-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
μήπως έκανα λάθος όμως κι είναι 'καλύτερο' το Cupra R;Θα σου απαντήσω στα σοβαρά για να το δει και ο φίλος μας ο theos_larissa.
Το cupraR είναι η καλύτερη 'έκδοση του GolfIV' μετά (μάλλον) το R32. Πιθανότατα να είναι καλύτερο ακόμα και από το S3.
H εξήγηση είναι στο ότι στην ουσία η μπροστινή ανάρτηση στηριζόταν σε διαφορετικό υποπλαίσιο, το οποίο κατάφερνε να μειώσει (όσο ήταν δυνατόν τουλάχιστον) τις ελλείψεις του συγκεκριμένου πλαισίου.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί Άγγλοι δημοσιογράφοι το θεωρούσαν καλύτερο από το TypeR, το Focus RS, την 147GTA και το S3.
Οπότε ποιος είμαι εγώ να πω ότι είναι κακό αυτοκίνητο. Σίγουρα δεν είναι λοιπόν.
Όμως σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι υπερτερεί σε σύγκριση με το golf IV. Μπορεί τα 25 παραπάνω άλογα που έχει να το κάνουν ελάχιστα πιο γρήγορο στις πίστες, αλλά μέχρι εκεί. Το μαλακό πλαίσιο και ο πίσω ημιάκαμπτος το κάνουν να υστερεί σε όλα τα άλλα.
Στο 'fun to drive' για παράδειγμα υστερεί πολύ και με Golf και με ΤypeR. Επίσης μέχρι να φορτώσει το turbo του Leon Golf και ΤypeR έχουν εξαφανιστεί.
Οπότε φίλε 'theos_larissa' Πολυ καλό το CupraR αλλά δεν συγκρίνεται με τα άλλα δύο. Τώρα που θα βγει το καινούριο το ξανασυζητάμε, αν και από ότι έχω καταλάβει το VAG αποφάσισε πως για αυτή τη γενιά, στα μικρομεσαία hatcback το golf θα είναι ο βασιλιάς και όλοι άλλοι θα είναι απλά γρήγοροι και όχι σπορ...sakiss Θα αστειεύεσαι βέβαια...Όπως είχε πει ο popol@ros για το Αstra, έτσι και εγώ σου λέω για το megane ότι είναι το χειρότερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει ποτέ μου... Πόσο καλύτερο να είναι πια αυτό το RS?? Αυτά που γράφουν τα περιοδικά δεν με πείθουν. Απλά λένε ότι ΑΝ δεν είχε ESP θα έστριβε... Ακόμα όμως και τα περιοδικά έβγαλαν το Α3 TFSI καλύτερο στο μεταξύ τους συγκριτικό. Οπότε πόσο μάλλον σε σύγκριση με το golf GTI...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ησουν τυφλός και ανέβλεψες
εγώ τελικά 'τυφλός' θα μείνω
Εσύ είσαι παραστρατημένος Είχες μπροστά σου το δρόμο της αρετής αλλά ο διάβολος-Σαρακάκης σε έσπρωξε μακριά του
-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
Θέλω να τονίσω στους αγαπητους φίλους οτι το GTi έχει all around χαρακτήρα. όπως κ το Opel Astra 2.0 Turbo.αν θέλετε αγωνιστικό βρώμικο χαρακτήρα μπείτε σε Seat Leon Cupra R να σας φύγει όλη η μαγκιά κ μετά να δούμε τι ψάρια πιάνει το φλώρικο (κατα την γνώμη μου Type-R).Απο ομορφιά δεν το συζητώ.Alfa 147 GTA Eίναι βασικά τι περισσότερο θέλει ο κάθε αγοραστής απο το αμάξι του.Ε, όχι και φλώρικο το Type-R
Το αμάξι σου παίρνει τη μαγκιάΜετά τί είναι τα Megane (ΕSP),
& Astra ? -
Θέλω να τονίσω στους αγαπητους φίλους οτι το GTi έχει all around χαρακτήρα. όπως κ το Opel Astra 2.0 Turbo.αν θέλετε αγωνιστικό βρώμικο χαρακτήρα μπείτε σε Seat Leon Cupra R να σας φύγει όλη η μαγκιά κ μετά να δούμε τι ψάρια πιάνει το φλώρικο (κατα την γνώμη μου Type-R).Απο ομορφιά δεν το συζητώ.Alfa 147 GTA Eίναι βασικά τι περισσότερο θέλει ο κάθε αγοραστής απο το αμάξι του.
