-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αυστηρά μεταξύ αυτών των δύο μόνο, θα πήγαινα για το citroen
Αν δεν ήταν δηλαδή μόνο αυτά τα 2.... ποιό θα διάλεγες; (με δεδομένες τις προτιμήσεις μου περί μεγέθους κλπ κλπ που αναφέρω στην αρχή)
Το έχω ξαναγράψει και κάπου αλλού... Honda jazz αλλά, επειδή το έχεις απορρίψει για αυτό το κάνω πιό συγκεκριμένο στην επιλογή μεταξύ c2 kai smart
-
Το έχω ξαναγράψει για την παθητική ασφάλεια του smart.
Δεν είναι τόσο κακή.Αν πιστεύετε τα crash test της euroncap,το smart υστερεί σε μετωπική σύγκρουση όμως είναι καλύτερο σε πλευρική απο το c2.Επίσης είναι σαφώς καλύτερο απο άλλα mini όπως το saxo το ka και άλλα.Όσο για τους γρήγορους δρόμους που λέτε σίγουρα υπερτερεί το c2 αλλά και με το smart μπορείς να πηγαίνεις με 100χμ άνετα και με ασφάλεια.Γενικά για να αποφασίσεις πρέπει καταλάβεις τι ζητάς απο το αυτοκίνητο.
Αν θες να το έχεις μόνο για να πηγαίνεις πχ στη δουλεία σου και στην κίνηση και να παρκάρεις γρήγορα το smart είναι τέλειο.
Αν θες να μπορείς να πάς και μια βόλτα μέχρι τη χαλκίδα πάρε το c2. -
F15 είσαι σίγουρος ότι έχει διαφορά το 1,4senso με το 1.6? Γιατι είχα ρωτήσει και μου είχαν πεί ότι στις αλλαγές είναι ακριβώς το ίδιο. Και το διαπίστωσα αυτό και οδηγώντας ενός φίλου και δε μου φάνηκε διαφορά στις αλλαγές(γιατι εντάξει στο γκάζι είναι η μέρα με τη νύχτα... ) !
Πάντως scotch άμα καταλήξεις σε C2 μην πάρεις το 1.4, αφού δεν σε βλέπω να έχεις και ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα για 2000-2500 ευρώ παραπάνω. Εγώ την πάτησα και προσπαθώ να το πουλήσω και να πάρω το 1.6...αλλά δύσκολα. Πες μας σε τι καταλήγεις!! πάντως σε κόβω για fortwo... -
Σήμερα πήγα να δω ένα C2 1.6 VTR στην αντιπροσωπεία και ο πωλητής με ενημέρωσε ότι υπάρχει ένα τέτοιο μεταχειρισμένο με 6.000 χλμ, μοντέλο 2004. Τιμή 14.000 με extra cruise control, parking assistant, φυμέ τζάμια και συναγερμό. Το είδα από κοντά και ήταν μια χαρά εξωτερικά και εσωτερικά...σαν καινούριο. Ρε λες;;;;;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σήμερα πήγα να δω ένα C2 1.6 VTR στην αντιπροσωπεία και ο πωλητής με ενημέρωσε ότι υπάρχει ένα τέτοιο μεταχειρισμένο με 6.000 χλμ, μοντέλο 2004. Τιμή 14.000 με extra cruise control, parking assistant, φυμέ τζάμια και συναγερμό. Το είδα από κοντά και ήταν μια χαρά εξωτερικά και εσωτερικά...σαν καινούριο. Ρε λες;;;;;...νομίζω ότι θα είναι μια χαρά, μάλλον ο προηγούμενος θα το πούλησε λόγω (αργού) κιβωτίου.
15100 έχει καινούριο.Δεν μπορείς να τους πιέσεις για μεγαλύτερη έκπτωση?
Γιατί 1100 ευρώ νομίζω είναι μικρή διαφορά. -
Καινούριο έχει 15.500 (τελική τιμή, με το κλειδί στο χέρι) και χωρίς τα extra που ανέφερα τα οποία ανεβάζουν την τιμή γύρω στα 500 ευρώ. Δηλαδή τελικά έχει 2.000 λιγότερο. Εγώ έλεγα να τους πω 13.500 ... λες μπορώ και καλύτερα;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Καινούριο έχει 15.500 (τελική τιμή, με το κλειδί στο χέρι) και χωρίς τα extra που ανέφερα τα οποία ανεβάζουν την τιμή γύρω στα 500 ευρώ. Δηλαδή τελικά έχει 2.000 λιγότερο. Εγώ έλεγα να τους πω 13.500 ... λες μπορώ και καλύτερα;Βεβαίως κάνε παζάρια δεν έχεις να χάσεις τίποτα...εννοείται!
