-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αλλοι απο δω......Μη με κοιτάς στραβά, εμένα...αβυσματικώς μου ήρθε, οπότε με βλέπω σε κανα μήνα να γυαλίζω κανόνια στην Αυλώνα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Μόνο θέλει προσοχή! Γιατί, επειδή ακριβώς οι υλικοπολεμίτες (Υ/Π) κάνουν μια υπέροχη ζωή για 12 μήνες, όλοι βάζουν βύσμα για να πάνε εκεί. Και δεν είναι σπάνιο κάποιος που παρουσιάστηκε πχ πυροβολικό (ΠΒ) στη Θήβα ή Τ/Θ στην Αυλώνα να πάρει μετάταξη και να γίνει Υ/Π. Κατά συνέπεια πολλοί που παρουσιάζονται στη Λαμία καταλήγουν σε καμία μαύρη μονάδα των τεθωρακισμένων ή ακόμα χειρότερα του ΠΒ (όπως τα mlrs... ). Εγώ έχω 2 στη μονάδα που είμαι (ΠΒ... τα mlrs που λέγαμε) που παρουσιάστηκαν στη Λαμία σαν στρΥΠ... (στρατιώτης Υ/Π). Και κάπου στην πορεία κάποιο άλλο βύσμα μεγαλύτερο από αυτούς πήρε τη θέση τους...
Άρα, αν μπορείτε να κάνετε κάτι, φροντίστε να μην είστε εσείς που θα την πατήσετε...
Περίπου αυτό συνέβη σε συμφοιτητή μου που εκεί που τον δουλεύαμε στην αρχή (βύσμα, κονσόλα, τζζζζζζζ και τα σχετικά), λόγω του ότι παρουσιάστηκε Λαμία συμπτωματικά, όταν ήρθαν οι μεταθέσεις τοποθετήθηκε σε μια ξεχασμένη μονάδα με ν άτομα για ν+1 υπηρεσίες και πέρασε την χειρότερη θητεία ανάμεσα στους φίλους μου εκείνης της σειράς.
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Και εγώ πυροβολικό, στο Παρανέστι Δράμας στις 8/5 παρουσιάζομαι.
Που βρίσκεσαι εσυ?Πέρασε κανένας από εκεί, ξέρει τι παίζεται?
Παρανέστι = Hilton!!! Θα είστε η 3η σειρά που μπαίνει εκεί (το κέντρο άνοιξε τον Αύγουστο 2005) και οι εγκαταστάσεις είναι απίστευτες!!!!!!! Μέχρι και τηλέφωνα στο μπάνιο που κάνουν υδρομασάζ...
Αλλά έχει αρκετό τρέξιμο και πλέον οι περισσότεροι που πάνε mlrs προέρχονται από εκεί. Καλό είναι να προτιμήσεις Έβρο από mlrs (που είναι μόνο Λαγκαδά και Ελευθερούπολη Καβάλας) Παθών και μαθών...
-
Τα παιδιά που πάνε ΚΕΥΠ, θα περάσουν καλύτερα από όλους! (Στο ΣΥΠ υπηρέτησε και ο Παπακαλιάτης..... )
Για το θέμα των ΔΕΑ, οι εξετάσεις παίζουν ασήμαντο ρόλο, εκτός και αν στο ψυχολογικό βγεί ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα κλπ, οπότε μπορεί να αλλάξει και το Ι και να γίνει Ι2-Ι3.
Πάντως αν και σπάνιο συμβαίνει, να παίρνουν άτομα με το ζόρι. Στο Τεχνικό που έχω υπόψη μου, αν είσαι μηχανικός με διδακτορικό είναι μάλλον απίθανο να τους ξεφύγεις.... -
Και εγώ πυροβολικό, στο Παρανέστι Δράμας στις 8/5 παρουσιάζομαι.
Που βρίσκεσαι εσυ?Πέρασε κανένας από εκεί, ξέρει τι παίζεται?
