θα ήταν αξιόπιστο, πολυτελές και εν τέλει, γερμανικό. Δεν το συζητάμε ότι θα ήταν γιγαντιαίο financial statement. Αλλά, επειδή είναι ιαπωνικό, από μια εταιρία που δεν είναι η Honda, και επίσης, η αξία του δεν υπερθεματίζεται από ασυναγώνιστες επιδόσεις, δεν κρίνεται αρκετά καλό.
Δεν είμαι φαν του RX-8 και δεν ξέρω ακριβώς το γιατί. Πιθανότατα, φοβάμαι τον κινητήρα. Πόσο εύκολα χαλάει, πόσο ακριβά επισκευάζεται, πόσο καταναλώνει, αν ισχύουν αυτές οι υποδείξεις με τα λάδια, κλπ.
Είμαι οπαδός της ιδέας του RX-8. Αρκετά γρήγορο αυτοκίνητο, με αρκετά σπορ οδική συμπεριφορά, με αρκετά ωραίο σχέδιο - σχήμα (πείτε μου ότι δεν ονειρευόσασταν ένα κουπέ δικό σας και ότι ανέκαθεν ήσασταν οπαδοί των limos), με αρκετές πρακτικές πινελιές...και με αρκετά καλή τιμή! Όπως θα έλεγε και η γερμανίδα (ποιοτική και σοβαρή) στη διαφήμιση των tic-tac:
ΥΠΕΡΟΧΟ, ΕΤΣΙ;
-
ÊáëÜ ôï Ñï÷é óõíå÷ßæåé êáé óõíå÷éæåé áêüìá ìðñïóôÜ êáé áò åßíáé ðéóùêßíçôï
Ìéá åñþôçóç :Ãéáôß ðåñéìÝíïõí êáé óõíÜìá êñÜæïõí ìåñéêïß Ýíá êéíçôÞñá ðïõ ìåôñÜ 30 ðåñßðïõ ÷ñüíéá óôçí ðáñáãùãÞ êáé ôá ôåëåõôáßá 10-15 ðåñßðïõ åîåëßóåôáé áðï ìéá êáé ìüíï åôáéñßá íá åßíáé ôå÷íïëïãéêÜ Üñôéïò êáé áíôßóôïé÷á éêáíüò ìå Ýíá êéíçôÞñá ðïõ åßíáé óå ðáñáãùãÞ 100 êáé ðëÝïí ÷ñüíéá êáé åîåëßóåôáé áðï üëåò ìá üëåò ôéò áõôïêéíçôïâéïìç÷áíßåò óôïí ðëáíÞôç ?
Êáé êáëÜ åìåßò ðïõ èá áíå÷üìáóôå ôéò üðïéåò éäéïôñïðßåò (áí åß÷áìå ôá ë7 âåâáßùò) ãéáôß ðïëý ðéèáíþí íá åßìáóôå 'âáñåìÝíá' Þ ìÞðùò ü÷é ?
-
Νομίζω πως ο βάνκελ του ΡοΧι-8 δεν έχει κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας που να προβληματίσει τους τυχόν αγοραστές του.Πιθανόν να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση λιπαντικού από ένα παλινδρομικό κινητήρα, αλλά μέχρι εκεί.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Άλλο μεγάλο μειονέκτηματου rx8 είναι ότι μπουκώνει όπως και το rx7. Φίλος πήγε σε γάμο πέρυσι με το rx7 και όταν πήγε να φύγει απο την πρώτη θέση που το έιχε παρκάρει δεν έπαιρνε μπροστά γιατί μπούκωσε!!! Η απόλυτη ξεφτίλα. Να είναι καλά το ZX της μητέρας του που το κυκλοφορεί περισσότερο απο το δικό του.ΠΟΣΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΑΡΑΓΕ...
