-
Ο χρήστης ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΟΥΡΗΣ έγραψε:
Γιατί η Ιατρική πάνω από όλα ειναι ένα μεγάλο μεράκι , μια μελέτη του τελειότερου πλασματος στον κοσμο , ΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ , μια συνεχής εξέλιξη επιστήμης που αν δεν έχεις την έντονη επιθυμία να την ικανοποιήσεις τότε μπήκες σε λάθος επάγγελμα , και δυστυχώς πολύ γιατροί μπήκαν με τη λάθος φιλοσοφία στο επάγγελμα η λειτουργημα , όπως θελετε πειτε το.Μπράβο σου Αποστόλη που που αποτύπωσες τόσο όμορφα την έννοια της ιατρικής.
Καλό είναι να την θυμόμαστε που και που όλοι μας και περισσότερο αυτοί που την επαγγέλλονται...
Ευτυχώς σαν ασθενής ή επισκέπτης στα νοσοκομεία έτυχα (και οι συγγενείς μου) σε καλούς γιατρούς (κάποιοι άριστοι)...
Το να τύχεις όμως σε 'κακό' γιατρό δεν είναι το ίδιο του να τύχεις σε 'κακό' υδραυλικό γι'αυτό άλλωστε καυτηριάζουμε όλοι τους κακούς γιατρούς, διότι δεν δικαιούνται να φέρουν αυτό τον τίτλο... -
Δυστυχώς έτσι είναι φίλε ililia . Και δεν είναι ένας και δύο . Όταν βλέπεις τα όνειρα σου να απομακρύνονται κανεις θυσίες μήπως και τα ξαναβρεις . Και δεν μιλάω για οικονομικές απολαβές(Αν ήθελα ο πατέρας μου είχε πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση) . Μιλάω να ικανοποιήσεις και αυτό το 'μεράκι της Ιατρικής που σε αρκετούς γιατρούς , ΠΙΣΤΕΨΕΜΟΥ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΩ , υπάρχει ακόμη . Γιατί η Ιατρική πάνω από όλα ειναι ένα μεγάλο μεράκι , μια μελέτη του τελειότερου πλασματος στον κοσμο , ΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ , μια συνεχής εξέλιξη επιστήμης που αν δεν έχεις την έντονη επιθυμία να την ικανοποιήσεις τότε μπήκες σε λάθος επάγγελμα , και δυστυχώς πολύ γιατροί μπήκαν με τη λάθος φιλοσοφία στο επάγγελμα η λειτουργημα , όπως θελετε πειτε το.Και συγνώμη αν κούρασα αλλά είμαι πολύ προβληματισμένος και απογοητευμένος και σε ένασταυροδρομι της ζωής μου όπου σκέφτομαι να ξενιτευτώ για να βρώ το όνειρο που είχα από μικρο παιδί και την ανάγκη να είμαι πανω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Μπερδεύτηκα. Συμφωνώ εν μέρει, αλλά δεν καταλαβαίνω:
- Μιλάμε για οικονομικές απολαβές η όχι; Γιατί κάποιος φέρεται να έφυγε για να εξασφαλίσει το μέλλον του παιδιού του!
- Αν μιλάμε εμείς εδώ έτσι, τι θα έπρεπε να πουν οι γιατροί πχ στην Αιθιοπία η στο Ιράκ;
- Δεν είναι πιο μάγκικο να μείνεις στα δύσκολα και να παλέψεις, από το να την κοπανήσεις όπως τα ποντίκια από το καράβι που βυθίζεται;
Άσε που, μεταξύ μας, δεν γνωρίζω και κανένα γιατρό που να πεθαίνει της πείνας.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν είναι πιο μάγκικο να μείνεις στα δύσκολα και να παλέψεις, από το να την κοπανήσεις όπως τα ποντίκια από το καράβι που βυθίζεται;Γιατί; Προσφέρεις κανένα κοινωνικό έργο, συμβάλλεις στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους; Οι γιατροί στο Ζαίρ μένουν στα δύσκολα και παλεύουν...