Παρανέστι = Hilton!!! Θα είστε η 3η σειρά που μπαίνει εκεί (το κέντρο άνοιξε τον Αύγουστο 2005) και οι εγκαταστάσεις είναι απίστευτες!!!!!!! Μέχρι και τηλέφωνα στο μπάνιο που κάνουν υδρομασάζ...
Αλλά έχει αρκετό τρέξιμο και πλέον οι περισσότεροι που πάνε mlrs προέρχονται από εκεί. Καλό είναι να προτιμήσεις Έβρο από mlrs (που είναι μόνο Λαγκαδά και Ελευθερούπολη Καβάλας) Παθών και μαθών...
Ναι αλλά λαγκαδά και ελευθερούπολη με βολεύει περισσότερο για θα είμαι κοντά στο σπίτι μου!
Τόσο χάλια είναι στα mlrs? Εκτός από Έβρο έχει και αλλού πυροβολικό και είναι σχετικά χαλαρά από ότι μαθαίνω. (Για βόρειο ελλάδα μιλάω πάντα!)
Για πες μας εσύ σαν πιο παλιός που έχει καλές μονάδες πυροβολικου. -
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Ναι αλλά λαγκαδά και ελευθερούπολη με βολεύει περισσότερο για θα είμαι κοντά στο σπίτι μου!
Τόσο χάλια είναι στα mlrs? Εκτός από Έβρο έχει και αλλού πυροβολικό και είναι σχετικά χαλαρά από ότι μαθαίνω. (Για βόρειο ελλάδα μιλάω πάντα!)
Για πες μας εσύ σαν πιο παλιός που έχει καλές μονάδες πυροβολικου.Ακου τον markvag, ΔΕΝ θέλεις να πας MLRS
Καλή μονάδα για ΠΒ αλλα άκρως βυσματική (και αμετάθετη!!!) είναι στα HAWK στο Ασβεστοχώρι -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ρε παιδιά, μυρίζει μία ψαρίλα στο 4ΤF ή νομίζω;;;(Πλάκα κάνω παιδιά, με το καλό να πάτε και να γυρίσετε κιόλας!!!)
Καταταχτείτε, καταταχτείτε μας έλεγαν.
Με το καλό να γυρίσετε παιδιά.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Για πες μας εσύ σαν πιο παλιός που έχει καλές μονάδες πυροβολικου.Ακου τον markvag, ΔΕΝ θέλεις να πας MLRS
Καλή μονάδα για ΠΒ αλλα άκρως βυσματική (και αμετάθετη!!!) είναι στα HAWK στο ΑσβεστοχώριΆκου τον hrdoukas, δεν θέλεις να πας mlrs... Είναι από τις πιο μαύρες μονάδες του στρατού... (οι ΕΔ προφανώς είναι εκτός συναγωνισμού...) Η μονάδα στον Λαγκαδά είναι μεν δίπλα στη Θεσσαλονίκη, αλλά είναι πολύ ΜΑΥΡΗ... ένα πράγμα θα σου πω... Πολλοί που έβαλαν βύσμα για να πάνε εκεί, μετά έβαλαν βύσμα για Έβρο... Αλλά είναι βυσματοπαγίδα τα mlrs... Από τη στιγμή που μπαίνεις, δύσκολα βγαίνεις (αν έχεις 1 από τις 4 ειδικότητες mlrs). Μάλλον όχι δύσκολα, με τίποτα δεν βγαίνεις... Δεν ξέρεις πόσοι το προσπάθησαν... Η μονάδα στην Ελευθερούπολη (και πάλι αρκετά κοντά στη Θεσσαλονίκη (1 ώρα και 40 λεπτά με χαλαρή οδήγηση μέχρι την Καλαμαριά) είναι παράδεισος σε σχέση με το Λαγκαδά, αλλά και πάλι για στρατό είναι...
Όσο για τα hawk που αναφέρθηκαν, ναι μεν δεν έχουν καμία σχέση με τα mlrs σε χώσιμο και είναι αρκετά χαλαρά, αλλά από εξόδους... Το 10+ μέσα είναι πολύ συχνό... Σαφώς όμως και θα το προτιμούσα, με βάση το τι ακούω...
