-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Πουλάω το Kyosho μου 1/10 on road RTR είναι σε καλή κατάσταση με αρκετά λάστιχα και κάποια extra καπάκια κ.λ.π.
Είναι το BMW M3 GTR FW 05T.http://www.hobbytron.com/KyoshoFW05TBMWM3NitroCar.html
για τιμή θα ελέγα 180euro και ...βλέπουμε...
Θα αγοράσεις τελικά 1/5 που σκεφτόσουν?? Τίποτα δεν ξεχνάω...
Καλοπούλητο! Βάλε την αγγελία και σε μοντελιστικά forums! -
οτι θα αγοράσω θα αγοράσω. Στην κλίμακα δεν εχω καταλήξει 1/5 ή 1/8? Βλέπεις το 1/5 θέλει μόνο Σταμάτα αυτό είναι που με κάνει και το σκέφτομαι.
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
οτι θα αγοράσω θα αγοράσω. Στην κλίμακα δεν εχω καταλήξει 1/5 ή 1/8? Βλέπεις το 1/5 θέλει μόνο Σταμάτα αυτό είναι που με κάνει και το σκέφτομαι.Tι εννοείς θέλει μόνο Σταμάτα? Και στον Ασπρόπυργο μία χαρά παίζει, την προϊγούμενη εβδομάδα είχαμε αγώνα εκεί. Μπορώ μάλιστα να σου πω ότι οδηγικά ευχαριστιέμαι πιο πολύ στον Ασπρόπυργο, είναι πιο απαιτητική πίστα από την Σταμάτα (θέλει πολλά τιμόνια και φρένα και φαίνεται ποιος έχει σωστές γραμμές και όχι ποιος έχει δυνατό μοτέρ) χωρίς βέβαια αυτό να αναιρεί ότι η πίστα στην Σταμάτα είναι ένα στολίδι για τον παγκόσμιο μοντελισμό!
-
Ρε παιδιά για πείτε την γνώμη σας περι καθαρισμού του μοντέλου σας.
Τι χρησιμοποείται για τον καθαρισμό,διαδικασία, για πείτε απόψεις...
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
οτι θα αγοράσω θα αγοράσω. Στην κλίμακα δεν εχω καταλήξει 1/5 ή 1/8? Βλέπεις το 1/5 θέλει μόνο Σταμάτα αυτό είναι που με κάνει και το σκέφτομαι.
Tι εννοείς θέλει μόνο Σταμάτα? Και στον Ασπρόπυργο μία χαρά παίζει, την προϊγούμενη εβδομάδα είχαμε αγώνα εκεί. Μπορώ μάλιστα να σου πω ότι οδηγικά ευχαριστιέμαι πιο πολύ στον Ασπρόπυργο, είναι πιο απαιτητική πίστα από την Σταμάτα (θέλει πολλά τιμόνια και φρένα και φαίνεται ποιος έχει σωστές γραμμές και όχι ποιος έχει δυνατό μοτέρ) χωρίς βέβαια αυτό να αναιρεί ότι η πίστα στην Σταμάτα είναι ένα στολίδι για τον παγκόσμιο μοντελισμό!
Σωστά και ασπρόπυργο, αυτό που θέλω να πω είναι πως με το 1/5 δύσκολα παίζεις εκτός πίστας, εμείς με τα μικρά παίζουμε πολύ στα parking τις περιοχής. Alex Pack , Makro κ.λ.π. Με το 1/5 ομως? εκεί θες πίστα.
-
**kkot **αν λέγοντας 1/8 εννοείς τις φόρμουλες τότε σίγουρα το 1/5 παίζει πολύ πιο εύκολα και στον δρόμο. Αν εννοείς 1/8 buggy τότε ναι αυτό παίζει σχεδόν παντού! Προσωπικά είχε τύχει να παίξω στον δρόμο με το 1/5 σε κομμάτι καλής ασφάλτου που δεν πέρναγαν ποτέ αυτοκίνητα πριν αρκετά χρόνια αλλά μετά από λίγη ώρα σταμάτατησα όχι γιατί δεν βολευόταν το αμάξι αλλά γιατί εγώ βαρέθηκα το πάνω κάτω.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ρε παιδιά για πείτε την γνώμη σας περι καθαρισμού του μοντέλου σας.Τι χρησιμοποείται για τον καθαρισμό,διαδικασία, για πείτε απόψεις...
