-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σήμερα,διάβασα σε περιοδικο,ότι δοκιμάσανε και τα δύο αυτά αυτοκίνητα,στήν Ε.Δ. 'Φυλη' τού 'Παλλαδιου',καί τό γκόλφ έγραψε ένα δευτερόλεπτο λιγότερο από τό Σιβίκ.Aπόλυτα λογικό μου φαίνεται το αποτέλεσμα και προσωπικά δεν με εκπλήττει καθόλου. Αυτό οφείλεται στο turbo. Το golf δεν κρεμάει πουθενά και έτσι δημιουργείται μία διαφορά η οποία είναι σημαντική, μιας και έχουμε να κάνουμε με μήκος διαδρομής λιγότερο από 2 χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Σήμερα,διάβασα σε περιοδικο,ότι δοκιμάσανε και τα δύο αυτά αυτοκίνητα,στήν Ε.Δ. 'Φυλη' τού 'Παλλαδιου',καί τό γκόλφ έγραψε ένα δευτερόλεπτο λιγότερο από τό Σιβίκ.
Aπόλυτα λογικό μου φαίνεται το αποτέλεσμα και προσωπικά δεν με εκπλήττει καθόλου. Αυτό οφείλεται στο turbo. Το golf δεν κρεμάει πουθενά και έτσι δημιουργείται μία διαφορά η οποία είναι σημαντική, μιας και έχουμε να κάνουμε με μήκος διαδρομής λιγότερο από 2 χιλιόμετρα.
Yπ'οψιν ότι,η διαδρομή είχε εφτά 'πατημένες' καί μόλις μία φουρκέτα,στήν οποία τό Σιβίκ πέρασε γρηγορότερα από τό Γκόλφ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Yπ'οψιν ότι,η διαδρομή είχε εφτά 'πατημένες' καί μόλις μία φουρκέτα,στήν οποία τό Σιβίκ πέρασε γρηγορότερα από τό Γκόλφ.
Οπότε καταρρίπτεται η θεωρία μου...
Αν είναι έτσι όμως, πώς έγραψε καλύτερο χρόνο το Golf??
Και ξαναλέω ότι για 1850 μέτρα διαδρομή, 1,5 δευτερόλεπτο διαφορά είναι πολύ... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Οπότε καταρρίπτεται η θεωρία μου...
Αν είναι έτσι όμως, πώς έγραψε καλύτερο χρόνο το Golf??
Και ξαναλέω ότι για 1850 μέτρα διαδρομή, 1,5 δευτερόλεπτο διαφορά είναι πολύ...Αυτός είναι καί ο δικός μου προβληματισμός ρε Μιχάλη.
Στό διάγραμμα πού αναλύει τά δύο περάσματα,φαίνεται μία ξεκάθαρη διαφορά στούς χρόνους του Γκόλφ στίς 'πατημένες',αλλά,η παραδοχή αφενός του δοκιμαστή,ότι τό Σιβίκ μόλις μπήκε στό 'ΣΤΑΡΤ' ξεκίνησε η βροχή (πού η αρχή της βροχής σημαίνει 'γλύτσα') καθώς καί τό ότι οδήγησε καί τα δύο αυτοκίνητα σέ ρυθμό πού αυτός νόμιζε ότι είναι στά 7 ή 8 δέκατα (πώς το εξακρίβωσε αυτό; ),ίσως να έδωσε αυτή τη διαφορά στούς χρόνους.
Τό τελευταίο,ήταν ότι,φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο δοκιμαστής πρέπει να πανηγύρισε πού οδηγούσε τό Σιβίκ,καί αυτό φανηκε από τά σχόλια περί 'αίσθησης' αγωνιστικού κ.λ.π. πού αυτός εγραψε. -
το golf σε στεγνό το civic σε βρεμένο?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αυτός είναι καί ο δικός μου προβληματισμός ρε Μιχάλη.
Στό διάγραμμα πού αναλύει τά δύο περάσματα,φαίνεται μία ξεκάθαρη διαφορά στούς χρόνους του Γκόλφ στίς 'πατημένες',αλλά,η παραδοχή αφενός του δοκιμαστή,ότι τό Σιβίκ μόλις μπήκε στό 'ΣΤΑΡΤ' ξεκίνησε η βροχή (πού η αρχή της βροχής σημαίνει 'γλύτσα').....Αυτό είναι μία εξήγηση...
...καθώς καί τό ότι οδήγησε καί τα δύο αυτοκίνητα σέ ρυθμό πού αυτός νόμιζε ότι είναι στά 7 ή 8 δέκατα (πώς το εξακρίβωσε αυτό; ),ίσως να έδωσε αυτή τη διαφορά στούς χρόνους.