'Φλώρικο' το Type R και 'αγωνιστικό' το Curpa R με μοναδικό κοινό το 'R'
Τι άλλο θα διαβάσουμε...
υ.γ: έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα με 225άρι Cupra
Ειναι προσωπική γνώμη αυτην δεν μπορεις να με πεισεις γιατι έχω κάνει βολτιτσα κ με τα 2.το CUPRA R είναι πολυ 'βρώμικο' κ πολύ δυνατο.κανενα Τype R δεν το πιάνει.Που να πειράξεις κ το Turbo κ να βγάζει 260 αλογα.μετά θα το κοιτάς με τα κυαλια:)
'Φλώρικο' το TypeR Μάλιστα, έχεις δίκιο, μόνο για παρκάρισμα μπροστά στις καφετέριες είναι
ΙΜΗΟ μια 'βολτίτσα' δεν αρκεί για τέτοια αυτοκίνητα. Και αν οδηγεί σε απόψεις όπως η παραπάνω, θα μου επιτρέψεις να την αντιμετωπίζω με διπλή επιφύλαξη (άποψή μου πάντα).
Πάντως (επειδή παρέθεσες το AMS) οι 4Τ είχαν συγκρίνει TypeR με CupraR (όταν το CupraR είχε βγει GTI της χρονιάς, 2003 ?) και το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο υπερ του TypeR.
Και επίσης, όλα τα περιοδικά συγκρίνουν το TypeR με το Golf V GTI και τα βγάζουν λίγο-πολύ ισοδύναμα, έστω και ελαφρά καλύτερο το GTI, και έρχεσαι και λες πως το CupraR, δηλ. Golf IV, έστω και ό,τι καλύτερο σε πλατφόρμα Golf IV, είναι θεαματικά καλύτερο από το TypeR, δηλαδή, συμπεραίνω, τουλάχιστον καλύτερο από το V GTI. Ε, δύσκολο μου φαίνεται αυτό
Τέλος πάντων, άποψή σου είναι και είναι σεβαστή.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ε, όχι και φλώρικο το Type-R
Το αμάξι σου παίρνει τη μαγκιά**Μίλα είπαμε **
-
Στην οικογενεια εχουμε ενα CUPRA R το οποιο ειναι πραγματικα τρομερο αυτοκινητο.Ομως το GTI ειναι ενα καινουργιο μοντελο που ηρθε με σκοπο να μπει βασιλιας στη κατηγορια.Μη κρινετε το ποσο καθαροαιμο ειναι αν δεν το οδηγησετε.Σε σχεση με το TYPE R εγω προτιμω και το GTI και το LCR σιγουρα λογω τουρμπινας.Oσο για το MEGANE ουτε να το βλεπω.Μπηκα για μια βολτα μετα το LCR και σιγα τη συγκινηση...
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Στην οικογενεια εχουμε ενα CUPRA R το οποιο ειναι πραγματικα τρομερο αυτοκινητο.Ομως το GTI ειναι ενα καινουργιο μοντελο που ηρθε με σκοπο να μπει βασιλιας στη κατηγορια.Μη κρινετε το ποσο καθαροαιμο ειναι αν δεν το οδηγησετε.Σε σχεση με το TYPE R εγω προτιμω και το GTI και το LCR σιγουρα λογω τουρμπινας.Oσο για το MEGANE ουτε να το βλεπω.Μπηκα για μια βολτα μετα το LCR και σιγα τη συγκινηση...Μα δεν είπε κανείς πως το CupraR δεν είναι καλό.
Αλλο όμως το 'προτιμώ το GTI ή το CupraR λόγω τουρμπίνας' ή 'προτιμώ τό TypeR λόγω ατμόσφαιρας στις 8000 και αγωνιστικής αίσθησης', που σημαίνει απόλυτα λογική έκφραση προσωπικής προτίμησης, και άλλο μια τελείως καινοφανής και ΙΜΗΟ εξώφθαλμα λανθασμένη κρίση 'μη προτίμησης', όπως το 'φλώρικο το TypeR'.