Έχω λίγους γνωστούς και σε άλλα επαγγέλματα που έκαναν ακριβώς το ίδιο. Για νά έχει το παιδί τους καλύτερη μόρφωση και καλύτερες συνθήκες ζωής και καλύτερο μέλλον. Και στην περίπτωση των γιατρών, για να μην φιλλήσουν κατουριμένες ποδιές για να κάνουν κάποτε ειδικότητα.
-
Μπερδεύτηκα. Συμφωνώ εν μέρει, αλλά δεν καταλαβαίνω:
- Μιλάμε για οικονομικές απολαβές η όχι; Γιατί κάποιος φέρεται να έφυγε για να εξασφαλίσει το μέλλον του παιδιού του!
- Αν μιλάμε εμείς εδώ έτσι, τι θα έπρεπε να πουν οι γιατροί πχ στην Αιθιοπία η στο Ιράκ;
- Δεν είναι πιο μάγκικο να μείνεις στα δύσκολα και να παλέψεις, από το να την κοπανήσεις όπως τα ποντίκια από το καράβι που βυθίζεται;
Άσε που, μεταξύ μας, δεν γνωρίζω και κανένα γιατρό που να πεθαίνει της πείνας
Διάβασε προσεκτικά. Δεν αναφέρομαι σε οικονομικές απολαβές . Απλά ξεκινώντας από την δική σου απάντηση επεκτάθηκα σε άλλα προβλήματα.
Να καθήσω να παλέψω για επιστήμη στην Ελλάδα? Έκανα διδακτορικό με δικά μου έξοδα και όταν βρισκόμουνα σε Διεθνή συνέδρια και συζητούσα με ξένους συναδέλφους ότι πληρώνω από την τσέπη μου για να κάνω έρευνα με κοιτούσαν με το στόμα ανοικτό γιατί στις χώρες τους ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.
Να καθήσω να παλέψω και όταν έρχεται η ώρα της κρίσης να σου απαντουν ότι θα προσλάβω τον ταδε ασχετο γιατι με πιέζουν 'πολιτικά μέσα'?
Οσον αφορά το ότι δεν έχεις δει γιατρό να πεινάει σου λέω ότι πολλοι συναδελφοι μου πλεον κανουν τους ταξιτζιδες και ότι άλλο επαγγελμα για να ζήσουν αφου η αναμονη για έναρξη ειδικότητας φτάνει σε πολλές περιπτώσεις τα 6-7 χρόνια . άλλωστε μην βλέπεις τους φτασμενους παλιούς γιατρούς . Περίμενε λιγα χρόνια και θα δεις τι πείνα , ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, θα πέσει στους γιατρούς . ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΡΠΑΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ . ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ!!!![/quote]>
-
...Να καθήσω να παλέψω για επιστήμη στην Ελλάδα? ........... Για νά έχει το παιδί τους καλύτερη μόρφωση και καλύτερες συνθήκες ζωής και καλύτερο μέλλον....
Κι ας πάει να - ας μην το πω - κι ο γείτονας και το παιδί του.
Ωραίος πολιτισμός.
Να σημειώσω κάτι, μήπως και δεν είναι σαφές: ΔΕΝ αναφέρομαι ΜΟΝΟ στος γιατρούς. -
Με το αγροτικό τι ισχύει?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Να καθήσω να παλέψω για επιστήμη στην Ελλάδα? ....
....... Για νά έχει το παιδί τους καλύτερη μόρφωση και καλύτερες συνθήκες ζωής και καλύτερο μέλλον....
Κι ας πάει να - ας μην το πω - κι ο γείτονας και το παιδί του.
Ωραίος πολιτισμός.
Να σημειώσω κάτι, μήπως και δεν είναι σαφές: ΔΕΝ αναφέρομαι ΜΟΝΟ στος γιατρούς.Δεν καταλαβαίνω που την είδες την έλλειψη πολιτισμού . Δηλαδή δεν έχεις δει άτομα που επιστρέφοντας από το εξωτερικό δεν μπορούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα γιατί είναι εντελώς διαφορετική η νοοτροπία.Ελλειψη πολιτισμού είναι και η έλλειψη σεβασμού και όπως καταλαβαινεις η χώρα αυτή δεν σέβεται πολύ τα παιδιά της που προσπαθούν για το καλύτερο .
