-
Ακόμα και με Dacia! Τα αγαπάω ιδιαίτερα όλα αυτά τα αυτοκίνητα! Βλέπεις, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Έλληνες, αφ'ενός δεν μεγάλωσα με BMW-Mercedes και Audi, αφ'ετέρου, δεν ξεχνάω σκόπιμα αυτά που δεν αρμόζουν στο στυλ μου!
-
Ναι, κι όμως, το αγαπημένο σας thread αναδύεται ξανά
Λοιπόν, τελευταίο Best Motoring (Volume 25 - Racing Bonanza) έχουμε στην Tsukuba σε μάχη 5 γύρων (εδώ σας δείχνω τα laptimes από τον αγώνα):
- Honda Integra Type-R: 1m11.15s
- Renault Megane RS: 1m12.37s
- Opel Astra GTC: 1:13.71s
- VW Golf GTi 6MT: 1:13.48s
- VW Golf GTi DSG: 1:13.72s
Η σειρά εκκίνησης ήταν ακριβώς η ανάποδη (στηριζόμενη σε reverse grid βάσει προκριματικών χρόνων, δηλαδή το πιο γρήγορο πάει τελευταίο κοκ). Τα δυο Golf ξεκίνησαν πρώτα, το Astra πίσω, το Megane 4o και το Integra 5ο.
Σχόλια των οδηγών:
Το Megane και το Type-R τους φάνηκαν το ίδιο δυνατά στην ευθεία, το Astra μούτρα στην έξοδο μερικών στροφών αλλά το ίδιο είπαν και για το Megane για μια γρήγορη στροφή, ενώ τους άρεσε πολύ το Golf παρά τη μέτρια απόδοση στην πίστα. Πάνω από 2 δευτερόλεπτα διαφορά με το Honda είναι πάρα πολλά! Σημειώστε ότι το DSG παρατήρησαν ότι είναι από τα καλύτερα SMGs που έχουν οδηγήσει και πιστεύουν ότι αποτελεί benchmark για όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας.
Καλή νομίζω ένδειξη για τους χρόνους σε πίστα που λέγαμε. To Civic φοράει τον ίδιο ακριβώς κινητήρα με το Integra και στη συγκεκριμένη πίστα η απόδοσή τους είναι σχεδόν ίδια (το ψάξω αυτή τη στιγμή και θα κάνω edit το ποστ μου μόλις το βρω).
-
Θέμη, το Integra δεν βγάζει 220 άλογα?
-
ωπα γραψε λαθος..
το Integra type R ειναι 220 αλογα και πιο ροπατο, ελαφρυ και στημενο απο το civic.
ειναι το απολυτο ιαπωνικο μπροστοκινητο στην κατηγορια.και αφου ειδες το βιντεο, γιατι δεν αναφερεις οτι το renault 'εκανε στη μπαντα' στην τελευταια στροφη στον τελευταιο γυρο και περασε μπροστα το honda?
..εδω που τα λεμε, και οι υπολοιπες προσπερασεις γινανε απο σφαλματα των οδηγων, n'est cais pas?οκ, ιαπωνες το κανανε το τεστ, αλλα εμεις ειμαστε ελληνες..πιο αντικειμενικοι. (στα εξω απο εμας )
επισης, ακομα και παρα τη 'νικη' του integra, οι γιαπωνεζοι τα κοιταγανε τα τουρμπατα hatchbacks και μονολογουσανε 'ναι, ειναι δυσκολοι καιροι για την ιαπωνικη οικονομια, αλλα βλεποντας ολα αυτα τα ευρωπαικα, νομιζουμε πως κατι πρεπει να κανουνε οι δικοι μας..'
οσο για απολυτους χρονους μην ψαχνεις τσαμπα, μιας και στο βιντεο φαινεται ξεκαθαρα πως ολοι οι οδηγοι κανανε τα λαθακια τους, και ειδικα αυτοι στα golf.