Βλέπω άλλαξες την υπογραφή σου... Αντε καλώς να σου 'ρθει (και σου εύχομαι να περνά τις ώρες του σε βουνίσια στροφιλίκια )
-
Το Τype-R ΔΕΝ είναι σε καμιά περίπτωση φλώρικο
Μετά μια μικρή βολτούλα, είδα κι αποείδα...
Κινητήρας εκπληκτικός, όχι ιδιαίτερα εκρηκτικός χαμηλά,
μετά τις 5000 σαλ γίνεται γιορτή,
και στις 7000-8000 σαλ, πανηγύριΜε φόβισε, αρχικά, τόσο ο κινητήρας του ψηλά,
όσο και το κιβώτιο. Δεν μπορούσα να το ελέγξω όπως θα ήθελα...Τί joystick είναι αυτό? PS έπαιζα ?
Ακριβής επιλογέας, αλλά λίγο 'μπέρδεμα'...Η ανάρτηση 'κοπανάει' αρκετά.
Πολύ σφιχτό, πάρα πολύ σφιχτό, έως κουραστικό για εμένα που θέλω με απλές κινήσεις να βγαίνω 'ατσαλάκωτος' (όσο εφικτό είναι αυτό )Eφάνιση μέσα-έξω, την αφήνω ασχολίαστη
Αυτά από μια μικρή βολτούλα.
Έπεται συνέχεια.... -
αν θέλετε αγωνιστικό βρώμικο χαρακτήρα μπείτε σε Seat Leon Cupra R να σας φύγει όλη η μαγκιά κ μετά να δούμε τι ψάρια πιάνει το φλώρικο (κατα την γνώμη μου Type-R).Απο ομορφιά δεν το συζητώ.Alfa 147 GTA Eίναι βασικά τι περισσότερο θέλει ο κάθε αγοραστής απο το αμάξι του.Αν έγραψες αυτά για να τραβήξεις τη προσοχή ή για να βάλεις φωτιά στο θέμα τότε έχει καλώς, διαφορετικά λυπάμαι αλλά ... .
-
Στην οικογενεια εχουμε ενα CUPRA R το οποιο ειναι πραγματικα τρομερο αυτοκινητο.Ομως το GTI ειναι ενα καινουργιο μοντελο που ηρθε με σκοπο να μπει βασιλιας στη κατηγορια.Μη κρινετε το ποσο καθαροαιμο ειναι αν δεν το οδηγησετε.Σε σχεση με το TYPE R εγω προτιμω και το GTI και το LCR σιγουρα λογω τουρμπινας.Oσο για το MEGANE ουτε να το βλεπω.Μπηκα για μια βολτα μετα το LCR και σιγα τη συγκινηση...Αλάξαμε τις μέρες, βλέπω...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στην οικογενεια εχουμε ενα CUPRA R το οποιο ειναι πραγματικα τρομερο αυτοκινητο.Ομως το GTI ειναι ενα καινουργιο μοντελο που ηρθε με σκοπο να μπει βασιλιας στη κατηγορια.Μη κρινετε το ποσο καθαροαιμο ειναι αν δεν το οδηγησετε.Σε σχεση με το TYPE R εγω προτιμω και το GTI και το LCR σιγουρα λογω τουρμπινας.Oσο για το MEGANE ουτε να το βλεπω.Μπηκα για μια βολτα μετα το LCR και σιγα τη συγκινηση...
Μα δεν είπε κανείς πως το CupraR δεν είναι καλό.
Αλλο όμως το 'προτιμώ το GTI ή το CupraR λόγω τουρμπίνας' ή 'προτιμώ τό TypeR λόγω ατμόσφαιρας στις 8000 και αγωνιστικής αίσθησης', που σημαίνει απόλυτα λογική έκφραση προσωπικής προτίμησης, και άλλο μια τελείως καινοφανής και ΙΜΗΟ εξώφθαλμα λανθασμένη κρίση 'μη προτίμησης', όπως το 'φλώρικο το TypeR'.
