-
παντως δεν εχουν πολυ σχεση με τα ολλανδικα απ'οτι ξερω..ασχετο!
ειδες το 'τσεκουρι'???καλο ε?πρεπει να παω!
-
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Είδα εχθές την Πτώση. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία που έχω δεί. Επικεντρώνεται στο πρόσωπο του παρανοϊκού ενώ αφήνει να εννοηθεί πως τις αποφάσεις τις έπαιρναν άλλοι. Δυνατό σημείο το παραλήρημα του τρελάρα και η αντιμετώπισή του απο τους στρατηγούς. **Με λίγα λόγια δεν πείστηκα επ ουδενί πως αυτά που παρουσιάζονται στη ταινία έχουν σχέση με την πραγματικότητα. θα την χαρακτήριζα λοιπόν ένα ανάλαφρο ευφυολόγημα...**
Φίλε Boofy
Αρχικά θα πρότεινα να αλλάξεις το ψευδώνυμο σου σε ***Goofy ***:lol:
Στην συνέχεια δεν θα ήταν άσχημο να κάτσεις λίγο και να μελετήσεις την Ιστορία του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου και του Ναζισμού.
Τέλος , καλό θα ήταν από την στιγμή που είσαι άσχετος με ένα θέμα να μην μπαίνεις στον κόπο να απαντήσεις.
Το μοναδικό που θα καταφέρεις είναι να γελοιοποιηθείς
Καλή ώρα............. -
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Συνεπώς διαπιστώνουμε το ίδιο πράγμα. Το συμπέρασμα όμως είναι κατα τί διαφορετικό. Και κάτι άλλο. Στο τέλος μας περιγράφει ο σκηνοθέτης για το πού κατέληξε ο καθένας απο τους άμεσους συνεργάτες του σχιζοφρενή. Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως πολλοί έζησαν έως και τη δεκαετία του 80 και λίγοι έως και το 90. Πόσο χοντρή πέτσα πρέπει να έχει κανείς για να μήν τον φάνε οι τύψεις και να ζήσει τόσα χρόνια? Και αυτή η γραμματέας είχε την πιό χοντρή πέτσα απο όλες. Δηλαδή τί? Ήθελε να μας πείσει πως δεν ήξερε τίποτα?? Και τί έκανε δίπλα στον τρελο?? Και οι άλλες οι κότες αυτοκτόνησαν για να μή τους πιάσουν οι Ρώσσοι. Σιγά μην αυτοκτόνησαν για το γέρο...Από την στιγμή που πιστεύεις ότι κάποιος είναι ¨κότα¨ επειδή πεθαίνει για μια ιδέα…τότε τα σχόλια είναι περιττά !!!!
-
-
Ειδα χθες μια πολυ προφατη ταινια του Steven Seagal, το 'Out of Reach'
Δειχνει να εχει χασει τη λαμψη που ειχε τη δεκαετια του 90 στις ταινιες του. Οσως να ειναι απο τα γεράματα ισως οι κακοι σκηνοθετες και παραγωγοι...
Κριμα παντως. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δειχνει να εχει χασει τη λαμψη που ειχε τη δεκαετια του 90 στις ταινιες του. Οσως να ειναι απο τα γεράματα ισως οι κακοι σκηνοθετες και παραγωγοι...
Κριμα παντως.Την ποιά??? ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ
-
κακη απομιμηση του τσαρλς μπρονσον!
δε μπορω να τον βλεπω!
-
Παίζει σε άλλη κατηγορία από τον Μπρόνσον. Είναι λαμπρός κινηματογραφικός ξυλαδόρος. Πιο γήινος μάλιστα από Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ και πιο εντυπωσιακός από τον Τσακ 'USA' Νόρις.
-
χωρις πλακα εγω βρισκω τραγικες τις ταινιες του...εχει ενα υφος πυο κανει τον ζαν κλωντ βαν νταμ να μοιαζει ηθοποιος!