Το πιο εύκολο το οποίο κάνω σχεδόν πάντα είναι να πάω σε ένα βενζινάδικο να το φυσίξω με αέρα. Δεν θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα αλλά σίγουρα θα φύγουν οι πολλές βρόμες. Επίσης μία ακόμα καλύτερη λύση είναι να ψεκάζεις με WD40 κάποιο σημείο που έχει γράσα ή λάδια όπως μηχανή ή διαφορικό και ύστερα να το φυσίξεις με αέρα. Θα δεις ότι θα απομακρυνθούν οι βρόμες πολύ πιο εύκολα. Από την άλλη αν το αμαξάκι έχει πάρα πολύ σκόνη-βρόμα το καλύτερο είναι το λύσεις και να το καθαρίσεις κομάτι κομάτι.
-
Και κάτι άλλο 'άσχετο' αλλά σχετικό με το θέμα.
Εχω παρατηρήσει ότι στο εξωτερικό χρησιμοποιούν κάποιου
είδους 'χημικό' που ονομάζεται denaturated alchohol για
το καθαρισμό και υποτίθεται ότι κάνει καλή δουλειά.
Τι διάολο είναι αυτό ελληνιστί μήπως ξέρει κανείς; -
με βλέπω για buggy 1/8 αν καταφερω να πουλησω το 1/10
-
Kkot αν πάς καμιά φορά απέναντι από την Makro στείλε νωρίτερα ένα pm να έρθω και εγώ με το δικό μου. Γέρακα μένω και πάω συχνά εκεί.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Πιστεύω ότι με το καλημέρα δεν μπορείς να τρέξεις σε αγώνες και πόσο μάλλον να πάρεις και μια καλή θέση. Θέλει κάποιο καιρό για να μάθεις το αμαξάκι σου… δηλαδή να το κουμαντάρεις, να το φρενάρεις και τα λοιπά.
Μην έχεις καθόλου αμφιβολίες, έτσι ακριβώς είναι. Αν δοκιμάσεις με το καλημέρα να τρέξεις αγώνες θα βαρεθείς να μετράς προσπεράσματα.
Προσωπικά αν ήμουν πρωτάρης θα ξεκινούσα με οποιαδήποτε άλλη κατηγορία εκτός από την 1:8 on road. Βέβαια ο timkoul είναι καταλληλότερος να μας πει αν είναι δύσκολο να ξεκινήσει κάποιος από αυτή την κατηγορία αφού σε αυτή έτρεχε τόσα χρόνια.htanso21 θα δεις ότι μόλις αρχίσεις να παίζεις σε πίστα θα αποκτήσει άλλο νόημα ο μοντελισμός για σένα. Μη φοβάσαι να έρθεις και Σαββατοκύριακο, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίγεις την ιδανική γραμμή στους γρηγορότερους από εσένα όταν σε φτάνουν. Το προϊγούμενο Σάββατο που παίζαμε στην FRT ανάμεσα σε 6-7 1:5 που είμασταν ήταν και μερικά 1:10.
Ουτε να το σκεφτεστε να ξεκινησετε το μοντελισμο με 1/8 on-road. Περαν του πολυ αυξημενου κοστους, οι απαιτησεις σε τεχνογνωσια, οδηγικη εμπειρια, χωρο χρησης (πιστα και μαλιστα σε ιδανικη κατασταση) και υποστηριξη ειναι τεραστιες. Το 1/10 ειναι ιδανικοτερο.
