-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πάντως πρέπει να περιμένουμε και την τιμή. Αν κάνει ~30Κ τότε είναι άμεσα συγκρίσιμο, αλλά είμαι σίγουρος πως θα κάνει ~33Κ, δηλ. λίγο κάτω από το Audi και συγκρίσιμο με το Renault. To TypeR κάνει 29.5Κ, δηλ. θα μιλάμε για πάνω από 1 παλιό εκατομμύριο διαφορά.
Ναι μεν θα εχουν 1εκ διαφορα, αλλα η διαφορα σε εξοπλισμο ειναι σαφως υπερ του Γκολφ. Και μην ξεχναμε οτι στη τιμη του Type-R (28125
-
Η επιλογή σας.......
VW GOLF GTI MkV 28% [ 22 ]
HONDA CIVIC Type R 71% [ 55 ]Εμένα μου αρκεί αυτό. Η καρδιά μου λέει Type-R, οπότε άνεση, πολυτέλεια κλπ. μένουν στην άκρη. Όσο για μεταπώληση, ψάξτε μεταχειρισμένο vti του 98-2000 και αααααααν το βρειτε να πωλείται λιγότερο από 15χιλιάρικα (σε καλή κατάσταση πάντα) γράψτε μου.
-
Ο χρήστης Ari_Vatanen έγραψε:
Όσο για μεταπώληση, ψάξτε μεταχειρισμένο vti του 98-2000 και αααααααν το βρειτε να πωλείται λιγότερο από 15χιλιάρικα (σε καλή κατάσταση πάντα) γράψτε μου.μιας και βρηκα σε 2 λεπτα, λεω να σου γραψω....
HONDA CIVIC VTi 3D, 98, 1600κυβ., ΙΧΕ, 89000χλμ., ΜΑΥΡΟ, 13.700 €, ABS, Αερόσ.οδηγ., Αερόσ.συνοδ., immobil., A/C., Υδρ.τιμόνι, Ηλεκ.παράθ., Κεντρ.κλείδ., Hifi, Ζάντες, Μεταλ.χρώμα, Ηλ.καθρ., (Ιδιώτης), Τηλ.210-5317777
edit: Και παλι τα λεφτα αυτα για αυτοκινητο σχεδον 7 χρονων ειναι υπεροβολικα. Ο καθε ενας ζηταει οσα του λειπουν φιλε μου, αυτο εχω καταλαβει εγω απο τα μετα/σμενα....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
meco μου φαίνεται πως κάπου τα έχεις μπερδέψειΔεν τα έχω μπερδέψει καθόλου. Δεν αναφερόμουν στην άνεση της ανάρτησης, αλλά στην άνεση που προκύπτει από τους χώρους, το ήσυχο ταξίδι τον ηλεκτρονικό κλιματισμό τις 5 πόρτες...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Όσο για μεταπώληση, ψάξτε μεταχειρισμένο vti του 98-2000 και αααααααν το βρειτε να πωλείται λιγότερο από 15χιλιάρικα (σε καλή κατάσταση πάντα) γράψτε μου.
μιας και βρηκα σε 2 λεπτα, λεω να σου γραψω....
HONDA CIVIC VTi 3D, 98, 1600κυβ., ΙΧΕ, 89000χλμ., ΜΑΥΡΟ, 13.700
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Όσο για μεταπώληση, ψάξτε μεταχειρισμένο vti του 98-2000 και αααααααν το βρειτε να πωλείται λιγότερο από 15χιλιάρικα (σε καλή κατάσταση πάντα) γράψτε μου.
HONDA CIVIC VTi 3D, 98, 1600κυβ., ΙΧΕ, 89000χλμ., ΜΑΥΡΟ, 13.700 €, ABS, Αερόσ.οδηγ., Αερόσ.συνοδ., immobil., A/C., Υδρ.τιμόνι, Ηλεκ.παράθ., Κεντρ.κλείδ., Hifi, Ζάντες, Μεταλ.χρώμα, Ηλ.καθρ., (Ιδιώτης), Τηλ.210-5317777
edit: Και παλι τα λεφτα αυτα για αυτοκινητο σχεδον 7 χρονων ειναι υπεροβολικα. Ο καθε ενας ζηταει οσα του λειπουν φιλε μου, αυτο εχω καταλαβει εγω απο τα μετα/σμενα....
12,000 καλά είναι...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
meco μου φαίνεται πως κάπου τα έχεις μπερδέψει
Δεν τα έχω μπερδέψει καθόλου. Δεν αναφερόμουν στην άνεση της ανάρτησης, αλλά στην άνεση που προκύπτει από τους χώρους, το ήσυχο ταξίδι τον ηλεκτρονικό κλιματισμό τις 5 πόρτες...
