-
Ρε παιδιά η παράβαση είναι ότι οδηγείς χωρίς πινακίδα......τι θα του πεις και θα σου πει............κάνε του δουλειά σου να κανω τη δουλειά μου και τελείωσε! 350 € επειδεί πας με 30 χλμ παραπάνω!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μάλλον πολλούς από εδω μέσα δεν τους έχουν γράψει πούστικα.Όταν συμβεί θ'αλλάξουν άποψη
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Μάλλον πολλούς από εδω μέσα δεν τους έχουν γράψει πούστικα.
Όταν συμβεί θ'αλλάξουν άποψη
Δεν το αποκλειω, αλλα με μισο εκατομμυριο χιλιομετρα σε 17 χρονια με διαφορων τυπων οχηματα, ουτε πουστικα με εχουν γραψει ουτε αδικαιολογητα ουτε τιποτα. Και περασα ΚΤΕΟ πρωτη φορα στη 10ετια και τρεχω οσο μπορω και με παιρνει (οχι στις ευθειες παντως) κλπ.
Αρα καλο ειναι να κοιταμε και λιγο την καμπουρα μας οσο δυσκολο και να ειναι... -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μάλλον πολλούς από εδω μέσα δεν τους έχουν γράψει πούστικα.Άντε και με γράφουν πούστικα (που ήταν μια φορά -τη μοναδική, η άλλη ήταν για έλλειψη κάρτας καυσαερίων, no poustia available), τι να κάνω δηλαδή; Να βγάζω πινακίδες, να πηγαίνω με άνω των 280 (urban legend--->δεν σε πιάνει το ραντάρ με πάνω από 280), να ξυλοφορτώνω όποιον τροχαίο με σταματήσει ή να μη σταματάω στα μπλόκα;
Έχω την εντύπωση ότι μερικοί συγχέετε το ύφος 'politically correct' με το 'νόμιμος-παράνομος'.
-
Τι εννοούμε να σε γράψουν 'πούστικα' ? Να σε γράψουν για κάτι που δεν έκανες?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τι εννοούμε να σε γράψουν 'πούστικα' ? Να σε γράψουν για κάτι που δεν έκανες?Μάλλον εννοούμε να σε γράψει αυτός π.χ.:
-
catalyst
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τι εννοούμε να σε γράψουν 'πούστικα' ? Να σε γράψουν για κάτι που δεν έκανες?Π0ύστικα για μένα είναι αυτό που λέει ο catalyst.
Επίσης, να γράψουν εσένα και όχι 1500 άλλους που κάνουν το ίδιο ή και σε μεγαλύτερο βαθμό με εσένα, αλλά τους αφήνουν για 1002 λόγους (επειδή πηγαίνουν κολλητά-κολλητά, επειδή έχουν πινακίδες εντόπιες κλπ.).
Επίσης, να γράφουν για υπερβολική ταχύτητα, σε σημείο που και αεροπλάνο να απογειώσεις δεν πειράζει, ενώ σε κάτι στενά τύπου Μαλιακού φονιάδες προσπερνάνε με χρόνο παραμονής στο απέναντι ρεύμα γύρω στο 5λεπτο (το έχω δει και με ένα ΚΤΕΛ αυτό, πόσος κόσμος είχε χεστεί δεν περιγράφεται) και όλα τα σχετικά.
Κάτι τέτοια πράγματα θεωρώ π0ύστικα, αλλά δεν μπορώ να αμυνθώ για τίποτα από αυτά, πλην να είμαι ΣΥΝΕΧΩΣ σύννομος. Αφού όλη η υπόλοιπη Ελλάδα ψηφίζει αυτούς τους έξυπνους (γιατί όλη η Ελλάδα έχει τα μέσα και σβήνει κλήσεις), εγώ είμαι πολύ λίγος για να λέω πού και πότε πρέπει να γράφουν...
-
catalyst :
funky : Άρα το θέμα δεν είναι ότι γράφουν εμένα πούστικα, αλλά το ότι ΔΕΝ γράφουν τους άλλους πούστικα..
