-
The recent news of development collaboration between Alfa Romeo and Maserati has sparked off a wealth of possibilities and rumours portraying an exciting future sports and luxury car line-up.
With the conclusion of the ‘put’ option saga, Fiat-GM Powertrain development is now coming to a close, opening up a new horizon of possibilities without the previous transparent restriction of the technology being fixed to suit the GM range.
A powerful new future: the 405bhp Alfa Romeo Brera GTA
Providing a taste of the new level of top end Alfa Romeo cars, it is now confirmed that the Alfa Romeo Brera GTA will feature a drivetrain that is far more potent than anything currently offered in the range.
Extracting the most out of the Powertrain deal, Paolo Massai and his team have heavily re-worked the internals of the so-called ‘HF V6’, a 3,199 cc block, bolting on twin turbo’s for the extreme GTA experience.
It appears that literally every component of the engine has been unbolted, and chucked in the skip. New liners have been fixed in position and fresh pistons fitted. Alfa Romeo style manifolds have been added, whilst the injection system and electronics have been designed to optimize engine performance characteristics. In the case of the GTA, the cylinder heads have been fitted with the new UNIAIR system, dispensing with the butterfly throttle valve.
As a result, the Brera GTA Biturbo engine obtains Euro 5 emissions standards, with power output peaking at an impressive 405bhp @ 6000rpm. Most surprising, however, is the 680Nm of torque that is throttled out through all four wheels, an estimated 13% increase over the 600Nm that would be available with a conventional engine without UNIAIR.
With this stunning engine mated to a six-speed mechanical Selespeed type gearbox, this attractive 2+2 is expected to guide a new generation of joint projects developed by Alfa Romeo and Maserati.
JOINT VENTURES: luxury sedans
At this early stage, it is not clear whether entire bodywork sharing programmes between the two brands will exist, although the designers are clearly feeling upbeat about the closer development that is forecast. A scheme that is currently in the early stages of definition is Progetto 941, a replacement for the Alfa Romeo 166 expected to be revealed at the Geneva Motor Show in 2007.
The styling work for this car is currently being finalised, expected to be completed in early spring. With a large wheelbase of 2955mm, the spacious sedan will exude particularly sport oriented characteristics, aimed as a contender to a potential Porsche four-door that is rumoured of being under development, whilst not cannibalising the beautiful Maserati Quattroporte. Progetto 941 is scheduled to hit the show rooms in October 2007.
For Progetto 941, Alfa Romeo and Maserati have jointly developed a transaxle, clearly with the economies of scale related to parts sharing in mind. The two makes are also expected to share a 4-litre V8 Alfa Romeo VM Diesel engine, derived from the modular 3-Litre VM VR630 V6 Diesel unit.
Extracting the most out of the Powertrain deal, Paolo Massai (seen here with the Croswagon) and his team have heavily re-worked the internals of the so-called ‘HF V6’, a 3,199 cc block, adding twin turbo’s for the extreme GTA experience
The Alfa Romeo 8c sports car concept, which has received widespread public and press acclaim alike, is based around the Maserati Coupe's 4.2-litre V8 engine and rear transaxle
For Progetto 941, which will replace the Alfa 166 (above), Alfa Romeo and Maserati have jointly developed a new transaxle, with the economies of scale related to parts sharing in mind
The impressive new 4-litre V8 Alfa Romeo VM Diesel engine, derived from the modular 3-Litre VM VR630 V6 Diesel unit, and fitted with Multiair, will serve as the diesel option for both Alfa's Progetto 941 and the Maserati GT Wagon (above)
Fitted with Multiair, this impressive engine will serve as the Diesel option for both Progetto 941 and the Maserati GT Wagon. A Maserati V8 will also be available for Progetto 941.
JOINT VENTURES: FOUR WHEEL DRIVE
Another parts sharing scheme is in the form of the Alfa Romeo Torsen-C integral four-wheel drive traction system, now in its third evolution with an active rear differential. Maserati will without doubt be searching for a suitable four-wheel-drive system to impel the GT Wagon, with this design being an ideal contender.
Ferrari and Maserati are also rumoured to be developing a new V6 petrol engine, which will be assigned under the bonnet of the Maserati GT Coupé and Spider after 2008. This engine may also filter through to Alfa Romeo models after 2010, although the uncertainty linked with such distant forecasts casts a bank of haze over the certain outcome.
Senior management 'dream team' on the cards?
An Alfa Romeo-Maserati alliance could see a senior management 'dream team' fall naturally into place. Maserati's CEO, Martin Leach, a former boss of Ford Europe, is one of the most highly regarded figures in the automotive industry, and likewise Alfa CEO Karl-Heinz Kalbfell comes with a big reputation.
Both are real 'go getters', and while Leach's strengths are in product and engineering, Kalbfell compliments this with this vast BMW experience in marketing, brand and sales. Combining the two talents would create a potent and experienced force to be recognised.
Alfa Romeo 8c Competizione concept to get the green light?
