-
απλά τραγικό αυτό που έγινε με το mirage2000.
τι να πω....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Κρίμα για το παλλικάρι που έφυγε με το Μιράζ...
Αλλαγή θέματος:
Ποιοί από εσάς αγοράζουν την 'Πτήση';
Είμαι από αυτούς που σχεδόν πάντα κοιτάζουν το περιεχόμενο του μήνα και σχεδόν μήνα παρά μήνα την αγοράζω. Είναι πρώτη και με διαφορά στην αεροπορική ενημέρωση, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (αλλά και στην Αγγλία, από ό,τι έχω δει, μιλώντας πάντα για ποικιλία ενημέρωσης...). Και επίσης ξεχωρίζω τα άρθρα του Θανάσση Βέμπου, για τα διαστημικά θέματα.Πλην όμως, θα ήθελα στην τωρινή ύλη, η οποία είναι πάρα πολύ καλή, να προστεθούν πιό πολλά (με επιείκια, γιατί μου φαίνεται ότι απουσιάζουν τελείως) θέματα αεραθλητικού περιεχομένου! Παραπέντε, αλεξιπτωτισμός, αιωροπτερισμός, αεροστατισμός, αερομοντελισμός, κ.α... όλα αυτά είναι θέματα στα οποία υπάρχει πληθώρα υποψήφιας ύλης, αλλά και ενδιαφέρον από πολλούς αναγνώστες. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο...
Μπορούμε μέσα από αυτό το βήμα άραγε να κάνουμε προτάσεις προς την Πτήση; Αν μπορούμε, οι αναγνώστες της Πτήσης υποστηρίξατέ το!!!Δεν θα ταν ασχημα να αφιερωναν κανα δισελιδο στον αεραθλητισμο... αλλα δεν θα ηθελα να επεκταθει σε μεγαλυτερο ποσοστο. Αυτο που σιγουρα θα ηθελα ειναι να να αφιερωνουν μια σελιδα καθε φορα σε αεροπορικη γνωση.... δηλαδη.... πχ.... πως δουλευουν τα VOR? Πως γινεται το navigation με SIDs-STARs... λιγη μετεωρολογια.... Νταξει, κατα καιρους λενε κατι, αλλα θα προτιμουσα κατι να μπει σε τακτικο προγραμμα. Φυσικα επισης, δεν θα μας χαλουσε καθολου κανα DVDακι αεροπορικου περιεχομενου... εστω και με αυξηση τιμης. Τελος παντων, ενα forum για την Πτηση ποτε στο καλο θα φτιαξουν??? Αμαν ποια...
Υπάρχει ήδη ένα περιοδικό με ύλη που αφορά την πολιτική αεροπορία, αερολέσχες, αεραθλητισμό, έχει και μερικά εκπαιδευτικά άρθρα που αφορουν ναυτιλία, απόλεια προσανατολισμού, vertigo, κλπ.
Ελπίζω να μην ληφθεί σαν διαφήμηση, αν οι μοντερειτορς το κρίνουν έτσι μπορούν να σβήσουν το παρών ποστ, το περιοδικό είναι το remove before flight, και απ' όσο γνωρίζω είναι το μόνο στην Ελληνική αγορά με τέτοια θεματολογία, το πτήση ασχολείται περισσοτερο με πολεμική αεροπορία.
-
Ναι.... το εχω προμηθευτει το Remove Before Flight, αξιολογη προσπαθεια αλλα δεν θα ηταν ασχημα η Πτηση ως αυθεντικο αεροπορικο περιοδικο να γυρνουσε λιγαααακι και σε ποιο παραδοσιακες μορφες του αεροπορικου γιγνεσθε.
-
Αυτό ακριβώς...
Αντιθέτως, βλέπω πολύ προσήλωση στην Ισορροπία Δυνάμεων. Δε λέω, καλό είναι που υπάρχει ως ένθετο, αλλά και ο αεραθλητισμός και τα τεχνικά θέματα είναι απαραίτητα για ένα περιοδικό με τον τίτλο 'Πτήση'!
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
απλά τραγικό αυτό που έγινε με το mirage2000.τι να πω....
Φοβάμαι ότι η ΠΑ έχει θέματα!!!!
Στις συνειδήσεις θα μας μείνει ο ήρωας χειριστής που πάλεψε ως την ύστατη ώρα ενάντια στο σύστημα που αναγκάζει τους χειριστές να προσπαθούν αρκετές φορές τα αδύνατα για να βγάλουν τέτοιο πτητικό πρόγραμμα!!!!!
