-
Σας μερσώ όλους, τελικά εφάρμοσα την συνταγή του koytsan που μου φάνηκε και πιο απλή, τα πετάμε όλα μέσα κι ότι βγει.
Καλή ήταν η σάλτσα, ιδιαίτερα καυτερή ελέω κόκκινης πιπεριάς, μπόλικου πιπεριού και tabasco.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση αν γουστάρεις στο τελείωμα της σάλτσας πριν τη βγάλεις βάζεις τρίμματα φέτας...Αυτό μου κανε εντύπωση! Είναι καλύτερα να το τρίψεις μέσα στη σάλτσα, παρά από πάνω, μετά;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση αν γουστάρεις στο τελείωμα της σάλτσας πριν τη βγάλεις βάζεις τρίμματα φέτας...
Αυτό μου κανε εντύπωση! Είναι καλύτερα να το τρίψεις μέσα στη σάλτσα, παρά από πάνω, μετά;
Ε δεν έχει και καμιά σοβαρή διαφορά ...Αυτή την κόκκινη σάλτσα που πρότεινα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όπου θες : για να περιχύσεις το μπριάμ σου πριν το βάλεις στο φούρνο, για να φτιάξεις αυγά καγιανά (στραπατσάδα), για την ομελέττα σου, κοκ...Η φέτα γενικώς της πάει, τώρα αν τη βάλεις στο πιάτο (εφόσον είναι καυτή η σάλτσα) ή 2 λεπτά πριν τη βγάλεις από το τηγάνι - κατσαρολάκι σου δεν αλλάζει και τίποτα, στο τηγάνι παίρνει και μισή βράση απλώς και ίσως 'δέσει' (μπορεί και να μην το θες) καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά...
Το χαρακτήρα σε αυτές τις σάλτσες το δίνουν κυρίως τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά σου... -
Άνοιξε το καπάκι του αλατιού και χύθηκε μέσα στη σαλτσούλα μουυυυυυυ!
Να δούμε αν σώθηκε τίποτα... -
:rant:
Να δούμε αν σώθηκε τίποτα...Να κοιτας πάντα,την καλή πλευρα.
Η σαλτσα σου θα διατηρηθει αναλοίωτη για περισσότερο καιρο τωρα.
-
Να δούμε αν σώθηκε τίποτα...Κάνε μία φυγοκέντριση να το βγάλεις το αλάτι....
-
Πέταμα τελικά, δεν τρωγοταν με τίποτα! Κρίμα γιατί αυτός ο ψιλοκομμένος ντοματοπελτές της Ελαΐς μου φάνηκε ωραίος.
Τα φαγα σκέτα γιατί πεινούσα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Να δούμε αν σώθηκε τίποτα...Να κοιτας πάντα,την καλή πλευρα.
Η σαλτσα σου θα διατηρηθει αναλοίωτη για περισσότερο καιρο τωρα.
εισαι αποθέωση Χαντερ!!!
-
Μετά απο τόσες σελίδες **άναβδου διαβάσματος **είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω οτι ειμαι **καταγοητευμένη **που οι αντρες μιλάνε δημόσια για μαγειρική! Εβλεπα το τιτλο του τοπικ τοσο καιρό,αλλα νομιζα οτι θα γράφατε συνταγές με οκτάνια, 100αρες κτλ...οχι κανονικές!!!!
Λοιπόν, μετά απο αυτή την σημερινή αποκάλυψη που έζησα για να απολαύσω, θα ανοίξω τόπικ με φιλες μου που ειναι ελευθερες... Η καλύτερη συνταγή θα κερδίζει κ την 'Η Φίλη Αννας της εβδομάδας'
Ξεκινάμε απο τώρα!
