-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
- Θυμάμαι κάτι αντίστοιχα νούμερα πριν κάποια χρόνια για το ίδιο πακέτο και ήταν τα διπλάσια γιούρια. Τι έχει παιχτεί;
- Πρωτίστως (λόγω άδειας) για Ουγγαρία. Δευτερευόντως για Γερμανία (που νομίζω θα αξίζει περισσότερο και λόγω ring).
- Ναι ξέρω άμα το ψάξεις μόνος μου θα βγει φτηνότερα κλπ αλλά δεν το κόβω να έχω χρόνο να συντονίσω ολόκληρη αργοναυτική εκστρατεία...
- 12 χρόνια θέλω να πάω... Φέτος αξιώθηκε να δηλώσει ότι ψήνεται ο αδερφός μου...
Άρα αφού θα πας με ταξιδιωτικό, τότε μην το ψάξεις καν για μόνος σου και πήγαινε μ'αυτούς απλά ξεκαθάρισε:
- Φόροι αεροδρομίων
- Πόσο είναι η μεταφορά προς και από πίστα (γιατί λέει δε περιλαμβάνονται). Ώρες?! ΠΟΛΥ σημαντικό αυτό! Μην σε πάνε στη πίστα το μεσημέρι του Σαββάτου πχ και χάσεις τα free. Ή να σε πάνε τη Παρασκευή να δεις τα free. Και μη μου πεις δε τα γουστάρεις...αν είναι να πας για δοκιμαστικά και αγώνα, μη πας καθόλου. ...επίσης αν πας χαλαρός πριν τα quali με γενική είσοδο...απλά ΔΕΝ θα τα δεις γιατί δεν θα έχεις που να κάτσεις.
Προτίμησε Γερμανία...η πίστα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ και πας και μια βολτούλα αν θες δίπλα, στο Nordschliefe αν κάτσεις και τη Δευτέρα.
Οι τιμές είναι χαμηλές γιατί περιλαμβάνουν εισιτήριο ΓΕΝΙΚΗΣ εισόδου που σημαίνει ότι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να σε έχουν πάει στη πίστα ΠΟΛΥ νωρίς. Δηλαδή 8 το νωρίτερο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα έχετε αριθμημένες θέσεις, άρα πρέπει να πάνε πιο νωρίς από τους Γερμανούς να τις πιάσετε.
Αν πας μόνος σου (ο brother θα πάει με ένα φίλο του) ίδια λεφτά θα πληρώσεις για γενική είσοδο. Ήταν να πάω κι εγώ, αλλά δε μπορώ. Το βγάλαμε ένα 600άρι αν θυμάμαι καλά με όλα μέσα. Πτήσεις, εισιτήρια γενικής εισόδου αγώνα, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
-
Οι μετακινήσεις είναι πιο εύκολες σε Γερμανία ή Ιταλία πχ;
-
Οι μετακινήσεις είναι πιο εύκολες σε Γερμανία ή Ιταλία πχ;Βουδαπέστη δεν έχω πάει ποτέ, οπότε δεν έχω άποψη.
Γερμανία έχω πάει στο Hockenheim και Μόνζα άλλες δύο και ο bro στο ring δύο φορές.
Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να νοικιάσεις αυτοκίνητο. ΜΗΝ επαναπαυθείς σε ΜΜΜ.
-
Καλά εννοείται για νοικιάρικο. Θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα το σπάσω το ρόδι...
Θενξ ε μπαντς... -
Καλά εννοείται για νοικιάρικο. Θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα το σπάσω το ρόδι...
Θενξ ε μπαντς...Ένιτάιμ.
-
Βουδαπεστη πηγα δυο χρονιες συνεχομενες, ενταξει η πολη δε χρειαζεται συστασεις και ισως ειναι η θετικοτερη πλευρα αυτου του αγωνα. Σε αντιθεση στη Γερμανια θα εισαι καπου σε μια μικρη πολη χωρις πολλα πραγματα να δεις και να κανεις εκτος πιστας. Περυσι ας πουμε down town Βουδαπεστη πεσαμε πανω στον Εντ Τζορνταν που ειχε ντυθει τσατσοπουστογερος με λευκο στενο παντελονακι και ανοιχτο φλοραλ πουκαμισο, που να τα ζησεις τετοιες χαρες στη Γερμανικη επαρχια...
