-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Κατ'εμέ, αν δεν υπήρχαν οι ΕΠΟΠ, η θητεία μου αλλά και πολλών άλλων θα ήταν σαφώς καλύτερη. Δεν εννοώ από πλευράς τρεξίματος (το τρέξιμο του στρατού ήταν μια ευχάριστη ανάπαυλα σε σχέση με αυτό που είχα πριν και που έχω τώρα ξανά), αλλά από πλευράς επιπέδου. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνταν από εκείνους, στην πλειοψηφία τους πιτσιρικάδες (και στην ηλικία αλλά κυρίως στο μυαλό) με τουπέ και δήθεν εξουσία. Κι αν ήσουν λίγο ψυχολόγος έβλεπες πραγματικά πόσα κόμπλεξ έκρυβε η συμπεριφορά τους...Η υπογράμμιση δική μου. Οι ΕΠΟΠ γιατί υποβαθμίζουν τη θητεία μας;
Περισσότερο κόμπλεξ έχουν κάποιοι που έβγαλαν τη ΣΣΕ παρά οποιαδήποτε άλλη κατηγορία στρατεύσιμων.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
3μηνη θητεια λοιπον,οπου θα γινεται πραγματικη εκπαιδευση.
Γιατί δεν πήγες καταδρομέας τότε να κάνεις τον Κούρδο και έγινες ναυτάκι;
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Γιατι ειχα την επιλογη. Δεν ειμαι μ@λ@κας να παω να κουραστω 12 μηνες. Αν ομως ηταν υποχρεωτικη η 3μηνη σκληρη θητεια τοτε θα πηγαινα ηθελα δεν ηθελα. Ομως αφου μπορω να λουφαρω και να περναω καλα τοτε θα το κανω. Αν θελεις να βρεις ιπποτες ,στρατοκ@βλους, πηγαινε ζησε στην Στρατουπουλη
-
Γιατι ειχα την επιλογη. Δεν ειμαι μ@λ@κας να παω να κουραστω 12 μηνες. Αν ομως ηταν υποχρεωτικη η 3μηνη σκληρη θητεια τοτε θα πηγαινα ηθελα δεν ηθελα. Ομως αφου μπορω να λουφαρω και να περναω καλα τοτε θα το κανω. Αν θελεις να βρεις ιπποτες ,στρατοκ@βλους, πηγαινε ζησε στην Στρατουπουλη
Επισης θα προτιμουσα 3 μηνες σκληρης εκπαιδευσης παρα 12 μηνες καθισιου. Ειναι χασιμο χρονου ο στρατος.
-
Στο Ποδόσφαιρο δεν σε βλέπω να γράφεις όμως....
-
Γιατι ειχα την επιλογη. Δεν ειμαι μ@λ@κας να παω να κουραστω 12 μηνες. Αν ομως ηταν υποχρεωτικη η 3μηνη σκληρη θητεια τοτε θα πηγαινα ηθελα δεν ηθελα. Ομως αφου μπορω να λουφαρω και να περναω καλα τοτε θα το κανω.
Να λουφάρεις ναι, αλλά το να λες ότι επιθυμείς σκληρή θητεία κάνοντας θητεία στο ναυτικό δεν είναι λίγο αντιφατικό;
Όσοι φίλοι μου ήθελαν ΄΄σκληρή θητεία΄΄ έγιναν αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες. -
Λοιπον. Στην αρχη τα πραγματα ηταν ''δυσκολα''. Μειναμε 1000 ατομα στον Πορο για την προπαιδευση και οι υπολοιποι στο Παλασκα.1000 άτομα στον Πόρο Πού χωρέσατε ρε!
...και οι υπόλοιποι Παλάσκα... Καλά, ΠΟΣΟ τεράστια σειρά είστε?Μας εδωσαν 13 μερες αδεια και μολις επιστρεψαμε την Παρασκευη
13 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ μέρες???
Η δική μου σειρά (03'ΣΤ), με Γιάννο Παπαντωνίου στην ορκομωσία, πήρε 9 και θεωρήθηκε εξωφρενικό το νούμερο.Ο Μεγάλης είναι ακόμα στον Πόρο διευθυντής προπαίδευσης??? (ένας κοντός εύσωμος τύπος με γυαλιά και στεντόρια φωνή που δίνει τα παραγγέλματα στην πρωινή κλήση, ΘΕΟΣ ο τύπος!)
