-
Kacey συμφωνώ με μια, όμως, παρατήρηση... Υπάρχουν και μονάδες (καλές-κακές δεν τις διαχωρίζω) όπου για κάποιους να θεωρούνται βολεψομονάδες όπως λες, ενώ για κάποιους άλλους σκ@τομονάδες... Εξαρτάται και το που θα πέσεις, πως θα σου κάτσει η φάση, ποιος καραγκιόζης θα διοικεί κτλ κτλ κτλ. Βολεψομονάδα δεν νομίζω ότι υπάρχει. Απλά βύσμα (βύσμα έχουν οι περισσότεροι).
Στρατό, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχεις πάει. Όταν έρθει η ώρα θα δεις ότι δεν χρειάζεσαι βύσμα για να περάσεις καλά (είναι μια εμπειρία, άλλος την τρώει και ζορίζεται κι άλλος την τρώει και δροσίζεται )Όσο για το αν κάποιος έχει βύσμα και δεν το χρησιμοποιεί, τότε ας πρόσεχε . Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για ψύλλου πήδημα και για ανούσιους λόγους
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν εχεις παει, να υποθεσω οτι δεν ειχες βυσμα και σε εχωσαν σε καμμια τρυπα ε?Στρατιωτικός είναι ο άνθρωπος...
-
Αααα, ειναι απο τους πιο βαθια χωμενους δηλαδη...
Κοιτα, βολεψομοναδες υπαρχουν και παραυπαρχουν. Πχ στο ναυτικο υπαρχει το 1μεσα-1εξοδου που θεωρειται κακο, υπαρχει το 10-10, υπαρχει το 1μεσα-5εξω. Οπως βλεπεις, τεραστιες διαφορες. Ζωντανο παραδειγμα φιλος που τωρα ειναι 1-1 και καθε δευτερο ΣΚ μεσα, θα παει με μεταθεση σε μοναδα που θα ειναι 1-3εξω και ολα τα ΣΚ εξω. Χωρις βυσμα φυσικα δεν εφευγε να παει πουθενα...
Υπαρχουν μοναδες που ενω θεωρουνται χαλαρες, δεν εχουν αρκετους ωστε να παιζουν εξω, και υπαρχουν μοναδες που ειναι ψιλοσκισιμο αλλα εχουν πολλους για λιγες θεσεις και παιζουν πολλες μερες εξω. Σε ολες αυτες, ΔΕΝ πας αν δεν εχεις καποιον να σε στειλει.
-
Αααα, ειναι απο τους πιο βαθια χωμενους δηλαδη...
Κοιτα, βολεψομοναδες υπαρχουν και παραυπαρχουν. Πχ στο ναυτικο υπαρχει το 1μεσα-1εξοδου που θεωρειται κακο, υπαρχει το 10-10, υπαρχει το 1μεσα-5εξω. Οπως βλεπεις, τεραστιες διαφορες. Ζωντανο παραδειγμα φιλος που τωρα ειναι 1-1 και καθε δευτερο ΣΚ μεσα, θα παει με μεταθεση σε μοναδα που θα ειναι 1-3εξω και ολα τα ΣΚ εξω. Χωρις βυσμα φυσικα δεν εφευγε να παει πουθενα...
Υπαρχουν μοναδες που ενω θεωρουνται χαλαρες, δεν εχουν αρκετους ωστε να παιζουν εξω, και υπαρχουν μοναδες που ειναι ψιλοσκισιμο αλλα εχουν πολλους για λιγες θεσεις και παιζουν πολλες μερες εξω. Σε ολες αυτες, ΔΕΝ πας αν δεν εχεις καποιον να σε στειλει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πχ στο ναυτικο υπαρχει το 1μεσα-1εξοδου που θεωρειται κακο, υπαρχει το 10-10, υπαρχει το 1μεσα-5εξω.Υπάρχει και η καθημερινή, κάθε μεσημέρι έξω, στο Ναυτικό βέβαια.
Αλλα συνήθως το τι εξόδους παίρνεις έχει και σχέση με το τι κάνεις. Δηλαδή εγώ προτιμούσα όταν έκανα 1-2 βάρδιες την εβδομάδα και γενικά ήμουν αραχτός, απο όταν έπαιζα καθημερινή και μέχρι την ώρα που θα έφευγα έτρεχα σε διάφορα.
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Υπάρχει και η καθημερινή, κάθε μεσημέρι έξω, στο Ναυτικό βέβαια.
