-
Θα ηθελα να σας θεσω μια ερωτηση ως προς τη βελτιωση του αυτοκινητου μου, γιατι εχει αρχισει να με τρωει η τσεπη μου τον τελευταιο καιρο...
Κατ αρχην να ρωτησω τι μπορει να γινει με νιτρο σε κινητηρα 6κυλινδρο σε σειρα, 4.0L Chrysler, ο οποιος, υποψην, ειναι εξαιρετικα χαμηλοστροφος (κοφτης 4950 σκαρτες) και εχει αυτοματο κιβωτιο.
Απαξ' και γινεται να μπει νιτρο, τι κιτακι προτεινετε?? θα χρειαστει καποια αλλαγη/ενισχυση του αυτοματου κιβωτιου για να μπορει να διαχειριστει την παραπανω ροπη?
Επισης, ξερω πως ειναι απαγορευτικο να αλλαξει κανεις ταχυτητα στο κυβωτιο ενω γινεται εγχυση νιτρο στον κινητηρα, αυτο ομως λογω αυτοματου δεν ειναι παντα στο χερι του οδηγου...Επομενως μηπως γινεται να μπει καποια ασφαλεια, που να κλεινει την παροχη π.χ. 100-200 στροφες πριν τον κοφτη της εκαστοτε ταχυτητας?
Ευχαριστω για την προσοχη.
-
Θα ηθελα να σας θεσω μια ερωτηση ως προς τη βελτιωση του αυτοκινητου μου, γιατι εχει αρχισει να με τρωει η τσεπη μου τον τελευταιο καιρο...
Κατ αρχην να ρωτησω τι μπορει να γινει με νιτρο σε κινητηρα 6κυλινδρο σε σειρα, 4.0L Chrysler, ο οποιος, υποψην, ειναι εξαιρετικα χαμηλοστροφος (κοφτης 4950 σκαρτες) και εχει αυτοματο κιβωτιο.
Απαξ' και γινεται να μπει νιτρο, τι κιτακι προτεινετε?? θα χρειαστει καποια αλλαγη/ενισχυση του αυτοματου κιβωτιου για να μπορει να διαχειριστει την παραπανω ροπη?
Επισης, ξερω πως ειναι απαγορευτικο να αλλαξει κανεις ταχυτητα στο κυβωτιο ενω γινεται εγχυση νιτρο στον κινητηρα, αυτο ομως λογω αυτοματου δεν ειναι παντα στο χερι του οδηγου...Επομενως μηπως γινεται να μπει καποια ασφαλεια, που να κλεινει την παροχη π.χ. 100-200 στροφες πριν τον κοφτη της εκαστοτε ταχυτητας?
-
-
ΔΕν τιθεται θεμα με τις αλλαγες των ταχυτητων, εξ'αλλου αμα κανεις κοντρα με νιτρο, με μια ταχυτητα την κανεις? Το θεμα ειναι να μην βαρας κοφτες με νιτρα, το γιατι θα το ψαξω γιατι ο λογος που μου ειχαν πει εμενα δεν μου κανει πολυ λογικος.
Οσο για κιτακι, για ριξε μια ματια σε http://www.nosnitrous.com, ειδικα για αμερικανικο αμαξι πρεπει να υπαρχει κατι.
-
Kacey, για πες το λόγο που σου είπαν...
-
'Οταν το αυτοκινητο μπαινει στον κοφτη, σταματανε τα μπεκ να ψεκαζουν βενζινη και μπαινει στο μοτερ μονο νιτρο'. Ε και?
α) φτωχαινει το μειγμα (μιλαμε για στιγμιαιες καταστασεις ομως, κοφτης)?
β) Ειναι πολυ κρυο και επειδη δεν γινεται καυση την ακουνε τα μεταλλα μεσα?Και τα δυο (ειδικα το β που μου ειχαν πει εμενα) μου φαινεται τουλαχισοτν ηλιθια. Εκτος απο αυτο, η βενζινη του νιτρου στα wet συστηματα παρεχεται απο το συστημα νιτρου αυτονομα, οποτε ο κοφτης δεν εχει σχεση. Γμτ και δεν εχω τα βιβλια μου εδω να ριξω μια ματια, εχω καιρο να ασχοληθω με νιτρα και δεν θυμαμαι αν ειχα διαβασει κατι πιο σοβαρο για το ζητημα.
-
Ο χρήστης The_Dude έγραψε:
Θα ηθελα να σας θεσω μια ερωτηση ως προς τη βελτιωση του αυτοκινητου μου, γιατι εχει αρχισει να με τρωει η τσεπη μου τον τελευταιο καιρο...................