-
Ποια τιμή λες είναι εφικτή; Εκεί γύρω στα 13.000 - 13.500 είναι καλά αν τα καταφέρω ή να πάω για ακόμα λιγότερα;
Το κιβώτιο είναι τόσο αργό; Θα πάω σήμερα για test drive και ίσως παζαρέψω και το μεταχειρισμένο αν με ικανοποιήσει το test... -
Aν πετύχεις τα 13k είναι το ιδανικό.
Αλλά και το 13.500 είναι πολύ καλό.Αν και με τα εξτρά που έχει ήδη το 14k είναι καλό.
Το θέμα είναι έχει όντως 6k χλμ ή το έχουν γυρίσει λιγάκι πίσω...?Καχύποπτος είμαι γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου...
-
Θα μάθω ακριβή χρονολογία 1ης κυκλοφορίας από την άδεια. Αν έχει αγοραστεί τους 2-3 τελευταίους μήνες του 2004 ίσως είναι λογικά τα 6.000 (μην πω και πολλά). Ο υπάλληλος μου είπε ότι αυτός που το πούλησε πήρε στο καπάκι το VTS. Αληθοφανές ακούγεται.... Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις με τα μεταχειρισμένα, αλλά και η αντιπροσωπεία να κάνει τέτοια;
Το άλλο που δε μου άρεσε είναι ότι ενώ το test drive απουσίαζε, το αφεντικό μου πρότεινε να κάνω με αυτό το μεταχειρισμένο test drive . Του λέω, επιτρέπεται; Μου λέει, κανονικά όχι αλλά μιας και έρχεστε από μακριά για να μην ταλαιπωρείστε.... Ελπίζω να μην έχει κάνει κι άλλα test drives γιατί αν είναι έτσι και 10.000 να κάνει δεν αξίζει... -
Ωχ το κόβω να το δίνουν για test drives...αλήθεια εάν ήταν έτσι τι θα σου έλεγε ο πωλητής ενώ πάει να σε «ψήσει» να το πάρεις?
Οτι το δίνουν για test drive...? -
Το θέμα είναι ότι όλες οι μάντρες μπορεί να το κάνουν αυτό. Εγώ έχω ήδη κάνει test drive σε αρκετά μεταχειρισμένα από μάντρα.. γιατί αυτό να αποτελεί εξαίρεση;
-
Μηπως ειναι οχημα TEST DRIVE της αντιπροσωπιας ;Εδω η αντιπροσωπια εχει ενα VTR με αυτοκολλητα επανω TEST DRIVE .
-
Scotch σε πια αντιπροσωπεία είναι αυτό το αυτοκίνητο????? Πολύ καλή περίπτωση πραγματικά αν δεν είναι τρακαρισμένο,γυρισμένα χιλιόμετρα κλπ(αν και πόσα να έχει κάνει...και αν το έχουν γυρίσει λίγα θα είναι, 6000 μπορεί να έχουν γίνει από Ιούλιο περίπου) !! Βάζουν και cruise control?? Δε το ήξερα...! Σε τι κατάσταση είναι μέσα?
-
Τελικά σήμερα έκανα ένα test drive στο C2 1.6 VTR sensodrive και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ. Σίγουρα οι αλλαγές δεν είναι πολύ γρήγορες (καμία σχέση με το Jazz ας πούμε) αλλά πάλι όχι τόσο αργές όσο φοβόμουν. Από επιδόσεις όμως μου φάνηκε μια χαρά και δε νομίζω ότι θα ήθελα το VTS. Γενικά με κάλυψε σαν αυτοκίνητο με μόνη εξαίρεση το μήκος του που δεν είναι μόνο 2.5μ όπως του smart .
Μια απορία που έχω και δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να με καλύψει (στην αντιπροσωπεία πάντως δεν μπόρεσαν... πρωτοφανές πωλητής να μην ξέρει καλά αυτό που πουλάει Η κεντρική οθόνη (αυτή με τις ενδείξεις και του ραδιοφώνου) του VTR είναι διαφορετική από αυτή του VTS; Αυτή πάντως του μεταχειρισμένου VTR που οδήγησα (6ου/2004 είναι τελικά) ήταν πιο μικρή από αυτή του VTS (καινούριο στην έκθεση) και επιπλέον κάποιες ενδείξεις, όπως αυτή των ανοικτών θυρών στο μεν VTR προβάλλονταν με κυλιόμενο μήνυμα ενώ στο VTS με απεικόνιση του αυτοκινήτου και ένδειξη της πόρτας που ήταν ανοικτή (σαν το Peugeot 307 για παράδειγμα). Γνωρίζει κανείς τι παίζει με αυτό;
Όσον αφορά το μεταχειρισμένο τώρα, υπάρχουν τα εξής θέματα για τα οποία μάλλον θα το αποκλείσω:- Δεν κατέβασε καθόλου την τιμή: 4000 είχε πει και δεν την κατέβαζε ούτε ευρώ με τη δικαιολογία ότι 'είναι κούκλα το αυτοκίνητο'.