-
Αν γράψουν και όλους τους άλλους, ή σταματήσουν να κυνηγούν τις 'εύκολες' παραβάσεις (ατέλειωτες και φαρδιές ευθείες) και αρχίσουν να ασχολούνται με τις σοβαρές (π.χ. λάστιχα φορτηγών, φόρτωση, προσπεράσεις σε δύσκολα σημεία κλπ.) δεν θα είναι καθόλου πούστικη η τροχαία, ακόμα και αν γράφει για 125 στον αυτοκινητόδρομο. Έτσι τουλάχιστον νομίζω εγώ.
-
Επί του πρακτέου, εγώ γιατί νομίζω ότι τα κανονικά detectors και όχι jammers ότι δεν παρεμποδίζουν καθόλου το έργο της Τροχαίας; Εκτός και αν θεωρούνται παράνομα για τα διαφυγόντα κέρδη...
Στην Ιαπωνία έχετε ιδέα τι γίνεται με τα όρια, ε; Και εκεί κυκλοφορούν και διάφοροι suicide racers...
-
Εμένα με έχουν γράψει π0υστικα, και τι να κάνω να κάθομαι να κλαίγομαι...Αφού την ζέβρα την πάτησα και ας την είχαν πατήσει άλλοι 10 μπροστά μου που πηγαίνανε κολλητά και γι αυτό δεν τους σταμάτησαν. Εγώ έκανα τα μοιραίο λάθος να περιμένω, για να είμαι σίγουρος οτι έχω καθαρό δρόμο...Δεν ήμουν και ντόπιος να τα τα 33 ευρώ.
Στην Αγγλία αθωώθηκε χρήστης αντιραντάρ γιατί το δικαστήριο έκρινε οτι και αυτό υπηρετεί τον ίδιο σκοπό με το ραντάρ της τροχαίας, δλδ την μείωση της ταχύτητας στο επικίνδυνο σημείο άρα...το να επιβληθεί πρόστιμο στον χρήστη συσκευής αντιραντάρ ( detector όχι jammer ) θα ήταν παράλογο και θα γινόταν για καθαρά εισπρακτικούς λόγους οπότε το αίτημα της Τροχαίας απορίφθηκε....
Στην Γαλλιά -και στην Αγγλιά και αλλού- τα σταθερά φωτοραντάρ περιλαμβάνονται στους χάρτες των in-car navigation...
Εδώ βέβαια....απλώς τον παίζουμε και ισχυριζόμαστε οτι μας ενδιαφέρει η ασφάλεια ενώ στην ουσιά μας ενδιαφέρει να γεμίσουμε τα άδεια -πώς παραμένουν άδεια δεν έχω καταλάβει- ταμεία του κράτους -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στην Γαλλιά -και στην Αγγλιά και αλλού- τα σταθερά φωτοραντάρ περιλαμβάνονται στους χάρτες των in-car navigation...
Εδώ βέβαια....απλώς τον παίζουμε και ισχυριζόμαστε οτι μας ενδιαφέρει η ασφάλεια ενώ στην ουσιά μας ενδιαφέρει να γεμίσουμε τα άδεια -πώς παραμένουν άδεια δεν έχω καταλάβει- ταμεία του κράτουςυπάρχει και στο destinator. Προσπάθεια από τα παιδιά που καθημερινά καταγράφουν τα σημεία και σε ειδοποιεί στην απόσταση που θες.
-
εγω παντως απολους τους φιλους μου ειμαι ο μονος που δεν εχω φαει κληση.τρελη κωλοφαρδια τα ρανταρ σημαδευουν τους μπροστινους και τα μπλοκα σταματαν τους απο πισω μου
πουστικα ειναι να σε γραψουν για παραβιαση κοκκινου ενω περασες με πορτοκαλι--και μαλιστα ο μπατσος να ειναι 200 μετρα παρακατω
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν γράψουν και όλους τους άλλους, ή **σταματήσουν να κυνηγούν τις 'εύκολες' παραβάσεις (ατέλειωτες και φαρδιές ευθείες) και αρχίσουν να ασχολούνται με τις σοβαρές **(π.χ. λάστιχα φορτηγών, φόρτωση, προσπεράσεις σε δύσκολα σημεία κλπ.) δεν θα είναι καθόλου πούστικη η τροχαία, ακόμα και αν γράφει για 125 στον αυτοκινητόδρομο. Έτσι τουλάχιστον νομίζω εγώ.Αυτό ακριβώς!
