-
Μιλαω για autotriti και τα παραθετω Α4/s40
κινητηρας 9/9
ενεργ.ασφαλεια,οδικη συμπεριφορα 9/9
παθητικη ασφαλεια 9/10
εικονα,ποιοτητα 10/9
ανεση 9/9
χωροι 8/8
αξιοπιστια 8/9
καταναλωση 8/8
μεταπωλητικη αξια 10/8
value for money 7/8
Πιστευω οτι ειναι ενας πινακας ο οποιος ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα αν και τις τελευταιες μερες οσον αφορα την αξιοπιστια της βολβο εχω ακουσει οχι και τα καλυτερα απο κατοχους βολβο που με παροτρηναν να παρω το Α4.Περιμενω να τα οδηγησω κατι που θα γινει προς τα μεσα προς τελη γεναρη(δεν εχουν ακομη το Α4)και να παραγγειλω ενα απο τα δυο. -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Μιλαω για autotriti και τα παραθετω Α4/s40
κινητηρας 9/9
ενεργ.ασφαλεια,οδικη συμπεριφορα 9/9
παθητικη ασφαλεια 9/10
εικονα,ποιοτητα 10/9
ανεση 9/9
χωροι 8/8
αξιοπιστια 8/9
καταναλωση 8/8
μεταπωλητικη αξια 10/8
value for money 7/8
Πιστευω οτι ειναι ενας πινακας ο οποιος ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα αν και τις τελευταιες μερες οσον αφορα την αξιοπιστια της βολβο εχω ακουσει οχι και τα καλυτερα απο κατοχους βολβο που με παροτρηναν να παρω το Α4.Περιμενω να τα οδηγησω κατι που θα γινει προς τα μεσα προς τελη γεναρη(δεν εχουν ακομη το Α4)και να παραγγειλω ενα απο τα δυο.Και το Auto Τρίτη στον ίδιο όμιλο είναι
Απορία: πως κρίνεις την αξιοπιστία ενός ολοκαίνουριου μοντέλου; Ακόμα και ίδιο κινητήρα να έχει, ξέρεις τι άλλες βλάβες θα βγάλει;
Αν δεν κάνω λάθος το ΝΕΟ Α4 δεν έχει δοκιμαστεί στο Euro NCAP, πως βαθμολογείς την παθητική ασφάλεια;
-
για ομιλους και τετοια δεν ξερω.παντως πιο πολλες πιθανοτητες υπαρχουν η νεα βαθμολογια να ειναι καλυτερη απο το να ειναι χειροτερη πιστευει κανεις οτι θα αποσπασει λιγοτερα απο 4 αστερια?οσο για τον κινητηρα ιδιος ειναι.συμπερασμα:η βαθμολογια ειναι η μικροτερη που του δινουν.
-
για ομιλους και τετοια δεν ξερω.παντως πιο πολλες πιθανοτητες υπαρχουν η νεα βαθμολογια να ειναι καλυτερη απο το να ειναι χειροτερη πιστευει κανεις οτι θα αποσπασει λιγοτερα απο 4 αστερια?οσο για τον κινητηρα ιδιος ειναι.συμπερασμα:η βαθμολογια ειναι η μικροτερη που του δινουν.Mην σε απασχολουν αυτα ,δεν προκειτε να εχεις προβλημα το Α4 ειναι ενα πληρες και ολοκληρωμενο αυτοκινητο ΕΚΤΟΣ τον κινητηρα.
Ειναι απαρχαιωμενος με λιγη δυναμη για το αμαξωμα αυτό, στο λεω εκ πειρας το εχει ,το προηγουμενο βεβαια, ενας γειτονας μου και βλαστημα τον κινητηρα του..Και επισης εχει προβλημα με την καταναλωση του , καιει ουκ ολιγη βενζινη ισως λογο οτι το γκαζι συχνα πυκνα πιεζεται για να ξεκολησει.
Αν συμβιβαζεσαι μμε τον κινητηρα ειναι καλη αγορά..