-
ε ναι βρε Αννα πρέπει να τρεφόμαστε σωστά ώστε μετά αυτή η ενέργεια να μεταφερθεί στο αμάξι
η μαγειρική είναι κρυφή χάρη
-
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
Μετά απο τόσες σελίδες **άναβδου διαβάσματος **είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω οτι ειμαι **καταγοητευμένη **που οι αντρες μιλάνε δημόσια για μαγειρική! Εβλεπα το τιτλο του τοπικ τοσο καιρό,αλλα νομιζα οτι θα γράφατε συνταγές με οκτάνια, 100αρες κτλ...οχι κανονικές!!!!
Λοιπόν, μετά απο αυτή την σημερινή αποκάλυψη που έζησα για να απολαύσω, θα ανοίξω τόπικ με φιλες μου που ειναι ελευθερες... Η καλύτερη συνταγή θα κερδίζει κ την 'Η Φίλη Αννας της εβδομάδας'
Ξεκινάμε απο τώρα!
Τι πονηρη γυναίκα!!!!Για να μαθει να μαγειρεύει ευκολα απο το ίντερνετ,κοιταει να μας δελεασει πλάθοντας ιστορίες για δηθεν ελεύθερες φίλες
Μην ενδίδετε αδερφια!!!Ψηλά το κεφαλι!!!
-
Άννα, χωρίς φωτό-κίνητρο δεν γίνεται τίποτα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Άννα, χωρίς φωτό-κίνητρο δεν γίνεται τίποτα.Παντρεμενος Ανθρωπος....
-
Παντρεμενος Ανθρωπος....
Για τους άλλους το λέω, όχι για μένα. Εγώ είμαι
-
Παντρεμενος Ανθρωπος....
όχι όλοι μας
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παντρεμενος Ανθρωπος....
Για τους άλλους το λέω, όχι για μένα. Εγώ είμαι
Ασφαλως το εχεις μετανοησει
-
Ίσως έχει ξαναγραφεί, αλλά για μένα είναι η απλούστερη και πιο νόστιμη μακαρονάδα για τους καυτούς μήνες.
(Δοσολογία για 2 πεινασμένους φορουμίτες ή 4 καλλίγραμμες φίλες της Aννας)
Ξεφλουδίζουμε 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1/3 φλυτζάνι αγνό παρθένο ελαιόλαδο, 1/2 φλυτζάνι φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι.
(Παραλλαγές: + κάπαρη. + θυμάρι. +πράσινη φιλοκομμένη πιπεριά). Tο βάζουμε στο ψυγείο.Bράζουμε 1 πακέτο σπαγγετίνι ή λινγκουίνε ή πένες ή ότι άλλο σχήμα μας αρέσει, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σκεπασμένα να κρυώσουν για λίγο.
Tα σερβίρουμε με την κρύα σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα.
-
Ωπ! Κρύα σάλτσα?! Δεν ταγγίζει στο στόμα?!....Θαα το δοκιμάσω!!
-
Πένες (με ριγες) μπαριλλα,με ασπρη σαλτσα
Μισο πακετο πένες,βρασιμο με αλάτι (χοντρο) μεχρι να ασπρίσουν,+2 κομμάτια σκόρδο κομμένο στα 2
Σε διπλανο κατσαρολάκι,λάδι,ενα κομμάτι σκόρδο (στα τεσσερα) να ψιλοτσιγαριζεται,+250 εμ-ελ κρεμα γαλακτος,πιπέρι και αλάτι,πολύ χαμηλή φωτια,και άστο να σιγοιβραζει (καπακωμένο).
Βραζουν οι πένες,τις βγαζεις,σκουπίζεις το τηγανι (που τις εβραζες),ριχνεις λίγο βούτυρο και ξαναρίχνεις τις πένες και την διπλανη κατσαρολίτσα με την κρεμα
Αφηνεις λίγο να κοχλάσει η κρεμα,μετα τα βγαζεις και τρως.
δροσούλα σημερα,και έκατσα και μαγείρεψα.Και μαγειρεύοντας επινα κόκκινο κρασι απο το ψυγειο.Πέτυχε ή δεν πέτυχε το φαγητο;
-
Να έρθω να σου πω;
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)