-
Και σε μενα παντως η C4 δεν μου αρεσε καθολου η ποιοτητα των πλαστικων και η αισθηση που σου δινει, αλλα και η ολη εικονα του μου φανηκε πολυ φουτουριστική για το γουστο μου , βεβαια σε αλλους αρεσει αυτό!!!
-
Περι ορέξεως μπουγάτσα
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Και σε μενα παντως η C4 δεν μου αρεσε καθολου η ποιοτητα των πλαστικων και η αισθηση που σου δινει, αλλα και η ολη εικονα του μου φανηκε πολυ φουτουριστική για το γουστο μου , βεβαια σε αλλους αρεσει αυτό!!!Ειδικά τα καθίσματα πρέπει να είναι για 6 μήνες χρήση το πολύ....
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Ειδικά τα καθίσματα πρέπει να είναι για 6 μήνες χρήση το πολύ....συνεχίζεις να είσαι υπερβολικός... Του Λάντα Σαμάρα τα καθίσματα περισσότερο από 6 μήνες άντεχαν
Σπύρος
-
AlfaRomeo,μπορείς μήπως να μου εξηγήσεις πώς το κατάλαβες αυτό?
Εγώ,πάντως που κάθισα σε μια Vtr sport pack,τα βρήκα πολύ καλά... -
Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι τα πλαστικά στο ταμπλώ 'κινούνταν'... Τα καθίσματα ήταν τόσο μαλακά και το ύφασμά τους τόσο άθλιο που δεν μπορώ να βρω άλλο χαρακτηρισμό...
Σας είπα, το Γκολφ φάνταζε ως Bentley μετά από λίγο... -
Και ολα αυτα απο κατοχο μιας Alfa
-
Αν τα πλαστικά είναι σαν αυτά των C2-C3, καταλαβαίνω τι εννοεί ο alfaromeo. Μου είχαν κάνει μετριότατη εντύπωση όταν τα άγγιξα και όντως μετακινούνταν προς τα μέσα, ειδικά στις άκρες τους δίπλα στους αεραγωγούς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν τα πλαστικά είναι σαν αυτά των C2-C3, καταλαβαίνω τι εννοεί ο alfaromeo. Μου είχαν κάνει μετριότατη εντύπωση όταν τα άγγιξα και όντως μετακινούνταν προς τα μέσα, ειδικά στις άκρες τους δίπλα στους αεραγωγούς.Εγώ δεν την έχω δει από κοντά την C4.Θελω απλώς από περιέργεια να δω τι έχουν κάνει οι φίλοι μας οι Γάλλοι.
-
Ιδίως μετά τα τελευταία σχόλια των Αλέφαντου και GTZ αρχίζω να διώχνω την απογοήτευση των πρώτων ημερών και να πιστεύω οτι το 75hp θα μου αρκέσει για την χρήση που το προορίζω.
Επαναλαμβάνω, δεν είναι μόνο το κόστος των 1000 xtra Ευρώ, είναι επίσης και το γεγονός ότι ο FSI θέλει ΜΟΝΟ super αμόλυβδη, γεγονός που αυξάνει το κόστος χρήσης.
Υπενθυμίζω οτι το γεγονός οτι πάω για Golf είναι θέμα προσωπικού γούστου (χώροι, στοιβαρότητα) και όχι ιπποδύναμης ... αρκεί να μπορώ να κάνω την δουλειά μου, στο τέλος της ημέρας. Αρά κοιτάζω περισσότερο στην ροπή και στις στροφές ανα λεπτό που θα κινούμαι και όχι στα άλογα. Απο την άλλη το αυτοκίνητο θα το έχω για 10 χρόνια, οπότε θα ήθελα και να έχει 'κύρος' (γιαυτό και δεν κοιτάζω προς τα κορεάτικα). Οχι δεν είμαι ψώνιο, απλά οταν παίρνεις κάτι με ένα κάρο λεφτά, θα ήθελες να ικανοποιήσεις και την ψυχολογία σου. (Υποκειμενικά βέβαια ολα αυτά)
Ακουσα για αδυναμία μετά τα 150χλμ/ωρα, είμαι τόσο συντηρητικός οδηγός ('Μπαμπά μην τρέχεις') που πιστεύω οτι δεν πρέπει να επηρεάζει την απόφαση ένα τέτοιο μειονέκτημα.
Σόρυ αν ξενερώνω τους φίλους που οδηγούν χρόνια και βλέπουν το αυτοκίνητο σαν άθλημα (γκάζια κλπ) Απλά πρόκειται περι διαφορετικής (~συντηρητικής) θεώρησης των πραγμάτων
Και πάλι ευχαριστώ φίλοι μου για τις πληροφορίες που δώσατε!