Αν μπορείς να κανονίσεις κάτι για τη μετάθεσή σου( ), κοίτα κατά Κομοτηνή ή Ξάνθη μεριά, ή ακόμα και Δράμα (κάτι σειρές μου στη Δράμα, στο πρώτο σύνταγμα ΠΒ, που υπάγονται τα mlrs περνάνε ΖΩΑΡΑ!!!!)
Βέβαια το να είσαι κοντά στο σπίτι σου είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, αλλά προσωπικά έχοντας περάσει από τα mlrs (ιδίως στο Λαγκαδά) θα προτιμούσα καμία μετάθεση στο Κουφόβουνο ή στην Καβύλη (το κ@βλι) του Έβρου, όπου θα είχα και άδειες παραμεθορίου 2 μέρες κάθε μήνα... Γιατί από άδειες στα mlrs, μόνο τις κανονικές έχεις... από άγραφες (και μην μου πει κανείς ότι δεν υπάρχουν άγραφες στο στρατό γιατί θα λυθώ στα γέλια) δεν παίζει με τίποτα, εκτός κι αν πάρεις τηλεφωνική...
Πάντως, αν σε πάρουν τελικά mlrs η σειρά σου θα έρθει πρώτα Ελευθερούπολη περίπου στις 15 Ιουνίου. Θα σε περιμένω να σε τεντώσω ψάρακα!!!! (αστειεύομαι προφανώς... πέραν του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπεριφερθώ έτσι, στα mlrs απλά δεν παίζει να γίνει κάτι τέτοιο... και λόγω φαντάρων και λόγω ανωτέρων)
Πάντως, μία γενική διαπίστωση από την μέχρι τώρα (9μηνη - άντε τελειώνει!!!!) θητεία μου στον ΕΣ, είναι ότι πλέον ο στρατός δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ!!!! Ούτε να τον φοβάσαι, αλλά ούτε και σου δίνει τη δυνατότητα (σαν κληρωτός) να προσφέρεις τίποτα... Μιλάμε δηλαδή για ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου... ένα ΤΙΠΟΤΑ δηλαδή... Ίσα ίσα να χάνουμε το χρόνο μας...
-
Πάντως, μία γενική διαπίστωση από την μέχρι τώρα (9μηνη - άντε τελειώνει!!!!) θητεία μου στον ΕΣ, είναι ότι πλέον ο στρατός δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ!!!! Ούτε να τον φοβάσαι, αλλά ούτε και σου δίνει τη δυνατότητα (σαν κληρωτός) να προσφέρεις τίποτα... Μιλάμε δηλαδή για ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου... ένα ΤΙΠΟΤΑ δηλαδή... Ίσα ίσα να χάνουμε το χρόνο μας...
Δεν συμμεριζομαι πληρως την αποψη σου αγαπητε... εγω απλα θα πω, πως εξαρταται που θα πεσεις. Μπορει να πεσεις σε μοναδα/θεση που μπορει να προσφερεις επι της ουσιας.... αλλα μπορει να πεσεις και σε θεση οπου η καθημερινοτητα θα ειναι απολυτη αγγαρεια.
Απο την μερια μου τουλαχιστον.... εμαθα κατι και προσεφερα... εφυγα ευχαριστημενος.
-
Έχει παει κανεις πρότακτος?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τελικά άμα πάρω μαζί μου κάποιο mp3 player θα μου το κατάσχουν ? δεν υπάρχει μια λίστα με το τι κατάσχουν και τι όχι?Κατάσχεση δεν παίζει σε νόμιμα ήδη. απλώς θα στο κρατήσουν σε κάποιο γραφείο και όταν πάρεις άδεια θα σου επιστραφεί για να το διώξεις εκτός στρατοπέδου.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δεν συμμεριζομαι πληρως την αποψη σου αγαπητε... εγω απλα θα πω, πως εξαρταται που θα πεσεις. Μπορει να πεσεις σε μοναδα/θεση που μπορει να προσφερεις επι της ουσιας.... αλλα μπορει να πεσεις και σε θεση οπου η καθημερινοτητα θα ειναι απολυτη αγγαρεια.
