-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Αν και μου αρέσει πολύ η Ιταλική κουζίνα,οι τιμές των Ιταλικών εστιατορίων ειναι τέτοιες που μάλλον θα βγει τεράστιος ο λογαριασμός!
Γι'αυτό και δεν έχουμε κανονίσει να πάμε σε Ιταλικό όλο αυτόν τον καιρό!Νομίζω ότι δεν υπάρχει και ανάλογη υποδομή για να βολευτούμε 30+ άτομα!!!
Στο Da Bruno Νίκο με 20 το άτομο θα φάμε καλά! Υπάρχει και μια σχετική 'άκρη', αλλά είναι ψιλομικρό και δε μας παίρνει να πάμε 40 άτομα
Σπύρος
To Da Bruno είναι όντως πολύ καλό και πολύ ωραίο σαν χώρος, αλλά μικρό! (είχα πάει από το περιοδικό πέρυσι στου Αγίου Βαλεντίνου με... την κολλητή μου! )
Θα μας 'τσακίσεις'...το βλέπω!!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Αν και μου αρέσει πολύ η Ιταλική κουζίνα,οι τιμές των Ιταλικών εστιατορίων ειναι τέτοιες που μάλλον θα βγει τεράστιος ο λογαριασμός!
Γι'αυτό και δεν έχουμε κανονίσει να πάμε σε Ιταλικό όλο αυτόν τον καιρό!Νομίζω ότι δεν υπάρχει και ανάλογη υποδομή για να βολευτούμε 30+ άτομα!!!
Στο Da Bruno Νίκο με 20 το άτομο θα φάμε καλά! Υπάρχει και μια σχετική 'άκρη', αλλά είναι ψιλομικρό και δε μας παίρνει να πάμε 40 άτομα
Σπύρος
To Da Bruno είναι όντως πολύ καλό και πολύ ωραίο σαν χώρος, αλλά μικρό! (είχα πάει από το περιοδικό πέρυσι στου Αγίου Βαλεντίνου με... την κολλητή μου! )
Το έχει φίλος με τον πατέρα του (Bruno και Armando), αμφότεροι ιταλοί και μερακλήδες. Τα υλικά είναι ορίτζιναλ ιταλικά, από τα μακαρόνια μέχρι το τελευταίο αλλαντικό, έχει πολύ καλά γλυκά και καλό κρασί. Επίσης, επαγγελματικότατο και χαμογελαστό σέρβις, σπάνιο πράγμα στις μέρες μας για εστιατόριο με λογικές τιμές
-
που ειναι αυτο το μαγαζι?? γνησια Ιταλικα μακαρονια, αλλαντικα, κρασι και γλυκα ακουω
και το κυριοτερο λογικες τιμες
-
Στο Παλαιό Φάληρο. Αγίου Αλεξάνδρου 46. Ιδανικό για ραντεβού!!!
-
Αγ. Αλεξάνδρου στο Π.Φάληρο, όπως ανεβαίνεις από παραλιακή, μετά το 4ο-5ο στενό θα το δεις στα δεξιά σου. Η αυλίτσα του έξω έχει άσπρα ξύλινα κάγκελα γύρω γύρω.
-
αρχισατε για εστιατορια και δω ?
ξερω ξερω αφου με τα χερακια μας...τα τρωμε -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Στο Παλαιό Φάληρο. Αγίου Αλεξάνδρου 46. Ιδανικό για ραντεβού!!!Ναι ναι!!! Συμφωνω! Και για επετειους και για τα παντα! Και το φαγητο είναι πολυ πολυ καλο! (Αν και θα ήθελα οι πίτσες του να ήταν λίγο πιο μεγάλες )
-
Όποιος ξέρει ιταλικά ας ρίξει μια ματιά σε αυτό το φόρουμ. http://www.cookaround.com/yabbse1/forumdisplay.php?f=49
Έχει πολλές συνταγές και με φωτογραφίες βήμα βήμα πως να τα φτιάξετε…..MUST οι συνταγές για γλυκά -
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Όποιος ξέρει ιταλικά ας ρίξει μια ματιά σε αυτό το φόρουμ. http://www.cookaround.com/yabbse1/forumdisplay.php?f=49
Έχει πολλές συνταγές και με φωτογραφίες βήμα βήμα πως να τα φτιάξετε…..MUST οι συνταγές για γλυκάωραιο λινκ (να ηξερα και Ιταλικα)
παντος με τις φωτογραφιες και ενα λεξικο νομιζω βγαζεις ακρη
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Στο Παλαιό Φάληρο. Αγίου Αλεξάνδρου 46. Ιδανικό για ραντεβού!!!Πρεπει να κάνω κράτηση;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Στο Παλαιό Φάληρο. Αγίου Αλεξάνδρου 46. Ιδανικό για ραντεβού!!!