- Το αυτοκίνητο είχε πουληθεί από τον πρώτο ιδιοκτήτη στη Citroen και συγκεκριμένα στον υπεύθυνο του συγκεκριμένου καταστήματος ο οποίος και το κυκλοφορούσε (και μάλιστα συχνά το κυκλοφορεί και ένας από τους πωλητές του ) Συνεπώς μπορούμε να πούμε ότι έχουν περάσει 2 ιδιοκτήτες από πάνω του (αν όχι και περισσότεροι μέσω test drive).
- Οι πινακίδες που φοράει το αυτοκίνητο είναι διαφορετικές από αυτές που είχε ο 1ος ιδιοκτήτης. Η δικαιολογία ήταν ότι δεν του άρεσε η προηγούμενη και έβαλε καινούρια (αυτές με το GR). Όμως στην άδεια κυκλοφορίας είδα ότι ο λόγος (τουλάχιστον αυτός που επικαλέστηκε ο τρέχων ιδιοκτήτης) είναι η φθορά! Μήπως κρύβεται κάποιο ωραίο τρακάρισμα πίσω από αυτή την ομολογουμένως δακρύβρεχτη ιστορία;
Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι το θέμα του radioCD. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίζει mp3 και καθότι εδώ και 2,5 χρόνια έχω ξεχάσει τα απλά CDs και δεν έχω σκοπό να τα ξαναθυμηθώ, προσπαθώ να βρώ μια λύση. Τη Δευτέρα θα μάθω αν υπάρχει δυνατότητα για παραγγελία mp3 player από το εργοστάσιο αντί του απλού για να μη χάσω τη standard δυνατότητα ρύθμισης από τα χειριστήρια στο τιμόνι. Το σίγουρο είναι ότι δε γίνεται παραγγελία του αυτοκινήτου χωρίς radioCD. Συνεπώς ή παραγγέλνω radioCD με δυνατότητα αναπαραγωγής mp3 αρχείων, ή το ξηλώνω μόλις το παραλάβω και βάζω το δικό μου που έχει και remote control.
Σταματώ εδώ την πολυλογία... περιμένω απόψεις -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
.............3. Οι πινακίδες που φοράει το αυτοκίνητο είναι διαφορετικές από αυτές που είχε ο 1ος ιδιοκτήτης. Η δικαιολογία ήταν ότι δεν του άρεσε η προηγούμενη και έβαλε καινούρια (αυτές με το GR). Όμως στην άδεια κυκλοφορίας είδα ότι ο λόγος (τουλάχιστον αυτός που επικαλέστηκε ο τρέχων ιδιοκτήτης) είναι η φθορά! Μήπως κρύβεται κάποιο ωραίο τρακάρισμα πίσω από αυτή την ομολογουμένως δακρύβρεχτη ιστορία;.............Αν θες να αλλαξεις πινακιδες οι δικαιολογιες που συνηθως χρησιμοποιουνται ειναι η απωλεια και η φθορα.
Επισης σκεψου: μπαινεις στην εκθεση και βλέπεις τα καινουργια αμαξια με τις νεες πινακιδες και μετα βλεπεις το VTR με τις παλιες.Χτυπαει ασχημα στο ματι αυτη η διαφορα ενω με νεες πινακιδες δειχνει πιο καινουργιο το αμαξι.Μην ξεχναμε οτι ειναι εμποριο.Παντως αν το κοιταζε και ενας φαρνατζης θα εισουν πιο ησυχος. -
προσωπικα θα το φοβομουνα...
Αλλα απο την αλλη ποσο σκισιμο να εχει φαει στο τεστ ντραιβ?? Αυτοματο ειναι ρε γαμωτο... -
Κοίταξε όλα τα μεταχειρισμένα τα φοβάσαι...ακόμα και του καλύτερου σου φίλου να είναι δε ξέρεις ποτέ τι μεταχείριση έχει το αμάξι...! Τώρα και αυτόματο που είναι...άμα του βαράνε συνέχεια κόφτη όσοι το δοκιμάζουν?? Δεν είναι σκίσιμο??? Σίγουρα πάντως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ καλή με το μεταχειρισμένο, αλλά άλλη αίσθηση της καινουργίλας όπως και να το κάνεις.
Scotch δεν μου είπες σε πια αντιπροσωπεία είναι το συγκεκριμένο!!
-
Ο χρήστης pie13 έγραψε:
Scotch δεν μου είπες σε πια αντιπροσωπεία είναι το συγκεκριμένο!!Χαζός είμαι να σου πω... να μου το πάρεις μέσα από τα χέρια;
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!! Τουλάχιστον είναι στην Αθήνα?? Για να μην χέρομαι άδικαα! !
Citroen C2 1.6 VTR Sensodrive (ή μήπως ..... Smart Fortwo;;)