-
Αξιόπιστα είναι και τα Windows 2000 SP-3,4 και ΧΡ (σε αντίθεση με τα 98-Me). Εγώ φορμάτ κάνω μια φορά το χρόνο υπό κανονικές συνθήκες. Επίσης σε προφυλάσσουν από αρκετές βλακείες αν είσαι αρχάριος, το Linux όχι τόσο.
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ έμπειρο ερασιτέχνη σχετικά με τους Η/Υ. Πήγα να εγκαταστήσω κάποια έκδοση Linux (νομίζω τη Mandrake) και σύντομα τα βρήκα μπαστούνια (από την εγκατάσταση). Μετά είναι κι άλλα προβλήματα, η έλλειψη οδηγών, το περιορισμένης ποικιλίας λογισμικό, η έλλειψη υποστήριξης και γνώσης. Σίγουρα με αρκετή ενασχόληση αυτά λύνονται, όμως η αξία του Bill είναι ότι συγκέντρωσε γύρω από το σύστημά του τεράστιο όγκο ενασχολούμενων, πράγμα πολύτιμο και αναντικατάστατο για έναν απλό χρήστη που θέλει μόνο να κάνει τη δουλειά του και να παίξει κανένα παιχνίδι.
Παράδειγμα: πάρε την άσχετη αδελφή/ξαδέλφη σου και πες της ότι για βρει δουλειά πρέπει να μάθει τα PC. Το ότι θα την καθήσεις σ'έναν υπολογιστή και μετά από μια βδομάδα θα μπορεί να τον χειρίζεται εύκολα, το ότι ΟΠΟΥ και να πάει θα βρει οικείο κομπιουτερίστικο περιβάλλον, είναι μεγάλο πλεονέκτημα.
Ποιες κονσόλες εντολών τώρα και ποια KDE; Για χομπίστες είναι καλά, για τον πολύ κόσμο όμως, αυτόν που παιδεύεται 1 μήνα για να μάθει που είναι οι επαφές στο κινητό του, είναι ο εξαποδώ. -
Εγώ φταίω που οι περισσότεροι δεν έχουν καμία τεχνολογική παιδεία και (έχουν μάθει να) τρέμουν τις τεχνολογικές εξελίξεις;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ φταίω που οι περισσότεροι δεν έχουν καμία τεχνολογική παιδεία και (έχουν μάθει να) τρέμουν τις τεχνολογικές εξελίξεις;όχι.
Ούτε φταίνε ΑΥΤΟΙ όμως, που εσύ είσαι τεχνολογικά μορφωμένος. -
Αφ'ης στιγμής όμως ενηλικιώνεται κάποιος, είναι υπεύθυνος για την άγνοιά του ή τις γνώσεις που αποκτά.
Και, σαφέστατα, δεν είμαι υποχρεωμένος να αποδέχομαι διαρκή μείωση των προτύπων ποιότητας σε όλους τους τομείς, προκειμένου να βολευθεί ο κάθε ignoramus που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να μάθει τίποτα.
-
Αυτοί φταίνε, αλλά δεν αλλάζει τίποτα κατηγορώντας τους.
Θυμήθηκα τώρα την εποχή των παλιών οικιακών Η/Υ. Spectrum, Q κάτι (Sir Sinclair), Commodore 64-Amiga, Atari ST, Amstrad, NSX ή κάπως έτσι. Τρομερή κατάσταση, για να κάνεις μια δουλειά έπρεπε να βρεις φίλο με ίδιο ακριβώς μηχάνημα. Ο πρώτος που το άλλαξε αυτό ήταν ο Bill με το DOS, το οποίο έπαιζε σε όλα τα PC, από τα ακριβά IBM μέχρι τους φθηνούς συμβατούς. Η Apple με τους 'υπέροχους' Mac τράβηξε το δικό της δρόμο κι έσπασε τα μούτρα της, παραλίγο να κλείσει. Τώρα πουλάει καλά μηχανήματα μεν, αλλά για ελάχιστες χρήσεις δε, χώρια που οι περισσότεροι τ'αγοράζουν λόγω design (αν δεν είναι γραφίστες). -
Τα Mac τα αγοράζουν κυρίως γιατί το τωρινό τους λειτουργικό έχει πυρήνα Unix και είναι πραγματικά αλεξίσφαιρο. Από εκεί κι έπειτα, λόγω των εκδόσεων MS Office για Mac, δεν είναι καθόλου υποχρεωμένοι να πάρουν Wintel.
