-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
.... οικόπεδο στη Βούλα πήγα στην αρχή να μην πολυδώσω σημασία στα γκαράζ με το σκεπτικό δε βαριέσαι έχει άπλετο χώρο etc etc...Μετά από ώριμη σκέψη επέμεινα, ζητησα και πήρα 4 γκαράζ για 2 διαμερίσματα...Τίποτα δε γλυτώνει από τον κατακλυσμό αυτοκινήτων, αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά όλων...Προνοείτε λοιπόν (κατά το μετανοείτε )Η κατάσταση χειροτερεύει παντού και αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αυτοκινήτων χωρίς απόσυρση των παλιών (όπως λένε και στους 4Τ στα θέματα της αγοράς).
Σε φίλο μου ακόμα και στο Πανόραμα Βούλας που παλιά ήταν 2 σπίτια εδώ 2-3 πιο εκεί και οι λύκοι(!) σε κάποια σημεία είναι πλέον κολλητά και υπάρχει πρόβλημα. Ακριβώς μάλιστα λόγω της απομόνωσης και της ανηφόρας κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα....
Ναι γκαράζ σε κάθε κτίριο αλλά και καλά σχεδιασμένο. Αν η είσοδος του γκαράζ είναι με μεγάλη κλίση, το γκαράζ λαβυρινθώδες με στροφές και κολώνες ή μικρό ή το έχουν για αποθήκη πολλοί δεν τα χρησιμοποιούν καν.... -
..σε κλειστή αποκλειστική θέση.
Για την ακρίβεια 3 θέσεων σε μονοκατοικία...αλλά πολλές φορές το αφήνω και έξω γιατί βαριέμαι τα βάλε-βγάλε! -
Εγω ψηφησα το αλλα κολπα γιατι επειδη μενω σε μονοκατοικια εχω χωρο να βολεψω και 1 και 2 και 3 στο γκαραζ του σπιτιου. Επισης υπαρχει χωρος και για αλλα αυτοκινητα στην αλλη πλευρα του οικοπεδου που υπαρχουν και αποθηκες στις οποιες φυλασεται και το δευτερο 2CV που προοριζεται για ανταλακτηκα στο υπαρχον αλλα βρισκεται σε κεντρικο δρομο και ειναι επικυνδηνο. Αρα απο παρκιν καλα τα παμε.
Το θεμα ομως ειναι οτι μερικοι γελοιοι βλεπουν οτι υπαρχουν αυτοκινητα μεσα και με κλεινουν (ιδιως καλοκαιρι). Αναγκαζομαι για να μη με κλεισουν να παρκαρω ενα αυτοκινητο εξω απο την εισοδο του γκαραζ γι' αυτο τον λογο Δεν καταλαβα κυριε, δηλαδη ηρθες να κανεις τη βολτα σου και κλεινεις εμενα μεσα;
Πολλοι μαλιστα κανουν και τους ξυπνιους του στιλ 'ειναι γκαραζ και δε λειτουργει βραδυ ξερεις ποιος ειμαι εγω, εγω εχω σπουδασει μηχανικος και εισαι παρανομος' και τοτε μου ρχετε να παρω την αδεια και να τους την την τριψω στην σκτφατσα τους γμτ Πως δεν αρπαξα κανεναν μεχρι σημερα;!!!
Συγνωμη ρε παιδια αλλα τα πηρα
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Κατα τη γνωμη μου πλεον, Αγορα κατοικιας στην αθηνα η ενοικιαση κατοικιας η οποια δεν εχει παρκινγκ ειναι **ΚΑΚΟ **βημα κατα την αποψη μου...
Αγοραζεις η νοικιαζεις ταλαιπωρια σκετη!Δικιο εχεις αλλα ακουω αποψεις του στυλ, πέρνω σπιτι στα Βριλησια χωρις παρκιγκ διοτι δεν εχει προβλημα.
Ενας φιλος μου μενει στο Μενιδι, κοντα στις γραμμες του τρενου, που πριν απο λιγα χρονια, μολις 2-3, ηταν σκετη ερημια , τωρα αν πας εκει εχει χτιστει ολη η περιοχη και δεν εχεις που να παρκαρεις.