-
παιδια οικογενεια δεν εχω τι στο καλο δεν μπορει να ανταπεξελθει σε βαρος 2 ατομων(εγω κ η κοπελια μου)αντε και ενος σακ-βουαγιαζ?ξερω το προβλημα με τον κινητηρα αλλα δεν μπορω να δωσω ακομη 33000+ που κανει το 1.8
-
Καταρχην να σας πω οτι δεν με ενδιαφερει να αγορασω ουτε 3 ουτε φοκους,ειμαι αναμεσα στα δυο παραπανω και κυριως προς το α4.Σε πινακα που εχω δει σε περιοδικο παιρνουν την ιδια ακριβως βαθμολογια (8.70)και μαλιστα στον κινητηρα εχουν την ιδια βαθμολογια.πως το εξηγειτε αυτο την στιγμη που οι περισσοτεροι μου λετε να προτιμησω το βολβο κυριως λογω κινητηρα.απο οτι βλεπω το Α4 δινει 144nm/3800 και το βολβο 161/4400. και διαφορα στα 0-100 μολις 6 sec για το βολβο.μηπως παιδια η διαφορα ειναι πολυ μικρη στην πραγματικοτητα παρολου που το ενα 1.6 και το αλλο 1.8?To A4 είναι πανάκριβο στην συντήρηση του, με ανεμικό κινητήρα στα 1.6 και προσοχή. Το μοντέλο που βγαίνει είναι face lift και οχι το εντελώς το νέο μοντέλο που θα βγεί σε σύντομο διάστημα 1-2 χρόνια. Μετά την αλλαγή θα χάσεις πολύ χρήμα.
Προχώρα στο S40 που είναι και 1.8 και έχει και ένα εσωτερικό μούρλια και έχει και την ίδια την volvo στην Ελλάδα που ενδιαφέρετε για την προώθηση των μοντέλων της. Φυσικά και δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ 3-S40-6-mondeo όπως δεν υπαρχει μεταξύ polo-fabia-ibiza ή vectra-saab 3
Καλές βόλτες
-
To volvo pare....einai pio omorfo,pio dynato kai se kali timi....ektos aytou ksexorizei pol perissotero apo to A4....
Yparxei vevaia kai to Saab 9-3 1.8 sta 27700 me arketa extra...Sorry gia to greeklish,alla den ginetai allios ayti tin stigmi...
-
δεν εχω ακουσει πουθενα για καινουργιο μοντελο σε 2 χρονια.μπορεις να μου πεις τις πηγες σου για να το διασταυρωσω αν και 2 χρονια ειναι πολυ μικρο διαστημα ειτε για ανανεωση ειτε για καινουργιο μοντελο.το ανανεωμενο Α4 βγηκε για να χτυπησει κυριως την νεα 3 και την c class στα πιο μεγαλα κυβικα.
τωρα οσον αφορα την ομορφια προσωπικα επιλεγω Α4 με διαφορα και ο μοναδικος λογος που δεν θα επαιρνα το 4 ειναι ο κινητηρας του.
τωρα οσον αφορα το 9-3 εχω την εντυπωση οτι στα 27700 το αυτοκινητο ειναι πολυ γυμνο απο εξοπλισμο.χρειαζεσαι καπου στα 30 και κατι περιπου,η κανω λαθος? -
αφηστε που το νεο Α4 οπως εχω διαβασει αποτελει ολοκληρωμενη εκδοχη του προηγουμενου 4 και ειναι μοντελο με προοπτικη αντικαταστασης την 5ετια
-
Φίλε μου καλό το ονοματάκι αλλά πρέπει να έχεις και μοτέρ να κουνηθεί το σκάφος.
Ενδεικτικά στο Α4 κάθε ίππος έχει να 'τραβήξει' ~12,7 κιλά ενώ στο S40 ~10,3 κιλά.