Ο λόγος που παραλίγο να φαληρίσει η Apple (και που έκλεισε η Commodore και αργότερα βρέθηκε στην αφασία που βρίσκεται σήμερα η Amiga) ήταν η κλειστή αρχιτεκτονική.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αξιόπιστα είναι και τα Windows 2000 SP-3,4 και ΧΡ (σε αντίθεση με τα 98-Me). Εγώ φορμάτ κάνω μια φορά το χρόνο υπό κανονικές συνθήκες. Επίσης σε προφυλάσσουν από αρκετές βλακείες αν είσαι αρχάριος, το Linux όχι τόσο.
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ έμπειρο ερασιτέχνη σχετικά με τους Η/Υ. Πήγα να εγκαταστήσω κάποια έκδοση Linux (νομίζω τη Mandrake) και σύντομα τα βρήκα μπαστούνια (από την εγκατάσταση). Μετά είναι κι άλλα προβλήματα, η έλλειψη οδηγών, το περιορισμένης ποικιλίας λογισμικό, η έλλειψη υποστήριξης και γνώσης. Σίγουρα με αρκετή ενασχόληση αυτά λύνονται, όμως η αξία του Bill είναι ότι συγκέντρωσε γύρω από το σύστημά του τεράστιο όγκο ενασχολούμενων, πράγμα πολύτιμο και αναντικατάστατο για έναν απλό χρήστη που θέλει μόνο να κάνει τη δουλειά του και να παίξει κανένα παιχνίδι.
Παράδειγμα: πάρε την άσχετη αδελφή/ξαδέλφη σου και πες της ότι για βρει δουλειά πρέπει να μάθει τα PC. Το ότι θα την καθήσεις σ'έναν υπολογιστή και μετά από μια βδομάδα θα μπορεί να τον χειρίζεται εύκολα, το ότι ΟΠΟΥ και να πάει θα βρει οικείο κομπιουτερίστικο περιβάλλον, είναι μεγάλο πλεονέκτημα.
Ποιες κονσόλες εντολών τώρα και ποια KDE; Για χομπίστες είναι καλά, για τον πολύ κόσμο όμως, αυτόν που παιδεύεται 1 μήνα για να μάθει που είναι οι επαφές στο κινητό του, είναι ο εξαποδώ.Ακριβώς.. Και μην ξεχνάμε ότι δεν φταίει ο Bill για το ότι η IBM σε μια επίδειξη απύθμενης βλακείας δεν κατάλαβε την σημασία του DOS και δεν το αγόρασε όταν της προσφέρθηκε, ούτε το ότι η Apple προσπάθησε να κάνει απόσβεση στην τεχνολογία σε ένα χρόνο μέσα χρεώνοντας τη Lisa εν έτει 1984 10000 λίρες (άσχετα αν κι αυτή έκλεψε την τεχνολογία απο τη Xerox).
Ο Bill απλά απεδείχθη πιο έξυπνος απο όλους αυτούς κι έχει ένα προιόν το οποίο είναι ιδανικό για ένα συγκεκριμένο πλήθος και είδος εργασιών.
Και στους υπολογιστές ισχύει ότι σε κάθε άλλη τεχνολογία. (πρέπει να )Επιλέγεις το κατάλληλο εργαλείο για την δουλειά. Αν θές να τρέξεις σε ράλλυ δεν θα πάς με formula 1, ενώ οι άλλοι είναι με WRC. Κι άν θες να γράψεις γρήγορα ένα κείμενο και να το στείλεις σε κάποιον θα χρησιμοποιήσεις Word κι όχι LAtex (που το θυμήθηκα ο π@@στης )
Παναγιώτης
-
Είναι 'αλεξίσφαιρο' το λειτουργικό των Mac γιατί είναι τόσο λίγες οι επιλογές στο λογισμικό που δύσκολα μπορεί να πάθει κάτι. Για να δούμε τα χιλιοκατηγορημένα Windows:
Φρέσκια εγκατάσταση, όλα λειτουργούν άψογα. Πάει λοιπόν ο φούφουτος και βάζει:
100 demo παιχνιδιών και προγραμμάτων.
'Γλυκούλικες' μπάρες στον explorer με 5 spyware η καθεμία.
antivirus τρίτου κατασκευαστή, το οποίο γονατίζει το σύστημα (βλ. Norton)
Δεκάδες προγράμματα που μπλέκονται στα αρχεία του λειτουργικού.
Οδηγούς συσκευών που δεν εγκρίνει η MS, αρκετές φορές 'beta'.
Απεγκαθιστά προγράμματα τα οποία αφήνουν χιλιάδες κατάλοιπα στη registry.Κάποια στιγμή το λειτουργικό τα παίζει κι αυτοί λένε 'Κωλοwindows. Δεν έβαζα Linux καλύτερα;' Αλλά ποτέ δεν βάζουν, γιατί δεν ξέρουν πως και γιατί βαριούνται να μάθουν. Άσε που δεν θα παίζει το screensaver με τη γάτα που χαμογελά ή τη γκόμενα που γδύνεται.