δηλαδη αυτο το πραγμα θεωρειται.........''βελτιωση'';;;;;;;
κατι τετοια αυτοκινητα εξοπλισμενα με τετοιου ειδους συστηματα θα επρεπε να κατασχονται ως εξαιρετικα επικινδυνα και οι ιδιοκτητες τους να αρπαζουν ενα γενναιο προστιμο που θα τους απετρεπε ακομα και να το σκεφτουν ξανα.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
................
κατι τετοια αυτοκινητα εξοπλισμενα με τετοιου ειδους συστηματα θα επρεπε να κατασχονται ως εξαιρετικα επικινδυνα και οι ιδιοκτητες τους να αρπαζουν ενα γενναιο προστιμο που θα τους απετρεπε ακομα και να το σκεφτουν ξανα.
Κατι που σου δινει απο +35 εως +.... αλογα και μαλιστα ειναι on-off αρα μπορεις να το χρησιμοποιεις μονο πανω στην κοντρα και τις υπολοιπες στιγμες να δουλευεις νορμαλ, ναι ειναι η καλυτερη βελτιωση που μπορεις να εχεις.
Οσο για το υπολοιπο, τι αηδιες ειναι αυτες? Εβλεπες και εσυ Τριανταφυλλοπουλο και λοιπα 'ρεπορταζ' για το νιτρο και τις διαφορες ΜΑΛΑΚΙΕΣ που ελεγαν οι παντελως ασχετοι? Γιατι ολα αυτα που ακουσες στις ειδησεις μετα το ατυχημα στην Βουτα ειναι παντελως λαθος.
Το νιτρο ειναι ΑΦΛΕΚΤΟ ΜΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ που σε καμμια περιπτωση δεν μετατρεπει το αυτοκινητο σε κινουμενη βομβα και αλλα τετοια γραφικα. Οσο για το προστιμο, αφου δεν ειναι παρανομο, τι προστιμο θες εσυ?
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
................
Το αυτοκινητο εχει ηδη χαμηλωσει, εχει γινει αλλαγη αμορτισερ-ελατηρια με billstein-eibach, μπροσρτα δισκοφρενα ΑΡ 330mm και πισω τα 'μπροστινα' εργοστασιακα 240mm, ζαντες 18αρες, λαστιχα 285, χειροποιητη εξατμηση απο χταποδι και πισω, και ροικη στο καπακι.....
Τι αλλο θες δηλαδη? Η μοναδικη αξιολογη βελτιωση που μενει ειναι η νιτρο η τουρμπισμα...διαλεξα το νιτρο...συγνωμη που δεν ειμαστε του γουστου σου!
P.S ξεχασα το βασικοτερο ολων!!!! Εχω βαλει και μανιταρι green
-
Για καλύτερη off-road συμπεριφορά φαντάζομαι έγιναν όλα αυτά
-
Εγω παντως θα σου προτεινα να μην βαλεις νιτρο,γιατι δεν ειναι ο χαρακτηρας του αμαξιου τετοιος....(υποθετω συμφωνα με το avatar σου πως εχεις Cherokee)
εφοσον εχεις αλλαξει εισαγωγη και εξαγωγη,βαλε και ενα προγραμματακι και σταματα εκει. -
Το θεμα ειναι πως κανενας δε κανει προγραμματα για το συγκεκριμενο κινητηρα, αρα αν παω καπου να μου κανουν, θα ειναι one off δουλεια και θα μου πιασουν τον κωλο....
Πριν αλλαξω εισαγωγη πηγα σε ενα μαγαζι και θελανε 1100 ευρα γι αυξηση 5-8% της ιπποδυναμης, δηλαδη 250χ5%=12.5 ατια ....Νιτρο με 900-1000 παιρνεις 35+ και on-demand, το μονο που για το οποιο δεν ειμαι καομα σιγουρος ειναι τι γινεται με το αυτοματο και το νιτρο...κατι μου λει οτι δε θα συμβιωσουν αρμονικα....
-
Δεν νομίζω οτι το αυτόματο κιβώτιο είναι πρόβλημα αμα ήταν έτσι δεν θα είχε τόσο μεγάλη πέραση στην Αμερική...
Για δες και εδώ...
http://www.holley.com/nosnitrous/index.html -
Για Cherokee (ελέω άβαταρ) μιλάμε?
-
grand cherokee
-
Κανω copy-paste ενα ποστ μου απο αλλο φορουμ γιατι βαριεμαι να τα ξαναγραφω:
Αμα παρεις ενα τσεκουρι και χτυπησεις την μπουκαλα, θα την κοψεις και απο την σχισμη θα ελευθερωθει το νιτρο στην ατμοσφαιρα.
Αμα χτυπησει η μπουκαλα σε τρακαρισμα και κοπει, παλι τα ιδια.