Επισης αυτο εμμεσα επηρεαζει και τις τιμες των ξενοδοχειων, στη Βουδαπεστη υπαρχει τοση προσφορα που συνηθως οι τιμες εναι πιο λογικες. Απο την αλλη προς Βουδαπεστη πετανε λιγοτερες εταιρειες το οποιο σημαινει ακριβοτερα εισητηρια. Ευτυχως ομως θα χρειαστει να κανεις πολυ λιγοτερα χιλιομετρα με το νοικιαρικο, ολα εκει ειναι σε λογικες αποστασεις. Κατα τα αλλα η Ουγγαρια σαν πιστα εχει ελαχιστες σκεπασμενες κερκιδες με οτι αυτο συνεπαγεται κατακαλοκαιρο. Το 09 περιμενοντας την ομαδα να στησει το awning ειχαμε μεινει δυο ωρες στον ηλιο με 36 υπο σκια, ουτε στον χειροτερο εχθρο μου. Οι Ουγγροι δεν μασανε, βεβαια στο τελος του gp ειναι σαν τον κωλο της μαϊμους.
Ασχετο: μου εχει μεινει απωθημενο το Σπα, δυο χρονια με τον Γιωργο δεν αξιωθηκα να παω. Αν και οποτε βρεθει μπατζετ για να κανει GP3 θα ειναι ψηλα στις προτεραιοτητες Α και αν ποτε το αλλαζα, παλι Μοντσα θα πηγαινα
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μεσα στην κωνσταντινουπολη οδηγαμε; ή φοβομαστε; η πιστα ειναι μακρια;Η πιστα ειναι καπως μακρια ναι αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι βρισκεται στην Ασιατικη πλευρα που σημαιναι οτι πρεπει να περασεις απο τις δυο γεφυρες που ενωνουν Ευρωπη και Ασια που σημαινει απιστευτο μποτιλιαρισμα. Εχω ακουσει οτι η πιο εξυπνη επιλογη ειναι να μεινεις στην ανατολικη πλευρα και να κατεβαινεις down town τα βραδια που ειναι πιο ησυχα τα πραγματα αντι για το αντιθετο. Δεν ξερω βεβαια σε αυτη την περιπτωση τι επιλογες εχεις ξενοδοχιακα και επισης κατι σημαντικο, Κυριακη μετα τον αγωνα το αγγουρι θα το φας εκτος αν εχεις ανεση χρονου και φυγεις πολυ αργοτερα. Γενικα παντως η οδηγηση στην Τουρκια ειναι σαφως χειρετερη απο εδω ομως αν υπαρχει ενα εθνος που ειναι καταλληλα εκπαιδευμενο για τετοια καφριλικια ειμαστε εμεις
-
Απίστευτο μποτιλιάρισμα δεν θα το έλεγα πάντως πέρυσι που είχα πάει. Ίσως μόνο την ημέρα του αγώνα και μόνο στο γυρισμό είχε πάρα πολύ, κατα τ' άλλα πάντα είμασταν στην ώρα μας και δεν συναντούσαμε ιδιαίτερη κίνηση.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Γενικα παντως η οδηγηση στην Τουρκια ειναι σαφως χειρετερη απο εδω ομως αν υπαρχει ενα εθνος που ειναι καταλληλα εκπαιδευμενο για τετοια καφριλικια ειμαστε εμειςΕίχαμε πάει με ταξί στην πίστα (δεν βάζουν ταξίμετρο, σου κάνουν συμφωνία...) και στο σημείο που ο αντίχειρας του ταξιτζή ακουμπούσε την κόρνα στο τιμόνι, είχε κάνει ..λακκουβίτσα πολλών εκατοστών! Η διπλή σύντομη κόρνα εκεί, σημαίνει 'έι, έρχομαι, πρόσεξέ με'. Ποια φλας, ποιες λωρίδες, ποιος ΚΟΚ. Δεν πίστευα ότι υπάρχουν χειρότεροι στην οδήγηση από εμάς.
-
Σχετικά με το Nurburgring, έχει πανέμορφες διαδρομές προς την πίστα τουλάχιστον από Koblenz και Mayen. Το πρώτο όμως είναι λίγο μακριά. Βουδαπέστη δεν έχω πάει αλλά σαν πίστα και αγώνας πιστεύω το Nurburgring είναι πολύ καλύτερο. Και φυσικά υπάρχει και το Nord ακριβώς δίπλα. Πάντως αν ψήνεσαι Eddie πρέπει να βιαστείς γιατί εγώ με το ζόρι βρήκα ξενοδοχείο σε καλή τιμή σχετικά κοντά (40κάτι χλμ) πριν από 2-3 εβδομάδες.
-
40 χιλιομετρα πηγαινε, 40 ελα καθε μερα... θανατος.
@ sparticle: αυτα ειναι light, μιλαμε για κοσμο να διασχιζει την εθνικη με τα ποδια στην μεση του πουθενα, τρακερ να πανε αναποδα κλπ. Θελει λιγο σεβασμο το θεμα.
