-
Ο χρήστης tupac έγραψε:
Pedia diorthoste me an kano lathos alla nomizo oti to s40 den foraei kinitira tis volvo alla tis mistubishi. Pantos file na ksereis oti to a4 sigizei giro sta 1400kila kai foraei akoam 8valvido kinitira me 100ipous. I sxeseis metadosis tou sazman einai kai aftes arketa makries kai den voithoun sto na exei kala repriz to amaksi. Me liga logia to amaksi tha sernete. Min to kaneis file tha to metanioseis. An den viazese poli kai theleis na pareis oposdipote to a4 kane ligo ipomonoi gia na foresei ton kenourgio fsi kinitira , pou einai thema xronou na topothetithi.Nα σε 'διορθώσω' εγώ.
Το S40 'φοράει' τον κινητήρα του Μondeo Sci.
Ίπποι :131,5 στο δυναμόμετρο -
Όπως είχε γραφτεί...
http://www.in.gr/auto/news/article.asp? ... tyID=43324
-
Πάντως παιδιά εμένα μου αρέσει πολύ το S40.
Ειδικά τώρα με την 1.6, αν είχα τα money δεν θα σκεφτόμουν τίποτα άλλο! -
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Φιλε γιατρέΚαταρχάς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Δεν θα πρωτοτυπήσω, αφου και εγώ θα διαλεγα - μεταξύ των δύο - το Volvo σε σχέση με το 1600άρι A4. Οι λογοι εχουν αναφερθεί λιγο πολύ από τα περισσότερα παιδια στο φόρουμ. Απλά θα ήθελα να αναφέρω επιγραμματικά 2-3 πραγματάκια
-
Καλο ειναι να αγοράζουμε τον καλύτερο συνδυασμο κυβικών & ιππων που μπορούμε. Ατάκες του στύλ 'τι στο καλό δεν θα μπορεί να κανει ενα προσπέρασμα με 100 ολόκληρους ίππους' καλο ειναι να αποφεύγονται..
-
Το αυτοκινητο το αγοράζουμε μια φορά αλλα το πληρώνουμε και το συντηρούμε κάμποσα χρόνια, οπότε το κοστος συντήρησης δεν πρέπει να παραβλέπεται.
-
Το κύρος η 'μούρη' και η ομορφη εμφάνιση ειναι καλοδεχουμενα αλλά δεν σώζουν σε μια δυσκολη κατάσταση.
-
Καλο ειναι νομιζω να αποβάλλουμε το νεοελληνικό συνδρομο του 'αγοράζω αυτοκινητο για να σκασει ο γείτονας' και να βλεπουμε το ολο θεμα ορθολογιστικά με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες. Στην κατηγορία τιμής που αναφέρεσαι φιλε μου υπάρχουν πολύ καλά εως εξαιρετικά αυτοκινητα σε 1800 και 2000 κυβικά που έχεις αγνοήσει (καποια εχουν προταθει). Να ρωτήσω γιατί (ξερω την απάντηση, απλα σε δουλειά να βρισκομαστε...)
-
Δεν συμβουλευόμαστε ποτέ τις γυναικες μας (ή φιλεναδες, αρραβωνιαστικές κ.λ.π) για αγορά αυτοκινήτου, εκτος εαν ειναι μελη του 4T forum
Αυτά απο εμενα παντα με καλή διάθεση και χωρις να θελω να θίξω πρόσωπα ή πράγματα
1.Συμφωνω με τον καλυτερο συνδυασμο κυβικων/ιππων αλλα για μενα αυτο δεν ειναι το κυριαρχο κριτηριο
2.Η λογοκρισια δεν μου αρεσει.καλο ειναι να αποφευγεται.ο καθενας ειναι ελευθερος να σκεφτεται και να λεει την αποψη του!