While discussing any impending tie-up between Alfa Romeo and Maserati, mention must be made of the gorgeous Alfa 8c Competizione concept. This sports car, which has received widespread public and press acclaim, is based around the Maserati Coupe and Spyder's 4.2-litre V8 engine and rear transaxle. As such it is a prime example of the superb synergy between the two brands, available by combining Alfa Romeo heritage and design, with modern day Maserati engineering, and is the perfect example, in the metal, of how collaboration between the two companies could become a reality.
For the near future, the severing of the agreement with GM makes it ever more likely that the 8c Competizione will, after all, receive the green light for a limited series production.
by Paddy Granger -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δημητρη προφανως δεν εχω ιδια αποψη για τη χωρα (και την ηπειρο γενικοτερα) που ζειτε, εφοσον δεν εχω (δυστυχως) διασχισει τον Ατλαντικο (ακομα). Εχω εμπειρια απο Αυστραλια μονο που πρεπει να ειναι κατι ενδιαμεσο. Η πηγη της πληροφορησης μου ειναι οτι πεφτει στα χερια μου και διαβαζω, αλλα διαβαζω πολυ. Δεν αρνουμαι οτι εχω μια μαρξιστικη θεωρηση των πραγματων και αναμφισβητητα αυτο επηρεαζει την κριση μου (οπως και σε ολους αλλωστε η κριση επηρεαζεται απο την ιδεολογια ασχετως που δεν το παραδεχονται). Στα περισσοτερα που λες χωραει πολυ συζητηση, αλλα για να μην κουρασω θα περιοριστω σε ενα τσιτατο (αν και σιχαινομαι τα τσιτατα) 'Το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα'. Αρα γενικοτερα μιλωντας οι εταιριες μπορει να εχουν εδρα τις ΗΠΑ, αλλα αυτο αλλαζει εν μια νυκτι. Οσο για τα ανταλλακτικα δεν θα τα εφερνα σαν παραδειγμα γιατι ερχονται απο οπου νάναι.
Τωρα στο θεμα φορολογιας με τα κυβικα, αυτο δεν πολυϊσχυει σε αλλες χωρες πλην ελλαδιτσας, οποτε δεν βλεπω να ειναι εκει ο λογος. Αλλωστε αν ενα μεγαλο αμαξι 3000κε εχει τιμη ενος 1600, ακομα καλυτερα για τις περισσοτερες χωρες. Το κολπο ειναι σ'αυτο που γραφω στο 4. Εδω η τιμη της βενζινης ειναι τεραστια σε αντιστοιχια με την τιμη στην Αμερικη, οποτε παραγοντες οπως βαρος, καταναλωση, ευχρηστια παιζουν πολυ μεγαλο ρολο. Προσοντα που μαλλον ειναι σε υπαναπτυκτη φαση σις ΗΠΑ.
Τελος για τα οικονομικα, εχω διαβασει ενα καρο αρθρα, πανω στους δασμους της αμερικανικης κυβερνησης, τον εσωτερικο προστατευτισμο και τα λοιπα μετρα περι περιορισμου των εισαγωγων. Αν βαλεις σ'αυτά μαζι και την καθετη πτωση του δολλαριου, γεγονος που ευνοει τις αμερικανικες εξαγωγες και αποτρεπει τις εισαγωγες, εχουμε μια οικονομικη κατασταση που οδηγει τα ευρωπαϊκα και ιαπωνικα αυτοκινητα να πωλουνται εξαιρετικα ακριβοτερα απο οτι θα μπορουσαν. Αν λοιπον με αυτες τις τιμες υπαρχει ανταγωνισμος, τοτε καταληγω στο συμπερασμα οτι **ο ανταγωνισμος (που οδηγει στην ευρωστια την εκει αυτοκινητοβιομηχανιων) ειναι πλασματικος ** (αυτο και οχι ολη η οικονομια). Και σε πραγματικες τιμες δεν θα ετιθετο καν θεμα ανταγωνισμου. Η αναλυση (και τωρα και η προηγουμενη) δεν ειναι τοσο επιφανειακη αλλα επιγραμματικη θα ελεγα.Τελος να πω κατι που μου προξενησε απορια. Γιατι θεωρειτε πως ειστε υποχρεωμενοι να υπερασπιζεστε την κατασταση εκει στο συνολο της; Αν συγκρινω την κριτικη διαθεση ως προς τον τοπο μονιμης κατοικιας που υπαρχει μεταξυ Ελλαδας και ΗΠΑ, ειναι η μερα με τη νυχτα. Και μην ακουσω οτι ολα εκει ειναι καλυτερα! Μολις εφαγα
Αγαπητέ Greo,
θεωρητικά μια επειχήρηση μπορεί να αλλάξει 'πατρίδα' απο τι μία μέρα στην άλλη , αλλά πρακτικά δεν γίνεται Το έχεις δει να σημβαίνει συχνά;
Το φορολογικό καθεστώς ειδικά της Ευρώπης είναι δυσβάσταχτο για πολλές εταιρείες. Επίσης μία νέα εταιρεία είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθεί εδώ. Φυσικά το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, αλλά στον πραγματικό κόσμο τα μεγαλύτερα κεφάλαια βρίσκονται εδώ Aκόμα και το five flags theory να ακολουθεί κάποιος τον συμφέρει να έχει την βάση του εδώΣτη υπόλοιπη Ευρώπη το φορολογικό καθεστώς μπορεί να μήν είναι ίδιο ακριβώς με της Ελλάδας, αλλά και πάλι δεν είναι ευνοικό. Το μέσο Αμερικάνικο αυτοκίνητο για να κυκλοφορήσει εκεί όπως κυκλοφορεί εδώ με τους αντίστοιχους κινητήρες, είναι δύσκολο. Πρόβλημα φυσικά αποτελεί και η τιμή της βενζίνης.