Επιμένω πως τα έχεις μπερδέψει Ζητάς GTi αλλά ζητάς και ήσυχο ταξίδι, κλιματισμό, 5 πόρτες Δηλαδή ζητάς ένα αυτοκίνητο GTi - οικογενειακό Ισως μία 'καλή' 156 να ήταν κοντύτερα σε ένα τέτοιο συνδυασμό παρά οποιοδήποτε GTi.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
-
Ο χρήστης Ari_Vatanen έγραψε:
Η επιλογή σας.......
VW GOLF GTI MkV 28% [ 22 ]
HONDA CIVIC Type R 71% [ 55 ]Εμένα μου αρκεί αυτό. Η καρδιά μου λέει Type-R, οπότε άνεση, πολυτέλεια κλπ. μένουν στην άκρη. Όσο για μεταπώληση, ψάξτε μεταχειρισμένο vti του 98-2000 και αααααααν το βρειτε να πωλείται λιγότερο από 15χιλιάρικα (σε καλή κατάσταση πάντα) γράψτε μου.
Μιχάλη σας τα έλεγα και χθες αλλά μάλλον δε με πρόσεχες. Τα γράφω και στο post μου. Άλλο τι λεέι η καρδιά μας και άλλο τι λέει η λογική και η τσέπη μας.
Δες το και από σένα, που ενώ είσαι πορωμένος με την οδήγηση και το στρίψιμο, παρόλα αυτά δεν πήρες ένα μεταχειρισμένο ραλί, αλλά επέλεξες ένα Getz. Οπότε Μιχάλη συγγνώμη, αλλά μη μου λες για το τι λέει η καρδιά σου.
Επίσης ΞΑΝΑΛΕΩ ότι όταν δίνεις 30Κ για αυτοκίνητο, κοιτάς και το τελευταίο λεπτό που δίνεις, να πιάσει τόπο. Εκτός και αν βγάζεις 30Κ το μήνα οπότε... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
meco μου φαίνεται πως κάπου τα έχεις μπερδέψει
Δεν τα έχω μπερδέψει καθόλου. Δεν αναφερόμουν στην άνεση της ανάρτησης, αλλά στην άνεση που προκύπτει από τους χώρους, το ήσυχο ταξίδι τον ηλεκτρονικό κλιματισμό τις 5 πόρτες...
Επιμένω πως τα έχεις μπερδέψει Ζητάς GTi αλλά ζητάς και ήσυχο ταξίδι, κλιματισμό, 5 πόρτες Δηλαδή ζητάς ένα αυτοκίνητο GTi - οικογενειακό Ισως μία 'καλή' 156 να ήταν κοντύτερα σε ένα τέτοιο συνδυασμό παρά οποιοδήποτε GTi.
Γιατί συγγνώμη, ένα 106Gti δεν έκανε άνετο ταξίδι? Αν ήθελες μπορούσες να κινηθείς πολύ ξεκούραστα, άνετα και ήσυχα με ένα Gti. Τουλάχιστον για μένα είναι πολύ άνετο!! Είμαι επίσης σίγουρος, αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, ότι τα ίδια ακριβώς και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό θα ισχύουν και για το Type R σαν μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αυτοκίνητο.
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι το Golf Gti θα είναι ακόμα καλύτερο σε αυτους τους τομείς σε σχέση με το TypeR. Με δεδομένο λοιπόν ότι θα στρίβει σχεδόν εξίσου καλά (καποιοι λένε ότι θα στρίβει καλύτερα) και θα στοιχίζει τα ιδια περίπου χρήματα, ποιος ο λόγος να προτιμήσει κάποιος το TypeR????
Μήπως επειδή δεν είναι Golf??? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
ιατί συγγνώμη, ένα 106Gti δεν έκανε άνετο ταξίδι? Αν ήθελες μπορούσες να κινηθείς πολύ ξεκούραστα, άνετα και ήσυχα με ένα Gti. Τουλάχιστον για μένα είναι πολύ άνετο!! Είμαι επίσης σίγουρος, αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, ότι τα ίδια ακριβώς και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό θα ισχύουν και για το Type R σαν μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αυτοκίνητο.Ετσι είναι. Μπορείς να κινηθείς πολύ άνετα μέσα στην πόλη (μόνο προσοχή στις λακούβες) αλλά και στην Εθνική, τουλάχιστον μέχρι τα 160-180 (μετά έχει φασαρία)
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι το Golf Gti θα είναι ακόμα καλύτερο σε αυτους τους τομείς σε σχέση με το TypeR. Με δεδομένο λοιπόν ότι θα στρίβει σχεδόν εξίσου καλά (καποιοι λένε ότι θα στρίβει καλύτερα) και θα στοιχίζει τα ιδια περίπου χρήματα, ποιος ο λόγος να προτιμήσει κάποιος το TypeR????