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Συμφωνώ με τον Theofaman. Απαράδεκτος ηθοποιός και απαράδεκτες και οι ταινίες του.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Συμφωνώ με τον Theofaman. Απαράδεκτος ηθοποιός και απαράδεκτες και οι ταινίες του.
Το μόνο στο οποίο δεν μπορούμε να τον αμφισβητήσουμε είναι οι γνώση των πολεμικών τεχνών. Είχα δει κάποτε ένα documentary που εξηγούσε την τεχνική που χρησιμοποιεί ο κάθε ηθοποιός-ξυλοδόρος. Για παράδειγμα άλλη τεχνική ο Νόρις και άλλη ο Seagal. Εϊχε αναφέρει το όνομα της αλ΄λά δεν το θυμάμαι. Έλεγε ότι εκμεταλλεύτεται την φόρα του αντιπάλου για τον νικήσει.
Σε όλα τα άλλα όμως -
Λίγα λόγια για την 'Πτώση'...
Η ταινία δεν ισχυρίζεται τίποτα περισσότερο από αυτό που κατέγραψε η γραμματέας Τράουλντ Γιούνκε (αν θυμάμαι καλά το όνομά της..) στα απομνημονεύματά της.
Η μεγάλη επιτυχία της ταινίας είναι η απίστευτη σκηνοθεσία,όπου με σχεδόν ντοκυμαντερίστικη ματιά καταγράφει τα γεγονότα και παίρνει αποστάσεις από Γερμανούς και Συμμάχους βλέποντας τα πράγματα και από τις δύο πλευρές,νικητών-ηττημένων,μή αφήνοντας να διαφανούν φιλοναζιστικά αισθήματα,αλλά ταυτόχρονα κατέδειξε και την τραγικότητα των περί τον Χίτλερ προσώπων,την τυφλή,άρρωστη εξάρτηση από αυτόν,και την αιτιώμενη άγνοια των θηριωδιών
Ο Μπρούνο Γκαντζ έδωσε μιαν ερμηνεία που δεν χωρά στα πλαίσια καμμίας κριτικής,θετικής ή αρνητικής.Απλώς συγκλονιστικός,δεν μετέτρεψε τον Χίτλερ σε καρικατούρα,και από την άλλη έδωσε με μεστό τρόπο την αδυναμία του να κατανοήσει την πραγματικότητα την ώρα της Πτώσης.Για εμένα προσωπικά,είναι μία από τις καλύτερες ταινίες για το Β' Π.Π....
-
καποιοι γνωστοι μου πηγαν και ειδαν την ταινια Doom . ειναι η μεταφορα του παιχνιδιου (video game) Doom στην μεγαλη οθονη. οπως καταλαβαινετε αυτοι που πηγαν και το ειδαν εχουν παιξει ολες τις εκδοσεις της σειρας Doom. μου ειπαν οτι απογοητευτικαν απο την ταινια.
-
Πολυ σινεφιλ κατασταση εχουμε μου φαινεται. Ο steven seagull ΔΕΝ ειναι ουτε ποτε ισχυρίστηκε οτι ειναι ηθοποιός για ταινίες του Αγελλόπουλου. Είναι όμως πολυ καλος κατά την γνώμη μου ηθοποιός πολεμικών τεχνών και εαν κάποιος παρατηρήσει τα κόλπα που κάνει ειναι απολύτως ρεαλιστικά χωρις εφέ και άλλα ψεύτικα. Ευχαρίστως θα έβλεπα με παρέα , πίτσες και μπύρες το ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ 1 ή 2 που κάνει τον μάγειρα. Και πρίν προλάβεται να με θάψετε χτές είδα για 20ή φορά το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ (όχι της Στεφανίδου) με τις εξτρα σκηνές στο αγρόκτημα των γάλλων.
-
τον λενε νικο και εκει?