Εδώ μιλάς για πλασματικό ανταγωνισμό, ενώ στο προηγούμενο post σου για πλασματική οικονομική ευρωστία και πλασματικές πωλήσεις. Το να μπορέσει η κυβέρνηση να ρίξει το δολάριο έναντι του euro και το να μπορέσουν οι εταιρείες να πετύχουν μεγαλύρες πωλήσεις, δεν είναι καθόλου πλασματικό. Είναι μέσα στα παιχνίδια της αγοράς.
Για άλλη μια φορά όμως θα πώ βασιζόμενος στην πρόταση σου περί του πατριωτισμού μας ώστε να προοθούμε δικά μας προιόντα, ότι τα Ευρωπαικά και Ιαπωνέζικα προιόντα όχι μόνο πουλάνε ΠΟΛΥ καλά, αλλά εδώ θεωρούνται και απο τα καλύτερα απο αρκετούς. Φυσικά και θα δείς άτομα που θα αγοράσουν Αμερικάνικο προιόν για να υποστηρήξουν την οικονομία. Το ίδιο δεν θα δείς και στη Γερμανία; Στη Γαλλία; Στην Αγγλία; Στην Ιταλία; Στην Ισπανία; Στην Ιαπωνία; Άνθρωποι που θα θεωρήσουν το δικό τους καλύτερο απο οτιδήποτε άλλο πάντα υπάρχουν. Σε σχέση πάντως με άλλες χώρες νομίζω οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που προτιμούνε ειδικά στα αυτοκίνητα τα ξενόφερτα.
Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι υπερασπιζόμαστε την Αμερική; Την άποψή μας γράφουμε. Όταν διαφωνώ με κάποιες θέσεις είναι εύλογο να εκφράσω και την δική μου. Δεν νομίζω οτι με αυτό τον τρόπο υπερασπίζομαι κάποιον τόπο. Απο την άλλη εγώ ζώντας εδώ βιώνω και κάποια πράγματα απο διαφορετική οπτική γωνία , κάτι που το θεωρώ καλό να το μοιράζομαι σε ένα forum. Όπως μαθαίνω εγώ για την Ελλάδα και την εκεί αυτοκινητοβιομηχανία και το κάνω με χαρά, θεωρώ λογικό ένας που αγαπάει τα αυτοκίνητα να θέλει να μάθει και τι γίνεται εδώ. Όταν όμως αυτό συνοδεύεται με δηλώσεις φανατισμού, τότε είναι λογικό να απαντήσω και απλά να του πώ οτι δεν είναι ακριβώς όπως νομίζει. Εγώ όμως σου θέτω και εσένα το ερώτημα, τι μανία είναι αυτή με το που ακούει κάποιος για Αμερικάνικο προιόν , πρίν το δεί καλά καλά να το θεωρεί το χειρότερο ;
Και όχι δεν θα ακούσεις οτι όλα εδώ είναι καλύτερα. Δεν θα σου χαλάσω την πέψη. Αλλά ώς άνθρωπος που έχω ταξιδέψει πολύ και επαγγελματικά συναργάζομαι με δεκάδες χώρες στις οποίες πηγάινω συχνά, μπορώ να σου πώ οτι για να δημιουργήσει κάποιος και να αμοίβεται αντάξια της δουλειάς του, εδώ αποτελεί έναν απο τους καλύτερους τόπους για να ζεί.
Mε ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Δεν ειμαι σιγουρος οτι εκτος των αυτοκινητων εχει καποιο αλλο αμερικανικο προϊον κακη φημη εκ προοιμιου. Και κοκα κολα πινουμε και levi's φοραμε. Μονο ψυγειο Kelvinator μη μου πεις να παρω, γιατι πηρε ενα μια θεια μου και εκανε τοσο θορυβο που θα τους διωχναν απο το σπιτι Kατα τα αλλα no problem! Μαλιστα (για παραδειγμα) προτιμαω ως φιρμα τα ΜακΝτοναλντ'ς απο τα Γκουντυ'ς. Γιατι τα μεν ειναι αυτο που λενε οτι ειναι: Το αμερικανικο φαϊ αυτοπροσωπως τιμια και καθαρα, ειτε σ'αρεσει ειτε οχι. Ενω τα δε ειναι το ιδιο πραμα, ιδια νοοτροπια, ιδια γευση, τυλιγμενα σε λαδοκολλα ελληνικη σημαια παριστανοντας ψευδως ελληνικο προϊον, ενω στην πραγματικοτητα ειναι ο δουρειος ιππος της παγκοσμιοποιησης.