Επίσης έχε κατα νου ότι τα περισσότερα κυβικά μετράνε παντού...Θεωρώ το Volvo S40 πιο ολοκληρωμένη πρόταση με πολύ καλό πακέτο εξοπλισμού, ενεργητική και παθητική ασφάλεια, όμορφο design και βέβαια όνομα με κύρος (επειδή βλέπω ότι σε ενδιαφέρει το κύρος)...
-
δεν εχω ακουσει πουθενα για καινουργιο μοντελο σε 2 χρονια.μπορεις να μου πεις τις πηγες σου για να το διασταυρωσω αν και 2 χρονια ειναι πολυ μικρο διαστημα ειτε για ανανεωση ειτε για καινουργιο μοντελο.το ανανεωμενο Α4 βγηκε για να χτυπησει κυριως την νεα 3 και την c class στα πιο μεγαλα κυβικα.
τωρα οσον αφορα την ομορφια προσωπικα επιλεγω Α4 με διαφορα και ο μοναδικος λογος που δεν θα επαιρνα το 4 ειναι ο κινητηρας του.
τωρα οσον αφορα το 9-3 εχω την εντυπωση οτι στα 27700 το αυτοκινητο ειναι πολυ γυμνο απο εξοπλισμο.χρειαζεσαι καπου στα 30 και κατι περιπου,η κανω λαθος?Το ανανεωμένο Α4 όπως λές και εσύ και όχι του νέο. Βάλε 7 χρόνια στην χρονολογία παρουσίασης του μη ανανεωμένου και θα δείς ότι το τέλος είναι κοντά
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
τωρα οσον αφορα το 9-3 εχω την εντυπωση οτι στα 27700 το αυτοκινητο ειναι πολυ γυμνο απο εξοπλισμο.χρειαζεσαι καπου στα 30 και κατι περιπου,η κανω λαθος?Το ανανεωμένο Α4 όπως λές και εσύ και όχι του νέο. Βάλε 7 χρόνια στην χρονολογία παρουσίασης του μη ανανεωμένου και θα δείς ότι το τέλος είναι κοντά
Εχει δικιο ο giatros , το νεο Α4 δεν ειναι απλη ανανεωση ειναι νεο μοντελο με προοπτική 5ετιας, απλα η audi δεν τολμα να πει οτι αλλαξε μοντελο στα 2 χρονια!!
-
GFON σ’ευχαριστω που με επιβεβαιωνεις.
Φιλε elteo η διαφορα ανα ιππο ειναι καποιο στοιχειο συγκρισης αλλα δεν ειναι απολυτο.πολλες φορες η διαφορα ειναι κυριως αριθμητικη και γινεται ελαχιστα αντιληπτη στο δρομο.δεκτη παντως η παρατηρηση σου
Να σας ευχηθω καλη χρονια,ευτυχισμενος ο καινουργιος χρονος,υγεια και οτι επιθυμει ο καθενας σας
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!! -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εχει δικιο ο giatros , το νεο Α4 δεν ειναι απλη ανανεωση ειναι νεο μοντελο με προοπτική 5ετιας, απλα η audi δεν τολμα να πει οτι αλλαξε μοντελο στα 2 χρονια!!
Φίλε μου το Α4 δεν παρουσιάστηκε πρίν 2 χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2000 το έιχε στις γνωριμίες οι 4 τροχοί. που σημαίνει ότι παρουσιάστηκε σε προηγούμενη διεθνή έκθεση που έγινε και γνωστή η αλλαγή. Ημερολογιακά δηλαδή φτάσαμε στα 5 χρόνια και βάλε και άλλα δύο για την πλήρη αλλαγή. Άυτό είναι κάτι πολύ ποιο ακριβές απο αυτό που έμαθες και καλά για προοπτική 5ετίας.Δεν νομίζω να αλλάξει ο κανόνας για αλλαγή μοντέλου στην 4ετία. Δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα και ούτε θα ξαναγίνει μιας και λές για προοπτική 5 ετίας ξανά στο ανανεωμένο!!! Δηλαδή άλλαξε το προηγούμενο στα 4 χρόνια και το επόμενο (σημερινό) σε 5 χρόνια. Γιατί να το αλλάξει στα 5 χρόνια όμως για δεύτερη φορά όταν στα άλλα μοντέλα ακολουθεί το κανόνα της 7ετίας?