αυτος που οδηγουσε το dsg ειναι οδηγος αγωνων, και στις μισες στροφες τον επαιρνε ο υπνος και εβγαινε με μουτρα αφου ουτε ταχυτητες ειχε να αλλαξει ουτε τιποτα, και προφανως ...χαζευεστην πιστα τα βαλανε για συγκομοιδη εντυπωσεων, και οχι για να γραψουνε απολυτους χρονους..
-
ΟΚ, πάσο για το Integra. Μόλις τώρα βρήκα μια άλλη μάχη και το Civic έχει κάνει 1:10.0 (την ίδια μέρα το Integra έκανε 1:09.8 ) οπότε ίσως λόγω διαφορετικών συνθηκών να μην δείχνει το 1:10.0 σε σχέση με το 1:13 του Golf την πραγματική τους διαφορά.
Πέτρο, δεν είπα ότι οι διαφορές των αυτοκινήτων αντικατοπτρίζονται από αυτό το τεστ και τελεία και παύλα. Είπα ότι είναι ίσως μια καλή ένδειξη τη στιγμή που αναζητούσαμε χρόνους από πίστα από το GTi και το CTR.
Ο χρήστης PetRan έγραψε:
και αφου ειδες το βιντεο, γιατι δεν αναφερεις οτι το renault 'εκανε στη μπαντα' στην τελευταια στροφη στον τελευταιο γυρο και περασε μπροστα το honda?Ήταν η πρότελευταία στροφή. Και από πότε το outbraking λέγεται 'κάνω στην μπάντα';;
οκ, ιαπωνες το κανανε το τεστ, αλλα εμεις ειμαστε ελληνες..πιο αντικειμενικοι.
Μα τους άρεσε πολύ το Golf και μόνο καλά λόγια είχαν να πούνε. Και όπως λες κι εσύ, είπαν ότι καλό θα ήταν και οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες να ακολουθούσαν και λίγο τις τουρμπίσιες λύσεις των Ευρωπαίων σε μερικά αυτοκίνητα. Και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που παραδέχονται την ανωτερότητα των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων σε μερικούς τομείς, οπότε προς τι το σχόλιό σου για την αντικειμενικότητά τους;
Όσο για την αντικειμενικότητα των Ελλήνων...άστα να πάνε (φυσικά και δεν αναφέρομαι σε εσένα)
-
οκ. ξαναδες το βιντεο.
δες τον τελευταιο γυρο..το ρενο ειναι παντα μπροστα. παμε τελευταια δεξια που μπαινεις στη μεγαλη ευθεια και πας για τερματισμο.
ο εκφωνητης λεει:
και τωρα ο ταδε δοκιμαζει τη 'στρατιγικη του'
δηλαδη ενω ειναι μπροστα εδω και αρκετους γυρους, στην τελευταια δεξια που οδηγει στην ευθεια πριν το τελος, κοβει αριστερα (!!!) και αφηνει το χοντα να μπει μπροστα.
εξηγηση σπικερ: 'ηθελε να του παρει τον αερα για να τον περασει στο νημα'΄
ΜΑ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕ ΚΙΝΕΖΕ!!! ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ HONDA?
και μαλιστα για να τον 'ξαναπερασει' ενω εχει ηδη δει στους τελευταιους γυρους οτι ναι μεν εχει παραπανω δυναμη, αλλα οχι αρκετη για να κανει κατι τετοιο..
ξαναδες το και πες μονος σου τι βλεπεις..εγω ετσι κι αλλιως ρενακιας δεν ειμαι, και οπου πετυχω μεγκαν τουρμπο το πατικωνω, αλλα αυτη ητανε καθαρη εγκαταλειψη πρωτης θεσης..
υγ. και ητανε η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (κλειστη) στροφη. μετα ακολουθουσε η μεγαλη ευθεια με την ανοιχτη δεξια καμπη και αμεσως τερματισμο.. παρε το forza motorsport να την μαθεις καλα την πιστα
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
υγ. και ητανε η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (κλειστη) στροφη. μετα ακολουθουσε η μεγαλη ευθεια με την ανοιχτη δεξια καμπη και αμεσως τερματισμο.. παρε το forza motorsport να την μαθεις καλα την πισταΗ οποία όμως δεν είναι flat out.