-
Επισης θα προτιμουσα 3 μηνες σκληρης εκπαιδευσης παρα 12 μηνες καθισιου. Ειναι χασιμο χρονου ο στρατος.Διακοπές είναι μικρέ. Απόλαυσέ το όσο κρατάει
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πάντως αν εγώ είχα πάει στρατό στα 18 μάλλον θα τα είχα παίξει. Τώρα, στα 24, μετά από σπουδές, δουλειά κλπ μπορώ με ευκολία να καταλάβω το γελοίον του πράγματος.
Εγώ πάλι, ακόμα και στα 25 που πήγα, δυσκολεύτηκα να το καταλάβω, και ακόμα περισσότερο να το δεχθώ, το γελοίο και το παράλογο. Και ειδικά το παράλογο. Τέσπα.
Ειδικά εάν έχεις κανένα 18άχρονο λοχία να σου πρήζει τα συκώτια.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάνετε έτσι για 12 μήνες διακοπές.Το ζόρι αρχίζει μετά τον στρατό.Σας το λέει κάποιος που έκανε 28 μήνες. ΣΕΑΠ(σχολή αξιωματικών),ΡΕΝΤΙΝΑ (σχολή καταδρομέων)και άλλες μονάδες.Κοιτάξτε να το απολαύσετε.Ολα έχουν την χάρη τους.Και η σκοπιά και η αγγαρεία ,όλα μα όλα.Μπορείτε να το διασκεδάσετε αφάνταστα.Θυμάμαι πονούσαν συνέχεια οι κοιλιακοί μου από τα γέλια.
Είναι η πιο ξένιαστη περίοδος στην ζωή ενός άνδρα.Άψογος.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάνετε έτσι για 12 μήνες διακοπές.Το ζόρι αρχίζει μετά τον στρατό.Σας το λέει κάποιος που έκανε 28 μήνες. ΣΕΑΠ(σχολή αξιωματικών),ΡΕΝΤΙΝΑ (σχολή καταδρομέων)και άλλες μονάδες.Κοιτάξτε να το απολαύσετε.Ολα έχουν την χάρη τους.Και η σκοπιά και η αγγαρεία ,όλα μα όλα.Μπορείτε να το διασκεδάσετε αφάνταστα.Θυμάμαι πονούσαν συνέχεια οι κοιλιακοί μου από τα γέλια.
Είναι η πιο ξένιαστη περίοδος στην ζωή ενός άνδρα.για μενα δεν αρχιζει κανενα ζορι μετα το στρατο
απορω γιατι το λετε ολοι αυτο
δηλαδη τι το τοσο συναρπαστικα ζορικο συμβαινει μολις ξαναπαρεις την ταυτοτητα σου;
ζορι εχουν οσοι τελειωνουν και εχουν φτασει σε μια ηλικια και παρ'ολα αυτα δεν εχουν ακομα σωστο προσανατολισμοεπισης δεν πιστευω οτι ειναι πιο ξενοιαστα στο στρατο απ'οτι στο σχολειο και στο πανεπιστημιο (δεν εχω παει ακομα στρατο και επιφυλασσομαι γι'αυτο.. ομως ο καιροc γαρ εγγυc που λεει κ ο λιακο )
-
ipan εγω απλα ειπα την αποψη μου. Ναι θα προτιμουσα 3μηνη σκληρη θητεια απο 12μηνη της πλακας. Δεν ειναι αντιφατικο. Δεν ειπα οτι θα προτιμουσα 12 μηνες σκληρης θητειας απο 12 μηνες χαλαρης θητειας.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Πάντως αν εγώ είχα πάει στρατό στα 18 μάλλον θα τα είχα παίξει. Τώρα, στα 24, μετά από σπουδές, δουλειά κλπ μπορώ με ευκολία να καταλάβω το γελοίον του πράγματος.
Εγώ πάλι, ακόμα και στα 25 που πήγα, δυσκολεύτηκα να το καταλάβω, και ακόμα περισσότερο να το δεχθώ, το γελοίο και το παράλογο. Και ειδικά το παράλογο. Τέσπα.
Οι 19άχρονοι κελευστές (το αντίστοιχο του λοχία) που γνώρισα και ήταν από τη σχολή υπαξιωματικών (ΣΜΥΝ) και όχι 5ετίας, ήταν οι περισσότεροι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ παιδιά. Οι 5ετίας, σε ένα μεγάλο ποσοστό, τσογλάνια αδιόρθωτα, αλλά ανάμεσά τους ευτυχώς ξεχώριζαν κάποιοι σωστοί άνθρωποι.