-
30-45 λεπτά είναι. Δεν είναι πολύ. Και είναι απόσταση που οι τιμές ξενοδοχείων έχουν νόημα γιατί αν κλείσεις πιο κοντά πρέπει πρώτα απ' όλα να κλείσεις πάρα πολύ νωρίς και δεύτερον θα είναι αρκετά ακριβότερα οπότε αναλογικά λιγότερα θα πληρώσεις σε βενζίνες. Το '07 και το '09 ήμουν 60 χλμ από την πίστα! Ήταν 1 ώρα διαδρομή αλλά ήταν πανέμορφη.
-
Ναι, συχνά συμφέρει η απόσταση. Στο Spa που πήγα πέρυσι έμεινα στο Aachen και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Φθηνότερα και με περισσότερες επιλογές γύρω από το σημείο διαμονής, γιατί συχνά οι πίστες είναι λίγο στο πουθενά, ή σε μικρά χωριά δίπλα.
Tip: Ειδικά αν στο γυρισμό ΔΕΝ πας από τον αυτοκινητόδρομο, αλλά από τα χωριά, αποφεύγεις κίνηση που δεν φαντάζεσαι και γίνεται μεγάλη επιτυχία.
-
Πολύ σωστό το tip! Με τον bro σου κατά τύχη μας είχε κάτσει αυτό στο Nurb και ήταν τέλεια! Μετά βέβαια το έμαθα και το κάνω συνέχεια.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Ναι, συχνά συμφέρει η απόσταση. Στο Spa που πήγα πέρυσι έμεινα στο Aachen και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Φθηνότερα και με περισσότερες επιλογές γύρω από το σημείο διαμονής, γιατί συχνά οι πίστες είναι λίγο στο πουθενά, ή σε μικρά χωριά δίπλα.Tip: Ειδικά αν στο γυρισμό ΔΕΝ πας από τον αυτοκινητόδρομο, αλλά από τα χωριά, αποφεύγεις κίνηση που δεν φαντάζεσαι και γίνεται μεγάλη επιτυχία.
Ακριβώς έτσι είχα κάνει και πέρσι στη Μόνζα.
Μέναμε 45 λεπτά από τη πίστα, αλλά γλιτώσαμε ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολύ κίνηση!
-
Για να είμαστε ξεκάθαροι βέβαια... Αν κάποιος μου έδινε με φυσιολογική τιμή ένα δωμάτιο μέσα στο Spa, εννοείται θα το έπαιρνα. Μιλάμε πάντα για το τί καταλήγεις να επιλέγεις ρεαλιστικά, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών κοντά στις πίστες.
-
Το Spa ομως ειναι ειδικη περισταση, εκει πραγματικα υπαρχει μικρη προσφορα απο δωματια οποτε δεν μπορεις παρα να μεινεις μακρια. Ομως πχ στην Μοντσα εχεις τοσες, μα τοσες επιλογες. Μια χρονια ειχα μεινει Μπεργκαμο και πραγματικα ηταν μαγευτικα, βεβαια ηταν αγωνιστικου - τουριστικου χαρακτηρα το συγκεκριμενο ταξιδι. Οταν πρεπει πεντε μερες να πηγαινεις αγουροξυπνημενος πιστα και να ερχεσαι σκοτωμενος αργα το απογευμα κατι κοντινο σαν το Sesto San Giovanni ειναι μονοδρομος.
-
Yup, good point.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Το Spa ομως ειναι ειδικη περισταση, εκει πραγματικα υπαρχει μικρη προσφορα απο δωματια οποτε δεν μπορεις παρα να μεινεις μακρια. Ομως πχ στην Μοντσα εχεις τοσες, μα τοσες επιλογες. Μια χρονια ειχα μεινει Μπεργκαμο και πραγματικα ηταν μαγευτικα, βεβαια ηταν αγωνιστικου - τουριστικου χαρακτηρα το συγκεκριμενο ταξιδι. Οταν πρεπει πεντε μερες να πηγαινεις αγουροξυπνημενος πιστα και να ερχεσαι σκοτωμενος αργα το απογευμα κατι κοντινο σαν το Sesto San Giovanni ειναι μονοδρομος.Καλά Μόνζα μέχρι και Κόμο μένεις αν έχεις όρεξη για βόλτα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Καλά Μόνζα μέχρι και Κόμο μένεις αν έχεις όρεξη για βόλτα.
Ο κοσμοπολίτης bon viveur δεν κρύβεται!
Εκδρομές/Εισιτήρια F1 -- Πού?