-
μπραβο Kid αγορι μου! βλεπω πως εσυ ξοδευεις πιο παραγωγικα το χρονο σου!
οντως δεν ειναι flat out. κοβεις λιγο αλλα ειναι στροφη των πολλων χιλιομετρων που την παιρνεις με γκαζι. καμια σχεση με κλειστη, καμια σχεση με την προηγουμενη..
εκει πας με γραμμες και δεν σε περναει κανεις και τιποτα. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
μπραβο Kid αγορι μου! βλεπω πως εσυ ξοδευεις πιο παραγωγικα το χρονο σου!οντως δεν ειναι flat out. κοβεις λιγο αλλα ειναι στροφη των πολλων χιλιομετρων που την παιρνεις με γκαζι. καμια σχεση με κλειστη, καμια σχεση με την προηγουμενη..
εκει πας με γραμμες και δεν σε περναει κανεις και τιποτα.Λίγο το λες εσύ από τα 200+ να πέφτεις στα 130?
-
xmmm προφανως μιλας για το βιντεο.
οκ, εσυ τι νομιζεις? δεν κανει στην ακρη το μεγκαν?(κοιτα να δεις τι αμαξι βρεθηκα να υποστηριζω βραδυατικα!!!! )
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
xmmm προφανως μιλας για το βιντεο.
οκ, εσυ τι νομιζεις? δεν κανει στην ακρη το μεγκαν?Χμ, προφανώς μιλάω για 360 cs φτιαγμένη όσο δεν πάει και για Forza!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ξαναδες το και πες μονος σου τι βλεπεις..Το ξανάδα. Έχεις δίκιο, αν ο οδηγός του Megane δεν είχε μείνει τόσο αριστερά, δε θα είχε περάσει το Integra. Πατάτα έκανε, δεν ξέρω τι σκεφτόταν.
εγω ετσι κι αλλιως ρενακιας δεν ειμαι, και οπου πετυχω μεγκαν τουρμπο το πατικωνω, αλλα αυτη ητανε καθαρη εγκαταλειψη πρωτης θεσης..
Ούτε εγώ είμαι Hondάκιας.
υγ. και ητανε η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (κλειστη) στροφη. μετα ακολουθουσε η μεγαλη ευθεια με την ανοιχτη δεξια καμπη και αμεσως τερματισμο..
Τις ανοικτές στροφές δεν τις μετράμε δηλαδή; Στροφές είναι κι αυτές. Αν είναι έτσι, το Nurburgring έχει καμιά 20αριά στροφές μόνο (και 120 καμπές ). Άλλο η 'τελευταία κλειστή' και άλλο η 'τελευταία' σκέτο.
παρε το forza motorsport να την μαθεις καλα την πιστα
Την ξέρω από το GT4, αλλά και τόσα best motoring πια, μην ανησυχείς
-
θες μαθηματα tuning τοτε..
στο forza το golf στημενο μπαινει 150.
εσυ με φερραρικο 130? -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
:lol:
θες μαθηματα tuning τοτε..
στο forza το golf στημενο μπαινει 150.
εσυ με φερραρικο 130?Έχει golf το Forza?
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
ξαναδες το και πες μονος σου τι βλεπεις..
Το ξανάδα. Έχεις δίκιο, αν ο οδηγός του Megane δεν είχε μείνει τόσο αριστερά, δε θα είχε περάσει το Integra. Πατάτα έκανε, δεν ξέρω τι σκεφτόταν.
τωρα εισαι σωστος!
..οσο για το τι σκεφτοτανε, να σου πω εγω?
οτι θα σκεφτοσουνα κι εσυ αν ησουνα γιαπωνεζος, ή αν τα honda ητανε ελληνικα
*'καλος ο ανταγωνισμος, αλλα στην τελικη να πανε να γα.... που θα βγουνε μπροστα απο το δικο μας'
* -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Έχει golf το Forza? -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
τωρα εισαι σωστος!
