-
Προτείνω τα παρακάτω:
- Αλλαγή ιμάντα χρονισμού
αυτό το ρώτησα και μου είπαν ότι ο κινητήρας μου δεν έχει ιμάντα χρονισμού αλλά καδένα εσωτερικά...
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Προτείνω τα παρακάτω:
- Αλλαγή ιμάντα χρονισμού
αυτό το ρώτησα και μου είπαν ότι ο κινητήρας μου δεν έχει ιμάντα χρονισμού αλλά καδένα εσωτερικά...
Ισχύει αυτό που λες φίλε!
Για τα δισκόφρενα κανείς? -
Ο χρήστης boo έγραψε:
αυτό το ρώτησα και μου είπαν ότι ο κινητήρας μου δεν έχει
ιμάντα χρονισμού αλλά καδένα εσωτερικά...Και την καδένα την αλλάζεις.
-
Για δισκόφρενα πίσω θα πρέπει να βρείς άξονα ολόκληρο από τα μεταχειρισμένα. Από προσωπική εμπειρία είναι πολύ δύσκολο γιατί γίνονται ανάρπαστοι.....
Για την καδένα δεν προβλέπεται προγραμματισμένη αλλαγή. Συνήθως αλλάζεται όταν αρχίσει να ακούγεται. Σε 5-6 Ν15 γνωστών με πάνω από 110.000 κμ δεν έχει χρειαστεί ακόμα....Υ.Γ.
Άσχετο αλλά θα το πω: Σήμερα οδήγησα ξανα το Ν15 μου που έχω πουλήσει από τον Ιανουάριο... και συνειδητοποίησα ότι μου είχε λείψει πολύ... Κανόνισα να το δανειστώ για Σαββατοκύριακο! -
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις...
Τακάκια, μπαταρία και αμορτισέρ έχω αλλάξει πρόσφατα οπότε μου μένει να κάνω:Αλλαγή φίλτρου αέρα καμπίνας επιβατών
Αλλαγή βαλβολίνες
Αλλαγή Υγρών φρένων
Έλεγχο σε ρουλεμάν τροχών-εξάτμιση-υγρά τιμονιού-σκουριέςΓια το βιβλιαράκι του N15 δεν υπάρχει κανείς διαθέσιμος να το φωτοτυπήσει???
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Για το βιβλιαράκι του N15 δεν υπάρχει κανείς διαθέσιμος να το φωτοτυπήσει???Εάν το ζητήσεις από την αντιπροσωπεία μπορούν να στο φωτοτυπήσουν και αυτοί ή να στο δανείσουν για να το κάνεις εσύ.
-
Δυστυχώς η τοπική αντιπροσωπεία της Nissan δεν είναι και τόσο 'φιλική'...
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Δυστυχώς η τοπική αντιπροσωπεία της Nissan δεν είναι και τόσο 'φιλική'...Δεν ξέρω για πού εννοείς, αλλά στη Συγγρού που πάω είναι πολύ εξυπηρετηκοί
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Δυστυχώς η τοπική αντιπροσωπεία της Nissan δεν είναι και τόσο 'φιλική'...Μάλιστα! Στην Πάτρα είχαν ψάξει και είχαν βοηθήσει για ολόκληρο το επίσημο βιβλίο μοντέλου 30 ετών! Ολόκληρος τόμος!
-
Παραφλού έχεις αλλάξει;
-
Καλησπερίζω τα πλήθη!
Είμαι κάτοχος ενός Nissan Micra 1.2 του 1990 (μοντέλο Κ-10) το οποίο σε λίγες εβδομάδες θα κλείσει αισίως τις 300.000χλμ του (ώρα για σαμπάνια!). Ωστόσο, και παρά την ιστοικότητα του αυτοκινήτου, καθώς και τις δεκάδες στιγμές που με έχουν δέσει μαζί του, σκέφτομαι να το αλλάξω. Πρώτη μου σκέψη ήταν, και παραμένει, το νέο Micra 1.4 στην έκδοση Techna. Έχει κάποιος κάποιες εντυπώσεις να μου αναφέρει; Για τον κινητήρα του έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια! Αναμένω, καθώς θα ήθελα να το κλείσω μέχρι το τέλος της βδομάδας, μήπως τυχόν προλάβω να το έχω μέχρι το τέλος του μήνα (Άγιε Θεοχαράκη κάνε το θαύμα σου ) -
Ο χρήστης Atlantis έγραψε:
Δεν ξέρω για πού εννοείς, αλλά στη Συγγρού που πάω είναι πολύ εξυπηρετηκοί
Παντού είναι εξυπηρετικοί εκτός από εδώ...