Εδώ πάλι θέλω να επισημάνω το εξής: Tο Golf λόγω φιλικότητας, μπορεί να το πηγαίνεις 9/10 και να νομίζεις ότι είσαι στα 7 με 8 κάτι που δε συμβαίνει με το Civic.
Τό τελευταίο,ήταν ότι,φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο δοκιμαστής πρέπει να πανηγύρισε πού οδηγούσε τό Σιβίκ,καί αυτό φανηκε από τά σχόλια περί 'αίσθησης' αγωνιστικού κ.λ.π. πού αυτός εγραψε.
Όταν στροφάρεις στις 7 με 8Κ στροφές και οι αναρτήσεις είναι σκληρές αν μη τι άλλο αυτό που εισπράτεις είναι αγωνιστική αίσθηση...
Το ευχάριστο για μας ειναι ότι, πλέον υπάρχουν δύο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα στην μικρομεσαία κατηγορία που κανοποιούν όλα τα γούστα.
Ένα rallye και ένα GTI...Υ.Γ.>το golf σε στεγνό το civic σε βρεμένο?
Και τα δύο σε βρεγμένο... Απλά το TypeR ήταν στην 'αρχή' της βροχής.
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
το golf σε στεγνό το civic σε βρεμένο?Tο Σιβίκ μόλις ξεκίνησε η βροχή,ενώ το γκόλφ λίγο αργότερα,όπου πιθανά νά ξεπλύθηκε η γλύτσα.
Είναι ένα σημείο πού δέν τό ξεκαθάρισε ο συντάκτης όμως,τό άν δηλαδή όντως υπήρχε γλύτσα στό οδόστρωμα,ή άν μέ κάποιον τρόπο τό ελέγξανε πρίν φύγει τό Σιβίκ.
Πάντως σέ εμένα,όπως το διάβασα μού έμεινε αυτή η εντύπωση,οτι δηλαδή το Χόντα έφυγε με γλύτσα. -
εγω πάντως αν έπερνα VW Group...θα προτιμούσα
ένα Leon 1.8 ή ένα Oktavia ABT, τα οποία είναι ταχύτερα και φθηνότερα
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος ενθουσιασμός για το golf... -
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
εγω πάντως αν έπερνα VW Group...θα προτιμούσα
ένα Leon 1.8 ή ένα Oktavia ABT, τα οποία είναι ταχύτερα και φθηνότερα
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος ενθουσιασμός για το golf...Καλά φτηνότερα, αλλά και ταχύτερα;
-
Ôï 1,5sec åßíáé üíôùò ðïëý ãéá 2 ÷ëì óêÜñôá
åðåéäÞ ôçí äéáäñïìÞ äåí ôçí îÝñù ãéá íá ðþ áëëÜ óôçí öïõñêÝôá ðþò Þôáí ðéï ãñÞãïñï ôï Óéâßê , óå Ýíá óçìåßï ðïõ èåùñçôéêÜ èá âüëåõå ôï Ãêüëö ëüãù ñïðÞò íá 'îåêïëëÞóåé' ðéï åõêïëá ? Êáé óôéò ðáôçìÝíåò äåí íïìßæù íá åß÷å ðñüâëçìá íá áíïßîåé ï ÂéôÝêéïò ðëÞñùò ..... äåí ëÝù üôé ôï Ãêüëö åßíáé áñãü Þ êáêïóôçìÝíï ôï áíôßèåôï ìÜëéóôá ,äåí ìðïñþ íá ÷ùíÝøù üìùò ðùò óå ìéá öïõñêÝôá ôï èåùñçôéêÜ ðéï éêáíü (ðåñéóóüôåñç ñïðÞ ÷áìçëá ìåóáßá )åßíáé áñãüôåñï ôç óôéãìÞ ìÜëéóôá ðïõ ï áíôßðáëïò åßíáé áíáãêáóìÝíïò íá 'æõãéóôåß ' ðåñéóóüôåñï ìå ôï ãêÜæé ãéá íá áðïöýãåé õðïóôñïöÞ óå Ýíá ïäüóôñùìá ðïõ ãëõóôñÜåé .
-
Αυτό το Gti ο Γερμανός και R ο Ιάπωνας μου θυμίζει κάτι σαν Σολομώντεια λύση για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Αν δεχτώ ότι το VW σαν ιδρυτής της κατηγορίας αλλάζει τα δεδομένα που το ίδιο έθεσε όταν πρωτοβγήκε τότε τα σύγχρονα Gti πρέπει να είναι μεσαία προς μεγάλα με πολύ καλο εξοπλισμόκ.λ.π., αν όμως δεχτώ ότι τα δεδομένα του τότε πρέπει να μείνουν όπως ήταν τότε, δηλαδή αυτοκίνητα με μικρό μέγεθος λιτά και γρήγορα τότε από τα δύο αυτά ( το τονίζω απο τα δύο αυτά) αυτοκίνητα αυτό που πλησιάζει τα τότε δεδομένα έναι το type R.
