-
Γεια σας παιδία έχω την εξής απορία .σε ένα audi a4 μοντέλο 2004 για να χαμηλώσει λίγο το αμάξι (να μι φαίνεται το κενό στους θόλους) και να μι χάσει και πολύ τη ποιότητα κύλισης που έχει να μι σκληρύνει πολύ δηλαδή ,τι πρέπει να κάνω ? Να πάω στην αντιπροσωπία και να παραγκιλω το κιτ για σπορ ανάρτηση για το μοντέλο αυτό, να αλλάξω μόνο ελατήρια από την αντιπροσωπία η να πάω σε κάποιο ιδιώτη που δεν τους έχω και πολλή εμπιστοσύνη.
Ευχαριστώ -
Γεια σας παιδία έχω την εξής απορία .σε ένα audi a4 μοντέλο 2004 για να χαμηλώσει λίγο το αμάξι (να μι φαίνεται το κενό στους θόλους) και να μι χάσει και πολύ τη ποιότητα κύλισης που έχει να μι σκληρύνει πολύ δηλαδή ,τι πρέπει να κάνω ? Να πάω στην αντιπροσωπία και να παραγκιλω το κιτ για σπορ ανάρτηση για το μοντέλο αυτό, να αλλάξω μόνο ελατήρια από την αντιπροσωπία η να πάω σε κάποιο ιδιώτη που δεν τους έχω και πολλή εμπιστοσύνη.
Ευχαριστώ -
Ευχαριστώ -
μην το χαμηλωσεις........
-
Μην το χαμηλώσεις. Επίσης, μια και το ανέφερες, εγώ προτιμώ κάποιους καλούς ιδιώτες μηχανικούς από τις αντιπροσωπείες όπου οι περισσότεροι με λίγες εξαιρέσεις είναι άσχετοι και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.
-
Αν θέλεις να το χαμηλώσεις μόνο για την εμφάνιση η γνώμη μου είναι να μη το κάνεις αν δεν είσαι αποφασισμένος να δεχτείς και τα επακόλουθα του χαμηλώματος.(Στο τεύχος των τεσσάρων τροχών του Ιανουαρίου υπάρχει ένα αρθρο σχετικά με βελτίωση αναρτήσεων αν δε σου κάνει κόπο ρίξε μια ματιά)
Αν όμως θέλεις να το κάνεις τότε θα συμφωνήσω με τον cliff για το θέμα των ιδιωτών μηχανικών, αλλά και πάλι με πολύ ψάξιμο.
-
Καλησπέρα,
αυτό ακριβώς το ερώτημα που θέτεις αγαπητέ megale είναι αυτό ακριβώς ππου καυτηριάζει ο κ. Κολιγιάννης στην συνέντευξη που έδωσε στο 0-100-0 του Ιανουαρίου. Εκτός από το ότι θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σε εκείνο το κείμενο, θα σου έλεγα ότι σε πρόσφατη δοκιμή που κάναμε στην βελτίωση του Toyota Yaris -πάλι για το 0-100-0 - το κιτ χαμηλώματος έβγαλε παρόμοια αποτελέσματα από τον συνδυασμό μιας καλύτερης ανάρτησης με τα εργοστασιακά ελατήρια με την σδεύτερη επιλογή όμως να υπερτερεί στον τομέα της άνεσης. Πίστεψέ με, αυτό δεν αποτελεί κάποια εξέρεση, αλλά μάλλον τον κανόνα, ειδικά στο ελληνικό οδικό δίκτυο. Αν από την άλλη ενστερνίζεσαι την ιδεολογία ότι 'μπρος στα κάλη τι είναι ο πόνος', τότε απλά πορεύσου εν γνώση σου για τις συνέπειες. -
ΑΝ ΧΑΜΗΛΩΘΕΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ Η ΡΟΔΑ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ!
-
Το χαμήλωμα δεν προσφέρει βελτιωμένο στρίψιμο λόγω χαμηλότερου κέντρου βάρους αλλά και μικρότερης μεταφοράς βάρους;
-
το καλυτερο κρατημα ειναι σχετικο..........αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι το κεντρο μαζας ερχεται πιο κοντα και με το κεντρο περιστροφης με αποτελεσμα το αυτοκινητο να γινει πιο απολυτο.......