Βλέπω άλλαξες την υπογραφή σου... Αντε καλώς να σου 'ρθει (και σου εύχομαι να περνά τις ώρες του σε βουνίσια στροφιλίκια )
Συμφωνω σε οσα λες.Εγω καταθετω προσωπικη κριση και οχι αντικειμενικη.Για μενα αντικειμενικα τα αυτοκινητα αυτα ειναι στο ιδιο επιπεδο και απλα διαλεγεις τι σου κανει εσενα.
Ευχαριστω,αλλαξα τις μερες και ελπιζω προσεχως να παρω ημερομηνια κατασκευης.Ο δρομος που 'χρησιμοποιω' τα αυτοκινητα μου σε ταξιδια απο Αθηνα μεχρι το νομο Φωκιδας.Εχει αρκετες ανηφορικες διαδρομες και του πινω το αιμα. -
Ο χρήστης DELINHO έγραψε:
Αλάξαμε τις μέρες, βλέπω...
-
Βλέπω μπήκαν κ άλλοι στο «μαντρί» ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βλέπω μπήκαν κ άλλοι στο «μαντρί» ...?????
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βλέπω μπήκαν κ άλλοι στο «μαντρί» ...Ποιοί αποτελούν το 'κοπάδι' ?
-
http://www.ams.gr/topcars/mag_content_t ... =SPORTAUTO
'Best of μικρoμεσαία GTI
Μεγάλο συγκριτικό τεστ στην πιο καυτή κατηγορία της ελληνικής αγοράς. Citroen C4 VTS, Honda Civic Type-R, Opel Astra Turbo, Seat Leon Cupra R, Toyota Corolla TS, VW Golf GTI. 'απο περιεργεια, αυτο το εχει διαβασεις κανενας?
-
Αλλη μια ψήφος στον Ιάπωνα για μένα. Respect...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Αλλη μια ψήφος στον Ιάπωνα για μένα. Respect...θα αλλαξεις και υπογραφη?
-
Για μενα αντικειμενικα τα αυτοκινητα αυτα ειναι στο ιδιο επιπεδο και απλα διαλεγεις τι σου κανει εσενα.Ακριβώς
Ο δρομος που 'χρησιμοποιω' τα αυτοκινητα μου σε ταξιδια απο Αθηνα μεχρι το νομο Φωκιδας.Εχει αρκετες ανηφορικες διαδρομες και του πινω το αιμα.
Πςςςς...
Δίστομο-Δεσφίνα-Ιτέα
Ιτέα-Γαλαξίδι-Ναύπακτος (ΟΚ και λίγο από νομό Αιτωλακαρνανίας)
Γύρος λίμνης Μόρνου με διακλαδώσεις προς Παύλιανη & ΠενταγιούςΩραίες διαδρομές για ένα καλό 'GTi'
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
http://www.ams.gr/topcars/mag_content_topcars.asp?TEYXOSID=45&N_TEYX=4&Year_=2005&PERIODIKO=SPORTAUTO'Best of μικρoμεσαία GTI
Μεγάλο συγκριτικό τεστ στην πιο καυτή κατηγορία της ελληνικής αγοράς. Citroen C4 VTS, Honda Civic Type-R, Opel Astra Turbo, Seat Leon Cupra R, Toyota Corolla TS, VW Golf GTI. 'απο περιεργεια, αυτο το εχει διαβασεις κανενας?
Δεν το διάβασα αλλά αναδημοσιεύω ένα απόσπασμα που βρήκα σε άλλο Forum:
*Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα, που σε οδηγούν μόνα τους σε δρόμους απόλαυσης. Η μία διαδρομή φέρνει την άλλη και αυτή την ολοκλήρωση. Χωρίς βοηθητικές 'ρόδες' (βλέπε ASR, ESP, κ.λπ.), παρά μόνο με ένα τιμόνι κοφτερό σαν ξυράφι και ένα θεϊκό ατμοσφαιρικό κινητήρα. Όσοι δεν νιώθουν ακόμα ικανοί, ας γυρίσουν το βλέμμα τους αλλού, σε κάποιο 'GTI' της σειράς!