Και η δική μου απάντηση στο Gti ο Γερμανός R ο Ιάπωνας είναι
'όπλο' ο Ιάπωνας και απλά 'αυτοκίνητο' ο Γερμανός. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Και η δική μου απάντηση στο Gti ο Γερμανός R ο Ιάπωνας είναι
'όπλο' ο Ιάπωνας και απλά 'αυτοκίνητο' ο Γερμανός.Το Golf δεν είναι αυτοκίνητο Εκτός κι αν αλλάξουν διαφήμιση τώρα
-
Σε μεγάλα μπλεξίματα μας έβαλε η 'πολιτική' της VW
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Σε μεγάλα μπλεξίματα μας έβαλε η 'πολιτική' της VWΔε φταιει η VW, φταει ο Σαρακακης που πουλα το R 4000ε πιο ακριβα απο οτι πωλειται στην Ευρωπη!!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δε φταιει η VW, φταει ο Σαρακακης που πουλα το R 4000ε πιο ακριβα απο οτι πωλειται στην Ευρωπη!!!!
Προσωπικά, δεν με μπέρδεψε ο Σαρακάκης με τις τιμές του...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Δε φταιει η VW, φταει ο Σαρακακης που πουλα το R 4000ε πιο ακριβα απο οτι πωλειται στην Ευρωπη!!!!
Προσωπικά, δεν με μπέρδεψε ο Σαρακάκης με τις τιμές του...
ουτε εμενα με μπερδεψε, αναμενομενο ηταν βεβαια.
ισως τωρα που υπαρχει πιο εντονος ανταγωνισμος αλλαξουν τα πραγματα. Και να μην ξεχναμε οτι με την υποτιμηση του Γιεν, η τιμη θα μπορουσε να πεσει πολυ περισσοτερο. Ηδη αλλοι εχουν αρχισει τις προσφορες στα αυτοκινητα της Απω Ανατολης (βλεπε πολλες ατοκες δοσεις, εκτπωσεις κτλ κτλ).
-
Διαβάζοντας τα ποστ του Φεβρ. έχει δημιουργηθεί θέμα για τα 28.500 €
Απο που προέκυψε αυτό ??
Δεν ανακοινώθηκε απο όσο ξέρω η τιμή του Γκολφ ή μήπως κάποιος ξέρει κάτι? Τώρα το Σιβικ αν το πάρεις με A/C πράγματι ξεφεύγεις απο το 28.500€.
Πάντως αν το Γκολφ είναι στα 28.500 ...... τότε δεν υπάρχει θέμα -
Αν η ψηφοφορία περιείχε και την παράμετρο '28.500',
θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμά της ?
-
[quote='tom_st']Διαβάζοντας τα ποστ του Φεβρ. έχει δημιουργηθεί θέμα για τα 28.500
-
Πήγα σήμερα στην αντιπροσωπία στο Ηράκλειο. Είχαν ένα μαύρο τρίθυρο GTI... Είναι αρκετά εντυπωσιακό, ακόμα και με τις 17άρες.
Για τις τιμές τώρα:
3θ 28500
5θ 29460
3θ DSG 30500
5θ DSG 31460
Τα χειριστήρια στο τιμόνι χρεώνονται 375 Ευρώ και περιλαμβάνουν και χειριστήρια για τηλέφωνο, ηχοσύστημα και cruise control.
Αν σκεφτεί κανείς ότι το τιμόνι για την χειροκίνητη έκδοση που περιλαμβάνει και τις παραπάνω ευκολίες, στοιχίζει 349Ευρώ βγάζει το συμπέρασμα ότι, τα 'αυτιά' για τις αλλαγές ταχυτήτων στοιχίζουν 26 ευρώ.
Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να τα παραγγείλεις σκέτα...
Μεταλλικό/περλέ χρώμο 491 Ευρώ.
Μαύρο-Κόκκινο χρώμα 152Ευρώ.
18άρες ζάντες με λάστιχα 245/40/18 636Ευρώ.
Ηλιοροφή 932Ευρώ
Bi-Xenon με πλυστικό σύστημα προβολέων 1164Ευρώ
Κεντρικό υποβραχιόνιο (τεμπέλης) με αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες 207 Ευρώ.
Τα βασικά είναι αυτά. Μου φαίνεται ότι ακόμα και στον επιπλέον εξοπλισμό η αντιπροσωπία ακολουθεί επιθετική πολιτική στις τιμές.
Αυτά... Στο Ηράκλειο έχουν ήδη μία παραγγελία, ενώ για τη δική μου θα πρέπει να περιμένουν, μέχρι να το οδηγήσω....
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......