Να διευκρινησω μονο οτι ο ορος 'οικονομικη ευρωστια' αφορουσε αποκλειστικα τον κλαδο της αυτοκινητοβιομηχανιας, ενω εχεις δικιο οι 'πλασματικες πωλησεις' ειναι λαθος. Προκειται περι πραγματικων (βεβαιως) πωλησεων. εννοουσα οτι απευθειας συγκριση των πωλησεων ως νουμερα, μας οδηγει σε πλασματικα συμπερασματα. Ελπιζω να εγινα πιο κατανοητος ετσι.
Παντως βλεπω να διαφωουμε πολυ λιγοτερο απο οτι φαινεται, κι αυτο γιατι τα γεγονοτα ειναι γεγονοτα. Αυτο που αλλαζει ειναι η σημασια που τους δινουμε. Γραφεις κιολας :'Το να μπορέσει η κυβέρνηση να ρίξει το δολάριο έναντι του euro και το να μπορέσουν οι εταιρείες να πετύχουν μεγαλύρες πωλήσεις, δεν είναι καθόλου πλασματικό. Είναι μέσα στα παιχνίδια της αγοράς'. Μα αυτο ακριβως λεω κι εγω Παιχνιδι της αγορας, πλην ομως με κυβερνητικη αρωγη.
Τα υπολοιπα (περι εχθρας) δεν με αφορουν. Οποιοι κρινουν κατι λογω ταμπελας, θα πρεπει μονο να εχουν στο μυαλο τους οτι μπορει να υποστουν μια τετοια συμπεριφορα. Κρινω μονο κυβερνησεις και πολιτικες.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν ειμαι σιγουρος οτι εκτος των αυτοκινητων εχει καποιο αλλο αμερικανικο προϊον κακη φημη εκ προοιμιου. Και κοκα κολα πινουμε και levi's φοραμε. Μονο ψυγειο Kelvinator μη μου πεις να παρω, γιατι πηρε ενα μια θεια μου και εκανε τοσο θορυβο που θα τους διωχναν απο το σπιτι Kατα τα αλλα no problem! Μαλιστα (για παραδειγμα)** προτιμαω ως φιρμα τα ΜακΝτοναλντ'ς απο τα Γκουντυ'ς.** Γιατι τα μεν ειναι αυτο που λενε οτι ειναι: Το αμερικανικο φαϊ αυτοπροσωπως τιμια και καθαρα, ειτε σ'αρεσει ειτε οχι. Ενω τα δε ειναι το ιδιο πραμα, ιδια νοοτροπια, ιδια γευση, τυλιγμενα σε λαδοκολλα ελληνικη σημαια παριστανοντας ψευδως ελληνικο προϊον, ενω στην πραγματικοτητα ειναι ο δουρειος ιππος της παγκοσμιοποιησης.Να διευκρινησω μονο οτι ο ορος 'οικονομικη ευρωστια' αφορουσε αποκλειστικα τον κλαδο της αυτοκινητοβιομηχανιας, ενω εχεις δικιο οι 'πλασματικες πωλησεις' ειναι λαθος. Προκειται περι πραγματικων (βεβαιως) πωλησεων. εννοουσα οτι απευθειας συγκριση των πωλησεων ως νουμερα, μας οδηγει σε πλασματικα συμπερασματα. Ελπιζω να εγινα πιο κατανοητος ετσι.
Παντως βλεπω να διαφωουμε πολυ λιγοτερο απο οτι φαινεται, κι αυτο γιατι τα γεγονοτα ειναι γεγονοτα. Αυτο που αλλαζει ειναι η σημασια που τους δινουμε. Γραφεις κιολας :'Το να μπορέσει η κυβέρνηση να ρίξει το δολάριο έναντι του euro και το να μπορέσουν οι εταιρείες να πετύχουν μεγαλύρες πωλήσεις, δεν είναι καθόλου πλασματικό. Είναι μέσα στα παιχνίδια της αγοράς'. Μα αυτο ακριβως λεω κι εγω Παιχνιδι της αγορας, πλην ομως με κυβερνητικη αρωγη.
Τα υπολοιπα (περι εχθρας) δεν με αφορουν. Οποιοι κρινουν κατι λογω ταμπελας, θα πρεπει μονο να εχουν στο μυαλο τους οτι μπορει να υποστουν μια τετοια συμπεριφορα. Κρινω μονο κυβερνησεις και πολιτικες.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποια προιόντα έχουν κακή φήμη. Έχω όμως την αίσθηση οτι γενικά δεν υπάρχει αντικειμενικότητα. Πχ ένα Αμερικάνικο αυτοκίνητο ίσως να έχει χειρότερη φήμη απο αυτή που θα έπρεπε να έχει και ίσως ένα CK, DKNY να έχει πολύ καλύτερη φήμη απο αυτή που επίσης θα έπρεπε. Ειδικά η Ελλάδα είναι χώρα που λειτουργεί με την ταμπέλα αρκετά. Αρκετοί θα επιδιώξουν να αγοράσουν κάτι επειδή είναι επώνημο, Αμερικάνικο, ή και ανάλογα θα το αποφύγουν. Αυτό δεν βοηθάει την αντικειμενικότητα.