Μήπως επειδή δεν είναι Golf???Αν είναι όπως τα λες τότε δαγκωτό Golf -καμία προκατάληψη δεν έχω επ΄ αυτού. Αλλά απλά μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, και αυτό είναι που έλεγα, ΚΑΙ να στρίβει καλύτερα ΚΑΙ να είναι ανετότερο. Ολα έχουν το τίμημά τους.
Για παράδειγμα, το γεγονός πως θα ζυγίζει τουλάχιστον 200 κιλά περισσότερο από το TypeR (και η άνεση είναι από τις βασικές αιτίες αυτής της διαφοράς) δείχνει πως θα είναι σίγουρα αργότερο αλλά και δυσκολεύει πολύ το κράτημα. Αντίστοιχα, το TypeR δεν είναι τόσο άνετο ακριβώς επειδή πληρώνει το τίμημα του κρατήματος
Αν με αυτούς τους περιορισμούς οι Γερμανοί έφτιαξαν ένα αυτοκίνητο καλύτερο από το TypeR στους τομείς όπου το τελευταίο αριστεύει, τότε μαγκιά τους!
Δεν το πιστεύω όμως: πρόβλεψή μου είναι πως το Golf θα είναι αντίστοιχο του Megane. Μην ξεχνάς πως και οι Γάλλοι έχουν φτιάξει το θαυμάσιο Clio Ragnotti αλλά όταν ήρθε η ώρα του μεγάλου GTi δεν διάλεξαν τον ίδιο 'απόλυτο' δρόμο με τη Honda αλλά το δρόμο του συγκερασμού απαιτήσεων.
Θα δούμε πάντως.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν είναι όπως τα λες τότε δαγκωτό Golf -καμία προκατάληψη δεν έχω επ΄ αυτού. Αλλά απλά μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, και αυτό είναι που έλεγα, ΚΑΙ να στρίβει καλύτερα ΚΑΙ να είναι ανετότερο. Ολα έχουν το τίμημά τους.
Για παράδειγμα, το γεγονός πως θα ζυγίζει τουλάχιστον 200 κιλά περισσότερο από το TypeR (και η άνεση είναι από τις βασικές αιτίες αυτής της διαφοράς) δείχνει πως θα είναι σίγουρα αργότερο αλλά και δυσκολεύει πολύ το κράτημα. Αντίστοιχα, το TypeR δεν είναι τόσο άνετο ακριβώς επειδή πληρώνει το τίμημα του κρατήματος
Αν με αυτούς τους περιορισμούς οι Γερμανοί έφτιαξαν ένα αυτοκίνητο καλύτερο από το TypeR στους τομείς όπου το τελευταίο αριστεύει, τότε μαγκιά τους!
Δεν το πιστεύω όμως: πρόβλεψή μου είναι πως το Golf θα είναι αντίστοιχο του Megane. Μην ξεχνάς πως και οι Γάλλοι έχουν φτιάξει το θαυμάσιο Clio Ragnotti αλλά όταν ήρθε η ώρα του μεγάλου GTi δεν διάλεξαν τον ίδιο 'απόλυτο' δρόμο με τη Honda αλλά το δρόμο του συγκερασμού απαιτήσεων.
Θα δούμε πάντως.
Συμφωνώ με αυτή σου την τοποθέτηση και αναμένω και εγώ μαζί με σένα.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Έχει στήσιμο!
Το θέμα είναι ότι όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει.
Και όποιος νιώθει τόσο πλούσιος ώστε να δώσει 30Κ μόνο για επιδόσεις και στήσιμο με γεια του, με χαρά του. Εγώ όμως αν είναι να δώσω 10εκατομμύρια για αυτοκίνητο θέλω να τα επενδύσω κάπου που θα αγοράσω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα και όχι μόνο στησιμο.
Ενδεικτικά αναφέρω άνεση, χώρους, μεταπώληση και γιατί όχι, να δείχνει και λιγάκι.Καλά, εδώ άλλοι δίνουν 30Κ και δεν παίρνουν ΟΥΤΕ επιδόσεις ΟΥΤΕ στήσιμο, αλλά μόνο όνομα και σήμα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Έχει στήσιμο!
Το θέμα είναι ότι όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει.
Και όποιος νιώθει τόσο πλούσιος ώστε να δώσει 30Κ μόνο για επιδόσεις και στήσιμο με γεια του, με χαρά του. Εγώ όμως αν είναι να δώσω 10εκατομμύρια για αυτοκίνητο θέλω να τα επενδύσω κάπου που θα αγοράσω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα και όχι μόνο στησιμο.
