-
`Οπως είναι γνωστό, το πίσω παρμπρίζ έχει ένα κύκλωμα με αντιστάσεις για να ζεσταίνονται και να φεύγει η θαμπάδα/υγρασία που έχει μαζέψει. Είναι οι γνωστές 'γραμμές'. στο δικό μου αμάξι, είναι ένα κύκλωμα που ενώνεται το δεξί με το αριστερό μέρος, έχω δηλαδή ένα + και ένα -, ενώνεται κάθε 'γραμμή' από άκρη σε άκρη.
Με το πολύμετρο που κοίταξα χθες, οι περισσότερες δείχνουν να βγάζουν τάση, όμως στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά, από όλο το σύστημα, μόνο ένα μικρό μέρος από δύο γραμμές δουλεύει, ξεθαμπώνει δηλαδή, έστω και μετά από μισή ώρα ανοιχτό.
Εχει κανείς ιδέα πώς μπορεί να φτιαχτεί αυτό το πράμα;
Εχω ακούσει ότι πρέπει να περάσεις τις γραμμές μ'ένα αγώγιμο βερνίκι. Πάντως φαντάζομαι με το να αγοράσω καινούριο παρμπρίζ με πιο λειτουργικές αντιστάσεις δεν είναι λύσηΕυχαριστώ
-
`Οπως είναι γνωστό, το πίσω παρμπρίζ έχει ένα κύκλωμα με αντιστάσεις για να ζεσταίνονται και να φεύγει η θαμπάδα/υγρασία που έχει μαζέψει. Είναι οι γνωστές 'γραμμές'. στο δικό μου αμάξι, είναι ένα κύκλωμα που ενώνεται το δεξί με το αριστερό μέρος, έχω δηλαδή ένα + και ένα -, ενώνεται κάθε 'γραμμή' από άκρη σε άκρη.
Με το πολύμετρο που κοίταξα χθες, οι περισσότερες δείχνουν να βγάζουν τάση, όμως στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά, από όλο το σύστημα, μόνο ένα μικρό μέρος από δύο γραμμές δουλεύει, ξεθαμπώνει δηλαδή, έστω και μετά από μισή ώρα ανοιχτό.
Εχω ακούσει ότι πρέπει να περάσεις τις γραμμές μ'ένα αγώγιμο βερνίκι. Πάντως φαντάζομαι με το να αγοράσω καινούριο παρμπρίζ με πιο λειτουργικές αντιστάσεις δεν είναι λύσηΕυχαριστώ
-
-
Ισχύει, υπάρχουν κιτ σε μικρά μπουκαλάκια με πινέλο και εποξικά αγώγιμα χρώματα που κάνουν αυτή την ιστορία. Θα τα βρεις σε καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου ή ηλεκτρολογεία. Παλιά υπήρχαν και αυτοκόλλητα ολόκληρα κυκλώματα αλλά δεν ξέρω ούτε πόσο καλά δούλευαν ούτε αν υπάρχουν ακόμα. Ρίξε και εδώ μια ματιά: http://autorepair.about.com/cs/doityour ... 302a_3.htm
Καλά ξεμπερδέματα ελπίζω... -
σ'ευχαριστώ slivi, θα το κοιτάξω asap
-
λοιπόν,
πήγα στον ηλεκτρολόγο λέει δεν έχει ιδέα, πως δε φτιάχνεται και να πάω αν είναι σε παρμπριζά και ούτε ακουστά για το βερνίκι είχε..πάω μετά σε ένα μαγαζί με accessories και ύστερα στο Praktiker, πουθενά δε βρήκα κάτι σχετικό. Πού να απευθυνθώ;
-