Όσον αφορά τα ΜcDonald's προσωπικά ούτε που τα αγγίζω. Προσπαθώ να αποφεύγω τέτοιου είδους διατροφή
Για το τρίτο σκέλος αυτού που λές καταλαβαίνω τι εννοείς. Πράγματι δεν μπορούμε άμεσα να συνδέσουμε της πωλήσεις με τα πραγματικά έσοδα της εταιρείας. Πχ άν έχω μετοχές σε μία δεύτερη εταιρεία η οποία αποφέρει μεγάλο κέρδος, προφανώς έχω και εγώ έσοδα τα οποία δεν προέρχονται απο τις πωλήσεις της δικής μου εταιρείας.
Στο παιχνίδι της αγοράς συμφωνώ. Στο άν είναι με κυβερνητική αρωγή δεν είμαι ιδιαίτερα σύμφωνος. Εν αντιθέση με την Ευρώπη εδώ οι εταιρείες δεν επειρεάζονται άμεσα απο το κράτος. Το κράτος δεν επεμβαίνει στο τι θα κάνει κάθε επειχηρηματίας, όσο σημβαίνει στην Ευρώπη. Εδώ η οικονομική δύναμη των εταιρειών είναι αυτή που πολλές φορές βοηθάει την οικονομία του κράτους ενώ στην Ευρώπη συμβαίνει το ανάποδο. Το κράτος είναι αυτό που θα πρέπει να βοηθήσει εταιρείες για την οικονομική τους ανάπτυξη (όχι φυσικά κατα κανόνα)
Μία άλλη πολλή βασική διαφορά είναι οτι εδώ οι φατριές επειχηρήσεων δεν συνηθίζονται όσο στην Ευρώπη. Είναι κατα την προσωπική μου γνώμη επίφοβο για μία εταιρεία να κληρονομείται απο παπού σε πατέρα, απο πατέρα σε γίο. Γενικά το κλίμα στην Ευρώπη εν αντιθέση με εδώ είναι αναξιοκρατικό. Αυτό δεν βοηθάει την οικονομία να ευδοκιμίσει.
Και τελειώνοντας αυτό που λές (Κρινω μονο κυβερνησεις και πολιτικες) και εδώ συμφωνούμε Και εγώ τις κρίνω
Φιλικά με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Pontiac GTO
Price as tested: $33,500 (22,500 euro )
400 HP @ 6000 rpm
(542 Nm) 400 lbs/ft torque @ 4400 rpm
0-60 mph: 4.8 seconds (supercar range -under 5 sec.)
Braking: 50.9 meters
Top speed: 252 KmhFord Mustang GT
Price as tested: $28,865 (21,541 euro)
300 HP @ 5750 rpm
(433 Nm) 320 lbs/ft torque @ 4500 rpm
0-60 mph: 5.1 seconds
Braking: 51 meters
Top speed: 235 Kmh -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Pontiac GTO
400 HP @ 6000 rpm
300 HP @ 5750 rpm
Top speed: 235 KmhΕκπληκτικές τιμές ...όσα στοιχίζει εδώ ένα VW Golf 1,6FSi (115hp) ή ένα Citroen C4 2,0 VTS (180hp)...
Στο θέμα των τιμών πραγματικά σας ζηλεύω... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Pontiac GTO
400 HP @ 6000 rpm
300 HP @ 5750 rpm
Top speed: 235 KmhΕκπληκτικές τιμές ...όσα στοιχίζει εδώ ένα VW Golf 1,6FSi (115hp) ή ένα Citroen C4 2,0 VTS (180hp)...
Στο θέμα των τιμών πραγματικά σας ζηλεύω...Ερχόμενο όμως το Mustang GT στην Ευρώπη η τιμή του θα εκτιναχτεί στα ύψη. Δεν το θεωρώ απιθανο να το συγκρίνουν με αυτοκίνητα όπως την M3, S4. Η Μ3 εδώ κάνει $47,300 (35,000 euro) Ίδια τιμή έχει εδώ και το S4.
Κάτι λιγότερο απο διπλάσια τιμή δηλαδή. Άν εκεί πουληθέι στην ίδια περίπου τιμή (κάνω εικασίες γιατι δεν ξέρω ποσο ακριβώς στοιχίζουν εκεί) πιστεύεις οτι θα πετύχει στις πωλήσεις ;Φιλικά,
Δημήτρης -
Τι M3 και S4,αμα ειχα τα λεφτα το mustang θα επαιρνα με κλειστα ματια.Πρεπει να μετακομισω Αμερικη επειγoντως.
-
Οχι οτι με χαλαει το GTO.