Πρεπει να κάνω κράτηση;
όσες φορές έχω πάει, πήγα χωρίς κράτηση. Δεν ξέρω όμως αν θα το βρεις γεμάτο μέρες και ώρες με (αναμενόμενα) πολλή κίνηση.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Στο Παλαιό Φάληρο. Αγίου Αλεξάνδρου 46. Ιδανικό για ραντεβού!!!
Πρεπει να κάνω κράτηση;
Αν θες για Σαββατο καλυτερα ναι (μη σου πω και για Παρασκευη) γιατι ο εσωτερικος χώρος είναι σχετικά μικρος και γεμίζει
-
Σας ζαλίζω τωρα... αλλά εχουμε προχειρο κανα τηλεφωνο;
-
210 9818959 για το Da Bruno, έτσι??
-
Thanx!
Αν πάω με αυτή που υπολογίζω θα σε ειδοποιήσω να γράψεις το κομματάκι που λέγαμε -
ευχαριστω πολυ και εγω
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Thanx!
Αν πάω με αυτή που υπολογίζω θα σε ειδοποιήσω να γράψεις το κομματάκι που λέγαμεΜην ανησυχείς, εγώ είμαι εδώ!!
Καλά να περάσετε όσοι πάτε!!!! -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Μην ανησυχείς, εγώ είμαι εδώ!!
Καλά να περάσετε όσοι πάτε!!!!Και μη νομίζεις οτι θα σε βάλω σε μπελά... copy paste από το pm θα κάνεις!
Ευχαριστούμε, ελπίζω μόνο να μην... συμπέσουμε κι αντί για ψηστήρι πιάσουμε κανα θεμα Alfa vs rest of the world και χαλάσει η δουλειά βρε παιδί μου
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Όποιος ξέρει ιταλικά ας ρίξει μια ματιά σε αυτό το φόρουμ. http://www.cookaround.com/yabbse1/forumdisplay.php?f=49
Έχει πολλές συνταγές και με φωτογραφίες βήμα βήμα πως να τα φτιάξετε…..MUST οι συνταγές για γλυκάKαι σε διάφορες γλώσσες θα βρείτε εκατοντάδες συνταγές για ζυμαρικά, ταξινομημένες έξυπνα, στα sites των ιταλών μακαρονάδων:
http://www.barilla.com
http://www.dececco.com
http://www.buitoni.comEπίσης, απλά μυστικά για το πως μαγειρεύουμε μια καλή μακαρονάδα.
Προσωπικά, μου πήρε 2-3 δεκαετίες να τελειοποιήσω τις μακαρονάδες που ξεκίνησα σαν φοιτητής στην Aμερική. Eν τω μεταξύ, όλα αυτά τα χρόνια έγινα ιδιοκτήτης 9 ιταλικών αυτοκινήτων (με τα 2 έκανα και αγώνες), έμαθα τη γλώσσα, διάβασα ατέλειωτα βιβλία με συνταγές, τσακώθηκα με τη γυναίκα μου για το αλάτι και άλλα τέτοια, πειραματίστηκα με νέα υλικά και ...πάχυνα 12 κιλά.
H πρώτη και καλύτερη συμβουλή που έχω διαβάσει είναι πολύ νερό, αρκετό αλάτι, λίγο βράσιμο. Δηλαδή 500 γρ (πακέτο) ζυμαρικά θέλουν 5 λίτρα νερό (ή και λίγο λάδι αν δεν έχουμε αντίστοιχη κατσαρόλα) και 50 γρ (μια χούφτα) χοντρό αλάτι. Tο νερό να βράσει καλά πριν τα ρίξουμε, τα σουρώνουμε το πολύ στον χρόνο που γράφει το πακέτο (εγώ τα προτιμώ ιδιαίτερα al dente, άρα -10% βράσιμο). ΔEN τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και προσθέτουμε αμέσως την ζεστή σάλτσα.
Kαλή μας όρεξη, γαμώτο, πάλι βραστά κολοκυθάκια θα έχουμε από Δευτέρα. -
Μετα απο την αναγνωση των προηγουμενων βρισκομαι στη δυσαρεστο θεση να δεχθω τη προσφορα σας να γινω ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΓΕΥΣΟΛΟΓΟΣ.Περιμενω προσκλησεις σας.
Θα κρατηθει αυστηρα σειρα προτεραιοτητος και στη περιπτωση θετικης κριτικης δεχομαι και επαναληψιν της επισκεψεως.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)