3.Το αυτοκινητο που θα παρω δεν θα το παρω ουτε για να σκασει ο γειτονας,ουτε επειδη ειναι κυριλατο,αλλα επειδη μου αρεσει και ικανοποιει τις αναγκες μου,και ουτε σκεφτομαι να το κρατησω πανω απο 4 χρονια
4.Το κοστος συντηρησης και των δυο ειναι περιπου στα ιδια επιπεδα
5.Τα αυτοκινητα που 'αγνοησα' οπως λες δεν μου αρεσουν για τον χ,ψ λογο,και εινα καθαρα δικο μου θεμα.τωρα αν ξερεις εσυ την απαντηση γινε μεντιουμ
6.Αυτο που μου λες για τις γυναικες πες το πρωτα στην δικια σου και θα σου δωσει αυτη την απαντησηΜια φιλικη συμβουλη:μην βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα για καποιον που δεν ξερεις.Οσο για τον αν θελεις να θιξεις καποιον το εχεις κανει,μην το γραφεις μετα για να το παιξεις καλος
Κριμα που δεν εχω περισσοτερο χρονο να σου απαντησω πιο αναλυτικα -
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όπως είχε γραφτεί...http://www.in.gr/auto/news/article.asp? ... tyID=43324
Oυάου....πολύ καλή επιλογή αν και για 1600άρι λίιιγο ακριβούτσικο σε σχέση με το 1800...
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Φιλε γιατρέ
Καταρχάς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Δεν θα πρωτοτυπήσω, αφου και εγώ θα διαλεγα - μεταξύ των δύο - το Volvo σε σχέση με το 1600άρι A4. Οι λογοι εχουν αναφερθεί λιγο πολύ από τα περισσότερα παιδια στο φόρουμ. Απλά θα ήθελα να αναφέρω επιγραμματικά 2-3 πραγματάκια
-
Καλο ειναι να αγοράζουμε τον καλύτερο συνδυασμο κυβικών & ιππων που μπορούμε. Ατάκες του στύλ 'τι στο καλό δεν θα μπορεί να κανει ενα προσπέρασμα με 100 ολόκληρους ίππους' καλο ειναι να αποφεύγονται..
-
Το αυτοκινητο το αγοράζουμε μια φορά αλλα το πληρώνουμε και το συντηρούμε κάμποσα χρόνια, οπότε το κοστος συντήρησης δεν πρέπει να παραβλέπεται.
-
Το κύρος η 'μούρη' και η ομορφη εμφάνιση ειναι καλοδεχουμενα αλλά δεν σώζουν σε μια δυσκολη κατάσταση.
-
Καλο ειναι νομιζω να αποβάλλουμε το νεοελληνικό συνδρομο του 'αγοράζω αυτοκινητο για να σκασει ο γείτονας' και να βλεπουμε το ολο θεμα ορθολογιστικά με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες. Στην κατηγορία τιμής που αναφέρεσαι φιλε μου υπάρχουν πολύ καλά εως εξαιρετικά αυτοκινητα σε 1800 και 2000 κυβικά που έχεις αγνοήσει (καποια εχουν προταθει). Να ρωτήσω γιατί (ξερω την απάντηση, απλα σε δουλειά να βρισκομαστε...)
-
Δεν συμβουλευόμαστε ποτέ τις γυναικες μας (ή φιλεναδες, αρραβωνιαστικές κ.λ.π) για αγορά αυτοκινήτου, εκτος εαν ειναι μελη του 4T forum
Αυτά απο εμενα παντα με καλή διάθεση και χωρις να θελω να θίξω πρόσωπα ή πράγματα
1.Συμφωνω με τον καλυτερο συνδυασμο κυβικων/ιππων αλλα για μενα αυτο δεν ειναι το κυριαρχο κριτηριο
2.Η λογοκρισια δεν μου αρεσει.καλο ειναι να αποφευγεται.ο καθενας ειναι ελευθερος να σκεφτεται και να λεει την αποψη του!