Δεν εχει λογο να 'σκασει'. αφου απο την στιγμη που θα βρει διεξοδο προς την ατμοσφαιρα τοτε αυτοματα η πιεση αρχιζει και μειωνεται. Το αεριο θα περασει απο εκει που εχει την λιγοτερη αντισταση (δηλαδη προς ατμοσφαιρα απο το ανοιγμα της μπουκαλας) και δεν θα 'προσπαθησει' να 'σκασει' την μπουκαλα.Αν τωρα το χτυπημα της μπουκαλας ειναι τετοιο ωστε να συμπιεστει χωρις να σχιζεται η επιφανεια της μπουκαλας, τοτε πολυ απλα το νιτρο θα φυγει ΜΟΛΙΣ κατι τα φτυσει και δεν αντεξει αλλο. Αν θεωρησουμε οτι το συστημα ηταν σε standby δηλαδη ετοιμο για κοντρα με την βαλβιδα ανοιχτη (οπως πχ σιγουρα θα ηταν στην περιπτωση του Tigra αφου κοντρες εκαναν) τοτε το μονο που κραταει το νιτρο μεσα στην μπουκαλα ειναι το solenoid στο χωρο του μοτερ (βαλβιδα μπουκαλας ανοιχτη = νιτρο ρεεει ελευθερα μεχρι το solenoid), που σε περιπτωση ΜΕΓΑΛΗΣ πιεσης (πχ απο ζεσταμα της μπουκαλας στην φωτια) δεν θα αντεχε και πολυ (η αυτο η το σωληνακι το ιδιο θα εφευγε απο το στομιο της μπουκαλας). Οποτε και ετσι δεν παιζει.
Αν τωρα η μπουκαλα ειχε την βαλβιδα κλειστη, εγω αυτο που ξερω ειναι οτι αυτες οι βαλβιδες αντεχουν μεχρι καποια πιεση και μετα σπανε και ελευθερωνουν το νιτρο στην ατμοσφαιρα. Οποτε και στην πιθανοτητα συνδυασμου κλειστης βαλβιδας+ζεσταμα της μπουκαλας απο φωτια, εκρηξη ΔΕΝ θα γινοταν. Πρεπει να εχεις home made μπουκαλα+βαλβιδα μη ασφαλειας (λιγο δυσκολο) για να σκασει απο ζεσταμα η μπουκαλα.
Τελος, το νιτρο ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΚΡΥΓΝΗΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΡΗΞΗ, τελεια και παυλα. Τα παιδια απ'οτι εμαθα τρακαραν με το πισω μερος του αυτοκινητου, οποτε ειναι λογικο να εσπασε το τεποζιτο και να πηρε φωτια η βενζινη holywood style.
-
Sorry παιδια αλλα επειδη ειμαι λιγο ασχετος με νιτρο... οταν λετε ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΚΡΥΓΝΗΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΡΗΞΗ τοτε τι χρειαζεται; Νομιζα οτι ειναι ενας βελτιωτής καυσίμου ή κατι τετοιο που ηταν και πιο εφλεκτο απ'τη βενζινη. Μπορει να μου πει καποιος με 2 απλα λογια τι ειναι; Ποση ωρα κραταει μια μπουκαλα και ποσο κανει η καθεμια; Sorry και παλι με την ασχετοσυνη μου για το θεμα!
-
Είναι οξείδιο (συνήθως πρωτοξείδιο) του αζώτου το οποίο ψεκαζόμενο στην εισαγωγή του κινητήρα προσφέρει στην καύση περίσσεια οξυγόνου που δεν μπορεί να πάρει από την ατμόσφαιρα και άρα να κάψει πολύ περισσότερο καύσιμο. ΔΕΝ είναι καύσιμο αλλά οξειδωτικό, ΔΕΝ είναι βελτιωτικό.
Οπότε φίλε The_Dude, δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να βάλεις νίτρο χωρίς πρόγραμμα που να το υποστηρίζει συν ενδεχομένως μπεκ καυσίμου που να έχουν την απαιτούμενη επιπλέον παροχή.
-
Απ' οσο ξερω στα wet συστηματα συμπεριλαμβανονται ξεχωριστα μπεκακια για να διοχετευσουν το μειγμα στους θαλαμους καυσης...
Τωρα οσο για το προγραμμα δε το γνωριζω, αλλα δεν εχω ξανακουσει κατι για προγραμμα μαζι με το νιτρο...
Κανεις που να γνωριζει κατι πανω σε αυτο? kacey? ( μια και σε βρηκαμε ενημερωμενο, δε σε αφηνουμε τωρα... )
-
Πρωτοξείδιο;Εγώ τό θυμάμαι σάν επι-τεταρτο-οξείδιο τού αζώτου.
Κάνω λάθος;
NITRO...