.τι ειναι αυτο?τι σημαινει?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Υπάρχει και η καθημερινή, κάθε μεσημέρι έξω, στο Ναυτικό βέβαια.
.τι ειναι αυτο?τι σημαινει?
Εξοδος,μπορει να εχει και διανυκτερευση οπου επιστρεφεις το πρωι πριν το εγερτηριο.Δεν μετραει σαν κανονικη αδεια.
-
το 'στο ναυτικο' τι σημαινει...?
και στον ΣΞ ετσι ειναι...μαλλον κατι δε διαβασα καλα...
-
το 'στο ναυτικο' τι σημαινει...?και στον ΣΞ ετσι ειναι...μαλλον κατι δε διαβασα καλα...
Εννοεί ότι πηγαίνεις κάθε πρωί, και φεύγεις *κάθε *μεσημέρι, πλην σαββατοκύριακου που δεν πας καθόλου. Μόνο εργάσιμες ώρες δηλαδή. Δύσκολο ως αδύνατο στον ΣΞ. Και στην ΠΑ συμβαίνει, σε 'ειδικές' θέσεις, πχ πολεμικά μουσεία, γραφεία ενημέρωσης κοινού, αεροδικεία κλπ. Βέβαια το καλύτερο της ΠΑ είναι τα off, δηλαδή οι έξοδοι που δεν πηγαίνεις καν στη μονάδα, σαν άγραφη άδεια.
-
το 'στο ναυτικο' τι σημαινει...?και στον ΣΞ ετσι ειναι...μαλλον κατι δε διαβασα καλα...
Στην αεροπορια που ημουν ηταν ετσι.
-
Παντού είναι έτσι, απλά στο ΣΞ είναι πιο σπάνιο η καθημερινή. Απλά λέω ότι εξαρτάται το πως θα σε 'πάει' και από τις εκάστοτε συγκυρίες...
Π.χ., έκανα παραμεθόριο Μυτιλήνη και ενώ η μονάδα ήταν τρελή εμπλοκή λόγω του ότι δεν υπήρχαν άτομα (10-15 μέσα - 1 έξω, μόνο με υπηρεσιακό έβγαινες για κάνα καφέ), εγώ έπαιζα σταθερά 1 μέσα - 3 έξω. Και δεν είχα βύσμα, απλά ήμουν λοχίας και η εντολή διοικητή ήταν να μην κάνουμε τίποτα άλλο παρά ΒΑΥΔΜ. Ήμασταν 4, οπότε 3 έξω - 1 μέσα
Μετά που ήρθα 401, έπαιζα καθημερινή εκτός από 2-3 υπηρεσίες το μήνα σαν αρχιφύλακας πύλης. Ούτε σκοπιές, ούτε τίποτα από τα ΛΥΒ και μετά.
Γι'αυτό λέω, καμιά φορά εξαρτάται που θα πέσεις -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Εννοεί ότι πηγαίνεις κάθε πρωί, και φεύγεις *κάθε *μεσημέρι, πλην σαββατοκύριακου που δεν πας καθόλου. Μόνο εργάσιμες ώρες δηλαδή. Δύσκολο ως αδύνατο στον ΣΞ. Και στην ΠΑ συμβαίνει, σε 'ειδικές' θέσεις, πχ πολεμικά μουσεία, γραφεία ενημέρωσης κοινού, αεροδικεία κλπ. Βέβαια το καλύτερο της ΠΑ είναι τα off, δηλαδή οι έξοδοι που δεν πηγαίνεις καν στη μονάδα, σαν άγραφη άδεια.
δε πας καθολου το σκ? καλη φαση!
-
Η καλυτερη φαση ειναι να εισαι σε κανα νησακι και να παιζεις 10-10. 10 μερες χαλαρα γιατι συνηθως ειστε 3+Kouk, και αλλες 10 σπιτι σου.
-
Αυτά όμως μόνο στο Ναυτικό...
-
αυτα τα 10-10 ειναι πραγματικα απιστευτα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η καλυτερη φαση ειναι να εισαι σε κανα νησακι και να παιζεις 10-10. 10 μερες χαλαρα γιατι συνηθως ειστε 3+Kouk, και αλλες 10 σπιτι σου.Φίλε kacey, η καλύτερη φάση είναι να είσαι μέσα σου εντάξει και να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες που θα βρεις, και να έχεις διάθεση να περάσεις καλά με όλες τις δυσκολίες. Αν είναι να μην την παλέψεις, δε θα την παλέψεις, ακόμα κι αν υπηρετείς στην πιο βυσματική θέση που υπάρχει. Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και η μονάδα, και το βύσμα, αλλά είναι όλα τόσο στοχαστικά στο στρατό, που πραγματικά το βασικό είναι να είσαι βολικός, να έχεις καλή διάθεση και να τα γράφεις όλα στα @@ σου.