Πρεπει να βλεπουμε λιγο πιο μακρια απο την μυτη μας μερικες φορες αλλα......
Oi γονείς μου όταν αγόρασαν διαμέρισμα στο Π.Φ. το ΄79, αγόρασαν και ένα απο τα τέσσερα garage στην πολυκατοικία - σχετικά ακριβά για την εποχή. Ο πατέρας μου ακόμα λέει οτι φίλοι και γνωστοί εκείνη την εποχή πιστεύανε οτι η αγορά parking ήταν πεταμένα λεφτά και περιττή πολυτέλεια!
-
Έχουμε και λέμε:
Ενοικίαση γκαράζ στην περιοχή μου = 120 ευρώ το μήνα Χ 12 = 1.440 ευρώ το χρόνο. Σε 5 χρόνια που είναι η μάλλον ελάχιστη διάρκεια κατοχής ενός αυτοκινήτου υπό κανονικές συνθήκες έχουμε: 7.200 ευρώ!Λυπάμαι, αλλά καλύτερα να ψάχνω λίγο παραπάνω, να περπατάω στην ανάγκη 2-3 λεπτά (καλό κάνει), να πάω ΑΝ ΘΕΛΩ σε φαναρτζή-βαφέα 1 φορά τη διετία (και με 300 ευρώ να μου το κάνει σαν καινούριο), παρά να πετάω τα λεφτουδάκια μου κυριολεκτικά στο δρόμο. Δεν τα τρώω καλύτερα; Αν ήταν να δώσω λεφτά, θα τα έδινα για ΑΓΟΡΑ γκαράζ. Τουλάχιστον έτσι θα είχα ένα περιουσιακό στοιχείο με διαρκώς αυξανόμενη αξία στο όνομά μου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
....καλύτερα να ψάχνω λίγο παραπάνω, να περπατάω στην ανάγκη 2-3 λεπτά ...
.... για ΑΓΟΡΑ γκαράζ. Τουλάχιστον έτσι θα είχα ένα περιουσιακό στοιχείο με διαρκώς αυξανόμενη αξία στο όνομά μου.Δεν είναι μόνο το να ψάξεις παραπάνω αλλά η όλη ταλαιπωρία και το χάσιμο χρόνου ειδικά αν θέλεις να κοιμηθείς ή έχεις κι άλλες δουλειές. Άσε ο εκνευρισμός....
Η αγορά γκαράζ είναι η σωστή κίνηση. Και σαν επένδυση είναι ασφαλής, δεν έχει έξοδα συντήρησης, δεν στο χαλάει ο ενοικιαστής και εκτός από την αύξηση της αξίας έχει μάλλον καλύτερη απόδοση (ποσοστό ενοικίου ανά έτος ως προς αξία ακινήτου) από άλλα ακίνητα. Επίσης αν το ψάξεις νομίζω επιδοτούνται!
Αλήθεια πώς μπορείς να εξασφαλίσεις ότι δεν θα παρκάρουν στην είσοδο της αυλής ή του γκαράζ σου? Οφείλεις να ζητήσεις ειδική άδεια ή αρκεί να προβλέπεται στο σχέδιο του κτιρίου αυτή η χρήση του χώρου.... Μπορείς να βάλεις κάγκελα αλυσίδες κλπ ώστε να εμποδίσεις άλλους ή όσοι το κάνουν είναι παράνομοι? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οφείλεις να ζητήσεις ειδική άδεια ή αρκεί να προβλέπεται στο σχέδιο του κτιρίου αυτή η χρήση του χώρου.... Μπορείς να βάλεις κάγκελα αλυσίδες κλπ ώστε να εμποδίσεις άλλους ή όσοι το κάνουν είναι παράνομοι?Χρειαζεται αδεια. Η πολεοδομια του Βολου εριξε αρκετα προστημα σε αρκετους οι οποιοι ειχαν αυθαιρετησει και ειχαν δημιουργησει χωρους σταθμευσης στα σπιτια τους χωρις να παρουν αδεια.