Η φυσικη εξελιξη ενος νεου μοντελιστη μετα την αλανα, ειναι η επισκεψη στην πιστα. Εκει θα δει την πραγματικη διασταση του hobby, θα συναντησει ανθρωπους που κουβαλανε την ιδια τρελα (ή και χειροτερη) και θα αποκτησει το πραγματικο της νοημα η χρηση, συντηρηση, εξελιξη και οδηγηση ενος μοντελου. Μην κολλατε οτι θα σας την πουνε, θα ενοχλησετε, θα φανειτε αργοι, κουλοι, ασχετοι. ΟΛΟΙ (ανεξαιρετως και σε παγκοσμιο επιπεδο) εχουν περασει απο αυτο το σταδιο. Η λεσχη εχει στοχο να προωθησει το μοντελισμο, οποτε αν εχετε διαθεση, πλησιαστε οποιονδηποτε απο το διοικητικο και μιληστε μαζι του (περι μοντελισμου σαν χομπυ, αγωνων, οτιδηποτε - αξιζει να γνωρισετε τον προεδρο, ειναι η ζωντανη ιστορια του μοντελισμου στην Ελλαδα, απλα μοναδικος !!! ) Μην κολλησετε να ζητησετε βοηθεια απο καποιον. Ειναι ευχαριστηση και οχι απλα υποχρεωση, των παλαιοτερων να δειχνουν στους νεοτερους (απλα οχι σε μερα αγωνα, εχουν αρκετα στο κεφαλι τους τοτε). Γενικως ο μοντελισμος ειναι κατι παραπανω απο ενα απλο παιχνιδι πανω κατω σε μια αλανα. Δοκιμαστε το κι αλλιως.... -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Kkot αν πάς καμιά φορά απέναντι από την Makro στείλε νωρίτερα ένα pm να έρθω και εγώ με το δικό μου. Γέρακα μένω και πάω συχνά εκεί.οκ εκει πηγαίνω συνήθως. Θα τα πούμε.
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Πιστεύω ότι με το καλημέρα δεν μπορείς να τρέξεις σε αγώνες και πόσο μάλλον να πάρεις και μια καλή θέση. Θέλει κάποιο καιρό για να μάθεις το αμαξάκι σου… δηλαδή να το κουμαντάρεις, να το φρενάρεις και τα λοιπά.
Μην έχεις καθόλου αμφιβολίες, έτσι ακριβώς είναι. Αν δοκιμάσεις με το καλημέρα να τρέξεις αγώνες θα βαρεθείς να μετράς προσπεράσματα.
Προσωπικά αν ήμουν πρωτάρης θα ξεκινούσα με οποιαδήποτε άλλη κατηγορία εκτός από την 1:8 on road. Βέβαια ο timkoul είναι καταλληλότερος να μας πει αν είναι δύσκολο να ξεκινήσει κάποιος από αυτή την κατηγορία αφού σε αυτή έτρεχε τόσα χρόνια.htanso21 θα δεις ότι μόλις αρχίσεις να παίζεις σε πίστα θα αποκτήσει άλλο νόημα ο μοντελισμός για σένα. Μη φοβάσαι να έρθεις και Σαββατοκύριακο, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίγεις την ιδανική γραμμή στους γρηγορότερους από εσένα όταν σε φτάνουν. Το προϊγούμενο Σάββατο που παίζαμε στην FRT ανάμεσα σε 6-7 1:5 που είμασταν ήταν και μερικά 1:10.
Ουτε να το σκεφτεστε να ξεκινησετε το μοντελισμο με 1/8 on-road. Περαν του πολυ αυξημενου κοστους, οι απαιτησεις σε τεχνογνωσια, οδηγικη εμπειρια, χωρο χρησης (πιστα και μαλιστα σε ιδανικη κατασταση) και υποστηριξη ειναι τεραστιες. Το 1/10 ειναι ιδανικοτερο.
Η φυσικη εξελιξη ενος νεου μοντελιστη μετα την αλανα, ειναι η επισκεψη στην πιστα. Εκει θα δει την πραγματικη διασταση του hobby, θα συναντησει ανθρωπους που κουβαλανε την ιδια τρελα (ή και χειροτερη) και θα αποκτησει το πραγματικο της νοημα η χρηση, συντηρηση, εξελιξη και οδηγηση ενος μοντελου. Μην κολλατε οτι θα σας την πουνε, θα ενοχλησετε, θα φανειτε αργοι, κουλοι, ασχετοι. ΟΛΟΙ (ανεξαιρετως και σε παγκοσμιο επιπεδο) εχουν περασει απο αυτο το σταδιο. Η λεσχη εχει στοχο να προωθησει το μοντελισμο, οποτε αν εχετε διαθεση, πλησιαστε οποιονδηποτε απο το διοικητικο και μιληστε μαζι του (περι μοντελισμου σαν χομπυ, αγωνων, οτιδηποτε - αξιζει να γνωρισετε τον προεδρο, ειναι η ζωντανη ιστορια του μοντελισμου στην Ελλαδα, απλα μοναδικος !!! ) Μην κολλησετε να ζητησετε βοηθεια απο καποιον. Ειναι ευχαριστηση και οχι απλα υποχρεωση, των παλαιοτερων να δειχνουν στους νεοτερους (απλα οχι σε μερα αγωνα, εχουν αρκετα στο κεφαλι τους τοτε). Γενικως ο μοντελισμος ειναι κατι παραπανω απο ενα απλο παιχνιδι πανω κατω σε μια αλανα. Δοκιμαστε το κι αλλιως....Με καλύψατε και οι δύο! Σας ευχαριστώ!