-
Λοιπον. Στην αρχη τα πραγματα ηταν ''δυσκολα''. Μειναμε 1000 ατομα στον Πορο για την προπαιδευση και οι υπολοιποι στο Παλασκα.
1000 άτομα στον Πόρο Πού χωρέσατε ρε!
...και οι υπόλοιποι Παλάσκα... Καλά, ΠΟΣΟ τεράστια σειρά είστε?Μας εδωσαν 13 μερες αδεια και μολις επιστρεψαμε την Παρασκευη
13 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ μέρες???
Η δική μου σειρά (03'ΣΤ), με Γιάννο Παπαντωνίου στην ορκομωσία, πήρε 9 και θεωρήθηκε εξωφρενικό το νούμερο.Ο Μεγάλης είναι ακόμα στον Πόρο διευθυντής προπαίδευσης??? (ένας κοντός εύσωμος τύπος με γυαλιά και στεντόρια φωνή που δίνει τα παραγγέλματα στην πρωινή κλήση, ΘΕΟΣ ο τύπος!)
Ναι καπου τοσα. Πρεπει να μπηκαμε πανω απο 1300 ατομα συνολικα. Ειμαστε η μεγαλυτερη σειρα. Αφου δεν χωραμε. Για να φαμε περιμενουμε 2 ωρες. Χαμος γινεται.
Ναι 13 μερες αδεια. Στην παρελαση εβγαλε λογο και ο Μιχαλολιακος.Ο διοικητης παντως εμφανιζοταν μονο στην προσευχη. Αυτος που φωναζε ηταν οντως ενας κοντος με γυαλια. Εσπασα πολυ πλακα με δαυτον. Απο τα νευρα του καποια μερα πεταξε το μικροφωνο κατω. Αυτος κυριως φωναζε και προσπαθουσε να μας ψαρωσει. Αυτος αλλα και ο Πουλακης. Δεν ξερω αν τον γνωριζεις.
Τελος παντων το Ναυτικο ειναι ενα μπουρδ@λο και δεν εχω καμια διαθεση να κουραστω ουτε στο ελαχιστο. Οσο περισσοτερο λουφαρω τοσο το καλυτερο.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Οι ΕΠΟΠ γιατί υποβαθμίζουν τη θητεία μας;Επειδή κάνουν χαζομάρες. Είτε τρέχουν τους οπλίτες χωρίς λόγο (αν και με τους έφεδρους Λχίες μετά από τα ΛΥΒ τα βρήκαν λίγο σκούρα γιατί είναι ανώτεροι σε βαθμό, τουλάχιστον μέχρι να περάσει ο καιρός και να πάρουν προαγωγή και οι ΕΠ.ΟΠ. Δνείς*) είτε επειδή κάνουν οι ίδιοι βλακείες, τρέχουν όλοι μαζί κάτω από τις διαταγές των ανωτέρων. Ειλικρινά, όσο ήμουν στην παραμεθόριο (όπου ήταν αρκετοί οι ΕΠ.ΟΠ), οι μόνιμοι περισσότερο μας έτρεχαν για τις δικές του βλακείες παρά για τις δικές μας.
- αν και έτσι όπως πάει ο θεσμός, μάλλον θα καταργηθεί πριν φτάσουν σε αυτό το βαθμό.
-
Οι 19άχρονοι κελευστές (το αντίστοιχο του λοχία) που γνώρισα και ήταν από τη σχολή υπαξιωματικών (ΣΜΥΝ) και όχι 5ετίας, ήταν οι περισσότεροι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ παιδιά. Οι 5ετίας, σε ένα μεγάλο ποσοστό, τσογλάνια αδιόρθωτα, αλλά ανάμεσά τους ευτυχώς ξεχώριζαν κάποιοι σωστοί άνθρωποι.
