-
JAIPUR PALACE -Μαρουσι.
Ατμοσφαιρικο , εξωτικος διακοσμος , αψογο σερβις ,σχεση ποιοτητας-τιμης καλη ,τσιμπημενες οι τιμες του κρασιου .
Γευση =Ελληνοποιημενο Ινδικο -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
H παραγωγη παστουρμα, που μου εμαθε ο παππους μου και κανουμε καθε 3μηνο περιπου, σε κανενα 20ημερο θα ειναι ετοιμη!
Υπαρχουν κα φωτο!Θέλω την συνταγή και λεπτομέρειες
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
H παραγωγη παστουρμα, που μου εμαθε ο παππους μου και κανουμε καθε 3μηνο περιπου, σε κανενα 20ημερο θα ειναι ετοιμη!
Εγω δεν θέλω ούτε την συνταγή ούτε λεπτομέρειες. Λίγο παστουρμά θέλω.
-
Μολις ειναι ετοιμος...
Σε κανενα 20ημερο υπολογιζουμε οσοι ανεβειτε επανω κανουμε ενα τσιοπουρακι με χειροποιητο παστουρμα τουρσι σαρμαδακια και ΠΟΛΛΑ αλλα!Θαναση θα το σκεφτω γιατι μου πας κοντρα τελευταια...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Υπαρχουν κα φωτο!Τη συνταγή (αν είναι καλός). Δέχομαι και pm. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
H χτεσινή μου δημιουργία:
Σνιτσελ με πουρέ και λαχανικά
και το επιδόρπιο
Αχλάδι με λιωμένη σοκολάτα σε μπεν μαρι
Το αχλάδι ήταν καταπληκτικόΓΙατρέ, στην έφαγα την τουρκάλα
καλά, τώρα είδα το ποστ...
έχω μείνει έτη φωτός πίσω!!!
μου φαίνεται πως όσο και να προσπαθήσω, θα μείνω ένας ταπεινός και ποταπός chef...παναγιώτη εσύ όπως πας θα γοητεύσεις όλες τις κοπέλες...
φτάνει!!!
δε σε κάνω παρέα!!!... θα μείνω μπακούρι αν σε γνωρίσουν οι φίλες μου... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
παστουρμά; Θες να σε χωρίσει η κυρά σου; ...απαπαπα πολύ βρώμα...από όλους τις 'εξόδους' του σώματός σου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
παστουρμά θες; Θες να σε χωρίσει η κυρά σου; ...απαπαπα πολύ βρώμα...από όλους τις 'εξόδους' του σώματός σου.
Δε τον πειράζει, έχει τη Φρόσω για backup.
-
Ρε κάφροι, η κυρία μου με ανέχεται. Ακόμα και αν εχω φάει παστουρμά.
Εδώ άντεξε όταν έτρωγα μισό κιλό κατεβαίνοντας με την Lancia από Θεσσαλονίκη!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:
Εδώ άντεξε όταν έτρωγα μισό κιλό κατεβαίνοντας με την Lancia από Θεσσαλονίκη!Πότε είναι της Οσίας κας Αλίκης είπαμε;
-
Καθημερινά!
-
Σαλιγκάρια ,μποβόλια (Εκκλησιαστικό φαγητό)
εκτύπωσηΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ Σαλιγκάρια καθαρισμένα ,ζεματισμένα ,έξω από το καβούκι τους
200 γραμμ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
4 μέτρια κρεμμύδια
1 ματσάκι μάραθο
2 δαφνόφυλλα
2 πράσα καθαρισμένα
4,5 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα τους
1 ποτήρι λάδι
1 κ. σ. πάπρικα
1 κ. σ. πελτέΣε μία κατσαρόλα νερό που βράζει , ρίχνετε τα σαλιγκάρια για να ζεματιστούν. Τα βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα. και τα αφήνετε να κρυώσουν. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού βγάζετε τα σαλιγκάρια από τα κελύφη τους .Μετά πιάνετε ένα ενα σαλιγκάρι και τραβάτε το εντεράκι με τα υπολείμματα της τροφής. Στη συνέχεια τα τρίβετε με ημίχονδρο αλάτι για να βγάλετε τα σάλια τους. Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα καθαρισμένα σαλιγκάρια και τα βράζετε για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζετε τα λαχανικά και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τον μάραθο, κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και λιώνετε τα σκόρδα Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε 1 ποτήρι λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Αλατίζετε. Προσθέτετε τα πράσα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια βάζετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να σκορπίσει τα αρώματα του προσέχοντας να μην καεί. Προσθέτετε το μάραθο ,τα δαφνόφυλλα και τα μανιτάρια. Αφήνετε να σοταριστούν Στη συνέχεια αραιώνετε το πελτέ σε μπολάκι με νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε λίγο νερό ακόμα και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε στο τηγάνι τα σαλιγκάρια. Βάζετε 1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο, και σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να σιγοβράσει. Τα σαλιγκάρια ήταν μαζεμένα από το δάσος κοντά στο Μοναστήρι Τατάρνας.Μας τα μαγείρεψε ο Ηγούμενος της Μονής Δοσίθεος.
-
bravo
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Στη συνέχεια τα τρίβετε με ημίχονδρο το bravo μου καίει λάδια για να βγάλετε τα σάλια τους. -
Σκοτεινές δυνάμεις - μη το ψάχνεις.
-
Eλεος...
-
Αυτό λέμε κι εμείς....έλεος!
-
Χαλάσατε την συνταγή μου
-
Σιγα την συνταγη!
-
Την 'μαγείρεψε' ο Ηγούμενος της Μονής Δοσίθεος
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)