Και δηλαδή με είδες εμένα να αναφέρω έστω και μεταφορικά ' να παει..... ο γειτονας'? Δηλαδή τι φεύγοντας θα χάσει η Ελλάδα από εμένα . Μα αφου΄αυτή η χώρα καθημερινα σε πληγώνει . Μια ζωή τον Μ.....α θα κάνεις?
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Οχι Μανο, Οσον αφορα τους Ιατρους δεν φταινε αυτοι 100%.
Ξαναθυμιζω οτι οι περισσοτεροι πληρωνουν αδρα & υποχρεωτικα τα ασφαλιστικα ταμια του κλαδου τους για μηδαμινη ιατρικη περιθαλψη και ελαχιστη συνταξη.
Παραυτα τα ταμια βρισκονται σε οικονομικο τελμα και οι περισσοτεροι ασφαλισμενοι δεν ξερουν αν και οταν θα βγουν στην συνταξη θα υπαρχει το ταμιο τους!Οπως και το ΙΚΑ που εχει, αν δεν κανω λαθος τις ακριβοτερες εισφορες, με μηδεν ανταποδωτικοτητα για τους ασφαλισμενους του......
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Οπως και το ΙΚΑ που εχει, αν δεν κανω λαθος τις ακριβοτερες εισφορες, με μηδεν ανταποδωτικοτητα για τους ασφαλισμενους του......Ξέχασες να πεις και κάτι άλλο που έχει το ΙΚΑ......
.......τους πλέον ευσυνείδητους γιατρούς -
Σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους υπάρχει σήμερα δυσκολία, ειδικά για τους νέους. Θα ήταν περίεργο οι γιατροί να αποτελούν εξαίρεση, από τη στιγμή που είναι (και) αυτοί υπεράριθμοι για τις ανάγκες της Ελλάδας. Αυτό όμως το γνώριζαν όταν επέλεξαν αυτή τη δουλειά, δεν προέκυψε εκ των υστέρων, άρα δεν πρόκειται να κατανοήσω και να αποδεχθώ το απλωμένο χέρι για φακελάκι κάποιου που δεν αρκείται στα 1000-1500 ευρώ το μήνα στη χειρότερη περίπτωση.
Εδώ ένα σωρό πτυχιούχοι εργάζονται σε άσχετες δουλειές, γιατί θα πρέπει οι νέοι γιατροί να έχουν άλλη μεταχείριση; Και, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, πόσοι γιατροί στην Ελλάδα ασχολούνται με ερευνητικό έργο; 'Περάστε, βήξτε, πάρτε το τάδε φάρμακο/πηγαίνετε στο τάδε διαγνωστικό, πληρώστε' είναι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν ιδιωτικό ιατρείο, ενώ και οι υπόλοιποι που εργάζονται σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα απλώς κάνουν διαγνώσεις βάσει της επιστήμης που σπούδασαν, όχι βάσει δικών τους επιστημονικών πονημάτων.
Όσον αφορά τους φτασμένους (τρομάρα τους) γιατρούς, ρε π#$%@# μου ένας είχε ζητήσει (και είχει πάρει) 100 Χ 2=200 ευρώ για να κάνει δύο (ήδη αγορασμένες) ενέσεις σε ασθενή. Τα καθίκια νομίζουν ότι έχουν το θεϊκό άγγιγμα και χρεώνουν λες κι είναι ο Χριστός που άγγιξε τον παράλυτο. -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Οπως και το ΙΚΑ που εχει, αν δεν κανω λαθος τις ακριβοτερες εισφορες, με μηδεν ανταποδωτικοτητα για τους ασφαλισμενους του......
Ξέχασες να πεις και κάτι άλλο που έχει το ΙΚΑ......
.......τους πλέον ευσυνείδητους γιατρούςΠλακα κανεις ε??
Καταρχην οι περισσοτεροι απο δαυτους δεν ειναι γιατροι αλλα 'γραμματεις', πας λες το προβλημα σου και ουπς δια του μαγικου οφθαλμου τους σου κανουν διαγνωση και γραφουν την συνταγη να σε κανουν καλά!!!