Τα υπόλοιπα είναι πούστικα '-Κρύβομαι πίσω από θάμνους, φορτηγά σε κατηφόρες και γράφω για +15 από όριο' τα περισσότερα είναι τέτοια, ακόμα και στην τηλεόραση τα είδαμε το καλοκαίρι και θα τα ξαναδούμε όσο μερικοί δεν αλλάζουν άποψη.Δεν λέω πιάνουν και μερικούς με +80 από όριο αλλά είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Μια μέρα να κάτσει κάποιος στην κατεχάκη θα δει του κόσμου τις μαλακίες, αλλά αυτοί θα βρίσκονται στα γνωστά σημεία να γράφουν για ''''υπερβολική'''' ταχύτητα...
Υγ. Δεν τρέχω όσο μπορώ, αλλά ήμουν από τους άτυχους που έτυχε να μην ξέρω τα μέρη που την στήνουν στην εθνική.
Την πρώτη φορά η κλήση ήταν για 133 χλμ σε ευθεία της Κορίνθου- Πατρών σε σημείο με τρεις λωρίδες και διάζωμα - όριο 80 και την άλλη στην κατηφόρα μετά τα λιμανάκια με 65χλμ και όριο 50... -
Αφού ήσουν στα λιμανάκια είσαι αλήτης κοντράκιας καλά σε κάνανε λοιπόν
-
Γραφω πουστικα =ενδιαφερομαι για τις παραβασεις που ουδεμια διαφορα και σημασια εχουν για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ασφαλεια των χρηστων του δρομου ΑΡΑ τις κανουν πολλοι ΑΡΑ money for nothing and chicks for free...
γραω πουστικα (β)= ξαφνικα αρχιζω να κυνηγαω παραβασεις που μεχρι τωρα κανεις δεν ενδιαφεροταν, πιανω το οδηγικο κοινο ανυποψιαστο, του τα παιρνω για λιγο καιρο μεχρι να βγει η ειδηση και μετα ξαναξεχναω την συγκεκριμενη παραβαση γιατι το πιασανε το νοημα και δεν βγαζει λεφτα πια...
γραφω πουστικα (γ)= σε γραφω για κατι που ΔΕΝ εκανες (λεγοντας 'μπορειτε να πατε στο δικαστηριο κυριε αμα νομιζετε οτι ειστε αθωος', υπο τον φοβο του διπλασιασμου του προστιμου) επειδη τολμησες να διαφωνησεις με τον υπερτατο αρχοντα του συμπαντος, τον Ελληνα Αστυνομικο...
γραφω πουστικα (δ)= ειμαι αντρας και γραφω με καλλιγραφια (αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα).
μπορω να σου βρω αλλα 1002, να συνεχισω?
-
Πούστικα είναι να σε γράφουν για κάτι που δεν έκανες.
Θες παράδειγμα?
Να είναι μπάτσος μετά το φαναρι, να περνάς με πορτοκαλί και αν σε γράφει.
2ρο παράδειγμα, σε σταματάνε σε μπλόκο, έρχεται ο μπάτσος, σου ζητάει στοιχεία....βγάζεις τη ζώνη, ανοίγεις ντουλαπάκι του τα δίνεις, και σου λέει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΣ ΖΩΝΗ?????????????????????????????????????
Και άλλα πολλά, όπως στα χωριά ή τα μικρά νησιά, γαμάνε στο αλκοτεστ τους επισκέπτες (και πολύ καλά κάνουν να τους γαμήσουν όσους πίνουν) και τους ντόπιους που είναι ντίρλα απο το μεσημερι απλά τους χαιρετάνε, αυτό δεν είναι πούστικο, είναι απλά άδικο.!
-
Εμένα μόνο το γ μου κάνει για πούστικο γράψιμο. Όλα τα υπόλοιπα απλά είναι δικαιολογίες..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τι εννοούμε να σε γράψουν 'πούστικα' ? Να σε γράψουν για κάτι που δεν έκανες?Μία θεία μου που πήγαινε σαν κότα με το 2CV της μόνη σε λεωφόρο ήθελαν να την γράψουν ότι δήθεν πέρασε με κόκκινο και ακούστε πως το δικαιολόγησαν: Αφού είσαι μόνη σου στο δρόμο και όλοι οι άλλοι έχουν φύγει μπροστά σημαίνει ότι πέρασες το φανάρι τελευταία με κόκκινο!!
ANTIRADAR TΡOXAIAΣ