-
Ο χρήστης jimmcom έγραψε:
Τι M3 και S4,αμα ειχα τα λεφτα το mustang θα επαιρνα με κλειστα ματια.Πρεπει να μετακομισω Αμερικη επειγoντως.Εεε μην τα ισοπεδώνουμε και όλα...Μ3 και S4 είναι «πολεμικά όπλα»...εάν βάλουμε και στο παιχνίδι το απόλυτο Μ5 των 507hp χάνεται η μπάλα
Αλήθεια πόσο κοστίζει η new M5 στις ΗΠΑ Δημήτριε;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι M3 και S4,αμα ειχα τα λεφτα το mustang θα επαιρνα με κλειστα ματια.Πρεπει να μετακομισω Αμερικη επειγoντως.
Εεε μην τα ισοπεδώνουμε και όλα...Μ3 και S4 είναι «πολεμικά όπλα»...εάν βάλουμε και στο παιχνίδι το απόλυτο Μ5 των 507hp χάνεται η μπάλα
Αλήθεια πόσο κοστίζει η new M5 στις ΗΠΑ Δημήτριε;
Δεν είμαι σίγουρος για την καινούργια. Στο website τουλάχιστον της BMW (http://www.bmwusa.com) δεν την εμφανίζει καθόλου.
Στο car and driver ένα άρθρο που την παρουσίαζε έγραφε για estimated base price $90,000 (67,000 euro) Πρέπει όμως πρώτα να κυκλοφορήσει για να δούμε τελικά ποια θα είναι η τιμήΤο προηγούμενο μοντέλο M5 έκανε περίπου $70,000 (52,000 euro)
Φιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Στο παιχνίδι της αγοράς συμφωνώ. Στο άν είναι με κυβερνητική αρωγή δεν είμαι ιδιαίτερα σύμφωνος. Εν αντιθέση με την Ευρώπη εδώ οι εταιρείες δεν επειρεάζονται άμεσα απο το κράτος. Το κράτος δεν επεμβαίνει στο τι θα κάνει κάθε επειχηρηματίας, όσο σημβαίνει στην Ευρώπη.Νομίζω πως ο greo αναφέρεται σε κυβερνητικές πολιτικές ευνοϊκές για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ συνολικά. Δύο τέτοια παραδείγματα είναι το αδύναμο δολλάριο (εδώ και 1-2 χρόνια αυτό, εμείς στην Ευρώπη νομίζουμε πως έχουμε 'ισχυρό ευρώ' αλλά μάλλον οι ΗΠΑ αφήνουν το νόμισμά τους να πέσει για να βελτιώσουν το εμπορικό τους ισοζύγιο) και ο προστατευτισμός της εσωτερικής αγοράς μέσω δασμών εισαγωγής.
Αλλά και στην Ευρώπη δεν είναι πια τόσο έντονος ο κρατικός παρεμβατισμός. Το κράτος μπαίνει στη μέση κυρίως σε διαφορές με συνδικάτα (πχ. Γερμανία). Εκτός και αν εννοείς κρατικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Renault (μοναδικό παράδειγμα έτσι και αλλιώς).
-
Δεν το ειπα για να προσβαλω τα BMW,απλα εγω ειμαι κολλημενος με τα αμερικανικα,αν και ειχε ο ξαδερφος μου μια Ε36 Μ3,καλο μοτερ αλλα απο κρατημα δεν ηταν τοσο καλο.Η Μ5 ειναι κορυφαια δεν το συζηταμε,ολες οι Μ5 μου αρεσουν πολυ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στο παιχνίδι της αγοράς συμφωνώ. Στο άν είναι με κυβερνητική αρωγή δεν είμαι ιδιαίτερα σύμφωνος. Εν αντιθέση με την Ευρώπη εδώ οι εταιρείες δεν επειρεάζονται άμεσα απο το κράτος. Το κράτος δεν επεμβαίνει στο τι θα κάνει κάθε επειχηρηματίας, όσο σημβαίνει στην Ευρώπη.
Νομίζω πως ο greo αναφέρεται σε κυβερνητικές πολιτικές ευνοϊκές για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ συνολικά. Δύο τέτοια παραδείγματα είναι το αδύναμο δολλάριο (εδώ και 1-2 χρόνια αυτό, εμείς στην Ευρώπη νομίζουμε πως έχουμε 'ισχυρό ευρώ' αλλά μάλλον οι ΗΠΑ αφήνουν το νόμισμά τους να πέσει για να βελτιώσουν το εμπορικό τους ισοζύγιο) και ο προστατευτισμός της εσωτερικής αγοράς μέσω δασμών εισαγωγής.
Αλλά και στην Ευρώπη δεν είναι πια τόσο έντονος ο κρατικός παρεμβατισμός. Το κράτος μπαίνει στη μέση κυρίως σε διαφορές με συνδικάτα (πχ. Γερμανία). Εκτός και αν εννοείς κρατικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Renault (μοναδικό παράδειγμα έτσι και αλλιώς).
Αγαπητέ Nass,
Ζητώ συγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση, αλλά δεν είχα δει το μύνημα σου αυτό
Το κράτος κάνει κυβερνητική πολιτική εδώ για να βοηθήσει τις εταιρείες όσο γίνεται. Δεν διαφωνώ σε αυτό Αυτός δεν είναι ο σκοπός κάθε κράτους; Αρκεί να υπάρχει η μικρότερη δυνατή παρέμβαση φυσικά αυτού στις εταιρείες.
