-
Καθόλου μπσαγμένη. Τυπική τυπικότατη. (λειτουργεί και για γλυκές και για αρμυρές)
125g αλεύρι
250g γαλα
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
25g βούτυρο (λιωμένο)
1/2 κουταλακι ζάχαρη
1 κουταλιά απόσταγμα βανίλιας ή κονιάκΤα ρίχνεις ολα μαζί στο μουλτι και χτυπάς (ή μπολ και μίξερ). Ασε για 30 λεπτά στο ψυγείο αν θες. Για το ψήσιμο κλπ δεν νομίζω να θες οδηγίες.
Θα βγει κάπως αραιό το μείγμα αλλα μην το φοβάσαι γίνονται οκ. Βοηθάει και στο άπλωμα στο τηγάνι.
Κομμένη μπανάνα + τριμμένο ξυροκαρπι (φουντούκι μύγδαλο) επιβάλετε για τη νουτέλα (αν και προτιμώ μερεντα )
-
Αμα μείνει στο ψυγείο για 1-2 μέρες παθαίνει τπτ?
-
Γίνεται πιο νόστιμο.
Το καθιερωμένο πρωινό της Δευτέρας του Πάσχα, ένα κομμάτι αρνί απο το ψυγείο με παγωμένο λίπος! -
Ο ένας λέει για το μείγμα της κρέπας και ο άλλος για τ' αρνί.
-
EΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ
-
Εκτός αν μιλάτε για συνδυασμό των.
-
Αμα το λιανίσεις καλά, το ψαχνό... μπαίνει σαν γέμιση και σε κρέπα!!!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αμα μείνει στο ψυγείο για 1-2 μέρες παθαίνει τπτ?Δεν το έχω αφήσει ποτέ αλλά να μην μείνει καλύτερα. Δεν έχει λόγο κιόλας να μείνει. Στο φτερό το φτιάχνεις.
Η ποσότητες αυτές μου δίνουν 5 κρέπες ~24cm διάμετρο. Ενα άτομο τρώει και σκάει.
Αν θές να αφήσεις κρέπες ψήσ' τες καλύτερα και βάλ' τες στο ψυγείο. Για μια μέρα δεν θα έχουν πρόβλημα. Τις γεμίζεις με οτι θές και ζεσταίνεις στο φούρνο.
-
Όντως, τις έχεις ετοιμες για ενα πρωινο
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μια και ψάχνεσε για ζύμες δες εδώ.
http://www.finecooking.com/recipes/roug ... astry.aspxΕτοιμη και με περιμενει! Εκτος απο λουκανικο τι αλλο να δοκιμασω για γεμιση;
-
τυριά (γκούντα φέτα κασέρι κεφαλοτύρι μυζήθρα μοτσαρέλα κλπ) σε συνδυασμούς. Μπεικον ζαμπόν με τα τυριά. Άλλες γεμίσεις (πχ σπανάκι μανιτάρια κιμάς) θέλουν προετοιμασία.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τυριά (γκούντα φέτα κασέρι κεφαλοτύρι μυζήθρα μοτσαρέλα κλπ) σε συνδυασμούς. Μπεικον ζαμπόν με τα τυριά. Άλλες γεμίσεις (πχ σπανάκι μανιτάρια κιμάς) θέλουν προετοιμασία.Κασέρια θες να πεις?
egobrain?
Ποσα κιλα εχεις παρει τις τελευταιες εβδομαδες? Ολο εδω σε βρισκω! -
Σωστα, τα 'χα ξεχασει τα σαλαμια.
τριαινε, στη διαιτα ειμαι. Θα τριγυρναω κατα 'δω μεχρι να κοπασει η δημιουργικοτητα που μου προεκυψε. bear with me.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Σωστα, τα 'χα ξεχασει τα σαλαμια.τριαινε, στη διαιτα ειμαι. Θα τριγυρναω κατα 'δω μεχρι να κοπασει η δημιουργικοτητα που μου προεκυψε. bear with me.
εγω δε χρειαζεται να κανω bear κατι, ισα ισα η δημιουργικοτητα καθε ειδους*, με ευχαριστει.
*Στειλε κανα pm με φωτο αν θες και εχεις κατι να στειλεις, θα το ηθελα.
-
εννοω την υπομονη οσον αφορα τις αποριες μου και τα σχετικα.
σε αλλα νεα: η ζυμη για τα λουκανικα βγηκε πολυ καλη!
τραγανη, γευστικη και σφολιατοφερνει. Δυσκολοτερη στην προετοιμασια αλλα, χαλαλι, εδωσε αξιολογο αποτελεσμαλουκανοπιτες και τ' αλλα φετα-γκουντα & ζαμπον-γκουντα
(με ενα προχειρο μαθηματικο μου βγηκαν 3.5€ -τα μισα απ' τα οποια ειναι για το βουτηρο)
επισης, καλο σχολιακι εχω για αυτονε τον χαλβα.
πολυ καλυτερος απο τον κλασικο (1-2-3-4) που 'χα συνηθισει να φχιαχνω. το λιγοτερο λαδι (1/3 κουπας αντι 1) τον εκανε ιδιαιρετα τρυφερο/ελαφρυ στην αρχη· μετα απο λιγες μερες στο ψυγειο λαδωσε. δοκιμαστε τον
(εδω χωρις αμυγδαλο) -
λουκανοπιτες και τ' αλλα φετα-γκουντα & ζαμπον-γκουντα
(με ενα προχειρο μαθηματικο μου βγηκαν 3.5€ -τα μισα απ' τα οποια ειναι για το βουτηρο)
Δεν φαίνεται η εικόνα.
-
εννοω την υπομονη οσον αφορα τις αποριες μου και τα σχετικα.σε αλλα νεα: η ζυμη για τα λουκανικα βγηκε πολυ καλη!
τραγανη, γευστικη και σφολιατοφερνει. Δυσκολοτερη στην προετοιμασια αλλα, χαλαλι, εδωσε αξιολογο αποτελεσμαλουκανοπιτες και τ' αλλα φετα-γκουντα & ζαμπον-γκουντα
επισης, καλο σχολιακι εχω για αυτονε τον χαλβα.
πολυ καλυτερος απο τον κλασικο (1-2-3-4) που 'χα συνηθισει να φχιαχνω. το λιγοτερο λαδι (1/3 κουπας αντι 1) τον εκανε ιδιαιρετα τρυφερο/ελαφρυ στην αρχη· μετα απο λιγες μερες στο ψυγειο λαδωσε. δοκιμαστε τον
(εδω χωρις αμυγδαλο)το ζύμωμα δεν κατάλαβα πως κάνεις, για πες λίγο
-
Γιάννη νόστιμα φαίνονται , για πες ποια συνταγή ακολούθησες, αυτή του παραπάνω link ?
τριαινε, στη διαιτα ειμαι. Θα τριγυρναω κατα 'δω μεχρι να κοπασει η δημιουργικοτητα που μου προεκυψε. bear with me.
τι δίαιτα είναι αυτή; θέλω και γω
-
Σπεσιαλ η ζυμη, thxεπί του θέματος, το τηγάνι το ψώνισα από επαγγελματικό μαγαζί, μιας και δεν έβρισκα ενα καλό για επαγωγικές εστίες, ή ζητάγανε τα κέρατά τους.
Δεν πίστευα πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένα καλό σκεύος, δεν έχω ξαναψήσει κρέπα έτσι -
μλκς όχι τέτοια βραδυάτικα
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)