Εχω παμπολλα παραδειγματα.....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους υπάρχει σήμερα δυσκολία, ειδικά για τους νέους. Θα ήταν περίεργο οι γιατροί να αποτελούν εξαίρεση, από τη στιγμή που είναι (και) αυτοί υπεράριθμοι για τις ανάγκες της Ελλάδας. Αυτό όμως το γνώριζαν όταν επέλεξαν αυτή τη δουλειά, δεν προέκυψε εκ των υστέρων, άρα δεν πρόκειται να κατανοήσω και να αποδεχθώ το απλωμένο χέρι για φακελάκι κάποιου που δεν αρκείται στα 1000-1500 ευρώ το μήνα στη χειρότερη περίπτωση.
Εδώ ένα σωρό πτυχιούχοι εργάζονται σε άσχετες δουλειές, γιατί θα πρέπει οι νέοι γιατροί να έχουν άλλη μεταχείριση; Και, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, πόσοι γιατροί στην Ελλάδα ασχολούνται με ερευνητικό έργο; 'Περάστε, βήξτε, πάρτε το τάδε φάρμακο/πηγαίνετε στο τάδε διαγνωστικό, πληρώστε' είναι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν ιδιωτικό ιατρείο, ενώ και οι υπόλοιποι που εργάζονται σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα απλώς κάνουν διαγνώσεις βάσει της επιστήμης που σπούδασαν, όχι βάσει δικών τους επιστημονικών πονημάτων.Ετσι ακριβώς ειναι....
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
Κύριε skullone μήπως θα έπρεπε να προσέχουμε τι λέμε όχι για κανένα άλλο λόγο απλά απο ευγένεια;
'πανεπιστήμια' που δεν θα'πρεπε καν να υπάρχουν (π.χ. 'πανεπιστήμιο' Αιγαίου)
Υ.Γ. δεν έιμαι φοιτητης στο πανεπιστήμιο Αιγαίου ούτε έχω καμιά σχεση μ΄αυτόΞέρω άτομα που δίδασκαν σ'εμάς και διορίστηκαν στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και λένε ακριβώς αυτό που έγραψα κι εγώ. Και το ίδιο λένε και πολλοί φοιτητές και απόφοιτοί του τους οποίους γνωρίζω (μερικούς μάλιστα από τον καιρό του λυκείου). Πολύ σωστά επεσήμανε ο TGD το πρόβλημα των διασκορπισμένων πανεπιστημίων - το μοναδικό διασκορπισμένο που ξέρω εν Ελλάδι να λειτουργεί στοιχειωδώς σωστά είναι του Ηρακλείου (που έχει και τμήματα στο Ρέθυμνο).
Και είμαι απολύτως κατά της ψηφοθηρικής ίδρυσης πανεπιστημίων σε κάθε πρωτεύουσα νομού - λες και έχει το κράτος χρήματα να τα χρηματοδοτήσει ώστε να λειτουργήσουν όπως πρέπει να λειτουργήσουν... Για τα δε ιδιωτικά πανεπιστήμια, όλα τα'χε η μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε! Ούτε και είναι σωστό το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων με τις βάσεις που καθορίζονται από τη δημοτικότητα της εκάστοτε σχολής, γιατί για λίγα μόρια μένουν απ'έξω ικανά άτομα, που έχουν μεράκι και όρεξη, ενώ τη θέση τους παίρνουν άλλα... Να δω πότε θα αποδεσμευθεί οριστικά το λύκειο απ'την εισαγωγή στα πανεπιστήμια (κάτι που θα κάνει τα φροντιστήρια να πεινάσουν).
Για το πανεπιστήμιο του Ιάσι της Ρουμανίας, άστα καλύτερα! Σε συνέδριο που έγινε στα Χανιά κατόπιν συνεργασίας του Πολυτεχνείου Κρήτης και του πανεπιστημίου του Ιάσι, η δουλειά που παρουσίασαν οι εκ Ρουμανίας καθηγητές αντιστοιχούσε σε προπτυχιακό επίπεδο δικό μας. Νομίζω αυτό τα λέει όλα.