Θα κοιτάξω να βρω κανένα φιλαράκι να πάμε παρέα στην πίστα στην Σταμάτα (αν βρω που είναι… λολ )
Επίσης μια ερώτηση τεχνικής φύσεως πιο πολύ από περιέργεια. Τα 1/5 όπου έχουν υδραυλικά φρένα, αυτά είναι προοδευτικά; Δηλαδή σε αντίθεση με τα δικά μου, που είναι on/off…
Και κάτι ακόμα που θεωρητικά θα το γνωρίζετε… τεχνικής φύσεως και αυτό αλλά για εμένα. Το αμαξάκι μου δεν μπορεί να πάει ακριβώς ευθεία, δηλαδή παίρνει ελαφρά πορεία προς τα δεξιά (καθώς το κοιτάμε να απομακρύνετε από εμάς) όσο όμως και να το ρυθμίζω από το χειριστήριο δεν καταφέρνω να το φέρω στα ίσια του. Μπορεί να ελαττώνει αυτό το φαινόμενο αλλά δεν παύει να υπάρχει.
Τώρα τι μπορεί να φταίει; Τα λάστιχα (ανομοιόμορφη φθορά), κανένα ψαλίδι, το σέρβο; Όσο και να το έχω κοιτάξει δεν μπορώ να βρω την αιτία.
Τι μπορεί να φταίει ;
Φιλικά
Θανάσης.Υ.Γ.: έχετε κανένα link με ευρωπαϊκό e-shop για να κοιτάξω να προμηθευτώ τίποτα ανταλλακτικά και ¨βελτιωτικά¨…
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Με καλύψατε και οι δύο! Σας ευχαριστώ!Θα κοιτάξω να βρω κανένα φιλαράκι να πάμε παρέα στην πίστα στην Σταμάτα (αν βρω που είναι… λολ )
Το Σαββατο θα είμαι στην Σταμάτα για προπόνηση και την Κυριακή έχουμε αγώνα για το Ηarm Challenge. Αν θες συναντιόμαστε και πηγαίνουμε μαζί!
Επίσης μια ερώτηση τεχνικής φύσεως πιο πολύ από περιέργεια. Τα 1/5 όπου έχουν υδραυλικά φρένα, αυτά είναι προοδευτικά; Δηλαδή σε αντίθεση με τα δικά μου, που είναι on/off…
Στα υδραυλικά δισκόφρενα μπορείς να ρυθμίσεις πόσο να πιάνουν από την διαδρομή του servo, πόσο δηλαδή να πιέζεται το υγρό στο κύκλωμα. Αν για παράδειγμα οι τροχοί μπλοκάρουν αμέσως τότε μειώνεις την διαδρομή του servo ώστε να τραβάει τον μοχλό της πρέσας (κάτω εικόνα) που συμπιέζει το υγρό λιγότερο. Ίσως κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και στο δικό σου μοντέλο.
Και κάτι ακόμα που θεωρητικά θα το γνωρίζετε… τεχνικής φύσεως και αυτό αλλά για εμένα. Το αμαξάκι μου δεν μπορεί να πάει ακριβώς ευθεία, δηλαδή παίρνει ελαφρά πορεία προς τα δεξιά (καθώς το κοιτάμε να απομακρύνετε από εμάς) όσο όμως και να το ρυθμίζω από το χειριστήριο δεν καταφέρνω να το φέρω στα ίσια του. Μπορεί να ελαττώνει αυτό το φαινόμενο αλλά δεν παύει να υπάρχει.