Θυμαμαι μια διαφημηση παλια σε περιοδικα αυτοκινητου που ελεγε για ενα τετοιο προοιον.Η εταιρεια λεγοταν ΖΟΡΖΟΣ ή κατι παρομοιο και ειχε πολλα ειδη σε κολλες και τετοια.Ισως να βρεις κατι και εκει που πουλαν ηλεκτρονικα ανταλλακτικα(SMART ΚΙΤ λεγονται αυτα που τα αγοραζες σε κομματια και τα συναρμολογεις ; ) .Επισης σε ειδη για PC υπαρχει ενα μολυβι με αγωγιμο υλικο που το χρησιμοποιουν για overclocking στους AMD .Εγω θα κοιταγα και τις επαφες αν ειναι καθαρες ,ψεκασε με λιγο contact spray για να εισαι σιγουρος.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θυμαμαι μια διαφημηση παλια σε περιοδικα αυτοκινητου που ελεγε για ενα τετοιο προοιον.Η εταιρεια λεγοταν ΖΟΡΖΟΣ ή κατι παρομοιο και ειχε πολλα ειδη σε κολλες και τετοια.Ισως να βρεις κατι και εκει που πουλαν ηλεκτρονικα ανταλλακτικα(SMART ΚΙΤ λεγονται αυτα που τα αγοραζες σε κομματια και τα συναρμολογεις ; ) .Επισης σε ειδη για PC υπαρχει ενα μολυβι με αγωγιμο υλικο που το χρησιμοποιουν για overclocking στους AMD .Εγω θα κοιταγα και τις επαφες αν ειναι καθαρες ,ψεκασε με λιγο contact spray για να εισαι σιγουρος.Ακριβώς.
Πρόκειται για αρχαίο μαγαζί με πολύ πείρα κατά την γνώμη μου!
Είχα πάρει και εγώ πριν αρκετό καιρό τέτοιο υγρό (όχι για το αυτοκίνητο, αφού δεν έχει αντιστάσεις) για κάποια χρήση.
Είναι ακριβό βέβαια.
Πρέπει να είχε 15 ευρώ, το μπουκαλάκι…και όταν λέω μπουκαλάκι εννοώ μικροσκοπικών διαστάσεων!Άνθιμου Γαζή 9 (σε μια στοά)
Τηλ 210-3224986
http://www.zorzosae.gr -
Μιας και αναφέρθηκε το overclocking στους AMD, θα προτείνω κάτι κι ελπίζω να μη φάω ξύλο!
Με ένα μαλακό (όχι ας πούμε 'ΗΒ', το '2Β' είναι μάλλον ΟΚ) μολύβι γραφής από κοινό γραφίτη δοκίμασε να περάσεις από πάνω τις γραμμές των αντιστάσεων. Ο γραφίτης είναι αγωγός του ρεύματος, άρα θεωρητικά ίσως καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί κάπου (εκτός αν υπάρχει κάποια επικάλυψη των αντιστάσεων με κάποια μονωτική επιφάνεια). Σε επεξεργαστή Duron είχα ενώσει κάποτε μ'αυτόν τον τρόπο ακροδέκτες και είχε δουλέψει μια χαρά. Αν δεν πιάσει το κόλπο, χρησιμοποίησε μια κοινή γομολάστιχα για να βγάλεις το μολύβι.
-
....και έχε και ένα πυροσβεστήρα εύκαιρο, σε περίπτωση που ενώσεις λάθος ακροδέκτες
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μιας και αναφέρθηκε το overclocking στους AMD, θα προτείνω κάτι κι ελπίζω να μη φάω ξύλο!Με ένα μαλακό (όχι ας πούμε 'ΗΒ', το '2Β' είναι μάλλον ΟΚ) μολύβι γραφής από κοινό γραφίτη δοκίμασε να περάσεις από πάνω τις γραμμές των αντιστάσεων. Ο γραφίτης είναι αγωγός του ρεύματος, άρα θεωρητικά ίσως καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί κάπου (εκτός αν υπάρχει κάποια επικάλυψη των αντιστάσεων με κάποια μονωτική επιφάνεια). Σε επεξεργαστή Duron είχα ενώσει κάποτε μ'αυτόν τον τρόπο ακροδέκτες και είχε δουλέψει μια χαρά. Αν δεν πιάσει το κόλπο, χρησιμοποίησε μια κοινή γομολάστιχα για να βγάλεις το μολύβι.