3.Το αυτοκινητο που θα παρω δεν θα το παρω ουτε για να σκασει ο γειτονας,ουτε επειδη ειναι κυριλατο,αλλα επειδη μου αρεσει και ικανοποιει τις αναγκες μου,και ουτε σκεφτομαι να το κρατησω πανω απο 4 χρονια
4.Το κοστος συντηρησης και των δυο ειναι περιπου στα ιδια επιπεδα
5.Τα αυτοκινητα που 'αγνοησα' οπως λες δεν μου αρεσουν για τον χ,ψ λογο,και εινα καθαρα δικο μου θεμα.τωρα αν ξερεις εσυ την απαντηση γινε μεντιουμ
6.Αυτο που μου λες για τις γυναικες πες το πρωτα στην δικια σου και θα σου δωσει αυτη την απαντησηΜια φιλικη συμβουλη:μην βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα για καποιον που δεν ξερεις.Οσο για τον αν θελεις να θιξεις καποιον το εχεις κανει,μην το γραφεις μετα για να το παιξεις καλος
Κριμα που δεν εχω περισσοτερο χρονο να σου απαντησω πιο αναλυτικα- Δυστυχώς δεν κατάλαβες το ύφος και το νοημα της απάντησης μου. Επειδή και εγώ δεν εχω χρόνο για μακροσκελείς αναφορές και απαντήσεις σου εύχομαι ολόψυχα να εισαι παντα καλά και να αγοράσεις αυτό που νομίζεις οτι σε ικανοποιεί καλύτερα. και εαν σε στεναχώρησα συγνώμη
-
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
δεν εχω ακουσει πουθενα για καινουργιο μοντελο σε 2 χρονια.μπορεις να μου πεις τις πηγες σου για να το διασταυρωσω αν και 2 χρονια ειναι πολυ μικρο διαστημα ειτε για ανανεωση ειτε για καινουργιο μοντελο.το ανανεωμενο Α4 βγηκε για να χτυπησει κυριως την νεα 3 και την c class στα πιο μεγαλα κυβικα.
τωρα οσον αφορα την ομορφια προσωπικα επιλεγω Α4 με διαφορα και ο μοναδικος λογος που δεν θα επαιρνα το 4 ειναι ο κινητηρας του.
τωρα οσον αφορα το 9-3 εχω την εντυπωση οτι στα 27700 το αυτοκινητο ειναι πολυ γυμνο απο εξοπλισμο.χρειαζεσαι καπου στα 30 και κατι περιπου,η κανω λαθος?Το ανανεωμένο Α4 όπως λές και εσύ και όχι του νέο. Βάλε 7 χρόνια στην χρονολογία παρουσίασης του μη ανανεωμένου και θα δείς ότι το τέλος είναι κοντά
Εχει δικιο ο giatros , το νεο Α4 δεν ειναι απλη ανανεωση ειναι νεο μοντελο με προοπτική 5ετιας, απλα η audi δεν τολμα να πει οτι αλλαξε μοντελο στα 2 χρονια!!
Kαταρχήν το Α4 μετρά ήδη **4 **ολόκληρα χρόνια στην αγορά...
Το εκτεταμένο facelift, αφενός μεν έγινε για λόγους ανταγωνισμού (σειρά 3) και αφετέρου για υιοθέτηση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Audi, κοινώς 'family look'.
Εσυ technik τι πιστευεις?οτι το νεο Α4 ειναι προιον 2ετιας η παραπανω?
-
Να απαντησω και στα αλλα παιδια γενικα.το Α4 θα φορεσει τον κινητηρα fsi μετα απο 1-1,5 χρονο,και δεν μπορω να περιμενω τοσο.Βλεπω οτι καποιοι θεωρειτε το s40 1.6 πολυ καλη επιλογη.μπορειτε να μου το τεκμηριωσετε,την στιγμη που εχει εναν κινητηρα 100 ιππων και συμφωνα με τους περισσοτερους θα σερνεται κατι αντιστοιχο με το Α4 1.6.