Ακόμη λίγες μέρες προβληματιμού μέχρι να το φιξάρω στο μυαλό μου! -
Μην κρίνεις μόνο από τη διαφορά τιμής με την 100άρα βενζίνη. Ενδέχεται ο 1.4 FSI να είναι πιο οικονομικός από τον 75άρη επειδή θα κινεί με περισσότερη άνεση το αμάξωμα, ενώ έχει σίγουρα καλύτερη τεχνολογία.
Με τον 75άρη σε αντίστοιχου βάρος αυτοκίνητο και σε πολλά χιλιόμετρα έχω μέση κατανάλωση λίγο παραπάνω από 9 λίτρα σε μεικτές συνθήκες. Εντός πόλης φτάνει και τα 10
-
Φίλε μου δεν μιλάμε για άθληση και γκάζια αλλά για ενεργητική ασφάλεια!
Οταν το αυτοκίνητο θα το έχεις φορτωμένο με Α/C πιστεύεις ότι με 75 άλογα θα κάνεις ασφαλή προσπέραση?Επίσης πρέπει να λάβεις πολύ σοβαρά μιας και απ' ότι κατάλαβα δεν σου περισσεύουν τα χρήματα και το κόστος συντήρησης!
Υπολογίζεις το κόστος του FSi αλλά εθελοτυφλείς στο κόστος των ανταλ/κων και σέρβις τα οποία είναι φωτιά!Να μην μιλήσω για εξυπηρέτηση...άστα μαύρα χάλια!
Πήγε φίλος μου να το κοιτάξει σε 4 εκθέσεις και μόνο που δεν τον έβρισαν, σου έδιναν την εντύπωση ότι σου κάνουν ΧΑΡΗ που στο πωλούν!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πήγε φίλος μου να το κοιτάξει σε 4 εκθέσεις και μόνο που δεν τον έβρισαν, σου έδιναν την εντύπωση ότι σου κάνουν ΧΑΡΗ που στο πωλούν!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ...
Δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια.. Καλά, πως την έχουν ψωνίσει έτσι στη volkswagen;
-
Φιλε tmanolat,
Για ποιο κύρος μιλάμε;Δεν μιλαμε για jaguar,για ενα μικρομεσαίο που εχει ο μισος πλανητης μιλαμε.Νομιζεις οτι θα γυρισει κανεις να το κοιτάξει;
Για ποιους χωρους και για πια στιβαρότητα μιλάμε,την στιγμή που σε αυτα τα λεφτά υπαρχουν αυτοκίνητα σαν το corolla verso,seat altea κτλ;
Και τελος,μπορεις με ασφαλεια να ξεχασεις την αξιοπιστία,ανηκει στο παρελθόν.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φιλε tmanolat,Για ποιο κύρος μιλάμε;Δεν μιλαμε για jaguar,για ενα μικρομεσαίο που εχει ο μισος πλανητης μιλαμε.Νομιζεις οτι θα γυρισει κανεις να το κοιτάξει;
Κατά τα άλλα όταν εγώ μιλάω για 'σύνδρομο Golf' πετάγεστε και λέτε τι είν΄ αυτά που λέει ο τρελλοΑlfaRomeo....
-
Εντάξει βρε παιδιά, αφού τον τρελαίνει τόσο πολύ το golf, ας το πάρει.
Απλώς, φίλε μου, τα λεφτά σου δεν θα πιάσουν τόσο τόπο. Το αυτοκίνητο πρέπει να σου δίνει 2 πράγματα: (1) ως μέσο μετακίνησης, ευχαρίστηση και άνεση και (2) ως περιουσιακό στοιχείο, την αίσθηση ότι πήρες κάτι αντίστοιχο με όσα πλήρωσες, αν μάλιστα σου αφήνει τη βεβαιότητα ότι τους 'έκλεψες', τόσο το καλύτερο.
Προσωπικά κι εγώ 'μπαμπά μην τρέχεις' τύπος είμαι συνήθως, άλλο αν μ'αρέσει να ρίχνω και τα στροφιλίκια μου σε κανένα βουνό ή στη Βουλιαγμένη που και που. Και κοιτάζω την τσέπη μου γιατί τα αυτοκίνητα είναι σαν τους υπολογιστές: κοστίζουν αρκετά και χάνουν διαρκώς την αξία τους.