Τωρα για καγκελα αλυσιδες κλπ πρεπει να θελει αδεια λογικα αν και δεν το νομιζω να δινονται τετοιες αδειες
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Κατα τη γνωμη μου πλεον, Αγορα κατοικιας στην αθηνα η ενοικιαση κατοικιας η οποια δεν εχει παρκινγκ ειναι **ΚΑΚΟ **βημα κατα την αποψη μου...
Αγοραζεις η νοικιαζεις ταλαιπωρια σκετη!Δικιο εχεις αλλα ακουω αποψεις του στυλ, πέρνω σπιτι στα Βριλησια χωρις παρκιγκ διοτι δεν εχει προβλημα.
Ενας φιλος μου μενει στο Μενιδι, κοντα στις γραμμες του τρενου, που πριν απο λιγα χρονια, μολις 2-3, ηταν σκετη ερημια , τωρα αν πας εκει εχει χτιστει ολη η περιοχη και δεν εχεις που να παρκαρεις.
Πρεπει να βλεπουμε λιγο πιο μακρια απο την μυτη μας μερικες φορες αλλα......
Oi γονείς μου όταν αγόρασαν διαμέρισμα στο Π.Φ. το ΄79, αγόρασαν και ένα απο τα τέσσερα garage στην πολυκατοικία - σχετικά ακριβά για την εποχή. Ο πατέρας μου ακόμα λέει οτι φίλοι και γνωστοί εκείνη την εποχή πιστεύανε οτι η αγορά parking ήταν πεταμένα λεφτά και περιττή πολυτέλεια!
Κι εγω εμενα Π.Φ 22 χρονια και μεχρι το 90-91 προβλημα δεν υπηρχε, τωρα πολυ σπανια θα πας σε οποιαδήποτε περιοχη (ακομα και στην Εκαλη)και δεν θα αντιμετωπισεις προβλημα σταθμευσης
Παντως οντως αν σκεφτεις ηταν πολυτέλεια η αγορα θέσης το 79, πηγαινε μερικα χρονια πισω και θα δεις οτι και η θερμανση ηταν πολυτελεια και οι πορτες ακομα παλαιοτερα και 1002 πραγματα....εξελιξη -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Και ομως για φανταστητε οτ ιτο κρατος μολις τον περασμενο Απριλιο ψηφισε νομο ωστε να ειναι υποχρεωτική μια θεση παρκιγκ ανα διαμερισμα ανεξαρτητος τετραγωνικων και 2 για >200 μετρων.Και μαλιστα το ΤΕΕ ζητα απεγνωσμενα απο το ΥΠΕΧΩΔΕ να καταργησει το νομο αυτο διοτι λενε αχρηστευονται τα μικρα οικοπεδα και οι αντιπαροχες.
Ε και ??? το συνολο του κοσμου νοιαζεται για αυτα?? να μην χτιζονται....
καταρχην φιλε GFON στην πλειοψηφια τα διαμερισματα που μενω/εις ειναι χτισμενα στα ''μικρα'' κατα την αποψη σου οικοπεδα π.χ(οικοπεδο Ν.Σμυρνη 200.τμ επι 2,4 Σ.Δ ισον 480 τ.μ σε 6 οροφους αν αφαιρεσεις κλιμακοστασιο προκυπτουν εξι οροφοδιαμερισματα 65 περιπου καθαρων τ.μ οποτε εχεις εξι οικογενειες και πιθανον μινιμουν 7-8 αυτοκινητα, στην επιφανεια των 200 τ.μ που ειναι το οικοπεδο βγαλε μου τωρα εισοδο -κηπο-ραμπα πεζωνκαι 6 θεσεις σταθμευσεις και αντε και τις εβγαλες αν σε αυτο το οικοπεδο χτιζονταν 12 γκαρσονιερες τι κάνεις?Που θα βαλεις 12 παρκινγκ. Για αυτο το λογο γκρινιαζε το ΤΕΕ
-
Στο Π.Φάληρο όπως και στα περισσότερα προάστεια επιδεινώνεται το πρόβλημα. Το ένα το χω σε γκαράζ στο πατρικό μου και το εταιρικό... όπου βρω
Πρόσφατα είδα ότι ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ και το γδαραν κλασικά στο πίσω δεξί φτερό. Και λέω κατάφεραν γιατί ο δρόμος ήταν φαρδύς και είχα προσέξει και το χα κολλήσει στο πεζοδρόμιο
-
[quote='Spiros19']καλα τωρα τι να πουμε για το ΤΕΕ που ειναι κρατος εν κρατει... Ειναι απιστευτο αυτο το πραγμα... Ελπιζω μονο να μην τους περασει! Ακου λεει καταστρεφονται οι αντιπαροχες. ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ. κατεστρεψαν την Αθηνα με τις αντιπαροχες...
quote]
Ανθρωποι κατεστρεψαν την Αθήνα οχι οι αντιπαροχές, αν θες να στο εξηγησω στειλε πμ
Δυστυχως ή ευτυχως τους περασε -
εμεις εχουμε πιλωτη , και να μην ειχαμε η γειτωνια μου δεν εχει και πολυ προβλημα , το αστειο ειναι οτι με το σεισμο του 90 ολοι στη γειτωνια παρκαραν τα αμαξια τους απο την αριστερη πλευρα , του δρομου ενω πριν τα ειχαν ολοι δεξια , μεχρι να το συνηθησουν ολοι οι μισει ειχαν τα αμαξια τους απ την αριστερη και οι αλλοι μισοι δεξια, . ρε παιδια θελω να πω κατι που το εχω αχτι , μου τι σπανε τα ατομα που βαζουν καρεκλες , κονους οι οτιδιποτε αλλο για να μην τους πιασουν το παρκιν , πιος εισαι συ που βαζεις καρεκλες , ο δρομος ειναι δημοσιος , εκεινη την ωρα θελει κληση στην αστηνομια να φαει την κληση του και να μαθει , αυτο ειναι το χειροτερο , ενα αλλο που εμεις το εχουμε κανει συννηθια ειναι που καβαλαμε παιζοδρομια , αυτο ειναι πολυ σκληρο για καποιους με προβληματα οπως ενας τυφλος η και καποιος με αναπηρικο καροτσακι που αμα βγει στο δρομο μπορει και να τον πατησει κανα μαξι , η και καμια γριουλα που εχει μπαστουνι η οτιδιποτε αλλο.
αυτοι οι ανθρωποι σε βριζουν απο μεσα τους .(μη νομισετε οτι ειμαι αναπηρος)
απλος τα λεω αυτα για να γνωριζουμε η μαλλον να θημηθουμε οτι υπαρχουν και τετοιοι ανθρωποι , δυστηχος ετσι ειμαστε οι Ελληνες -
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
καταρχην φιλε GFON στην πλειοψηφια τα διαμερισματα που μενω/εις ειναι χτισμενα στα ''μικρα'' κατα την αποψη σου οικοπεδα π.χ(οικοπεδο Ν.Σμυρνη 200.τμ επι 2,4 Σ.Δ ισον 480 τ.μ σε 6 οροφους αν αφαιρεσεις κλιμακοστασιο προκυπτουν εξι οροφοδιαμερισματα 65 περιπου καθαρων τ.μ οποτε εχεις εξι οικογενειες και πιθανον μινιμουν 7-8 αυτοκινητα, στην επιφανεια των 200 τ.μ που ειναι το οικοπεδο βγαλε μου τωρα εισοδο -κηπο-ραμπα πεζωνκαι 6 θεσεις σταθμευσεις και αντε και τις εβγαλες αν σε αυτο το οικοπεδο χτιζονταν 12 γκαρσονιερες τι κάνεις?Που θα βαλεις 12 παρκινγκ. Για αυτο το λογο γκρινιαζε το ΤΕΕ
Κατσε ρε συ δηλαδη, και για να βγαλουνε 12 (!!!!!!!!) διαμερισματα (οτι και να ειναι αυτα) ειτε γκαρσονιερες ειτε τρυπες απο 200(!!!!!) τετραγωνικων μετρων οικοπεδο, και να τα κονομανε χοντρα, πρεπει να φτασει η Αθηνα σε τετοια χαλια???? Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δεν εχει καμμια λογικη η 'λογικη' τους.... (τι δουλεια κανεις??? )
-
Εγώ ήμουν αρκετά τυχερός θα έλεγα στο θέμα parking.Στο παρακάτω τετράγωνο από αυτό που μένω, είδα πριν 4 περίπου χρόνια μια ταμπέλα που έλεγε πωλείται parking υπόγειο σε νεόκτιστη πολυκατοικία. Κρατάω το νούμερο και μίλησα με τον άνθρωπο. Μου ζήτησε 6 μύρια για όλο το parking το οπίο έχει έκταση 50 + τετραγωνικά. Μου φάνηκε λογικό , κοίταξα αν θα είχα πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην πολυκατοικία αφού δεν ήμουν ένοικος. Όλα καλά και τους ήρθε νταμπλάς στην πολυκατοικία γιστί έχασαν το parking. Υ.Γ. Οι κολλητοί μου, μου τα έχωναν που πήρα το parking αλλά τώρα μου λένε ότι έκανα μια πάρα πολύ καλή επένδυση.