Δυστυχώς είμαι στην Κατερίνη και ο τύπος εδώ είναι ψιλογκανγκστερ και γι αυτό οι περισσότεροι δεν πατάνε καν στο επίσημο service...
-
DoxaKos γιατί να το αλλάξεις; Αφού είναι καινούριο ακόμη;
Θα ήθελα να μάθω,αν θυμάσαι μετά απο τόσο καιρό και για ακαδημαϊκούς λόγους τι προβλήματα σου έβγαλε το Micra μετά απο 15 χρόνια και 300k χιλιόμετρα.
Όσο για το k12 που θέλεις να πάρεις πιστεύω πως είναι μια απο τις καλύτερες επιλογές. Ειδικά η έκδοση techna. Τα θετικά υποθέτω πως θα τα γνωρίζεις (και είνα ιπάρα μα πάρα πολλά)οπότε θα σου αναφέρω αυτό που με έχει προβληματίσει περισσότερο. Δεν έχουν καλή πλευρική στήριξη τα εμπρός καθίσματα με αποτέλεσμα να κρατιέσαι απο το τιμόνι παραπάνω απο όσο πρέπει στις στροφές. Δυστυχώς έχουν τους πλευρικούς αερόσακους μέσα τους αλλιώς 2 aftermarket bucket θα ήταν καλύτερη λύση. Τι χρώμα σκέφτεσαι να το πάρεις; -
Καλημέρα.
Μιά και είμαι νέος χρήστης του Almera, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τα διαστήματα των σέρβις. Ακολουθείτε ότι ακριβώς αναγράφεται στο Βιβλίο Κατασκευαστή για τα διαστήματα των σέρβις και της αλλαγής λαδιών ή αυτά που σας λέει η αντιπροσωπεία??
Στο δικό μου καινούργιο Almera μου λένε να αλλάζω λάδια κάθε 7500χλμ και σέρβις κάθε 15.000 παρ' ότι στο Βιβλίο Κατασκευαστή αναφέρει μεγαλύτερα διαστήματα(2πλάσια για την ακρίβεια)
Ούτε και στα πρώτα 2000χλμ δέν μου είπαν να αλλάξω λάδια και τα συμπληρώνω σύντομα.....
-
7.500 χιλιόμετρα αλλαγή στα λάδια;
Νομίζω ότι θα πρέπει να ακούς το βιβλίο του κατασκευαστή. Δεν είναι δα και κάμιά τρελά πιεσμένη μηχανή, για να απαιτεί τόσο μικρό διάστημα. Ρώτα αν θες και σε άλλες αντιπροσωπείες. Τερζής, Κεχαγιάς ή Σαββαντίδης;
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
DoxaKos γιατί να το αλλάξεις; Αφού είναι καινούριο ακόμη;
Θα ήθελα να μάθω,αν θυμάσαι μετά απο τόσο καιρό και για ακαδημαϊκούς λόγους τι προβλήματα σου έβγαλε το Micra μετά απο 15 χρόνια και 300k χιλιόμετρα.
Όσο για το k12 που θέλεις να πάρεις πιστεύω πως είναι μια απο τις καλύτερες επιλογές. Ειδικά η έκδοση techna. Τα θετικά υποθέτω πως θα τα γνωρίζεις (και είνα ιπάρα μα πάρα πολλά)οπότε θα σου αναφέρω αυτό που με έχει προβληματίσει περισσότερο. Δεν έχουν καλή πλευρική στήριξη τα εμπρός καθίσματα με αποτέλεσμα να κρατιέσαι απο το τιμόνι παραπάνω απο όσο πρέπει στις στροφές. Δυστυχώς έχουν τους πλευρικούς αερόσακους μέσα τους αλλιώς 2 aftermarket bucket θα ήταν καλύτερη λύση. Τι χρώμα σκέφτεσαι να το πάρεις;Μηχανικά, τα προβλήματα του παραμένουν λίγα. Εκτός από τις καθιερωμένες αλλαγές σε ιμάντες κλπ., το μοναδικό που έχει παρουσιάσει σοβαρό πρόβλημα είναι το ψυγείο του. Δύο φορές έχω αλλάξει δίσκο (100k & 160k χλμ.) κυρίως επειδή το χρησιμοποιούσε η μητέρα μου. Έκτοτε όλα καλά. Εννοείται πως στο εσωτερικό κάποια πράγματα έχουν χαλαρώσει αρκετά. Με τα ακρόμπαρα αντιμετώπισα 2-3 φορές προβλήματα, αλλά μέχρι εκεί. Το αμάξι, ειδικά όταν το έβγαζα από τον Καλογρίτσα ευθυγραμμισμένο και ζυγοσταθμισμένο, ήταν άνεμος και έπιανε τα 120 χωρίς κανένα θόρυβο ή τριγμό!