-
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Πολυ σινεφιλ κατασταση εχουμε μου φαινεται. Ο steven seagull ΔΕΝ ειναι ουτε ποτε ισχυρίστηκε οτι ειναι ηθοποιός για ταινίες του Αγελλόπουλου. Είναι όμως πολυ καλος κατά την γνώμη μου ηθοποιός πολεμικών τεχνών και εαν κάποιος παρατηρήσει τα κόλπα που κάνει ειναι απολύτως ρεαλιστικά χωρις εφέ και άλλα ψεύτικα. Ευχαρίστως θα έβλεπα με παρέα , πίτσες και μπύρες το ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ 1 ή 2 που κάνει τον μάγειρα. Και πρίν προλάβεται να με θάψετε χτές είδα για 20ή φορά το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ (όχι της Στεφανίδου) με τις εξτρα σκηνές στο αγρόκτημα των γάλλων.Ο σηγκαλ ΔΕΝ είναι ηθοποιός!Είναι μάστορας των πολεμικών τεχνών,όλα αυτά που κάνει είναι αληθινά.Αυτό που βλέπουμε είναι μια ωραία επίδειξη πολεμικής τέχνης (δε θυμάμαι πως τη λένε) και τυγχάνει κάθε φορά να έχει και κάτι που μοιάζει με ταινία γύρω της...Τι ταινία δηλαδή,μια τσόντα έχει περισσότερο βάθος (κυριολεκτικά και μεταφορικά).
Ωραία τα λές tsilis...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Υποθέτω πως είδες την ταινία αρκετά προκατειλημένος,ή κάνω λάθος;
Οι άνθρωποι δεν ήταν χοντρόπετσοι,πίστευαν αυτά που έκαναν.Πίστευαν στο μεγαλείο της ναζιστικής Γερμανίας,στην φυλετική καθαρότητα κλπ.Γι' αυτό και δεν τους έφαγαν οι τύψεις.
Η γραμματέας ήταν 'μαγεμένη' από την προσωπικότητα του Χίτλερ,δεν είχε επαφή με τον έξω κόσμο,έζησε το ναζισμό στο απόγειό του,ήταν νέα και προφανώς δεν ήθελε κιόλας να καταλάβει.
Μάλλον όμως δεν πρόσεξες την τελευταία της φράση,με την οποία έδειξε ότι δεν συγχωρεί τον εαυτό της.Είπε ότι ΟΦΕΙΛΕ να είχε καταλάβει...
Όχι ιδιαίτερα.
Από ανθρωπιστικής πλευράς και μόνο μου φαίνεται παράλογο να πιστεύεις πως μπορείς να υπερισχύσεις σε παγκόσμια κλίμακα.
Δε διαφωνώ πως η γραμματέας (γιατι γι αυτή μιλάμε) ήταν ενθουσιασμένη με τον μεγάλο στρατηγό αλλά μου φαίνεται παράλογο να μετανιώνει μετά απο τόσα χρόνια. Το 'όφειλε' να το είχε καταλάβει δε σημαίνει και πολλά.
Επίσης η κτηνωδία των Ρώσσων επισκιάστηκε αδίκως... -
Ο χρήστης lanick73 έγραψε:
Φίλε Boofy
Στην συνέχεια δεν θα ήταν άσχημο να κάτσεις λίγο και να μελετήσεις την Ιστορία του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου και του Ναζισμού.
Τέλος , καλό θα ήταν από την στιγμή που είσαι άσχετος με ένα θέμα να μην μπαίνεις στον κόπο να απαντήσεις.
Καλή ώρα.............Άσε τις προτάσεις σου για τη Χρυσή Αυγή...
Τώρα για τα παραδείγματα στα οποία αναφέρεσαι, τα καταφέρνεις να γελοιποιηθείς. -
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Υποθέτω πως είδες την ταινία αρκετά προκατειλημένος,ή κάνω λάθος;
Οι άνθρωποι δεν ήταν χοντρόπετσοι,πίστευαν αυτά που έκαναν.Πίστευαν στο μεγαλείο της ναζιστικής Γερμανίας,στην φυλετική καθαρότητα κλπ.Γι' αυτό και δεν τους έφαγαν οι τύψεις.