η μεταφορα βαρους ΠΑΝΤΑ υφισταται........ -
To χαμήλωμα δεν σου δίνει απαραίτητα καλύτερο κράτημα, αλλά σίγουρα σου δίνει καλύτερη αίσθηση και κατά τη γνώμη μου, καλύτερη απόκριση στο αρχικό στρίψιμο του τιμονιού. Όσο για το πόσο απόλυτο γίνεται το αυτοκίνητο μετά, περί ορέξεως (και ικανοτήτων )...κολοκυθόπιτα!!
Αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να κάνεις είναι να χαμηλώσεις το αυτοκίνητό σου, αφήνοντας τα εργοστασιακά αμορτισέρ.
Και μακριά από εξουσιοδοτημένα και αντιπροσωπείες. Υπάρχουν ειδικοί γι' αυτή τη δουλειά.
-
Καλύτερα να βάλεις ελατήρια από 1.8Τ και θα έχεις ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και με χαμηλό κόστος σχετικά.
Αν αλάξεις τα ελατήρια με άλλα χαμηλότερα θα χρειαστείς και τα κατάλληλα αμορτισέρ, τα οποία κατά κανόνα είναι σκληρά και ακριβά, οπότε αντίο άνεση...
Αν παρόλα αυτά επιμένεις για χαμήλωμα, θέσε σαν όριο τα 20-30mm. (Εννοείται ότι πάλι χρειάζεσαι αμορτισέρ) -
Γεια σας παιδία πήρα σήμερα τηλέφωνο στην αντιπροσωπία και μου είπαν ότι καταρχάς το κιτ της ανάρτησης που έχει το 1.8 Τ δεν είναι πιο χαμηλό από 1.6 αλλά λίγο πιο σκληρό και αν θέλω να το χαμηλώσω να βάλω ελατήρια της eibach και πως δεν είναι απαραίτητο να αλλάξω και τα αμορτισέρ απλά μου λέει οτι μετά το χαμήλωμα θα μειωθεί και λίγο και ο χρόνος ζωής των αμορτισέρ μου. Τι λέτε εσείς να αλλάξω μόνο ελατήρια η θα το μετανιώσω πικρά οι δρόμοι εδώ στη Κύπρο είναι σχετικά καλοί και προς το παρόν θα είμαι Κύπρο για αρκετά χρόνια Εχω βάλει και 16’ ζάντες και σκέφτομαι πως θα είναι μετά το χαμήλωμα και έχω κωλύσει.
-
Ο χρήστης megale έγραψε:
Γεια σας παιδία πήρα σήμερα τηλέφωνο στην αντιπροσωπία και μου είπαν ότι καταρχάς το κιτ της ανάρτησης που έχει το 1.8 Τ δεν είναι πιο χαμηλό από 1.6 αλλά λίγο πιο σκληρό και αν θέλω να το χαμηλώσω να βάλω ελατήρια της eibach και πως δεν είναι απαραίτητο να αλλάξω και τα αμορτισέρ απλά μου λέει οτι μετά το χαμήλωμα θα μειωθεί και λίγο και ο χρόνος ζωής των αμορτισέρ μου. Τι λέτε εσείς να αλλάξω μόνο ελατήρια η θα το μετανιώσω πικρά οι δρόμοι εδώ στη Κύπρο είναι σχετικά καλοί και προς το παρόν θα είμαι Κύπρο για αρκετά χρόνια Εχω βάλει και 16’ ζάντες και σκέφτομαι πως θα είναι μετά το χαμήλωμα και έχω κωλύσει.Σχετικά σωστά στα είπαν στην αντιπροσωπία...
Με τα χαμήλωμα θα είναι πιο ωραίο. Καλύτερα όμως είναι να βάλεις τα ελατήρια από το 1.8Τ και όταν με το καλό χρειαστεί να αλλάξεις αμορτισέρ βάζεις άλλα σκληρότερα. Τότε θα έχεις το καλύτερο δυνατό απότέλσμα χωρίς να χτυπιέσαι και άλλα τέτοια γραφικά.
Καλή επιλογή... -
Γιατί θες να μειώσεις τη διαδρομή της ανάρτησής σου?
-
μηπως τελικα κανουμε πραγματα τα οποια δεν εχουμε ιδεα ΤΙ επιπτωσεις θα μας φερουν????? ξιπολυτοι στα αγκαθια με αλλα λογια......