-
kacey
μια διευκρινιση:
δηλαδη δε σε πειραζει αν καποιος χρησιμοποιησει το βυσμα του για να κανει στρατιωτικο ζωη και κοτα ενω σ'αλλη περιπτωση θα τον χωνανε, αλλα σε πειραζει αν καποιος χρησιμοποιησει το βυσμα του για να κανει στρατιωτικο απ'το σπιτι; -
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό: 'Στη θητεία χρησιμοποιούμε βύσμα γιατί διαφορετικά κάποιος άλλος θα πάρει την καλή θέση'. Με αυτό το σκεπτικό:
- Στο δημόσιο χρησιμοποιούμε μέσο για να προσληφθούμε γιατί αλλιώς κάποιος άλλος θα πάρει την καλή θέση.
- Αντί να περιμένουμε στην ουρά στην εφορία, χρησιμοποιούμε τη γνωριμία γιατί διαφορετικά κάποιος άλλος με μέσο θα εξυπηρετηθεί πριν από εμάς.
- κτλ.
Όμως, και οι Κόκκαλης, Κοντομηνάς, κτλ χρησιμοποιούν γνωριμίες/μέσα/κτλ για να πάρουν την καλή τη δουλειά από τον άλλον και εμείς (η κοινωνία) τους βρίζουμε και τους λέμε λαμόγια. Η λογική αφού το κάνουν οι άλλοι το κάνω κι εγώ είναι ο ορισμός του ατομισμού (κάτι για το οποίο κατηγορούμε -μάλλον αδίκως- σε άλλο θέμα τους ΗΠαμερικάνους).
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι όταν κάποιος αρχίσει να χρησιμοποιεί βύσματα, είναι δύσκολο να βάλει όρια.
Και για να κλείσω, τον τελευταίο καιρό με δύο φίλους να ξύνουν τα @@ τους σε ναυτικό & αεροπορία έχω ακούσει τις απίστευτες ιστορίες για βυσματίες παιδιά γιατρών-δικηγόρων που δυσανασχετούν, ισχυρίζονται ότι τους κουράζουν ενώ δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ και προσπαθούν με κάθε τρόπο να γλυτώσουν και τα ελάχιστα καθήκοντά τους! Άρα είναι σχετικό το τι θεωρεί ο καθένας αποδεχτεί χρήση βύσματος και τι όχι.
-
catalyst
Ναι ετσι οπως τα λες ειναι, αυτο που λεω ειναι οτι υπαρχουν και οι καλες και οι κακες θεσεις και σαφως προτιμαω να ειμαι στις καλες. Πιο απλα δεν μπορω να το πω.skye
Το 'Στρατιωτικο ζωη και κοτα' ειναι προβλεπομενο, αφου υπαρχουν θεσεις και μοναδες που περνανε ετσι. Σε αυτες μπαινει μονο οποιος εχει βυσμα. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Το να κανεις στρατο απο το σπιτι σου δεν ειναι προβλεπομενο.lokatzis
τα μπερδευεις και εσυ. Αυτα που γραφεις ειναι παρανομες εξυπηρετησεις. Το να παρω την θεση καποιου αλλου στο δημοσιο ενω εκεινος εχει περισσοτερα προσοντα, τον χαντακωνει και ειναι αδικο προς εκεινον. Το να χρησιμοποιησω το βυσμα μου στον στρατο δεν χαντακωνει κανεναν, γιατι αυτος που δεν εχει βυσμα δεν θα πηγαινε στην καλη μοναδα μονο λογω προσοντων ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, αλλα θα την εχανε απο καποιον αλλο βυσματια.Ειπαμε, οι βυσματομοναδες ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του σημερινου στρατου. Οποιος εχει παει, οποιος δεν εχει δεν παει. Αφου ετσι δουλευει το πραγμα απο μεσα ρε παιδια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
catalyst
Ναι ετσι οπως τα λες ειναι, αυτο που λεω ειναι οτι υπαρχουν και οι καλες και οι κακες θεσεις και σαφως προτιμαω να ειμαι στις καλες. Πιο απλα δεν μπορω να το πω.skye
Το 'Στρατιωτικο ζωη και κοτα' ειναι προβλεπομενο, αφου υπαρχουν θεσεις και μοναδες που περνανε ετσι. Σε αυτες μπαινει μονο οποιος εχει βυσμα. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Το να κανεις στρατο απο το σπιτι σου δεν ειναι προβλεπομενο.Αφού φτάσαμε στο σημείο να διαλέγουμε το που και πως θα περάσουμε πιο ευχάριστα το στρατιωτικό μας τότε δε θα αργήσει και η εποχή που θα είναι προβλεπόμενο να κάνουμε (κάνετε μια και κάποιοι έφαγαν δυο χρόνια γι΄αυτό) στρατιωτικό από το σπίτι.