Για τα ασφαλιστικά ταμεία, να θυμίσω μήπως ότι οι της προηγούμενης κυβέρνησης ρίξανε τα αποθεματικά τους (τα οποία πλήρωνε ο ραγιάς λαός) στη Σοφοκλέους για να στηρίξουν προεκλογικά το δείκτη και να μας πουν ότι ασκούν καλή οικονομική πολιτική; Ή μήπως θα ξύσω πληγές και θα... 'ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή' υπονοώντας ότι οι κ.κ. Χριστοδουλάκης και Παπαντωνίου θα βρίσκονταν στη φυλακή αν τα έκαναν αυτά σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα;
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Οπως και το ΙΚΑ που εχει, αν δεν κανω λαθος τις ακριβοτερες εισφορες, με μηδεν ανταποδωτικοτητα για τους ασφαλισμενους του......
.......τους πλέον ευσυνείδητους γιατρούςΠλακα κανεις ε??
Φυσικά... αλλά τώρα που το σκέφτομαι μάλλον θα έπρεπε να κλαίμε και όχι να γελάμε όταν λέμε γι'αυτούς...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
.......τους πλέον ευσυνείδητους γιατρούςTώρα μάλιστα,ήρθε κι έδεσε το γλυκό...
Εδώ φίλοι μου ανθεί το λεγόμενο 'φασόν' φάρμακο...
Φασόν είναι φάρμακα ελληνικών ετέρειών,αντίγραφα των πρωτοτύπων,με ίδια φαρμακευτική ουσία και διαφορετική εμπορική ονομασία.Η φαρμακευτική ουσία είναι αγνώστου προελεύσεως,ορισμένες φορές πρόκειται για ληγμένα χάπια ή ακόμη και σκέτο αλεύρι (δηλαδή εικονικό φάρμακο-σκόνη) ή ακόμη και εισαγωγή απο χώρες με υποτυπώδεις ελέγχους παραγωγής...
Το κόστος είναι μικρότερο του πρωτοτύπου,ενω ο γιατρός που τα συνταγογραφεί παίρνει 10-20% (ζεστό χρήμα) ως μίζα,ανα κουτί,επι της αναγραφόμενης τιμής.
Προσωπικό παράδειγμα,ο πεθερός μου (κάτοικος Αθήνας) που πάσχει απο αρθρίτιδα,έλκος 12λου και υπέρταση αναγκάζεται να πάει στο ΙΚΑ της γειτονιάς του για να εξεταστεί απο τους τοπικούς γιατρούς του ΙΚΑ ώστε να λάβει και την ανάλογη αγωγή για τις παθήσεις του.Περιττο να σας πω οτι γυρίζει με μια σακκούλα τίγκα στο φάρμακο,με σκευάσματα με αλλόκοτες ονομασίες,διαφορετικά κάθε φορά...
Εκπληκτος εως εμβρόντητος πιάνω στα χέρια μου τα φασονοκούτια και αναρωτιέμαι σε τι χάλι έχουν ξεπέσει οι παπατζήδες (γιατροί υποτίθεται...)στων οποίων τα χέρια πέφτει κάθε τόσο...
Το χρήμα στο ΙΚΑ έχει χρώμα...μαύροοοοο!!!!!!!!! -
Όμως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πρέπει να ελέγχεται και το κόστος των φαρμάκων, γιατί μου φαίνεται ότι πολλά ολιγοπωλιακά παιχνίδια παίζουν οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες...
-
....Δηλαδή τι φεύγοντας θα χάσει η Ελλάδα από εμένα....Πιθανότατα, ένα (ακόμα) άξιο παιδί της.
-
Κάνει όμως η χώρα τίποτα για να κρατήσει τους ικανούς; Ή μέχρι τώρα ήταν πάγια κυβερνητική τακτική να ανταμείβεται ο αγράμματος χλέμπουρας που ξέρει να γλείφει και να σκύβει καλά, ενώ ο ικανός δεχόταν έναν χυδαίο πόλεμο;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κάνει όμως η χώρα τίποτα για να κρατήσει τους ικανούς;Η χώρα που το κάνει αυτό καλύτερα από κάθε άλλη είναι η ΗΠΑμερική.
Αλλά της την πέφτεις μονίμως, φίλε skullone. -
Κάθε σοβαρός άνθρωπος οφείλει να την πέφτει στον διεθνή τραμπούκο.
ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ (ΟΔΗΓΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ...)