Ας μην παραμυθισζόμαστε λοιπόν με αυτό που μας σεβίρουν οι εταιρίες. Το Α4 είναι ανανέωση και σε 2 χρονάκια θα αλλάξει πλήρως. Όλα αυτά γίνονται για να το πάρει ο κόσμος τώρα που έρχετε και η νέα 3αρα και μπήκε και η volvo γερά με το S40. Αυτή η ριζική επανασχεδίαση face lifting δεν συμβαδίζει όμως με την σταθερή αξία που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόναι η Audi με τα αυτοκίνητα της και που προσπαθεί να μας πείσει με τα Golf απο γενιά σε γενιά και όχι στο Α4 που το αλλάζει τόσο πολύ μέσα στην ίδια γενιά. Μου φαίνετε ότι η νέα 3αρα θα έίναι πολύ καλό αυτοκίνητο για να φοβηθεί τόσο πολύ η Audi.
Αυτή είναι η δική μου γνώμη, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
-
...τωρα οσον αφορα το 9-3 εχω την εντυπωση οτι στα 27700 το αυτοκινητο ειναι πολυ γυμνο απο εξοπλισμο.χρειαζεσαι καπου στα 30 και κατι περιπου,η κανω λαθος?Den einai etsi akrivos....exei arketa pragmata pou polla alla montela den ta exoun ston basiko eksoplismo tous....vevaia...o katalogos ton extra einai megalos....
-
Σε πινακα που εχω δει σε περιοδικο παιρνουν την ιδια ακριβως βαθμολογια (8.70)και μαλιστα στον κινητηρα εχουν την ιδια βαθμολογια.πως το εξηγειτε αυτο την στιγμη που οι περισσοτεροι μου λετε να προτιμησω το βολβο κυριως λογω κινητηρα.Ε... δεν μιλάμε και για το πιο αξιόπιστο περιοδικό στην Ελλάδα... Ήταν ο ίδιος όμιλος που όταν βρήκε ένα FIAT να αποδίδει 12% παραπάνω από το επίσημο (115 άλογα αντί 103) μιλούσε για σκάνδαλο, ενώ όταν βρήκε ένα Golf να αποδίδει 20% πάνω από το επίσημο (82+ ίππους αντί 60...) είπε ότι ήταν 'ευχάριστη έκπληξη'...
και διαφορα στα 0-100 μολις 6 sec για το βολβο.
6sec!!!!!! Αυτό είναι αιώνας...
Μήπως είναι 0,6 sec;;;μηπως παιδια η διαφορα ειναι πολυ μικρη στην πραγματικοτητα παρολου που το ενα 1.6 και το αλλο 1.8?
Έχουν το ίδιο βάρος και το Volvo αποδίδει 25% παραπάνω... Πως γίνεται να μην είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά;;;
Βέβαια, αν δεν σου κάθεται το Volvo, εντάξει... κανείς δεν λέει ότι το Audi είναι κακό αμάξι... Αν μιλούσαμε για S40 T5 και A4 TFSI quattro, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό...
απλά για τον 'κλασσικό' 1600άρι είναι πολλά τα κιλά και πιστεύω ότι η Audi αδικεί ένα καλό αυτοκίνητο τοποθετώντας αυτόν τον κινητήρα... Μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες το βασικό είναι το 2λιτρο με τα 130 άλογα... Κάποιος λόγος θα υπάρχει... -
Φιλε γιατρέ
Καταρχάς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Δεν θα πρωτοτυπήσω, αφου και εγώ θα διαλεγα - μεταξύ των δύο - το Volvo σε σχέση με το 1600άρι A4. Οι λογοι εχουν αναφερθεί λιγο πολύ από τα περισσότερα παιδια στο φόρουμ. Απλά θα ήθελα να αναφέρω επιγραμματικά 2-3 πραγματάκια
-
Καλο ειναι να αγοράζουμε τον καλύτερο συνδυασμο κυβικών & ιππων που μπορούμε. Ατάκες του στύλ 'τι στο καλό δεν θα μπορεί να κανει ενα προσπέρασμα με 100 ολόκληρους ίππους' καλο ειναι να αποφεύγονται..