Μήπως είμαστε υπερβολικοί; Μήπως παραείμαστε δηκτικοί με τη σχετική συνομοταξία όταν ξεχωρίζουμε το Type-R από τα υπόλοιπα; Ε, λοιπόν όχι, η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν χρειάζεται ούτε turbo, ούτε περαιτέρω βελτίωση, ούτε και κανένα μαγικό ηλεκτρονικό βοήθημα για να ξεχωρίσει. Ο καθωσπρεπισμός των κυριλέ GTI το αφήνει παγερά αδιάφορο και αυτό είναι εμφανές. Στο μονόδρομο της υπερτροφοδότησης αυτό απαντά με έναν εκπληκτικό ατμοσφαιρικό κινητήρα, ο οποίος μάλιστα μετά το τελευταίο facelift του αυτοκινήτου διαθέτει έναν ελαφρύτερο κατά 30% σφόνδυλο και νέο σύστημα ψεκασμού, στοιχεία που βελτιώνουν ακόμη περισσότερο την απόκριση του συνόλου. Όσο για το τελικό αποτέλεσμα; Ένα hot hatch, που δύσκολα θα σταθεί αντίπαλος δίπλα του, τουλάχιστον σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Πέρα από τις βελτιώσεις του κινητήρα, η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει επίσης ένα μπλοκέ διαφορικό, χάρη στο οποίο η μεταφορά της ισχύος στο δρόμο γίνεται ακόμα πιο άμεσα και αποδοτικά. Το τελευταίο, βέβαια, σε συνεργασία με το στήσιμο του αυτοκινήτου που βασίζεται αρκετά σε ρυθμίσεις πίστας, δεν μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στους συνήθεις, γλιστερούς ελληνικούς δρόμους. Σε μέτρια ποιότητα ασφάλτου η δύναμη δυσκολεύεται να περάσει ικανοποιητικά στο δρόμο, οδηγώντας συνεχώς σε μία ελαφρά υποστροφή, ειδικά αν ο οδηγός δεν προσέξει με τη δοσολογία στο γκάζι. Η όλη αυτή κατάσταση, ωστόσο, αλλάζει σημαντικά όταν τα διαστάσεων 205/45 R17 Potenza βρουν την ανάλογη πρόσφυση. Σε καλή άσφαλτο το Type-R δείχνει να μεταμορφώνεται, εντυπωσιάζοντας τον οδηγό με τις δυνατότητές του. Το 'πάτημα' βαραίνει αυτόματα και τα χιλιόμετρα στις στροφές αυξάνονται εκθετικά. Ο οδηγός βυθισμένος στο πολύ καλό, επανασχεδιασμένο μπάκετ δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα, παρά μόνο να απολαμβάνει τη διαδρομή. Η ρότα του είναι σε κάθε περίπτωση ιδανική, χάρη στο εξαιρετικό σε κατευθυντικότητα τιμόνι των 2,8 στροφών. Πράγματι, με όσα και να μπει κανείς σε μέσες και ανοικτές καμπές, η... μούρη του αυτοκινήτου αρνείται να ανοίξει την τροχιά της, υποχρεώνοντας και το πίσω μέρος να συμμορφωθεί στην ίδια λογική. Καμία ανάρμοστη συμπεριφορά, καμία αποκόλληση, τα όρια του αυτοκινήτου είναι τόσο υψηλά, που δύσκολα θα ξεπεραστούν από τον οδηγό. Αρωγός στην όλη απόλαυση, όπως προαναφέραμε, ο κινητήρας. Ο τελευταίος αποδίδει 193 πραγματικά άλογα και αντίστοιχα Nm, λειτουργώντας σε ένα πραγματικά μεγάλο φάσμα στροφών. Η ροπή είναι διαθέσιμη από χαμηλά, ευνοώντας τις αστικές μετακινήσεις, ενώ όταν το στροφόμετρο αρχίσει να ανεβαίνει -και ειδικά πάνω από τις 6.000 σ.α.λ.