Αμ το κόστος συντήρησης και χρήσης; Ώρες - ώρες κοιτάζω με μίσος τον μετρητή κατανάλωσης στο Astra. Ρίχνω ένα μαρσάρισμα με δευτέρα για να βρεθώ μπροστά από τον φούφουτο που πηγαίνει σαν μεθυσμένος και η ένδειξη δείχνει 20-25 λίτρα/100 χλμ. Ο μέσος όρος δε είναι κολλημένος στο 8.9-9.1 για διαρκή κίνηση στην πόλη. Αν πήγαινε παραπάνω θα μου κακοφαινόταν πολύ (μιλώντας για απλή μετακίνηση, όχι για ευχάριστη βόλτα).Θα μου κοπανήσουν και το 200άρι++ χαλαρά στο service της διετίας, θα πληρώσω μεθαύριο τα 170 ευρώ για το σήμα, θα μου έρθει και η ασφάλεια (μικτή παρακαλώ) 300φεύγα για το εξάμηνο, ε να χέσω δηλαδή!
Αν λοιπόν πλήρωνα όσα ζητάει η αντιπροσωπεία της VW για συντήρηση και δεν ήμουν και ικανοποιημένος από τις επιδόσεις και την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου μου, θα οδηγούσα κάτι που θα αντιπαθούσα κι όχι κάτι με το οποίο θα αισθανόμουν όμορφα.
Αν πάντως, παρ' όλα αυτά, θέλεις το Golf, πάρε το και μην ρωτάς παραπάνω, γιατί σίγουρα έχεις μεγάλο νταλκά με το συγκεκριμένο αμάξι και ενδέχεται να σε πιάνει απελπισία όταν το βλέπεις να περνάει δίπλα σου στο δρόμο, πράγμα πολύ δυσάρεστο. Και από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα είναι στην κατηγορία του, άρα θα νιώθεις καλύτερα με την οικογένειά σου μέσα σ'αυτό σε σχέση με κάποιο εξαιρετικά πιο οικονομικό και πρακτικό Atos. Και μη δώσεις δεκάρα παραπάνω από αυτό που μπορείς κι έχεις υπολογίσει.
-
Μπορεί κάποιος λογικός να εξηγήσει με σοβαρά επιχειρήματα στον παράλογο AlfaRomeo, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει κάποιος να επιλέξει το βασικό τρίθυρο Fiat Stilo έναντι του βασικού τρίθυρου VW Golf; Σημειώνω πως η ερώτησή μου δεν ενέχει προβοκατόρικες προθέσεις!
Υ.Γ. Αποκλείονται οι απαντήσεις του τύπου 'είναι ζήτημα κύρους'...
-
Μπορεί κάποιος λογικός να εξηγήσει με σοβαρά επιχειρήματα στον παράλογο AlfaRomeo, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει κάποιος να επιλέξει το βασικό τρίθυρο Fiat Stilo έναντι του βασικού τρίθυρου VW Golf; Σημειώνω πως η ερώτησή μου δεν ενέχει προβοκατόρικες προθέσεις!Υ.Γ. Αποκλείονται οι απαντήσεις του τύπου 'είναι ζήτημα κύρους'...
Πάντα σε σχέση με το Golf:
- Δεν έχει καλή μεταπωλητική αξία.
- Δεν έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής.
- Δεν έχει ίδιο αριθμό αστεριών NCAP.
- Δεν έχει την ίδια ποιότητα κύλισης ΚΑΙ δεν έχει ίδια κρατήματα (αυτά τα δύο δεν τα ξέρω από πρώτο χέρι, αλλά τα γράφουν όλοι οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου που έχουν οδηγήσει τα αυτοκίνητα).
- Είναι συγκριτικά παλιό μοντέλο.
Βλέπεις; Δεν έθιξα καθόλου το ότι το Golf, δικαιολογημένα ή μη, έχει μεγαλύτερο κύρος.
-
Το ένα φέρνει το άλλο. Ρίξε μια ματιά και στις αγορές μεταχειρισμένων του εξωτερικού να δεις αν συμβαίνει το φαινόμενο της καλής μεταπωλητικής αξίας των Γκολφ... Όσο στην Ελλάδα τα Γκολφ θα θεωρούνται αξιόπιστα και αυτοκίνητα για την 'αφάν γκατέ' άλλο τόσο θα διατηρούν και την μεταπωλητική τους αξία... Τό 'να φέρνει τ' άλλο λοιπόν...
Για το μέσο λογικό
αγοραστή περισσότερο μετράει η αξιοπιστία και τα φθηνά ανταλλακτικά παρά η ποιότητα. Άσε που ο μέσος λογικός αγοραστής δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει το αμάξι του για καμιά τριακονταετία.-Δεν έχει ίδιο αριθμό αστεριών NCAP.