..οσο για το τι σκεφτοτανε, να σου πω εγω?
οτι θα σκεφτοσουνα κι εσυ αν ησουνα γιαπωνεζος, ή αν τα honda ητανε ελληνικα
*'καλος ο ανταγωνισμος, αλλα στην τελικη να πανε να γα.... που θα βγουνε μπροστα απο το δικο μας'
*Δικαιολογώ το σκεπτικό σου και μπορεί φυσικά και να είναι έτσι όπως τα λες, απλώς θα μου επιτρέψεις εμένα να μην ενστερνιστώ την άποψη αυτή. Για παράδειγμα, γιατί δεν οδήγησε ο Tsuchiya το ITR που είναι σαφώς ο εμπειρότερος και ταχύτερος; Δεν εννοώ ότι είναι οι απόλυτα αντικειμενικοί κριτές κλπ, κάθε άλλο. Υπάρχουν φορές που 'βοηθούν' λίγο τα δικά τους. Απλά δεν πιστεύω ότι τα μαγειρέματά τους πάνε τόσο μακρυά όσο εκεί που ίσως υποθέτεις εσύ. Φυσικά κάθε άποψη σεβαστή
Bottom line πάντως, το ITR είναι σαφώς αρκετά ταχύτερο. Το ότι δεν πέρασε τους πάντες (αφού συμφωνούμε ότι το αποτέλεσμα της μάχης δεν είναι αξιόπιστο) μέσα σε 5 γύρους ξεκινώντας τελευταιό δεν είναι νομίζω η ουσία. Οι χρόνοι (στο συγκεκριμένο αγώνα που δεν υπήρχαν ιδιαίτερες καθυστερήσεις σε μάχες) θεωρώ πως έιναι περισσότερο αξιόπιστοι της σειράς τερματισμού. Δική μου πεποίθηση είναι ότι τα 20 άλογα που υπολείπεται το ελληνικό CTR δεν αποτελούν τραγική διαφορά για τους χρόνους. Δεν ξέρω αν το CTR θα περνούσε το Megane, αλλά το Golf νομίζω είναι ένα κλικ πίσω, δε νομίζεις
-
το golf ειναι 20 αλογα πισω και πολλα κιλα μπροστα απο το integra.
το δε Integra λογω R (στησιμο, ελαφρυ, brembo) δεν προλαβε να κουραστει καθολου στις στροφες, ενω ολα τα αλλα ειχανε μεγαλυτερο προβλημα. (απο τα υπολοιπα, τα καλυτερα φρενα για πιστα τα ειχε το ρενο..συμπτωση?)
και οτι ο ξανθος στο golf ητανε χαβαλες που ψιλοκοιμοτανε, και αυτο φαινεται στο βιντεο.
ομως ακομα κι ετσι, βαλε ενα προγραμματακι στο golf και ξανατρεξτα..γενικα οι γιαπωνεζοι ειναι γαμω τα παιδια και πολυ αξιοπιστοι.
καπου αλλου εχω σχολιασει που πηγε ο αρχηγος στην αμερικη για να δοκιμασει τα 'θηρια' lexus-infiniti, και τελικα τα καλυτερα λογια τα ελεγε για το cadillac ctvs. αυτος μαλιστα! πολυ σεβασμιος!
(στο ιδιο επισοδειο δεν ειναι αυτο?)Απλά δεν πιστεύω ότι τα μαγειρέματά τους πάνε τόσο μακρυά όσο εκεί που ίσως υποθέτεις εσύ
εγω λοιπον δεν υποθετω τιποτα. με τα ματια μου ειδα οτι το (βρωμο-)ρενο εκανε στην μπαντα στην τελευταια στροφη για να περασει το integra.
-
ερρμμμμ δεν γινετε... πρεπει να ρωτησω.... Το βιντεακι του Best Motoring vol 25 απο που μπορουμε να το προμηθευτουμε? Δοκιμασα στο e-mule αλλα δεν... καμια αλλη ιδεα?
-
[>>>klik-klik
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......