Προσωπικα εγω το θεωρω μια πολυ καλη επιλογη αν και λιγο ακριβο σε σχεση με το 1.8
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Να απαντησω και στα αλλα παιδια γενικα.το Α4 θα φορεσει τον κινητηρα fsi μετα απο 1-1,5 χρονο,και δεν μπορω να περιμενω τοσο.Βλεπω οτι καποιοι θεωρειτε το s40 1.6 πολυ καλη επιλογη.μπορειτε να μου το τεκμηριωσετε,την στιγμη που εχει εναν κινητηρα 100 ιππων και συμφωνα με τους περισσοτερους θα σερνεται κατι αντιστοιχο με το Α4 1.6.Προσωπικα εγω το θεωρω μια πολυ καλη επιλογη αν και λιγο ακριβο σε σχεση με το 1.8
Oχι doctor εγώ δεν το θεωρώ καλή επιλογή το S40 1.6 (100hp).
Νομίζω ότι το 1.8 είναι καλύτερη επιλογή. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Νομίζω ότι το 1.8 είναι καλύτερη επιλογή.Εδώ υπάρχει θεμα...
Το 3 που σχεδον ειναι 'ιδιο' με το s40 με τον 1600 θεωρειτε καλό το volvo οχι, γιατί??
Παντως το s40 δεν εχει ικανοποιητικους χωρους για να συγκριθεί με αυτοκινητα της μεσαιας κατηγοριας, το Α4 υπερεχει κατα πολυ σεαυτο το σημειο, και σε αλλα βεβαια.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Νομίζω ότι το 1.8 είναι καλύτερη επιλογή.Εδώ υπάρχει θεμα...
Το 3 που σχεδον ειναι 'ιδιο' με το s40 με τον 1600 θεωρειτε καλό το volvo οχι, γιατί??
Παντως το s40 δεν εχει ικανοποιητικους χωρους για να συγκριθεί με αυτοκινητα της μεσαιας κατηγοριας, το Α4 υπερεχει κατα πολυ σεαυτο το σημειο, και σε αλλα βεβαια.
Δεν το θεωρώ καλή επιλογή (πρόσεξε) σε σχέση με το 1.8
-
To S40 κοστίζει κι ένα μύριο παραπάνω, έτσι; Ενώ δεν παύει να είναι ένα ξεχειλωμένο μικρομεσαίο σε τιμή μεσαίου. Καλό και όμορφο, όμως μου θυμίζει τα 'θωρηκτά τσέπης' των Γερμανών.
-
Γεια σας παιδία εδώ και 4 μήνες έχει αγοράσει ο πατέρας μου το Α4 καινούριο(οχι το face lift) το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ και εγώ τόσο μέσα στη πόλη αλλά πιο πολύ για μακρινά ταξίδια .το αμάξι έχει όντως μικρή ιπποδύναμη αλλά ο τρόπος που έφτιαξαν το κιβώτιο ταχυτήτων με κοντές σχέσεις δεν σε αφήνει να το καταλάβεις επίσης και ο κινητήρας ο οποίος βγάζει σε χαμηλές στροφές την ιπποδύναμη του επιδρά θετικά σε αυτό ,τώρα από την άλλη σε μεγάλες ταχύτητες καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με κοντό σασμαν ακούγεται αρκετά ο θόρυβος του κινητηρα.Κατα τα άλλα το αμάξι είναι πλήρες ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες είναι πολύ σταθερό από φρένα δε το συζητάω εξαιρετικά και γενικά εγώ νομίζω και σαν ποιότητα και αξία μεταπώλησης είναι πάνω από το volvo s40 1.6 .
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Να απαντησω και στα αλλα παιδια γενικα.το Α4 θα φορεσει τον κινητηρα fsi μετα απο 1-1,5 χρονο,και δεν μπορω να περιμενω τοσο.Βλεπω οτι καποιοι θεωρειτε το s40 1.6 πολυ καλη επιλογη.μπορειτε να μου το τεκμηριωσετε,την στιγμη που εχει εναν κινητηρα 100 ιππων και συμφωνα με τους περισσοτερους θα σερνεται κατι αντιστοιχο με το Α4 1.6.