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μηπως τελικα κανουμε πραγματα τα οποια δεν εχουμε ιδεα ΤΙ επιπτωσεις θα μας φερουν????? ξιπολυτοι στα αγκαθια με αλλα λογια......Στή συνεύτεξη τού Κ.Κολιγιάννη,αναφέρεται ότι ακόμα καί οι οδηγοί αγώνων,έχουν μαύρα μεσάνυχτα επάνω στό θέμα,φαντάσου δηλαδή εμείς.
Πάντως,δέν είναι καθόλου άσχημα τό νά πειραματίζεσαι κάπου-κάπου. -
Έχω την εξής απορία: κάποιες εγχώριες αντιπροσωπίες κυκλοφορούν στην αγορά “σπορ” εκδόσεις συγκεκριμένων μοντέλων, με μόνη αλλαγή στην ανάρτηση, σε σχέση με τις εργοστασιακές προδιαγραφές, κοντύτερα ελατήρια, αλλά όχι και σκληρότερα αμορτισέρ (ένα πρόχειρο παράδειγμα που μου έρχεται τώρα στο μυαλό είναι οι εκδόσεις challenge του micra). Αυτό δεν έχεις επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής των εργοστασιακών αμορτισέρ, αλλά –τελικά- και στην οδική τους συμπεριφορά, αφού τα “μαμά” αμορτισέρ είναι σχεδιασμένα σε συνδυασμό με συγκεκριμένο ελατήριο;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
μηπως τελικα κανουμε πραγματα τα οποια δεν εχουμε ιδεα ΤΙ επιπτωσεις θα μας φερουν????? ξιπολυτοι στα αγκαθια με αλλα λογια......
Στή συνεύτεξη τού Κ.Κολιγιάννη,αναφέρεται ότι ακόμα καί οι οδηγοί αγώνων,έχουν μαύρα μεσάνυχτα επάνω στό θέμα,φαντάσου δηλαδή εμείς.
Πάντως,δέν είναι καθόλου άσχημα τό νά πειραματίζεσαι κάπου-κάπου.πειραματισμος σημαινει οτι παιρνεις πολλα μαζι , τα εξεταζεις και διαλεγεις αυτο που σου αρμοζει.........συγνωμη αντρεα αλλα δεν βλεπω να το κανει και κανεις.....χρηματα ειναι αυτα και καινε.....
και κατα δευτερον : πειραματα σε public roads??? -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ìçðùò ôåëéêá êáíïõìå ðñáãìáôá ôá ïðïéá äåí å÷ïõìå éäåá ÔÉ åðéðôùóåéò èá ìáò öåñïõí????? îéðïëõôïé óôá áãêáèéá ìå áëëá ëïãéá......
ÓôÞ óõíåýôåîç ôïý Ê.ÊïëéãéÜííç,áíáöÝñåôáé üôé áêüìá êáß ïé ïäçãïß áãþíùí,Ý÷ïõí ìáýñá ìåóÜíõ÷ôá åðÜíù óôü èÝìá,öáíôÜóïõ äçëáäÞ åìåßò.
ÐÜíôùò,äÝí åßíáé êáèüëïõ Üó÷çìá ôü íÜ ðåéñáìáôßæåóáé êÜðïõ-êÜðïõ.Íáé áëëÜ áõôïß Ý÷ïõí êáé êÜôé äßðïäá áõôïêéíïýìåíá ìÜóôåñ ìç÷áíïëïãßáò ðïõ áêïýíå üôé ôï áõôïêßíçôï êÜíåé ôï ôÜäå êáé ìåôÜöñÜæïõí óå óêëçñüôçôåò ñõèìßóåéò áíôéóôñåðôéêþí êëð êëð êáé ôï öÝñíïõí óôá ßóéá ôïõ ,ôá ßäéá ìå ëáóôé÷Üäåò êáé ðÜåé ëÝãïíôáò.
ãéá íá ìçí ðáñåîçãçèïýìå ...ìéêñüò ðÜíôá Þèåëá íá ãåíþ ìç÷áíéêüò áãþíùí ....ôþñá áðëÜ äåí ðñïëáâáßíù
Τι ανάρτηση να βάλω για χαμήλωμα