Το βασικό όμως είναι οτι οι εταιρείες εδώ επιβίωναν και ήταν ισχυρές οικονομικα και χωρίς τέτοια πολιτική. Φυσικά με αυτό το καθεστώς ισχυροποιούνται και περισσότερο.
Στην Ευρώπη συνεχίζει να είναι έντονη η παρέμβαση του κράτους σε σχέση με εδώ.
Πέρα απο αυτό όμως μόνο το φορολογικό καθεστώς να σκεφτούμε , είναι δυσβάσταχτα τα πράγματα για μία εταιρεία εκεί. Ειδικά για καινούργια.Δεν είχα στο μυαλό μου την Renault. Περισσότερο τα συνδικάτα είχα
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Το σήριαλ συνεχίζεται...
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=31203
-
ikar συνεχιζε να διαβαζεις αξιοπιστα site.....Moνο η συναρμολογηση θα γινεται εκει οπως επισης μονο το μπλοκ θα ειναι απο Gm....Ημαρτον,δεν καταλαβαινεις οτι ολα γινονται για περικοπη του κοστους?Μονο η Λαμψη ειναι ατελειωτο σιριαλ Ποτε θα βαλεις μυαλο παναθεμα σε...
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
ikar συνεχιζε να διαβαζεις αξιοπιστα site.....Moνο η συναρμολογηση θα γινεται εκει οπως επισης μονο το μπλοκ θα ειναι απο Gm....Ημαρτον,δεν καταλαβαινεις οτι ολα γινονται για περικοπη του κοστους?Μονο η Λαμψη ειναι ατελειωτο σιριαλ Ποτε θα βαλεις μυαλο παναθεμα σε...Εσύ να δω πότε θα ξυπνήσεις
Δηλαδή τι άλλο θες;;; το μπλοκ από αλλού, συναρμολόγηση αλλού, ιταλικός θα είναι ο κινητήρας;
Θα ναι από αλουμίνιο το μπλοκ;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Oé Opel, Jaguar, Volvo, SAAB êëð åéíáé ôïóï áìåñéêáíéêåò üóï ãáëëéêç åéíáé ç Íéóáí. Áí ï óïõëôáíïò ôïõ ÌðñïõíÝé áãïñáóåé ôç Öïñíô ôé èá ãéíåé ç Öïñíô; ÌðñïõíÝéêç;
In 1929, Opel joined GM’s worldwide family, becoming a wholly owned subsidiary of General Motors.
ÌåôÜ áðï 80 ðåñßðïõ ÷ñüíéá ïëïêëçñùôéêÞò éäéïêôçóßáò, áêüìç êáé ç Ford èá ãéíüôáí ÌðñïõíÝéêç. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπως λενε και τα αρθρα ναι μεν πηραν τα λεφτα αλλα ακομα χρωστανε τον αγγλεουρα και ακομα δεν εχουν τιποτα σχετικα με την δημιουργια καινουργιων μοντελων που θα ειναι η απαντηση για το μελλον.
Πραγματικά, βλέπω τους 'Ιταλόφιλους' του Forum να πανηγυρίζουν για τη συμφωνία (το ποσό είναι όντως καλό αλλά φαντάζομαι η κύρια αιτία του πανηγυρισμού είναι πως η Fiat παραμένει Fiat και Ιταλική) αλλά δεν βλέπω στ΄ αλήθεια αιτίες πανηγυρισμών. Οι πωλήσεις δεν πάνε καλά (εκτός του Panda), νέα μοντέλα δεν υπάρχουν στον ορίζοντα, είναι έξω από επικερδή τμήματα της αγοράς (πχ. SUV) και γενικώς ...δράμα.
Ξεκαθαρίζω πως τα παραπάνω αφορούν την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat και όχι τον κλάδο της Ferrari (+ Maserati + Alfa Romeo) που όντως πάει καλά. Εξάλλου, όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, πιθανά η Fiat να πληρώνει η ίδια το γεγονός πως η Alfa πάει καλά, λόγω της ανάγκης που δημιουργήθηκε, όταν την εξαγόρασε, να διαφοροποιήσει τη γκάμα της, με αποτέλεσμα τα 'γρήγορα όμορφα σπορ Ιταλικά' να γίνουν αποκλειστικά τα Alfa (ενώ παλιά ήταν και τα Fiat) και τα Fiat να γίνουν (αποτυχημένα) ...Golf...
Η ουσία είναι πως η GM προτίμησε να πληρώσει 1.5 δις (που σημαίνει πως, για να έχει αυτά τα λεφτά, δηλ. 1 δις άμεσα και 500 εκατομμύρια μόλις λυθούν οι κοινοπραξίες που έχουν σχηματίσει, και άρα δεν έχει τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα όσο διατείνονταν κάποιοι εδώ μέσα) παρά να αγοράσει τη Fiat, το οποίο δείχνει ως ένα βαθμό την κατάσταση της Fiat.
Φυσικα καιρος να μπει μεσα η Ιταλικη κυβερνηση να γραψει μερικες επιταγες και να σωσει την Fiat.