Πάντως το Γκολφ δεν είναι κορυφαίο. Άσε που η ενεργητική ασφάλειά του είναι υποδεέστερη.
- Δεν έχει την ίδια ποιότητα κύλισης ΚΑΙ δεν έχει ίδια κρατήματα (αυτά τα δύο δεν τα ξέρω από πρώτο χέρι, αλλά τα γράφουν όλοι οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου που έχουν οδηγήσει τα αυτοκίνητα).
Το driver's car που λέγαμε...
Το Stilo είναι αντικειμενικά ομορφότερο, πολύ πιο μοντέρνο εμφανισιακά, επομένως άστοχη η τελευταία σου σημείωση.
-
Το ένα φέρνει το άλλο. Ρίξε μια ματιά και στις αγορές μεταχειρισμένων του εξωτερικού να δεις αν συμβαίνει το φαινόμενο της καλής μεταπωλητικής αξίας των Γκολφ... Όσο στην Ελλάδα τα Γκολφ θα θεωρούνται αξιόπιστα και αυτοκίνητα για την 'αφάν γκατέ' άλλο τόσο θα διατηρούν και την μεταπωλητική τους αξία... Τό 'να φέρνει τ' άλλο λοιπόν...
Ναι, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι ΕΧΕΙ μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία. Αν αναφέρει κάποιος τα επιχειρήματά σου σε υποψήφιο αγοραστή, δεν πρόκειται να κερδίσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω.
Για το μέσο λογικό αγοραστή περισσότερο μετράει η αξιοπιστία και τα φθηνά ανταλλακτικά παρά η ποιότητα. Άσε που ο μέσος λογικός αγοραστής δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει το αμάξι του για καμιά τριακονταετία.
Ναι, αλλά η ποιότητα κατασκευής είναι ένα συν και τη νιώθεις είτε κρατάς το αυτοκίνητο για 30 χρόνια είτε για 3. Το ίδιο θα αισθανθεί και ο υποψήφιος αγοραστής όταν αποφασίσουμε να το πουλήσουμε, με τη συνακόλουθη καλύτερη τιμή μεταπώλησης κι εδώ δεν παίζει κάποιος μύθος αλλά οι αισθήσεις του ίδιου του μελλοντικού κατόχου.
Άλλο αν αξίζει αυτή η ποιότητα για τα λεφτά που κοστίζει το Golf. Εξάλλου υπάρχει και το ποιοτικότατο Astra ως φθηνότερη ποιοτική και επώνυμη λύση.-Δεν έχει ίδιο αριθμό αστεριών NCAP.
Πάντως το Γκολφ δεν είναι κορυφαίο. Άσε που η ενεργητική ασφάλειά του είναι υποδεέστερη.
Θεωρητικά είναι μαζί με τα Astra και Megane τα κορυφαία της κατηγορίας. ΚΑΙ αυτό επηρρεάζει τη μεταπωλητική αξία, εκτός του 'μύθου', όπως είπαμε παραπάνω.
Για την ενεργητική ασφάλεια συμφωνώ.- Δεν έχει την ίδια ποιότητα κύλισης ΚΑΙ δεν έχει ίδια κρατήματα (αυτά τα δύο δεν τα ξέρω από πρώτο χέρι, αλλά τα γράφουν όλοι οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου που έχουν οδηγήσει τα αυτοκίνητα).
Το driver's car που λέγαμε...
Λέγατε, δεν έλεγα. Όμως πέραν του ':lol:', έχομεν ντοκουμέντα κύριε!
Το Stilo είναι αντικειμενικά ομορφότερο, πολύ πιο μοντέρνο εμφανισιακά, επομένως άστοχη η τελευταία σου σημείωση.
'Αντικειμενικά' ομορφότερο είναι μόνο πίσω, μπροστά είναι ένα Punto και μισό. Εξακολουθεί πάντως να είναι ένα 'παλιό μοντέλο' σε αριθμό ετών κυκλοφορίας κι αυτό είναι αντικειμενικό χωρίς εισαγωγικά.
Το δίλημμα αυτό το είχα κι εγώ ως αγοραστής πριν 6 μήνες όταν είχα να επιλέξω μεταξύ Astra και Focus. Τελικά η παλαιότητα του μοντέλου (με τη συνακόλουθη μειωμένη τιμή μεταπώλησης ΚΑΙ σ'αυτή την περίπτωση) με απομάκρυνε από το δεύτερο. Έχουμε λοιπόν ένα αντικειμενικό μείον για το Stilo.
Golf 1400 75hp -- Θα μου αρκεί για οικογενειακή χρήση?