-
Ο χρήστης DELINHO έγραψε:
Άλλο μεγάλο μειονέκτηματου rx8 είναι ότι μπουκώνει όπως και το rx7. Φίλος πήγε σε γάμο πέρυσι με το rx7 και όταν πήγε να φύγει απο την πρώτη θέση που το έιχε παρκάρει δεν έπαιρνε μπροστά γιατί μπούκωσε!!! Η απόλυτη ξεφτίλα. Να είναι καλά το ZX της μητέρας του που το κυκλοφορεί περισσότερο απο το δικό του.
ΠΟΣΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΑΡΑΓΕ...
τα έχουμε ξαναπει: τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν επιδέξιους πισινούς
άμα δεν ήξερε πώς να φερθεί σε ένα RX-7, δεν φταίει το αυτοκίνητο. Η μάζντα άλλωστε ποτέ δεν το προμοτάρισε σαν αυτοκίνητο για όλους.
δηλαδή άμα μπω εγώ σε WRC και μου σβήσει με την πρώτη, θα φταίει ο συμπλέκτης και τα βόδια που τον σχεδίασαν??? Δε νομίζω...
-
TΩΡΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΤΟ FORD RS ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΣΤΟ Δ***ΟΛΟ ΚΡΑΤΑΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΜΜΕΝΗ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΕΛΙΟ! ΠΑΤΝΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΩΜΑ ΤΟΥ RX 8 ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΑΤΖΑΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ 'Η ΟΦΕΙΛΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
-
ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ GTi? EINAI ANAMEΣΑ ΣΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ (ΜΑΖΙ ΜΕ SUBARU IMPREZA 1.6 T, MAZDA 3 2.0 PURE, FORD FUCUS-KAΛA, MH BAΡATE-2.0 GHIA PLUS, ALFA 147 2.0 SELESPEED). KATAΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΙΜΑΙ OFF TOPIC
-
Υπολόγισε στα 150++Ευρώ το απλό service. Για το μεγάλο δεν ξέρω να σου πω...
-
ΤΗΑΝΚS MATE
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο 'αναστασιος' νομίζω ότι τα λέει σωστά. Οι Ιάπωνες έχουν αυτό το 'κακό' να βγάζουν 'ποθητά' 'ξεχωριστά' όπως θέλετε πείτε τα, αυτοκίνητα με μικρότερο κόστος για τον καταναλωτή από τους άλλους κατασκευαστές, ειδικά Ευρωπαίους.
Ο Vankel ήταν πατέντα της NSU που άνηκε στον όμιλο της VW, η Mazda όμως τον έκανε γνωστότερο, μια και το NSU R80 που βγήκε με κινητήρα Vankel ήταν πράγματικά πολύ μπροστά από την εποχή του (κύριε Κ.Κ. αν διαβάζεται σίγουρα θα θυμάστε) αλλά η μαμά εταιρία δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να επιμείνει σε μια τέτοια τεχνολογία.
Η Mazda επέμεινε, εξέλιξε, κατάφερε να αντέξει το κόστος και τελικά έδωσε ένα καλό πιστέυω αποτέλεσμα με προσιτό κόστος. Γιατί για σκεφτήτε το RX8 με τα σήματα μιας 'φιρμάτης' Ευρωπαικής εταιρείας πόσο θα κόστιζε.O Wankel ηταν πατεντα του Felix Wankel(born Aug. 13, 1902, Lahr, Ger.
died Oct. 9, 1988, Lindau, W.Ger ).Την πουλησε σε αρκετες εταιριες αναμεσα τους στην Μερσεντες στην NSU και την Citroen αλλα μονο η Μαζντα αποφασισε να συνεχισει την εξελιξη του και με την βοηθεια των συνχρονων υλικων να τον φτασει στο σημειο που ειναι τωρα.