Πίσω από τις πόρτες των γραφείων και σε κάποια απόρρητα έγγραφα θα γραφτεί και πάλι 'σφάλμα χειριστή'
-
Μία απορία:
Γιατί επικρατεί το κλίμα, στην Π.Α. να προσπαθούν οι χειριστές να σώσουν το α/φ; Παράτα το ρε φίλε και ζήσε!
Καταλαβαίνω την ηρωισμό του χειριστή, να προσπαθήσει να το απομακρύνει από κατοικημένες περιοχές! Εκεί, του βγάζω το καπέλο και τον σέβομαι! Αλλά αν είναι να πέσει σε βουνό/θάλασσα, εκτινάξου άνθρωπέ μου και άσε τα σίδερα να κάνουν ό,τι θέλουν!
Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι επειδή η Π.Α. τους έχει μάθει ότι ένα mirage 2000 αξίζει πιο πολύ κι απ' τους ίδιους!
Υποθέτω ότι στις Η.Π.Α. ο χειριστής θα είχε εγκαταλείψει και μόνο στην ιδέα ότι έχει χάσει τον έλεγχο, έτσι;
Κρίμα ο άνθρωπος!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Μία απορία:Γιατί επικρατεί το κλίμα, στην Π.Α. να προσπαθούν οι χειριστές να σώσουν το α/φ; Παράτα το ρε φίλε και ζήσε!
Καταλαβαίνω την ηρωισμό του χειριστή, να προσπαθήσει να το απομακρύνει από κατοικημένες περιοχές! Εκεί, του βγάζω το καπέλο και τον σέβομαι! Αλλά αν είναι να πέσει σε βουνό/θάλασσα, εκτινάξου άνθρωπέ μου και άσε τα σίδερα να κάνουν ό,τι θέλουν!
Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι επειδή η Π.Α. τους έχει μάθει ότι ένα mirage 2000 αξίζει πιο πολύ κι απ' τους ίδιους!
Υποθέτω ότι στις Η.Π.Α. ο χειριστής θα είχε εγκαταλείψει και μόνο στην ιδέα ότι έχει χάσει τον έλεγχο, έτσι;
Κρίμα ο άνθρωπος!
+1
-
Ναι φίλε μου, παλεύουν οι χειριστές να το σώσουν με τον ενθουσιασμό που τους διακατέχει στα πρώτα χρόνια της δουλειά τους..... και οι αστεράτοι τρώνε με χρυσά κουτάλια!!!!!
Να μην πούμε για κάποιους που αποστρατεύονται.............. παίρνουν την συνταξούλα και αναλαμβάνουν σύμβουλοι σε εταιρείες που προμηθεύουν το στράτευμα, γιατί όπως και να χει οι παλιοί υφιστάμενοι δεν θα μας ξεχάσουν ποτέ!!!!!
Ρε θα πέσει κεραυνός και θα μας κάψει!!!!!!!!
-
υποθέτω όμως ότι είναι και η ιδέα και προσπάθεια της στιγμής ότι 'θα τα καταφέρω, δεν νομίζω ότι χρειάζεται το eject'
Δεν νομίζω ότι ποτέ κάποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει αν ΔΕΝ εκτιναχθεί.
Αν ήξεραν ότι αν δεν εκτιναχθούν θα σκοτωθούν τότε θα ήταν πιο απλό το θέμα.
Δεν νομίζω ότι πρόκειται για μάθημα της ΠΑ να μην εκτινάσσονται έτσι εύκολα, αλλά για προσωπικό εγωισμό που σε ένα σημείο –νομίζω- ότι καταλαβαίνω.
Ο κάθε ένας δεν τα παρατάει εύκολα σε κάποιο θέμα. Βέβαια για αυτούς το χειρότερο που θα πάθουν είναι ο θάνατος και εκεί χωράει πολύ κουβέντα.
-
Κάτι ανάλογο (αλλά όχι ακριβές) με το τι μπορεί να συμβεί σε ένα οδηγό.
Φεύγει το αυτοκίνητο από το δρόμο και αρχίζει στροφές και ότι πιο παλαβό μπορεί να συμβεί.Κιόμως προσπαθεί να το επαναφέρει που ούτε ο Σουμάχερ δεν θα τα κατάφερνε.
Ή μια ομάδα που χάνει με πολλούς πόντους και παλεύει να γυρίσει το παιχνίδι που δεν γυρνάει με τίποτα.Δεν μου έχει τύχει οπότε υποθέτω ότι είναι ο εγωισμός της στιγμής.
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Δεν νομίζω ότι πρόκειται για μάθημα της ΠΑ να μην εκτινάσσονται έτσι εύκολα, αλλά για προσωπικό εγωισμό που σε ένα σημείο –νομίζω- ότι καταλαβαίνω.Μήπως έιναι ντροπή να περπατάς στην Μοίρα και να έχεις και μια εγκατάλειψη??