Η γραμματέας ήταν 'μαγεμένη' από την προσωπικότητα του Χίτλερ,δεν είχε επαφή με τον έξω κόσμο,έζησε το ναζισμό στο απόγειό του,ήταν νέα και προφανώς δεν ήθελε κιόλας να καταλάβει.
Μάλλον όμως δεν πρόσεξες την τελευταία της φράση,με την οποία έδειξε ότι δεν συγχωρεί τον εαυτό της.Είπε ότι ΟΦΕΙΛΕ να είχε καταλάβει...
Όχι ιδιαίτερα.
Από ανθρωπιστικής πλευράς και μόνο μου φαίνεται παράλογο να πιστεύεις πως μπορείς να υπερισχύσεις σε παγκόσμια κλίμακα.
Δε διαφωνώ πως η γραμματέας (γιατι γι αυτή μιλάμε) ήταν ενθουσιασμένη με τον μεγάλο στρατηγό αλλά μου φαίνεται παράλογο να μετανιώνει μετά απο τόσα χρόνια. Το 'όφειλε' να το είχε καταλάβει δε σημαίνει και πολλά.
Επίσης η κτηνωδία των Ρώσσων επισκιάστηκε αδίκως...Μα η ταινία δεν πραγματευόταν τις κτηνωδίες του πολέμου.Ήθελε να δείξει τις τελευταίες ώρες του ναζιστικού Βερολίνου και ιδιαίτερα του Χίτλερ!
Γενικά,καλύτερα δεν μπορώ να τα πω:
Λίγα λόγια για την 'Πτώση'...
Η ταινία δεν ισχυρίζεται τίποτα περισσότερο από αυτό που κατέγραψε η γραμματέας Τράουλντ Γιούνκε (αν θυμάμαι καλά το όνομά της..) στα απομνημονεύματά της.
Η μεγάλη επιτυχία της ταινίας είναι η απίστευτη σκηνοθεσία,όπου με σχεδόν ντοκυμαντερίστικη ματιά καταγράφει τα γεγονότα και παίρνει αποστάσεις από Γερμανούς και Συμμάχους βλέποντας τα πράγματα και από τις δύο πλευρές,νικητών-ηττημένων,μή αφήνοντας να διαφανούν φιλοναζιστικά αισθήματα,αλλά ταυτόχρονα κατέδειξε και την τραγικότητα των περί τον Χίτλερ προσώπων,την τυφλή,άρρωστη εξάρτηση από αυτόν,και την αιτιώμενη άγνοια των θηριωδιών
Ο Μπρούνο Γκαντζ έδωσε μιαν ερμηνεία που δεν χωρά στα πλαίσια καμμίας κριτικής,θετικής ή αρνητικής.Απλώς συγκλονιστικός,δεν μετέτρεψε τον Χίτλερ σε καρικατούρα,και από την άλλη έδωσε με μεστό τρόπο την αδυναμία του να κατανοήσει την πραγματικότητα την ώρα της Πτώσης.Για εμένα προσωπικά,είναι μία από τις καλύτερες ταινίες για το Β' Π.Π....
Τώρα αν διαφωνείς,δεν θα μαλώσουμε κιόλας...
-
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Φίλε Boofy
Καλή ώρα.............Άσε τις προτάσεις σου για τη Χρυσή Αυγή...
Τώρα για τα παραδείγματα στα οποία αναφέρεσαι, τα καταφέρνεις να γελοιποιηθείς.***Το ποιος γελοιοποιείται είναι πασιφανές *** !!!!
***Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μια βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν περήφανος να έχει ....!!!!
Δεν σε παρεξηγώ όμως, γιατί τα λάθη ενός ηλίθιου τα γνωρίζει όλος ο κόσμος εκτός από τον ίδιο.***
Σεμνάαααααα....
(Θέμα για κινηματογράφο είναι, έλεος )
(Moderator nass)
Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]