Παρά την ηλικία του πιάνει τα 130-135 στην ευθεία, ενώ το γνωστό πέταγμα το ακολουθεί παντού. Βεβαίως το έχω ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση, αφού μόνο μια φορά πριν 6 χρόνια ένας παλαβός ξεπάρκαρε πάνω μου ενώ ήμουν σταματημένος σε μποτιλιάρισμα. Ζημιά μικρή δηλαδή και γενικώς κανένα τρακάρισμα!Ομολογώ πως όταν το δώσω θα φύγει μαζί του και ένα κομμάτι μου. Χιλιάδες χιλιόμετρα και εμπειρίες μαζί του, ούτε μια φορά δεν έμεινε (το εννοώ αυτό!) και με πήγε στα πιο δύσκολα σημεία της Ελλάδας.
Όσο για το νέο, μάλλον σε κάτι προς το μπλε, μάλλον το Cornflower blue λέω. Το παραγγέλνω την Πέμπτη και θα περιμένω τις μέρες με περισσότερη αγωνία απ' ότι την απόλυση μου από το στρατό μου φαίνεται
-
αντε με το καλο... να μεγαλωσει η almero-παρεα..
με το club τι γινεται? οργανωνουμε καποια συναντιση για να πεσουν οι ιδεεσ στο τραπεζι?
-
Εγώ μέσα για την συνάτνηση, εκτός βέβαια από αυτό το Σαββατο-Κύριακο.
Εγώ θα σου πρότεινα αυτά που λέει ο κατασκευαστής,δηλαδή αν λέει 15.000 στις 15.000.
Εμένα παράδειγμα που έχω Sunny N14 λέει servis στα 10.000 και λάδια 5.000.
Όταν το πάω για αλλαγή λαδιών στις 5.000, του κάνω και το servis.
Στο σερβις που τους λάω να μου κάνουν εννοώ να το κοιτάξουν όλο το αμάξι και όχι μόνο να μου αλλάξουν τα λάδια.Πάντως αν προσέξεις στο βιβλιαράκι (τουλάχιστον στο δικό μου έτσι λέει) γράφει αλλαγή λαδιών 5.000 ή 6 μήνες.
Εγώ στο δικό μου δεν κοιτάω το χρονικό περιθώριο, μόνο τα χιλιόμετρα που συμπληρώνω. -
Καλημέρα.
Σχετικά με την αλαγή λαδιών που ανέφερα σε προηγούμενό μου post έχω νέα....
Τηλεφώνησα στην ΝISSAN Θεοχαράκης και μιλώντας με τον προϊστάμενο του συνεργείου μου είπε ότι τα λάδια πρέπει να τα αλάζω κάθε 7500χλμ και θα βάζουν απλό ορυκτέλαιο! Όταν του είπα 'είναι δυνατόν σύγχρονος κινητήρας vvti και του βάζετε απλό ορυκτέλαιο?' μου απάντησε 'ναί, δεν υπάρχει πρόβλημα, έχουμε αυτοκίνητα που έχουν ήδη 500000χλμ και δεν έχουν πάθει τίποτα'!!
Τον ρώτησα πόσο κοστίζει η αλαγή λαδιών και είπε 18 euro , αλλά εάν θέλω να χρησιμοποιήσω ημισυνθετικό λάδι θα κοστίσει περίπου 25 euro χωρίς να αλάξει φυσικά το χρονικό διάστημα μεταξύ των αλαγών στα λάδια.
Φυσικά και θα βάζω ημισυνθετικό λάδι, τσιγκουνιές θα κάνουμε τώρα?ΥΓ: Στο προηγούμενο αυτ/το μου (Punto GT) έβαζα λάδια Mobil 1 15W50 που κόστιζαν 16
-
Εγώ προχθές άλλαξα λάδια στο Micra. 30 ευρώ για λάδια των 5.000km.
NISSAN FORUM