Προσωπικα εγω το θεωρω μια πολυ καλη επιλογη αν και λιγο ακριβο σε σχεση με το 1.8
Νομίζω ότι το 1.8 είναι καλύτερη επιλογή.Οταν ελεγα για καλη επιλογη εννοουσα γενικα σε σχεση με τα αλλα 1600 της αγορας.πιστευω οτι δεν τιθεται θεμα συγκρισης s40 1.6 kai s40 1.8 μια και που η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη
-
s 40
-
Ο χρήστης megale έγραψε:
Γεια σας παιδία εδώ και 4 μήνες έχει αγοράσει ο πατέρας μου το Α4 καινούριο(οχι το face lift) το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ και εγώ τόσο μέσα στη πόλη αλλά πιο πολύ για μακρινά ταξίδια .το αμάξι έχει όντως μικρή ιπποδύναμη αλλά ο τρόπος που έφτιαξαν το κιβώτιο ταχυτήτων με κοντές σχέσεις δεν σε αφήνει να το καταλάβεις επίσης και ο κινητήρας ο οποίος βγάζει σε χαμηλές στροφές την ιπποδύναμη του επιδρά θετικά σε αυτό ,τώρα από την άλλη σε μεγάλες ταχύτητες καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με κοντό σασμαν ακούγεται αρκετά ο θόρυβος του κινητηρα.Κατα τα άλλα το αμάξι είναι πλήρες ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες είναι πολύ σταθερό από φρένα δε το συζητάω εξαιρετικά και γενικά εγώ νομίζω και σαν ποιότητα και αξία μεταπώλησης είναι πάνω από το volvo s40 1.6 .To A4 1.6 είναι πάνω απο το volvo 1.6 αλλά έλα που ο τίτλος του θέματος λέει για το vovlo 1.8! To οποίο και φυσικά δεν έχει καμια σύγκριση με το 1.6 Α4. 25 άλογα είναι αυτά παιδιά όχι 5-10. Πέρα απο αυτό η audi είναι απαράδεκτη σαν αντιπροσωπεία ποια στην Ελλάδα. Εξωφρενικές τιμές και ύφος δήθεν. Πρέπει να το προσέξει άμεσα γιατί ΄΄ερχονται δύσκολα χρόνια όπως και για την Opel φυσικά που για μια δεκαετία είχε ανοδικότατη πορεία και ΄ξέχασε τους πελάτες της. Με τόσες πωλήσεις τι ανάγκη έχουμε... λένε όλοι... χα χα χα... πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!!
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Γεια σας παιδία εδώ και 4 μήνες έχει αγοράσει ο πατέρας μου το Α4 καινούριο(οχι το face lift) το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ και εγώ τόσο μέσα στη πόλη αλλά πιο πολύ για μακρινά ταξίδια .το αμάξι έχει όντως μικρή ιπποδύναμη αλλά ο τρόπος που έφτιαξαν το κιβώτιο ταχυτήτων με κοντές σχέσεις δεν σε αφήνει να το καταλάβεις επίσης και ο κινητήρας ο οποίος βγάζει σε χαμηλές στροφές την ιπποδύναμη του επιδρά θετικά σε αυτό ,τώρα από την άλλη σε μεγάλες ταχύτητες καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με κοντό σασμαν ακούγεται αρκετά ο θόρυβος του κινητηρα.Κατα τα άλλα το αμάξι είναι πλήρες ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες είναι πολύ σταθερό από φρένα δε το συζητάω εξαιρετικά και γενικά εγώ νομίζω και σαν ποιότητα και αξία μεταπώλησης είναι πάνω από το volvo s40 1.6 .