lokatzis
τα μπερδευεις και εσυ. Αυτα που γραφεις ειναι παρανομες εξυπηρετησεις. Το να παρω την θεση καποιου αλλου στο δημοσιο ενω εκεινος εχει περισσοτερα προσοντα, τον χαντακωνει και ειναι αδικο προς εκεινον. Το να χρησιμοποιησω το βυσμα μου στον στρατο δεν χαντακωνει κανεναν, γιατι αυτος που δεν εχει βυσμα δεν θα πηγαινε στην καλη μοναδα μονο λογω προσοντων ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, αλλα θα την εχανε απο καποιον αλλο βυσματια.Ειπαμε, οι βυσματομοναδες ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του σημερινου στρατου. Οποιος εχει παει, οποιος δεν εχει δεν παει. Αφου ετσι δουλευει το πραγμα απο μεσα ρε παιδια.
Αφού στο στρατό όποιος δεν έχει βύσμα δε θα πήγαινε στην καλή μονάδα. Τότε και στο δημόσιο όποιος δεν έχει βύσμα θα χάσει τη θέση του από αυτόν που έχει έτσι κι αλλιώς.
Ο στρατός απλά μας φέρνει με τον δικό του τρόπο, στην πραγματικότητα που συναντάμε παντού.
-
kacey
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι το σύστημα των μεταθέσεων ρυθμίζεται από μόρια. Μόρια παίρνει κανεις ανάλογα με τη δυσκολία της μονάδας στην οποία βρίσκεται*, και αν πληροί κάποιοα άλλα κριτήρια (προστάτης, υπερήλικας πατέρας, αδερφός που υπηρετεί, πολύτεκνος κτλ). ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ λοιπον οτι οι μεταθέσεις σε καλές μονάδες είναι γι'αυτούς με τα πολλά μόρια. Μη βιαστείς να βγάλεις το συμπέρασμα οτι το σύστημα αυτό δεν δουλεύει ΚΑΘΟΛΟΥ. Εχοντας τον εαυτό μου σαν παράδειγμα που είχα ένα καρο μόρια και πήρα μετάθεση σε αρκετά βυσματική μονάδα ΧΩΡΙΣ βύσμα** μπορώ να σε βεβαιώσω οτι τουλάχιστον μέχρι ένα βαθμό το σύστημα δουλεύει.
Οταν παίρνεις από το παράθυρο μια θέση σε βυσματική μονάδα, ενώ κανονικά θα πήγαινες στο Ανω Νευροκόπι, παίρνεις τη θέση που κάποιος άλλος την δικαιούνταν. Αυτό το 'ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ' που λες δεν παίζει. Τουλάχιστον όχι πάντα. Αν ήταν απαράβατος κανόνας θα είχα απολυθεί από κανένα Πολύκαστρο Κιλκίς και όχι από την ΣΣΑΣ.
Οταν λοιπόν με το καλό παρουσιαστείς στον Στρατό και χρησιμοποιήσεις το βύσμα σου για να καβατζωθείς σκέψου οτι το βύσμα σου, έδωσε εντολή να σβηστεί κάποιο άλλο όνομα για να μπει το δικό σου.*=όχι με κριτήριο 'πόσο μαλάκας είναι ο Δίκας' αλλά με αντικειμενικά ή 'αντικειμενικά' κριτήρια (π.χ. γεωγραφική θέση μονάδας)
**=αυτό βέβαια είμαι σίγουρος οτι θα το αμφισβητήσεις αλλά δε θα σκάσω για να σε πείσω κιολας...
Θητεία? Ωχωχωχ...