-
Το αυτοκινητο το αγοράζουμε μια φορά αλλα το πληρώνουμε και το συντηρούμε κάμποσα χρόνια, οπότε το κοστος συντήρησης δεν πρέπει να παραβλέπεται.
-
Το κύρος η 'μούρη' και η ομορφη εμφάνιση ειναι καλοδεχουμενα αλλά δεν σώζουν σε μια δυσκολη κατάσταση.
-
Καλο ειναι νομιζω να αποβάλλουμε το νεοελληνικό συνδρομο του 'αγοράζω αυτοκινητο για να σκασει ο γείτονας' και να βλεπουμε το ολο θεμα ορθολογιστικά με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες. Στην κατηγορία τιμής που αναφέρεσαι φιλε μου υπάρχουν πολύ καλά εως εξαιρετικά αυτοκινητα σε 1800 και 2000 κυβικά που έχεις αγνοήσει (καποια εχουν προταθει). Να ρωτήσω γιατί (ξερω την απάντηση, απλα σε δουλειά να βρισκομαστε...)
-
Δεν συμβουλευόμαστε ποτέ τις γυναικες μας (ή φιλεναδες, αρραβωνιαστικές κ.λ.π) για αγορά αυτοκινήτου, εκτος εαν ειναι μελη του 4T forum
Αυτά απο εμενα παντα με καλή διάθεση και χωρις να θελω να θίξω πρόσωπα ή πράγματα
-
-
Pedia diorthoste me an kano lathos alla nomizo oti to s40 den foraei kinitira tis volvo alla tis mistubishi. Pantos file na ksereis oti to a4 sigizei giro sta 1400kila kai foraei akoam 8valvido kinitira me 100ipous. I sxeseis metadosis tou sazman einai kai aftes arketa makries kai den voithoun sto na exei kala repriz to amaksi. Me liga logia to amaksi tha sernete. Min to kaneis file tha to metanioseis. An den viazese poli kai theleis na pareis oposdipote to a4 kane ligo ipomonoi gia na foresei ton kenourgio fsi kinitira , pou einai thema xronou na topothetithi.
-
Ο χρήστης tupac έγραψε:
Pedia diorthoste me an kano lathos alla nomizo oti to s40 den foraei kinitira tis volvo alla tis mistubishi. Pantos file na ksereis oti to a4 sigizei giro sta 1400kila kai foraei akoam 8valvido kinitira me 100ipous. I sxeseis metadosis tou sazman einai kai aftes arketa makries kai den voithoun sto na exei kala repriz to amaksi. Me liga logia to amaksi tha sernete. Min to kaneis file tha to metanioseis. An den viazese poli kai theleis na pareis oposdipote to a4 kane ligo ipomonoi gia na foresei ton kenourgio fsi kinitira , pou einai thema xronou na topothetithi.Το 'παλιό' Α4 όπως και το Passat με τον ίδιο κινητήρα έχουν πολύ κοντές σχέσεις (μετά βίας φτάνει τα 80 η δευτέρα) οπότε δεν σέρνονται -πάρα- πολύ. Δεν νομίζω στο νέο Α4 να έχουν αλλάξει τόσο πολύ το κιβώτιο.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Kαταρχήν το Α4 μετρά ήδη **4 **ολόκληρα χρόνια στην αγορά...
Το εκτεταμένο facelift, αφενός μεν έγινε για λόγους ανταγωνισμού (σειρά 3) και αφετέρου για υιοθέτηση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Audi, κοινώς 'family look'.
AUDI A4 1.6 new H VOLVO S.40 1.8 SUMMUM