-
120 ευρω το μήνα εδώ και 4 χρόνια και τα αλβανά ανεβάζουν και κατεβάζουν τα αμάξια μας στο υπόγειο του γκαραζ λές και παίρνουν μέρος στο ραλλυ ακρόπολις...την περασμένη εβδομάδα μου έσπασαν το πίσω τζάμι στην προσπάθεια να το καταχωνιάσουν κάτω απο μια ράμπα μιας και τους είπα οτι θα έλειπα για μια εβδομάδα...εννοείτε οτι το πλήρωσαν, έβαλαν καινούριο και το καθάρισαν κι όλας, αλλά όταν είδα το τζάμι θρυματισμένο μου ήρθε να'ρχίσω τα γαμωσταυρίδια...
anyway... είμαι προς αναζήτηση θέσεως πάρκινγκ, να την αγοράσω να ηρεμησει το κεφάλι μου...
στο δρόμο βέβαια εννοείτε οτι δεν το αφήνω με τίποτε, εδώ και 4 χρόνια που το έχω πάρει γιατι απλούστατα στην περιοχή μου (Γκύζη), δεν βρίσκεις ούτε πεζοδρόμιο να περπατήσεις γμτ δηλαδή... -
ψήφισα ''αλλα κόλπα'' και εξηγούμαι.
το simca και το mini σε όλη τη ζωή τους πάρκαράν στο δρόμο.τη θέση του mini πήρε το cinquecento το οποίο στα πρώτα 2 χρόνια πάρκαρε στο παρκινγ της ΔΕΘ (20000 δρχ το μηνα αν θυμάμαι καλά).Μετά ανέβηκαν οι τιμές και το παρκάραμε στο δρόμο.Το '98 τη θέση του simca πήρε το rav4 το οποίο και αυτό στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του πάρκαρε στη ΔΕΘ.Με το cinquecento το παρκάρισμα ήταν λίγο πιο εύκολο από ότι άλλα μικρά αυτοκίνητα μιας και χωρούσε εκεί που άλλα δεν μπορούσαν.Οι τιμές συνέχησαν να ανεβαίνουν και μετά τα 2 πρωτα χρόνια το rav4 παρκάρει στο δρόμο κάτω από το σπίτι μας.Εδώ αρχίζουν και τα άλλα κόλπα αφου κάθε φορά που εφευγε το rav4 εμπαινε το cinquecento.Και τα 2 αυτοκίνητα πολύ σπάνια θα λειπανε(πχ μόνο το καλοκαίρι).Βέβαια όσοι παρκάρουμε/τε τα αυτοκίνητα σας στο κέντρο θα δείτε πως καταντάνε μετά από μερικά χρόνια.Το cinquecento oταν πουλήθηκε ήταν αγνώριστο-παντού χτυπηματάκια και γρατζουνιές-μόνο από αυτή την κατάσταση έχασα 600 ευρώ στη πώληση του. Το rav4 εχει και αυτό χτυπηματα και γρατζουνιες αλλά όχι και τόσο πολύ.Ο λόγος που μπηκε το pull bar και κοτσαδόρος ήταν εν μέρει το παρκάρισμα στο κέντρο.Από εκεί και πέρα βάλτε τα κάτω και μετρήστε.Αυτός που μένει στο 3o στην οικοδομή μας έχει 2 αυτοκίνητα και δίνει 2x200=400 euro το μήνα για παρκινγ. 400x12=4800 euro και τα λεφτά αυτά είναι αρκετά για να κάνεις ενα βάψιμο+λαμαρινοδουλειά και στα 2 αυτοκίνητα το χρόνο!Άλλωστε ποιος έχει χρήματα για να πληρωνει πάρκινγκ ίσο με μισό ενοίκιο κάθε μήνα.Οσοι μπορεσατε να αγοράσετε παρκινγκ κάνατε την καλύτερη κίνηση.Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο στην πόλη.Το καλοκαίρι μεταφέρεται στη Χαλκιδική.Εκεί που παραθερίζουμε ο μισός οικισμός είναι στο σχέδιο και κάθε Σαββατοκύριακο γίνεται της πόπης,και ο άλλος μισός που δεν είναι στο σχέδιο και έχει μόνο μονοκατοικίες είναι πόλύ πιο ανθρώπινος.Φανταστείτε ότι στο μισό οικισμό που είναι στο σχέδιο, έχουν αρχίσει και πωλούνται θέσεις πάρκινγκ προς 10000 ευρώ η μία.Δηλαδή όχι μόνο πρόβλημα παρκινγ στην πολη αλλά και στο εξοχικο.Ελεος πια!
Μεσος όρος ευρεσης πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (εννοείται την ώρα που κλείνουν τα μαγαζιά) κυμαίνονταν στα 15-20 λεπτα με το cinquecento.Tωρα που πήρα το yaris να δουμε τι θα κάνω.Προς το παρόν το έχω στην Αγγλία και το παρκάρω εξω από το σπίτι μου,βλέπετε εδώ καθε σπίτι έχει και από 1-2 θέσεις παρκινγκ.Αυτά..... -
Αν και εχω μπει στον πειρασμο να κάνω άλλα κόλπα για να παρκαρω κατω από το σπίτι συνέχεια δεν μου παει και παρκάρω οπου βρω. Πριν τις 7 το απόγευμα εξω από το σπίτι, μετα στον κάθετο δρόμο, δεν ειναι και τόσο χάλια
-
Λόγω περιοχής με χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα parking,
το παρκάρω στο δρόμο, όπου βρώ.Βέβαια το πεζοδρόμιο είναι αρκετά μεγάλο και χρησιμοποιείται από τους ενοίκους των γύρω πολυκατοικιών και μή, για parking, αφήνοντας συγχρόνως αρκετό χώρο για πεζούς.
Όταν βρίσκω, το αφήνω κι εγώ.....
-
Έχουμε στο σπίτι parking στην αυλή, αλλά είναι λίγο παράξενο. Έχει 2 εισόδους για 2 αυτοκίνητα, αλλά στη μία από τις 2 χωράει να μπει και 3ο, αρκεί να έχει μήκος μέχρι 3,9μ. Έτσι βάζουμε μέσα καμιά φορά όταν δεν έχει χώρο απ'έξω ένα matizάκι που υπάρχει στην οικογένεια, όμως έχει το μειονέκτημα ότι για να βγει αυτό που βρίσκεται πιο μέσα, πρέπει να βγει πρώτα το μικρό.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
...Το rav4 εχει και αυτό χτυπηματα και γρατζουνιες αλλά όχι και τόσο πολύ.Ο λόγος που μπηκε το pull bar και **κοτσαδόρος **ήταν εν μέρει το παρκάρισμα στο κέντρο....**κοτσαδόρος ** : ο μόνιμος κοτσαδόρος είναι παράνομος και - κατα την ταπεινή μου γνώμη - αντιαισθητικός, επικίνδυνος και ζημιογόνος για τους άλλους αθώους...
Parking!