Τώρα τι μπορεί να φταίει; Τα λάστιχα (ανομοιόμορφη φθορά), κανένα ψαλίδι, το σέρβο; Όσο και να το έχω κοιτάξει δεν μπορώ να βρω την αιτία.
Τι μπορεί να φταίει ;
Θανάση κάτι πρέπει να έχει στραβώσει ή να μην είναι σωστά ρυθμισμένο. Για παράδειγμα οι τροχοί έχουν την ίδια απόκλιση-σύγκλιση? (εννοώ οι δύο μπροστινοί μεταξύ τους και οι δύο πίσω μεταξύ τους)? Έχεις τσεκάρει ψαλίδια, μπράτσα, άξονες μήπως κάτι έχει στραβώσει? Αν δεν το δω δεν μπορώ να σου πω.
Υ.Γ.: έχετε κανένα link με ευρωπαϊκό e-shop για να κοιτάξω να προμηθευτώ τίποτα ανταλλακτικά και ¨βελτιωτικά¨…
Έχω αρκετά αλλά δυστυχώς μόνο για κλίμακα 1/5.
-
Σήμερα πήγα και αγόρασα δυο σετ ελαστικά (εμπρός πίσω) τα HPI profoam… το Σάββατο θα δω τι καταφέρνουν.
Επίσης σήμερα παραλαμβάνω την καινούρια ανάρτηση…
Το καλύτερο το άφησα για το τέλος… πήρα ένα καπάκι (όπου το άφησα να μου το βάψουν εκεί στο κατάστημα)
Δεν λέω τι είναι αλλά δίνω κάποια στοιχεία. Είναι παλιό μοντέλο και έχει παίξει σε γνωστή ταινία, όπου το χρώμα του ήταν κυπαρίσσι. -
Ποιοι ειναι ηλεκτρικοι απο δω μεσα?
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Kkot αν πάς καμιά φορά απέναντι από την Makro στείλε νωρίτερα ένα pm να έρθω και εγώ με το δικό μου. Γέρακα μένω και πάω συχνά εκεί.
οκ εκει πηγαίνω συνήθως. Θα τα πούμε.
Παιδια και σε μένα και σε μενα.......... να σας καμαρώσω..
Σεβασμός σε όλους όσους ασχολούνται με τα φανταστιά ,αν και 'εικονικά ' εργαλεία τους.........ΕΥΓΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλη διασκέδαση.
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Εκεί στο μεγάλο πάρκινγκ του εκθεσιακού, κάθε φορά που πάω, μου την πέφτουν οι σεκιουριτάδες, γιατί ενοχλούμε λέει τα αφεντικά...
Μάλιστα όλοι λένε ξεκάθαρα πως είναι απλώς υποχρεωμένοι να μας διώξουν, μιας και στην πραγματικότητα ούτε ενοχλούμε, ούτε ζημιές κάνουμε. -
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Παιδια και σε μένα και σε μενα.......... να σας καμαρώσω..Σεβασμός σε όλους όσους ασχολούνται με τα φανταστιά ,αν και 'εικονικά ' εργαλεία τους.........ΕΥΓΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλη διασκέδαση.
Γεια σου Άγγελε! Όπως είπα και στον htanso21 το Σαββατοκύριακο θα είμαι στην πίστα στην Σταμάτα. Αν θες παίρνα μία βόλτα να μας δεις, κερνάμε καφεδάκι και όπως έχουμε πει σου χρωστάω και μία βόλτα! Εκτός αν έχεις καρτίστικες υποχρεώσεις οπότε πάω πάσο!
O htanso21 θα έρθει πάντως...
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Εκεί στο μεγάλο πάρκινγκ του εκθεσιακού, κάθε φορά που πάω, μου την πέφτουν οι σεκιουριτάδες, γιατί ενοχλούμε λέει τα αφεντικά...
Μάλιστα όλοι λένε ξεκάθαρα πως είναι απλώς υποχρεωμένοι να μας διώξουν, μιας και στην πραγματικότητα ούτε ενοχλούμε, ούτε ζημιές κάνουμε.Έχω πάει αρκετές φορές, μια φορά με έδιωξαν… τι να πω…
Το καλό νέο που άκουσα… παίζει σε ενάμιση μήνα να είναι έτοιμη πίστα στο Κορωπί… άντε να δούμε…
Tηλεκατευθυνόμενος Μοντελισμός