Απο την μερια μου τουλαχιστον.... εμαθα κατι και προσεφερα... εφυγα ευχαριστημενος.
Γίνονται τέτοια πράγματα στο στρατό;;;;;;
-
Να ρωτήσω κάτι;
Μηχανάκι αφήνουν; Εννοείται με κράνος, γάντια κλπ κλπ... Μου λένε διάφορα (ο καθένας τα δικά του) γμτ και επειδή αυτή την εποχή μόνο με μοτοσυκλέτα μετακινούμαι σκέφτομαι να την ετοιμάσω (μπαουλάκια-service-λαστιχα) για να την έχω μετά την εκπαίδευση. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι;
Μηχανάκι αφήνουν; Εννοείται με κράνος, γάντια κλπ κλπ... Μου λένε διάφορα (ο καθένας τα δικά του) γμτ και επειδή αυτή την εποχή μόνο με μοτοσυκλέτα μετακινούμαι σκέφτομαι να την ετοιμάσω (μπαουλάκια-service-λαστιχα) για να την έχω μετά την εκπαίδευση.`Οχι, εδώ ένας φίλος στην Σπάρτη είχε ποδήλατο και του την λέγανε!! Μόνο αν την κλειδώνεις κάπου έξω μακριά
-
Οταν πας στην μοναδα σου ως οργανικος μετα την εκπαιδευση μπορεις να βαζεις αυτοκινητο ή μηχανακι μεσα ,αρκει να βγαλεις ειδικη αδεια απο την ασφαλεια της μοναδας και να υπαρχει και ο ειδικος χωρος για παρκινγκ βεβαια.
-
λέτε να μπορέσω να πάρω έξοδο τον Ιούνιο που βαφτίζεται η ανηψούλα μου?
-
Όχημα στο κέντρο δεν υπάρχει περίπτωση... Θα πρέπει να το αφήνεις έξω και να μπαίνεις με τα πόδια...
Στη μονάδα δεν θα υπάρχει πρόβλημα!
Έξοδοι από το κέντρο επίσης δύσκολοι... πολύ... Ακόμα και μετά την ορκομωσία... Στη Θήβα πήραμε 3-4 συνολικά...Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι από τα κέντρα (κατόπιν νέας έμνευσης - διαταγής του ΓΕΣ) οι εξοδούχοι σε κάθε περίπτωση θα βγαίνουν μετά τις 6 (και λογικά θα μπαίνουν κατά τις 10-10:30...
Στις μονάδες είναι άλλη ιστορία.
Αν είσαι στο κέντρο την ημέρα της βάφτισης, την ξεχνάς. Αν είσαι στη μονάδα, πιστεύω ότι κάτι θα μπορέσεις να κανονίσεις (εννοείται ότι η μονάδα θα βρίσκεται κάπου κοντά στον τόπο της βάφτισης... Αν είσαι Έβρο και η ανιψιά σου στην Αθήνα, υπάρχει προφανές πρόβλημα...)
-
λέτε να μπορέσω να πάρω έξοδο τον Ιούνιο που βαφτίζεται η ανηψούλα μου?Πότε παρουσιάζεσαι?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
λέτε να μπορέσω να πάρω έξοδο τον Ιούνιο που βαφτίζεται η ανηψούλα μου?
Πότε παρουσιάζεσαι?
10 May @ Palaskas
Λογικά θα μας πάνε Πόρο 11 με 12, διαρκεί 26 μέρες η προπαίδευση άρα πες 7-8 Ιούνη είμαι οκ. Τα βαφτίσια είναι στις 17 αν θυμάμαι καλά
markvag
ευελπιστώ σε μια καλή μετάθεση -
markvag
ευελπιστώ σε μια καλή μετάθεση
Θητεία? Ωχωχωχ...