-
Τα Mac τα αγοράζουν κυρίως γιατί το τωρινό τους λειτουργικό έχει πυρήνα Unix και είναι πραγματικά αλεξίσφαιρο. Από εκεί κι έπειτα, λόγω των εκδόσεων MS Office για Mac, δεν είναι καθόλου υποχρεωμένοι να πάρουν Wintel.Ο λόγος που παραλίγο να φαληρίσει η Apple (και που έκλεισε η Commodore και αργότερα βρέθηκε στην αφασία που βρίσκεται σήμερα η Amiga) ήταν η κλειστή αρχιτεκτονική.
Για το πρώτο θα διαφωνήσω. Η apple επιβίωσε στα δύσκολα της ως εταιρεία γιατί έπιασε κάθετες αγορές (στην ουσία δημιούργησε την αγορά του desk top publishing) στις οποίες το κόστος που ήταν υπερβολικό για ένα απλό άνθρωπο ήταν αστείο σε σχέση με το κόστος της μέχρι τότε διαδικασίας παραγωγής και εκτύπωσης εντύπων. Το MacOs είναι Unix (bsd αν θυμάμαι καλά) εδώ και λίγα σχετικά με την ζωή της εταιρείας χρόνια. Κι όπως λές κι εσύ ένα λόγος που πουλιέται είναι η ύπαρξη εκδόσεων MS Office για MAC.
Για την κλειστή αρχιτεκτονική συμφωνούμε..
-
Λίγες οι επιλογές λογισμικού στο Linux; Κάθε άλλο. Έχει μπόλικες (εμπορικές και δωρεάν) εφαρμογές γραφείου, πολύ καλά προγράμματα αντίστοιχα του Photoshop (με το GIMP να είναι το κορυφαίο και να ξεπερνά το Photoshop σε δυνατότητες), προγράμματα τρισδιάστατων γραφικών, επιστημονικές εφαρμογές, προγράμματα δημιουργίας ιστοσελίδων...
Τα πάντα έχει, αρκεί να ξέρεις πού να τα βρεις. Βέβαια, οι εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό για το Linux και το προωθούν δεν έχουν τη δυνατότητα να τα σκάνε σε τόσα πολλά περιοδικά ανά τον κόσμο...
-
Του Mac, όχι του Linux. Αυτού το λειτουργικό χαρακτήρισες παραπάνω 'αλεξίσφαιρο'.
-
Σωστά, τα μπέρδεψα. Όμως και πάλι, με πυρήνα Unix η αξιοπιστία του Mac OS X είναι εξαιρετική. Και σ'αυτό δεν παίζει ρόλο το πλήθος των εφαρμογών. Και το Linux έχει πληθώρα εφαρμογών, αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα.
-
Άντε, να πω κι εγώ την άποψή μου μιας κι έβαλα φωτιά στο forum
Εγώ ανδρώθηκα προγραμματιστικά στο Unix (BSD 4.2), φοιτητής πληφορικής, γαρ, στην Αμερική... εν έτει 1988 (παραλίγο και θα ήμουν συμφοιτητής με τον... Κολοκοτρώνη ).
Έκτοτε έχουν περάσει από τα χέρια μου ουκ ολίγα μηχανήματα και λειτουργικά, με τελευταίο -κι ελπίζω όχι τελικό- σταθμό την πλατφόρμα Wintel. Έχω διδάξει μάλιστα σε ενήλικες έως μεσήλικες Windows, Office και Internet για μια 5ετία περίπου.
Η πλειοψηφία όσων έγραψες φίλε manosk είναι σωστά, σωστή είναι όμως και η πλειοψηφία όσων έγραψε ο φίλος skullone.
Η ουσία είναι πως τα Windows ένωσαν τους χρήστες με την εξυπνάδα του Βασιλάκη, αλλά τα Unix clones είναι μακράν πιο σταθερά και το κυριότερο μακράν πιο ολιγαρκή σε πόρους, πάσης φύσης!
Αυτό το τελευταίο σημαίνει με απλά λόγια ότι με τα Unix clones μπορείς (τεχνολογικώς) να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα σε πολύ πιο αδύνατα μηχανήματα από ότι απαιτούν τα Windows και οι συν αυτών κατοικούντες την Ιερουσαλήμ.
Δυστυχώς η έλλειψη κοινής στρατηγικής και κοινού πλάνου προώθησης (η μεγάλη πληγή οποιουδήποτε μεγάλου open source project), καθώς επίσης και η στενομυαλιά των πάλια-ποτέ γκουρού αλλά και ακαδημαϊκών της εποχής (οι οποίοι σνόμπαραν επιδεικτικά την αγορά του home-pc ώσπου έχασαν οριστικά το τρένο) καταδίκασαν τη... ράτσα του Unix σε αφανισμό.