-
δε νομιζω καποιος να προτιμα να αφησει την οικογενεια του μονη παρα να χει μια εγκαταλειψη...
το να αποφυγουν κατοικημενες περιοχες ειναι ζωτικο, στη συγκεκριμενη περιπτωση δε καταλαβα γιατι δεν το εγκατελειψε... -
Νομίζω ότι η σειρά προτεραιότητας στην ΠΑ είναι αεροπλάνο-πιλότος-αποστολή. Και με βάση αυτή τη σειρά σπουδαιότητας εκπαιδεύονται.
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Κάτι ανάλογο (αλλά όχι ακριβές) με το τι μπορεί να συμβεί σε ένα οδηγό.
Φεύγει το αυτοκίνητο από το δρόμο και αρχίζει στροφές και ότι πιο παλαβό μπορεί να συμβεί.Κιόμως προσπαθεί να το επαναφέρει που ούτε ο Σουμάχερ δεν θα τα κατάφερνε.
Ή μια ομάδα που χάνει με πολλούς πόντους και παλεύει να γυρίσει το παιχνίδι που δεν γυρνάει με τίποτα.Δεν μου έχει τύχει οπότε υποθέτω ότι είναι ο εγωισμός της στιγμής.
Η μεγάλη διαφορά φίλε Gus είναι ότι το αμάξι σου ΠΡΕΠΕΙ να το σώσεις, γιατί όπου πάει αυτό, είσαι καταδικασμένος να πας κι εσύ (εκτός αν σε κάποια έκδοση του Fiesta υπάρχει ριγέ κίντρινη-μαύρη χειρολαβή κάτω απ' τα καθίσματα και δεν το ξέρω)... Ενώ το α/φ, αν δεις και δεν το μαζεύεις, το εγκαταλείπεις και τελείωσε!
-
Κατά δεύτερον, ακόμα κι αν κάποιος έχει την πρόθεση να εκτιναχθεί δεν είναι και σίγουρο ότι θα σωθεί. Κάτω από κάποιο ύψος και εάν το αεροσκάφος έχει πάρει συγκεκριμένη θέση, τότε και η εγκατάλειψη ισοδυναμεί με θάνατο.
Εδώ θα ήταν χρήσιμη η πληροφορία αν τα καθίσμαα των Μιράζ είναι τύπου 'zero-zero'. -
δε νομιζω τα εκτινασσομενα καθισματα τετοιων μιραζ να εχουν τετοια μειονεκτηματα...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν νομίζω ότι πρόκειται για μάθημα της ΠΑ να μην εκτινάσσονται έτσι εύκολα, αλλά για προσωπικό εγωισμό που σε ένα σημείο –νομίζω- ότι καταλαβαίνω.
Μήπως έιναι ντροπή να περπατάς στην Μοίρα και να έχεις και μια εγκατάλειψη??
δεν νομίζω ότι την ώρα εκείνη σκέφτονται την πιθανή ντροπή.
δε νομιζω καποιος να προτιμα να αφησει την οικογενεια του μονη παρα να χει μια εγκαταλειψη...
το να αποφυγουν κατοικημενες περιοχες ειναι ζωτικο, στη συγκεκριμενη περιπτωση δε καταλαβα γιατι δεν το εγκατελειψε...ακόμα δεν ξέρουμε πως έγινε το συμβάν
Κατά δεύτερον, ακόμα κι αν κάποιος έχει την πρόθεση να εκτιναχθεί δεν είναι και σίγουρο ότι θα σωθεί. Κάτω από κάποιο ύψος και εάν το αεροσκάφος έχει πάρει συγκεκριμένη θέση, τότε και η εγκατάλειψη ισοδυναμεί με θάνατο.
Εδώ θα ήταν χρήσιμη η πληροφορία αν τα καθίσμαα των Μιράζ είναι τύπου 'zero-zero'.αν θυμάμαι καλά από τα λόγια πιλότου όντως είναι 0-0
-
...άρα πριν βιαστούμε να πούμε γιατί δεν άφησε το m2k ας περιμένουμε μήπως ....κάποτε...μάθουμε τι ακριβώς έγινε
-
δε βιαστηκε κανεις να πει κατι απ'ότι βλεπω...απλως ειναι περιεργο περιστατικο...
-
ναι αλλά για παράδειγμα πριν χρόνια σε άσκηση ένα m2000 είχε ξυρίσει το πίσω κάθετο ενός άλλου
και τα 2 γύρισαν πίσω μια χαρά.αν...είχε συμβεί κάτι τώρα θα λέγαμε όλοι, γιατί δεν άφησε το α/φος
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