- τότε ο ήχος που αποδίδει, σε συνδυασμό με τη δύναμη της επιτάχυνσης, δικαιώνει τις 'αγωνιστικές' του καταβολές. Οι επιδόσεις είναι ανάλογες με αυτές της απερχόμενης έκδοσης (ελαφρά καλύτερες σύμφωνα με τον ισχυρισμό της Honda, πράγμα όμως που δεν μπορέσαμε να αποδείξουμε στις σχετικές μετρήσεις), ενώ τα φρένα έγιναν ακόμα πιο αποδοτικά, με την ακινητοποίηση από τα 100 χλμ./ ώρα να απαιτεί μόλις 40,1 μέτρα δρόμου. Άλλες αλλαγές μπορεί να διακρίνει κανείς στη σχεδίαση του εξωτερικού, τον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, κ.λπ. οι οποίες αποσκοπούν άμεσα στη βελτίωση της αεροδυναμικής του οχήματος και κατά δεύτερο λόγο στην αισθητική του ολοκλήρωση. Στο εσωτερικό πάλι, σχεδόν τα πάντα παραμένουν γνώριμα, με μόνη ουσιαστική διαφορά την αλλαγή του πίνακα των οργάνων. Highlight εδώ -πέρα από τη θέση οδήγησης και το τριάκτινο τιμόνι- ο επιλογέας, ο οποίος αποτελεί, ίσως, ό,τι καλύτερο υπάρχει σε GTI σε θέματα εργονομίας, ευχρηστίας και αμεσότητας. Τελικά, όπως και να το δει κανείς, ακόμη και μετά την εμφάνιση της νέας γενιάς GTI (βλέπε Astra 2.0 Turbo, VW Golf GTI κ.λπ.) το Civic Type-R συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα στον τομέα της απόλαυσης και του απόλυτου σπορ χαρακτήρα. Με μόνο ουσιαστικό αντίπαλο στο δρόμο (όχι όμως στα κυβικά και στην τιμή) την Alfa 147 GTA, μπορεί να μην προσφέρει ούτε δερμάτινα καθίσματα, ούτε 4 αερόσακους, ούτε καν air condition (!), η αίσθηση όμως που χαρίζει, δύσκολα θα εξαγοραστεί με χρήματα…
Η οδική συμπεριφορά του Type-R -όταν υπάρχει η ανάλογη ποιότητα ασφάλτου- είναι ασύλληπτη. Το τιμόνι λειτουργεί σαν διαβήτης, χαράζοντας στροφές με εξαιρετική ακρίβεια, ενώ οι αναρτήσεις σε συνεργασία με τα Potenza κολλάνε το αυτοκίνητο κάτω, πιστό στις προσταγές του οδηγού.
Τα αεροδυναμικά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται δεν περιορίζονται μόνο στην οπτική τέρψη, αλλά συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ευστάθεια του αμαξώματος στις υψηλές ταχύτητες.
Ό,τι και να πει κανένας για τον κινητήρα του Type-R θα είναι λίγο, όντας το μόνο ατμοσφαιρικό σύνολο στα 2 λίτρα με απόδοση 193 PS στις 7.420 σ.α.λ.
Το εσωτερικό του δεν φημίζεται για την πολυτέλεια, αφού στον στάνταρ εξοπλισμό δεν ανήκει καν το air condition! Παρόλα αυτά ο αέρας που αποπνέει είναι άκρως 'πολεμικός', προκαλώντας τον οδηγό να 'μετρηθεί' με το κουράγιο του και τις δυνάμεις της φυσικής...
Ο πίνακας οργάνων έχει ελαφρά επανασχεδιαστεί, συμβάλλοντας και αυτός με τη σειρά του στην όλη σπορτίφ ατμόσφαιρα που αποπνέει το σύνολο.
Τα στάνταρ μπάκετ καθίσματα μπορεί να μην συνοδεύονται από πλευρικούς αερόσακους, προσφέρουν όμως όλη την απαραίτητη πλευρική στήριξη, χωρίς να αποδεικνύονται ιδιαίτερα κουραστικά υπό κανονικές συνθήκες.
Ο επιλογέας των έξι σχέσεων είναι, ίσως, ο καλύτερος που διατίθεται αυτήν τη στιγμή σε GTI και ένας από τους καλύτερους γενικά σε αυτοκίνητο παραγωγής, όντας εργονομικά τοποθετημένος και με κοντές, σαφέστατες διαδρομές.*
Προσωπικά πάντως το AMS το αντιμετωπίζω με τεράστια επιφύλαξη -ιδίως τώρα που γράφει αντίθετα από τη συνήθη του θετική προκατάληψη προς Γερμανία μεριά
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......