Αυτό δεν γίνεται λόγω Ευρωπαϊκής Ενωσης (για τον ίδιο λόγο που 'μας τρέχουν' για τη στήριξη στην Ολυμπιακή).
Αλλα ως ποτε θα το κανουν αυτο με την προοπτικη οτι πρεπει να παραμεινει Ιταλικη. Ο πατριωτισμος ειναι καλος αλλα δεν παραγει ουτε καινουργια μοντελα ουτε γενναει λεφτα απο τα δεντρα.
Ακριβώς. Γιαυτό και πέρα από τα σχόλια του τύπου 'τους τύλιξαν τους χαζοαμερικανούς οι γάτες Ιταλοί' δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο πανηγυρισμών. Οταν χρωστάς 10 δις δεν θες κάποιον να σου χαρίσει 1.5, θες κάποιον να σου ξεπληρώσει τα 10.
Sorry για την αργοπορια αλλα δεν θελω να αιωρουνται διαφορα.Δηλαδη η Gm δεν εχει οικονομικα
προβληματα γι'αυτο ξεφορτωθηκε την fiat.......Υπαρχουν διαφοροι τυποι χρεων.Ολες οι εταιριες εχουν ενα χρεος.Για παραδειγμα η Gm εχει χρεος πανω απο 200bn $.......To χρεος της Fiat ειναι σχετικα μικρο για το automotive μερος.Η Fiat ειναι μια εταιρια με 20bn euro γυρο εργασιων και εχει χρεος γυσω στα 8bn.H Gm εχει γυρο εργασιων γυρω στα 40bn(50bn $) ευρω αλλα εχει χρεος γυρω στα 220bn $ που ειναι 4.4 φορες ο κυκλος εργασιων.Μια εταιρια για να ειναι υγιεις δεν πρεπει να ξεπερναει το 100% του γυρου εργασιων και στην Fiat αυτο ειναι μονο στο 40%...αρα πολυ κατω απο το οριο επιφυλακης.Απλως η fiat πρεπει να εξοφλησει 3bn απο τα 8bn αμεσα και αυτο ειναι που προβληματιζει τον marchione αλλα επειδη ειναι απο δανεια τραπεζων και επειδη η fiat ειναι automotive group με το μικροτερο χρεος μπορει να παρει παραταση.Η Gm ειναι σε χαλια κατασταση...αν δεν ηταν στην αμερικη και δεν ειχε την υποστηριξη του κρατους και τραπεζες για μετοχους θα ειχε κλεισει απο καιρο μιας και τα χρεη της ειναι 4,4φορες ο τζιρος της.Ο χωρισμος ηταν θετικος και για τους δυο.Το θεμα μας δεν ειναι η Gm αλλα η Fiat.Ευελπιστει οτι με τα fiat croma-159-brera-punto θα επιστρεψει στην κερδοφορια και θα ξεχρεωσει σταδιακα.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Sorry για την αργοπορια αλλα δεν θελω να αιωρουνται διαφορα.Δηλαδη η Gm δεν εχει οικονομικα
προβληματα γι'αυτο ξεφορτωθηκε την fiat.......Υπαρχουν διαφοροι τυποι χρεων.Ολες οι εταιριες εχουν ενα χρεος.Για παραδειγμα η Gm εχει χρεος πανω απο 200bn $.......To χρεος της Fiat ειναι σχετικα μικρο για το automotive μερος.Η Fiat ειναι μια εταιρια με 20bn euro γυρο εργασιων και εχει χρεος γυσω στα 8bn.H Gm εχει γυρο εργασιων γυρω στα 40bn(50bn $) ευρω αλλα εχει χρεος γυρω στα 220bn $ που ειναι 4.4 φορες ο κυκλος εργασιων.Μια εταιρια για να ειναι υγιεις δεν πρεπει να ξεπερναει το 100% του γυρου εργασιων και στην Fiat αυτο ειναι μονο στο 40%...αρα πολυ κατω απο το οριο επιφυλακης.Απλως η fiat πρεπει να εξοφλησει 3bn απο τα 8bn αμεσα και αυτο ειναι που προβληματιζει τον marcione αλλα επειδη ειναι απο δανεια τραπεζων και επειδη η fiat ειναι automotive group με το μικροτερο χρεος μπορει να παρει παραταση.Η Gm ειναι σε χαλια κατασταση...αν δεν ηταν στην αμερικη και δεν ειχε την υποστηριξη του κρατους και τραπεζες για μετοχους θα ειχε κλεισει απο καιρο μιας και τα χρεη της ειναι 4φορες ο τζιρος της.Ο χωρισμος ηταν θετικος και για τους δυο.Το θεμα μας δεν ειναι η Gm αλλα η Fiat.Ευελπιστει οτι με τα fiat croma-159-brera-punto θα επιστρεψει στην κερδοφορια και θα ξεχρεωσει σταδιακα.
Αγαπητε Sakiss,
ποιες είναι οι πηγές σου για τα νούμερα αυτά;
Φιλικά,
Δημήτρης
AΜΕΡΙΚΗ - ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ?