-
Προχθές περνώντας κοντά από ένα θάμνο δεν πρόσεξα και έτσι γίνανε γρατζουνιές στο πλαινό του corsa μου, αλλες απλώς απιφανειακές και άλλες πιο βαθειές.
Πώς μπορώ να τις διορθώσω? Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το πινέλάκι της όπελ γιατί στο ζαφίρα του πατέρα μου που το χρησιμοποιήσαμε φαινότανε πολύ κακά.
Εχώ ακούσει για κάτι αλοιφές που κάνουν καλή δουλεια αλλά μήπως ξέρει κανείς ονόματα?Το αυτοκίνιτο είναι ασημί χρώμα.
-
Προχθές περνώντας κοντά από ένα θάμνο δεν πρόσεξα και έτσι γίνανε γρατζουνιές στο πλαινό του corsa μου, αλλες απλώς απιφανειακές και άλλες πιο βαθειές.
Πώς μπορώ να τις διορθώσω? Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το πινέλάκι της όπελ γιατί στο ζαφίρα του πατέρα μου που το χρησιμοποιήσαμε φαινότανε πολύ κακά.
Εχώ ακούσει για κάτι αλοιφές που κάνουν καλή δουλεια αλλά μήπως ξέρει κανείς ονόματα?Το αυτοκίνιτο είναι ασημί χρώμα.
-
-
Ο χρήστης Pmavros έγραψε:
εγω χρεισημοποιω τη sonax mia koκκινη πολλυ καλη , απο κι και περα υπαρχουν και καλυτερες
-
Παιδιά αν μπορούμε να κοιτάμε το
Ευρετήριο Τεχνικών θεμάτων:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6989Υπάρχουν :
ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ & EΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Αναζήτηση φαναρτζή + Ερωτήσεις για βάψιμο
Χρώματα σε σπρέι
Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου
Καθαρισμός εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών αυτοκινήτου
Πως απομακρύνονται τα ρετσίνια;
κουκουλες αυτοκινητων
Προστασία από σκουριά
Μονωτικό για τα καπό
Δερμάτινο σαλόνι μετά την αγορά -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Παιδιά αν μπορούμε να κοιτάμε τοΕυρετήριο Τεχνικών θεμάτων:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6989Υπάρχουν :
ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ & EΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Αναζήτηση φαναρτζή + Ερωτήσεις για βάψιμο
Χρώματα σε σπρέι
Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου
Καθαρισμός εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών αυτοκινήτου
Πως απομακρύνονται τα ρετσίνια;
κουκουλες αυτοκινητων
Προστασία από σκουριά
Μονωτικό για τα καπό
Δερμάτινο σαλόνι μετά την αγοράΠριν ανοίξω καινούριο θέμα το κοίταξα αλλά δεν γράφει τίποτα συγκεκριμένο γι' αυτό που ζητάω.
Λοιπόν οι κάθε νέες πληροφορείες είναι ευπροσδεκτες
-
Ο χρήστης Pmavros έγραψε:
Πήγαινε στο πράκτικερ και πάρε μια χοντρή αλοιφή σε σωληνάριο και μια ποιο μαλακή σε κουτάκι με σφουγκαράκι απο πάνω της sonax. Πέρασε το με την χοντρή άφησε το λίγο να παγώσει και μετά τρίξε με μια παλιά βαμβακερή φανέλα. Μετά κάνε το ίδιο με την λεπτή. Υπομονή και χρόνο θέλει. Καλά αποτελέσματα
-
interland.gr το εχεις δοκιμασει; Η κανενας αλλος; Θελω να ρωτησω μηπως μετα μουντενει καπως το χρωμα δηλαδη μηπως δε γυαλιζει οσο το υπολοιπο και φαινεται χειροτερα σαν μπαλωμα χρωματαος ή κατι τετοιο. Εχω και εγω το ιδο προβλημα με γρατσουνιες απο γατα πανω στο καπω. Μαλλον δε μπορουσε να ανεβει και μου εκανε πολλες πυκνες γραντζουνιες μηκους 15 εκ. και πλατους ολες μαζι 10 εκ. Πολυ πραμα δηλαδη. Απλως φοβαμαι μηπως φαινεται μετα μουντο το χρωμα! Σε γραντζουνιες που εχει φυγει το χρωμα γινεται τιποτα; Μετα την επαλειψη πρεπει ποσο πρεπει να περασει για να το πλυνω(βασικα μη βρεξει φοβαμαι);
-
Έχω εδώ και χρόνια μια αλοιφή, μάλλον χοντρή, και βγάζει τα υπολείμματα χρώματος αφήνοντας μόνο τη βαθειά γρατζουνιά που θέλει χρώμα για να καλυφθεί. Το χρώμα και το βερνίκι δεν το επηρρεάζει καθόλου.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
interland.gr το εχεις δοκιμασει; Η κανενας αλλος; Θελω να ρωτησω μηπως μετα μουντενει καπως το χρωμα δηλαδη μηπως δε γυαλιζει οσο το υπολοιπο και φαινεται χειροτερα σαν μπαλωμα χρωματαος ή κατι τετοιο. Εχω και εγω το ιδο προβλημα με γρατσουνιες απο γατα πανω στο καπω. Μαλλον δε μπορουσε να ανεβει και μου εκανε πολλες πυκνες γραντζουνιες μηκους 15 εκ. και πλατους ολες μαζι 10 εκ. Πολυ πραμα δηλαδη. Απλως φοβαμαι μηπως φαινεται μετα μουντο το χρωμα! Σε γραντζουνιες που εχει φυγει το χρωμα γινεται τιποτα; Μετα την επαλειψη πρεπει ποσο πρεπει να περασει για να το πλυνω(βασικα μη βρεξει φοβαμαι);Αν το έχω δοκιμάσει λέει. Με έχουν πάρει χαμπάρη και οι φίλοι μου και κάνω και θελήματα! Μην φοβάσαι τίποτα, όχι μόνο δεν θα γίνει μουντό αλλά θα γυαλίσει κιόλας. Αν έχεις υπομονή και το κάνεις με την μαλακή και σε όλο το αυτοκίνητο θα το κανεις σαν καινούργιο. Δεν κάνω πλάκα είναι πολύ καλή. Αυτή χρησιμοποιούν και οι φαναρτζίδες. Πέρασε το και με ένα ψηλό λάδι της 3Μ μετά και θα σου λένε καλορίζικο
Προσοχή όπου έχει ξεφτίσει το βερνίκι δεν γίνετε τίποτα. Βασικα αυτό τρώει το βερνίκι που έχει φάει τις γρατσουνιές και το κάνει γυαλιστερό.
Την ζημια που μου λές της γάτας θα την εξαφανίσεις το πολύ σε ένα λεπτό και δεν χρειάζετε να βάλεις καθόλου την χοντρή, βάλε κατευθείαν την λεπτή αλοιφή. Αύριο Σάββατο είναι, τρέχα πάρτην και άστο μετά να βρέξει να χιονίσει, να σκονιστεί και ότι άλλο να κάνει. ΄Μόνο σε μεταλλικό χρώμα έτσι, γιατί το άλλο δεν έχει βερνίκι και θα σου μείνει η μπογιά στο χέρι
-
Όλα τα χρώματα έχουν βερνίκι. Αυτό που παίζει είναι το πάχος.
-
interland.gr επειδη θα παω απο Δευτερα μηπως θυμασαι ποσο περιπου κανει γιατι ειχα δει πριν καιρο μια στην Autoplus μαυρη σε κουτακι(δε θυμαμαι μαρκα) που μου ειχαν πει οτι ηταν πολυ καλη και εκανε 15 ευρω. Αν κανει μεχρι τοσο ενταξει(δεν ξεω ποσο κανουν αυτες οι 'καλες':oops: ) αλλιως...
-
interland.gr επειδη θα παω απο Δευτερα μηπως θυμασαι ποσο περιπου κανει γιατι ειχα δει πριν καιρο μια στην Autoplus μαυρη σε κουτακι(δε θυμαμαι μαρκα) που μου ειχαν πει οτι ηταν πολυ καλη και εκανε 15 ευρω. Αν κανει μεχρι τοσο ενταξει(δεν ξεω ποσο κανουν αυτες οι 'καλες':oops: ) αλλιως...Καπου τόσο κάνει αλλά θα χρειαστείς ελάχιστη ποσότητα. Η άλλη θα σου μείνει για χρόνια μέχρι να χαλάσει. Όταν την βάλεις πάνω στην γρατσουνιά να την αφήσεις να πάρει ένα χρωματάκι της ώχρας και μετά να την τρίψεις για καλά αποτελέσματα.
Άσχετο, απο που είσαι απο την Αχαία?
-
Βρηκα την χοντρη αλοιφη και πηρα και μια αλλη που ειχε διπλα αλλα λεει 'Γυαλιστικη & Προστατευτικη Παστα Χρωμιου & Αλουμινιου' οποτε μαλλον δεν ειναι η μαλακη που λες ετσι; Δεν ειχε αλλη ομως. Αν βαλω μονο τη χοντρη θα φυγει η γρατζουνια αλλα θα μεινει μουντο(δε θα γυαλιζει τοσο);
-
Βρηκα την χοντρη αλοιφη και πηρα και μια αλλη που ειχε διπλα αλλα λεει 'Γυαλιστικη & Προστατευτικη Παστα Χρωμιου & Αλουμινιου' οποτε μαλλον δεν ειναι η μαλακη που λες ετσι; Δεν ειχε αλλη ομως. Αν βαλω μονο τη χοντρη θα φυγει η γρατζουνια αλλα θα μεινει μουντο(δε θα γυαλιζει τοσο);Την 'Γυαλιστικη & Προστατευτικη Παστα Χρωμιου & Αλουμινιου' θα την πάς πίσω γιατί το χρώμα δεν είναι ούτε χρώμιο ούτε αλουμίνιο. ΜΗΝ την βάλεις πάνω στο χρώμα. Αν δεν στην αλλάζουν βάλτην πάνω στις ζάντες ή στα χρώμια όπου έχεις.
Βάλε την πρώτη μόνο KAI ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΜΠΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ
-
Περασα σημερα τις γρατζουνιες με την αλοιφη. Ενω μερικες γραντζουνιες που ηταν μικρες εφυγαν και δεν πολυφαινονται η μεγαλη γραντζουνια που ανεφερα παραπανω απο γατα δε φαινονται τοσο μεν αλλα το χρωμα εγινε χαλια! Θαμπωσε παρα πολυ τοσο ωστε να φαινεται σα να ειναι βαμμενο με πινελο μπογιατζη! Τωρα μπροστα το καπω μου εχει μια θαμπαδα οσο 3 κεφαλια και δεν ξερω τι να κανω γιατι φαινεται πιο πολυ απο τις γραντζουνιες! Μηπως να το κερωσω;;;; Θα λαμψει λιγο; Αν το προτεινετε ειχα δει και ενα ειδος κεριου σε σπρει! Αυτο κανει δουλεια ή να δοκιμασω το κλασσικο και ποιο προτεινετε; Βοηθεια σας παρακαλω!
-
Περασα σημερα τις γρατζουνιες με την αλοιφη. Ενω μερικες γραντζουνιες που ηταν μικρες εφυγαν και δεν πολυφαινονται η μεγαλη γραντζουνια που ανεφερα παραπανω απο γατα δε φαινονται τοσο μεν αλλα το χρωμα εγινε χαλια! Θαμπωσε παρα πολυ τοσο ωστε να φαινεται σα να ειναι βαμμενο με πινελο μπογιατζη! Τωρα μπροστα το καπω μου εχει μια θαμπαδα οσο 3 κεφαλια και δεν ξερω τι να κανω γιατι φαινεται πιο πολυ απο τις γραντζουνιες! Μηπως να το κερωσω;;;; Θα λαμψει λιγο; Αν το προτεινετε ειχα δει και ενα ειδος κεριου σε σπρει! Αυτο κανει δουλεια ή να δοκιμασω το κλασσικο και ποιο προτεινετε; Βοηθεια σας παρακαλω!Τι αυτοκίνητο έχεις και τι χρώμα έχει?
-
Corolla E12 μαυρο !
-
Σε Corolla μαύρη 2004 είχα χρησιμοποιήσει την αλοιφή που έχω (μάλλον χοντρή) και δεν έγινε μουντό το χρώμα. Πάρε μια ψιλή αλοιφή άλλης μάρκας, το κέρωμα θα δώσει μόνο παροδική γυαλάδα (για μερικούς μήνες). Αφού μάλιστα έχεις βασικό χρώμα κι όχι κάποια περίεργη απόχρωση, δες αλοιφές γυαλίσματος που περιέχουν κι οι ίδιες χρώμα (μαύρο για την περίπτωσή σου).
-
Παιδια μηπως εχετε κανενα λαμαρινα να μου συστησετε (Νοτια & Δυτικα προαστια ή Πειραιας) γιατι φοβαμαι να την κανω παλη τη δουλεια μονος μου μηπως το κανω χειροτερα. Το περιεργο ειναι οτι αυτο εγινε μονο σε αυτο το κομματι. Σε ολες τις αλλες γραντχοινες δεν εγινε τιποτα. Ρε γαμωτο στο Praktiker που παω δεν εχει πολλες τετοιες αλοιφες. Μονο αυτη της sonax που πηρα εχει τη χοντρη. Ουτε καν ψιλη
Γρατζουνιες...