Αυτό εκμεταλλεύθηκε ο Βασιλάκης, καθώς επίσης και την προνοητικότητα της IBM να διαθέσει ελεύθερα τα blue-scipts του πρώτου της PC σε τρίτους κατασκευαστές (θυμάστε που λέγαμε 'τι έχεις; IBM ή συμβατό;'), χτίζοντας έτσι μια τεράστια και φτηνή πλατφόρμα hardware με κινητήριο μοχλό software το DOS αρχικά κι αργότερα τα Windows.
Σε αντίθεση με το αντίπαλο δέος της εποχής που ονομαζόταν Apple, η οποία προτίμησε να υπερχρεώνει τα πάντα και να σκορπά μηνύσεις ακόμα κι αν έφτιαχνες ένα τοσοδούλι εικονιδιάκι που να θύμιζε ελαφρώς κάποιο από τα δικά της. Έτσι ξεκίνησαν όλα...
Τα Windows δεν πρόκειται να πέσουν σύντομα, αν πέσουν ποτέ δηλαδή, αλλά είναι κρίμα να κάνουμε αναβαθμίσεις κάθε 1-2 χρόνια στα μηχανήματά μας μόνο και μόνο επειδή οι Wintel-άδες είτε βαριούνται είτε δεν ξέρουν πως να γράψουν software που να διαχειρίζεται βέλτιστα τους διαθέσιμου πόρους.
Κάτι που ανέκαθε έκανε καλύτερα από όλους το Unix και συνεχίζει να κάνει καλύτερα από όλους το Linux.
Edit: Το BeOS το έχει δουλέψει κανείς;... Πολύ καλό, αλλά χάθηκε κι αυτό.
-
ελυψα 1 βδομαδα και 2 μερες και χαμος εγινε , μπραβο σας ! λοιπον μολις πηρα καινουργια οθονη 17 αρα , η αλλη μου χαλασε και γι αυτο ελειψα , ο κατασκευαστης λεει 1280 επι 1024 στα 60 htz . εσυς τοσο το εχεται. το προβλημα μου ειναι οτι τα δειχνει λιγο μικρα , οχι οτι δεν βλεπω . . και αμα αλλαξω αναλυση αλοιωνετε η εικονα , και με τοσο μεγαλη αναλυση δεν μπορω να βρω εικονα για φοντο . κα να σιτε με μεγαλες φοτο?
-
Ο κατασκευαστής προτείνει 1280, δεν επιβάλλει. Μπορείς να ρίξεις την ανάλυση στα 1024 χωρίς πρόβλημα και να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις της οθόνης για να έχεις καλό αποτέλεσμα.
Από εικόνες, να φάνε κι οι κότες:
http://www.themexp.org/
http://www.themexp.org/listings.php?type=wp&view=dateΆκυρο το παραπάνω: οι γύφτοι σε υποχρεώνουν τώρα πια να εγκαθιστάς διαφημιστικό software για να χρησιμοποιείς τις εικόνες. Θα βρούμε κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο κατασκευαστής προτείνει 1280, δεν επιβάλλει.Εκτός αν η οθόνη είναι TFT, οπότε καλό είναι να την αφήσεις στα 1280... και οι άλλες αναλύσεις δουλεέυουν φυσικά, αλλά οι TFT φτιάχνονται γαι συγκεκριμένη ανάλυση, αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής.
Σε ότι αφορά τα γράμματα, δεν υπάρχει πρόβλημα... μπορείς να τα μεγαλώσεις μέσα από τα Windows, όπως και τα εικονίδια.
-
Για 17αρα καλύτερη είναι η 1024.
Να μην στραβωνόμαστε για να διαβάσουμε τα fonts.
Στα games αν η κάρτα αντέχει,ανεβαίνουμε.. -
Ρε σεις, θα μου πει κανείς πώς μπαίνουν τα links στη Favorites Bar του Maxthon ??????
-
Εγώ φταίω που οι περισσότεροι δεν έχουν καμία τεχνολογική παιδεία και (έχουν μάθει να) τρέμουν τις τεχνολογικές εξελίξεις;Μη το λες, μη το λες... εγώ για παράδειγμα και τεχνολγική παιδεία έχω και δεν τρέμω τις τεχνολογικές εξελίξεις.
Αλλά... βαριέεεεεεεεεεεεεεμαι
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ρε σεις, θα μου πει κανείς πώς μπαίνουν τα links στη Favorites Bar του Maxthon ??????Προβολή-Γραμμές Εργαλείων-Γραμμή Αγαπημένων και στην καινούργια γραμμή,υπάρχει ένα folder.Πατάς και επιλέγεις.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#1]