Ενδεικτικά αναφέρω άνεση, χώρους, μεταπώληση και γιατί όχι, να δείχνει και λιγάκι.Καλά, εδώ άλλοι δίνουν 30Κ και δεν παίρνουν ΟΥΤΕ επιδόσεις ΟΥΤΕ στήσιμο, αλλά μόνο όνομα και σήμα
Έχεις κανα τέτοιο γνωστό ?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
να δώσει 30Κ μόνο για επιδόσεις και στήσιμο με γεια του, με χαρά του. Εγώ όμως αν είναι να δώσω **10εκατομμύρια **για αυτοκίνητο θέλω να τα επενδύσω κάπου που θα αγοράσω **όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα και όχι μόνο στησιμο. **Ενδεικτικά αναφέρω άνεση, χώρους, μεταπώληση και γιατί όχι, να δείχνει και λιγάκι.Με κάλυψες πλήρως
Κάτι παρόμοιο με αυτό που ανέφερα στην αρχή....
Προσωπικά, πιστεύω ότι το Τype R ΔΕΝ αξίζει τα λεφτά του (δεν σημαίνει ότι τα αξίζει το GOLF),
γιατί ουσιαστικά **είναι φτιαγμένο να κάνει **μόνο **ένα πράγμα,
να στρίβει...**Ναι μεν πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.....
Ανάλογα πάντα, βέβαια, με τις προτεραιότητες του καθενός... -
Ο χρήστης technik έγραψε:
να δώσει 30Κ μόνο για επιδόσεις και στήσιμο με γεια του, με χαρά του. Εγώ όμως αν είναι να δώσω **10εκατομμύρια **για αυτοκίνητο θέλω να τα επενδύσω κάπου που θα αγοράσω **όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα και όχι μόνο στησιμο. **Ενδεικτικά αναφέρω άνεση, χώρους, μεταπώληση και γιατί όχι, να δείχνει και λιγάκι.
Με κάλυψες πλήρως
Κάτι παρόμοιο με αυτό που ανέφερα στην αρχή....
Προσωπικά, πιστεύω ότι το Τype R ΔΕΝ αξίζει τα λεφτά του (δεν σημαίνει ότι τα αξίζει το GOLF),
γιατί ουσιαστικά **είναι φτιαγμένο να κάνει **μόνο **ένα πράγμα,
να στρίβει...**Ναι μεν πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.....
Ανάλογα πάντα, βέβαια, με τις προτεραιότητες του καθενός...Τα ίδια λέγανε και για τα rallye όταν πωλούνταν κανονικά και τώρα που σταμάτησε η παραγωγή οι ίδιοι είναι που λένε οτι τέτοια αυτοκίνητα δε ξαναφτιάχνονται. Είμαι σίγουρος οτι σε μερικά χρόνια όπου 'rallye' θα βάζουμε 'Civic Type-R'. Όποιος θέλει με 30.000 ευρώ να πάρει όσα περισσότερα θέλει ας πάρει RX-8 Challenge που και κουπέ είναι και 4 θέσεις έχει και (Ο Θεός να τους κάνει) 192 ίππους έχει και καλό στήσιμο έχει και πισωκίνητο είναι και μειωμένα τέλη κυκλοφορίας έχει κ.λ.π. Άν ψάχνετε προσθιοκίνητο hatchback όμως μη μας τυραννάτε τον έρωτα με το κλιματισμό,τις ποτηροθήκες και τις έξτρα γαργαλιέρες. Άν σας φαίνεται γυμνό και κουραστικό αλλά και οτι δε θα μπορείτε να ρίξετε γκόμενα με το Type-R απλώς μη το πάρετε και σταματείστε να το κατακρίνετε για πράγματα που συνειδητοποιημένα ξέρουμε οτι υστερεί. Προτιμήστε τις περισσότερες ανέσεις απο τα αγωνιστικών καταβολών κινητήρα και κιβώτιο.
Δε κατακρίνω τη μη επιλογή του Type-R,και εγώ μπορεί να μην το αγόραζα και ας είχα τα χρήματα αλλά θεωρώ ,όπως και στη περίπτωση του rallye,συνειδητοποιημένη την αγορά του Type-R και άτοπες τις συγκρίσεις με βάση την ηχομόνωση και τον εξοπλισμό αλλά και τη σύγκριση των οδικών χαρακτηριστικών πρίν καν έρθει το αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Λίγος καιρός έμεινε,ας περιμένουμε να δούμε ή μάλλον να διαβάσουμε. -
Ετσι ακριβώς Παύλο !!!!
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Ετσι ακριβώς Παύλο !!!!Βασίλη, αυτή την φοβερή φωτο με το 747 που την βρήκες?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Βασίλη, αυτή την φοβερή φωτο με το 747 που την βρήκες?
Δεν είμαι ο ΒΑΣΙΛΗΣ, αλλά πρέπει να είναι από ένα βιντεάκι που το σώζει τελευταία στιγμή! Sorry για το off-topic!
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......