To A4 1.6 είναι πάνω απο το volvo 1.6 αλλά έλα που ο τίτλος του θέματος λέει για το vovlo 1.8! To οποίο και φυσικά δεν έχει καμια σύγκριση με το 1.6 Α4. 25 άλογα είναι αυτά παιδιά όχι 5-10. Πέρα απο αυτό η audi είναι απαράδεκτη σαν αντιπροσωπεία ποια στην Ελλάδα. Εξωφρενικές τιμές και ύφος δήθεν. Πρέπει να το προσέξει άμεσα γιατί ΄΄ερχονται δύσκολα χρόνια όπως και για την Opel φυσικά που για μια δεκαετία είχε ανοδικότατη πορεία και ΄ξέχασε τους πελάτες της. Με τόσες πωλήσεις τι ανάγκη έχουμε... λένε όλοι... χα χα χα... πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!!
Ε κοιτα τωρα το να λεμε οτι η αουντι εχει εξωφρενικες τιμες δεν νομιζω οτι ειναι σωστο.δεν ξερω απο που βγαζεις αυτο το συμπερασμα αλλα εγω ξερω οτι ειναι η πιο φθηνη απο τις αλλες δυο(bmw,mercedes)που ειναι οι κυριοι ανταγωνιστες.τωρα για υπεροψια συμφωνω αλλα ετσι ειναι φιλε μου σε αυτες τις μαρκες,ξερουν οτι το αυτοκινητο θα πουλησει και δεν ενδιαφερονται και πολυ(κακως βεβαια)Για ποια αχλαδα μπορουμε να μιλαμε οταν εχουν αυξηση πωλησεων?
-
μελετωντας το θεμα σε βαθος αρχιζω και συμφωνω με τον ιντερλαντ.κατι που μου εκανε εντυπωση ειναι η πολυ μεγαλη διαφορα που εχουν οι 2 αντιπροσωποιες εκτος απο τα σερβις αλλα και σε πραγματα οπως οι πινακιδες και τα εξοδα ταξινομησης.ετσι η αουντι ζητα 486 Ευρω ενω η βολβο 260.που οφειλεται αυτο?η μηπως κανουν οτι θελουν?
-
Eγω απο την πλευρα μου ψηφιζω Α4. Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο η ψηφος μου ειναι αντικειμενικη επειδη και εμεις τοσα χρονια στην οικογενεια AUDI ειχαμε και τωρα τελευταια ο πατερας μου πηρε το καινουργιο Α4. Πιστευω κατα γνωμη μου οτι το αυτοκινητο ειναι πολυ ποιο ωραιο σχεδιαστικα απο το αντιστοιχο VOLVO. Βεβαια ενα μεγαλο μειον ειναι η μηχανη του οπως προαναφερθηκε. Παντως και το VOLVO που τυχαινει να το εχει καποιος φιλος δεν ειναι ασχημο και ουτε προβληματα του εχει βγαλει εδω και 4-5 χρονια που το εχει. Βεβαια επειδη οπως φαινεται εισαι και εσυ κολλημενος με την AUDI (οπως και εγω βεβαια ) μαλλον σε Α4 σε βλεπω να καταληγεις
-
Ο χρήστης sarandavgas έγραψε:
Eγω απο την πλευρα μου ψηφιζω Α4. Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο η ψηφος μου ειναι αντικειμενικη επειδη και εμεις τοσα χρονια στην οικογενεια AUDI ειχαμε και τωρα τελευταια ο πατερας μου πηρε το καινουργιο Α4. Πιστευω κατα γνωμη μου οτι το αυτοκινητο ειναι πολυ ποιο ωραιο σχεδιαστικα απο το αντιστοιχο VOLVO. Βεβαια ενα μεγαλο μειον ειναι η μηχανη του οπως προαναφερθηκε. Παντως και το VOLVO που τυχαινει να το εχει καποιος φιλος δεν ειναι ασχημο και ουτε προβληματα του εχει βγαλει εδω και 4-5 χρονια που το εχει. Βεβαια επειδη οπως φαινεται εισαι και εσυ κολλημενος με την AUDI (οπως και εγω βεβαια ) μαλλον σε Α4 σε βλεπω να καταληγειςΗ καρδια λεει audi αλλα η λογικη volvo ποια να ακουσω?
AUDI A4 1.6 new H VOLVO S.40 1.8 SUMMUM