Εδω εχει καποιες πληροφορειες σχετικα με προτοτυπα που φορεσαν Wankel μηχανη http://www.pistonheads.com/features/rotary/Ευχαριστώ για το συμπλήρωμα/διόρθωση από τα λίγα που θυμάμαι από παλαιότερες αναγνώσεις νόμιζα ότι η NSU είχε βγάλει πρώτη στη παραγωγή vankel
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ο 'αναστασιος' νομίζω ότι τα λέει σωστά. Οι Ιάπωνες έχουν αυτό το 'κακό' να βγάζουν 'ποθητά' 'ξεχωριστά' όπως θέλετε πείτε τα, αυτοκίνητα με μικρότερο κόστος για τον καταναλωτή από τους άλλους κατασκευαστές, ειδικά Ευρωπαίους.
Ο Vankel ήταν πατέντα της NSU που άνηκε στον όμιλο της VW, η Mazda όμως τον έκανε γνωστότερο, μια και το NSU R80 που βγήκε με κινητήρα Vankel ήταν πράγματικά πολύ μπροστά από την εποχή του (κύριε Κ.Κ. αν διαβάζεται σίγουρα θα θυμάστε) αλλά η μαμά εταιρία δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να επιμείνει σε μια τέτοια τεχνολογία.
Η Mazda επέμεινε, εξέλιξε, κατάφερε να αντέξει το κόστος και τελικά έδωσε ένα καλό πιστέυω αποτέλεσμα με προσιτό κόστος. Γιατί για σκεφτήτε το RX8 με τα σήματα μιας 'φιρμάτης' Ευρωπαικής εταιρείας πόσο θα κόστιζε.O Wankel ηταν πατεντα του Felix Wankel(born Aug. 13, 1902, Lahr, Ger.
died Oct. 9, 1988, Lindau, W.Ger ).Την πουλησε σε αρκετες εταιριες αναμεσα τους στην Μερσεντες στην NSU και την Citroen αλλα μονο η Μαζντα αποφασισε να συνεχισει την εξελιξη του και με την βοηθεια των συνχρονων υλικων να τον φτασει στο σημειο που ειναι τωρα.
Εδω εχει καποιες πληροφορειες σχετικα με προτοτυπα που φορεσαν Wankel μηχανη http://www.pistonheads.com/features/rotary/Ευχαριστώ για το συμπλήρωμα/διόρθωση από τα λίγα που θυμάμαι από παλαιότερες αναγνώσεις νόμιζα ότι η NSU είχε βγάλει πρώτη στη παραγωγή vankel
Άσχετο...
Έχω ένα μπρελόκ της NSU με σχήμα περιστροφικού κινητήρα
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Άσχετο...Έχω ένα μπρελόκ της NSU με σχήμα περιστροφικού κινητήρα
να το φυλάξεις φίλε τέκνικ, γιατί είναι συλλέκτικ!
-
GTI,γιατι ειναι θρυλος και επειδη δε μ'αρεσουν οι 'μικρες' εκδοσεις.Και το σημαντικοτερο γιατι το παρηγγειλα ηδη...
-
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ:
ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ RX-8 KAI GTi ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ FORUM ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ. -
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ:
ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ RX-8 KAI GTi ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ FORUM ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ.Μεχρι να μου ερθει φιλε μου,θα βαρεθειτε να περιμενετε.
-
ΣΤΗΝ ΕΤΕΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ 400 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΕΤΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...
-
Εμενα μου ειπαν απο 3,5 μηνες μεχρι 6!!!Ελπιζω να μην αργησει πολυ.
-
ΤΟ ΧΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ;
ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΣ; -
ΤΟ ΧΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ;
ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΣ;Δεν το εχω οδηγησει γιατι θα φερουν TEST DRIVE σε 3 βδομαδες.Καταναλωση ξερω και ειναι μια χαρα σε σχεση με τον 20VT που εχω τωρα.Κοστος σερβις υποθετω οτι θα ειναι αρκετα πιο πανω απο της SEAT για το IBIZA CUPRA που ειχα μεχρι τωρα.Εχει αλλαγη λαδιων ομως στα διπλα χιλιομετρα,αν και παντα τα αλλαζα στα 2/3 του χρονου,αλλα κι ετσι κερδισμενος ειμαι.
Δίλημμα των 29Κ: Golf GTI ή RX-8 Challenge ;