Oι περισσοτεροι κελευστες ηταν κομπλεξικοι και τσογλανια. Ηταν ενας κελευστης 25-26 ετων και το επαιζε μαγκας και μας φωναζε ,αλλα και καποιες φορες εβριζε. Εχει πλακα να βλεπεις ενα τυπα 1.60 να το παιζει μαγκας. Παντως το κολπο ειναι να μην τους δινεις σημασια και να μην ακους οτι και αν λενε. Εμενα ολες μου οι σκεψεις κινουνται γυρω απο την λουφα. Προσπαθω συνεχεια να λουφαρω και να μην κανω τιποτα ειτε πηγαινοντας στο θεραπευτηριο υποκρινομενος τον αρρωστο ,ειτε φευγοντας απο τις αγγαρειες(συνηθως οι βλακες επικελευστες,σημαιοφοροι δεν παιρνουν ονοματα και ετσι την κοπαναω χωρις να με καταλαβει κανεις. Μονοι οι ναυτες μπορουν να με καρφωσουν ,αλλα φυσικα δεν τολμουν να το κανουν)
-
Βάλε τώρα έναν έφεδρο που έγινε λοχίας (ή όπως τον λέτε εσείς οι θαλασσινοί ) στα ΛΥΒ και θα καταλάβεις τι ήθελα να πω πριν.
Αλλά έχουν αλλάξει τα πράγματα γενικώς. Διαβάζω για laptop στα φυλάκια και θυμάμαι ότι έφαγα 5 ημέρες γιατί έβαλα αθλητική εφημερίδα στο στρατόπεδο.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Βάλε τώρα έναν έφεδρο που έγινε λοχίας (ή όπως τον λέτε εσείς οι θαλασσινοί ) στα ΛΥΒ και θα καταλάβεις τι ήθελα να πω πριν.
Αλλά έχουν αλλάξει τα πράγματα γενικώς. Διαβάζω για laptop στα φυλάκια και θυμάμαι ότι έφαγα 5 ημέρες γιατί έβαλα αθλητική εφημερίδα στο στρατόπεδο.
Οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ μου εχω γνωστο που υπηρετει στο πεζικο και ειναι σε φυλακιο. Εχουν laptop μεσα και ξυπνανε οτι ωρα γουσταρουν.
-
Οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ μου εχω γνωστο που υπηρετει στο πεζικο και ειναι σε φυλακιο. Εχουν laptop μεσα και ξυπνανε οτι ωρα γουσταρουν.
Μα δε διαφώνησα ούτε είπα κάτι για εσένα.
-
Oι περισσοτεροι κελευστες ηταν κομπλεξικοι και τσογλανια. Ηταν ενας κελευστης 25-26 ετων και το επαιζε μαγκας και μας φωναζε ,αλλα και καποιες φορες εβριζε. Εχει πλακα να βλεπεις ενα τυπα 1.60 να το παιζει μαγκας. Παντως το κολπο ειναι να μην τους δινεις σημασια και να μην ακους οτι και αν λενε.
Δεν μίλησα γι' αυτούς. Για πιτσιρικάδες που έχουν βγει από ΣΜΥΝ μίλησα.
Εμενα ολες μου οι σκεψεις κινουνται γυρω απο την λουφα. Προσπαθω συνεχεια να λουφαρω και να μην κανω τιποτα ειτε πηγαινοντας στο θεραπευτηριο υποκρινομενος τον αρρωστο ,ειτε φευγοντας απο τις αγγαρειες(συνηθως οι βλακες επικελευστες,σημαιοφοροι δεν παιρνουν ονοματα και ετσι την κοπαναω χωρις να με καταλαβει κανεις. Μονοι οι ναυτες μπορουν να με καρφωσουν ,αλλα φυσικα δεν τολμουν να το κανουν)
Λόγω του bold... ------>
Aν ήμουν κληρούχας σου, δεν θα σε κάρφωνα, αλλά από μένα θα το 'βρισκες, και ΠΑΝΤΑ υπάρχει τρόποςΤα παιδάκια πού ήταν κάθε μέρα θεραπευτήριο, κυκλοφορούσαν με αθλητικά γιατί τα ημιάρβυλα 'τους πλήγιαζαν τα πόδια' (σιγά καμάρι μου, μη λιώσεις... ), λουφάριζαν από τις αγγαρείες (γιατί φυσικά οι άλλοι ναύτες είναι ΜΑΛΑΚΕΣ να τρώνε σκατό στη μάπα ΚΑΙ γι' αυτόν που λουφάρει), κάνανε χαβαλέ στην παρέλαση και τα ξανακάναμε ξανά και ξανά (δε γουστάρω κανένα παιδάκι που βαριέται να χαραμίζει τον ελεύθερο χρόνο ΜΟΥ), τα στρίμωχνα στις γωνίες όταν δεν έβλεπε κανείς. Κάποιοι κατάλαβαν με το καλό, κάποιοι με το κακό
Θητεία? Ωχωχωχ...