Αυτο ηθελα να προτεινω, αλλα με μολυβι 7Β(αν δε βρεις σε βιβλιοπωλεια κοιτα σε πλαισιο). Πιστευω οτι θα δουλεψει, χωρις να το εχω δοκιμασει... Κοστος, ουτε ενα ευρω, οποτε μαλλον δοκιμασε το... Και μην ξεχασεις να μας ενημερωσεις εμας τους μαγκαιβερ!
-
Sorry mod αλλά δεν είναι διαφήμιση, υπάρχει στον Βλεσσίδη Βασ. , Κατεχάκη & Μεσογείων τηλ. 2106911733
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Sorry mod αλλά δεν είναι διαφήμιση, υπάρχει στον Βλεσσίδη Βασ. , Κατεχάκη & Μεσογείων τηλ. 2106911733Λοιπόν, πήγα στον Βλεσσίδη και τον έχω πάρει αρκετές φορές και πάντα στέκομαι άτυχος. Στην αρχή είχαν τελειώσει, όμως τον τελευταίο καιρό λέει ότι δε του φέρνει ο προμηθευτής, ότι δεν έχει δλδ. Κανα άλλο μαγαζί που μπορώ να το βρω;[/list]
-
Δε μας ειπες για τι αυτοκινητο προκειται;
Πχ στο Yaris μου εχω το ιδιο προβλημα δηλαδη αργει πολυ οταν ειναι αρκετα νοτισμενο(μισαωρο και αν) ενω στο Golf μου παροτι 12ετειας ειναι ταχυτατο(δεν λεω βεβαια για το Corolla γιατι ειναι αυτονοητο οτι ειναι κλασεις ανωτερο). Οσες φορες εχω παει σε εξουσιοδοτημενο μου ειπαν οτι ετσι γινεται σε ολα και πως δεν ειναι χαλασμενο.edit: Διορθωσα τα ορθογραφικα μου γιατι τα ειδα στο quote παρακατω και επαθα . Sorry αλλα συνηθως βιαζομαι οταν γραφω.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Sorry mod αλλά δεν είναι διαφήμιση, υπάρχει στον Βλεσσίδη Βασ. , Κατεχάκη & Μεσογείων τηλ. 2106911733
Λοιπόν, πήγα στον Βλεσσίδη και τον έχω πάρει αρκετές φορές και πάντα στέκομαι άτυχος. Στην αρχή είχαν τελειώσει, όμως τον τελευταίο καιρό λέει ότι δε του φέρνει ο προμηθευτής, ότι δεν έχει δλδ. Κανα άλλο μαγαζί που μπορώ να το βρω;[/list]
δοκιμασε σε καταστηματα πωλησης ηλεκτρονικων εξαρτηματων.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Δε μας ειπς για τι αυτοκινητο προκυται;Civic '85.
-
civic '87 είναι και είναι κομμένες πολλές 'γραμμές' γι'αυτό δε δουλεύουν όλες.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Λοιπόν, πήγα στον Βλεσσίδη και τον έχω πάρει αρκετές φορές και πάντα στέκομαι άτυχος. Στην αρχή είχαν τελειώσει, όμως τον τελευταίο καιρό λέει ότι δε του φέρνει ο προμηθευτής, ότι δεν έχει δλδ. Κανα άλλο μαγαζί που μπορώ να το βρω;[/list]
Δεν έχω υπόψιν μου κάτι άλλο, σήμερα όμως φεύγοντας από την δουλειά θα ρίξω μια ματιά και σε ένα ηλεκτρολογείο που ίσως να έχει και θα σου πω αύριο...
-
Λοιπόν, πήγα χθές και αγόρασα λάδια και έχει φέρει. 15 γιουρόπουλα, είναι της loctite.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επισης σε ειδη για PC υπαρχει ενα μολυβι με αγωγιμο υλικο που το χρησιμοποιουν για overclocking στους AMD.Kανονικό μολύβι είναι...
Ο γραφίτης που αφήνει πάνω στο πλασικό χρησιμοποιείται για να φτιάξει γεφύρωμα και να ξεκλειδώσει ο επεξεργαστής.
αντιστάσεις πίσω παρμπριζ