-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το θεμα ειναι οτι στα 15000 περιπου δεν εχει και τοσους πολλους ανταγωνιστες... Το Golf απορριφθηκε λογω προβληματων σε γνωστους κατοχους, τιμολογιακης πολιτικης , φατσας , κοστους συντηρησης και FSI (σουπερ αμολυβδη), το Focus (αν και του το προτεινα ανεπιφυλακτα ) λογω 1.4-80hp (κατεβειτε να σπρωξουμε), τα γαλλικα λογω... Γαλλιας (και εμπειρια του απο Xsara ), τα ιταλικα (stilo) λογω τιμονιου και τα ιαπωνικα λογω τιμης (Corolla, Civic) και φατσας (Mazda 3 H/B). Για Almera τα ειπαμε. Αν οριοθετησεις τους στοχους σου τελικα μειωνονται πολυ οι επιλογες σου... (κι αν τα οικονομικα σου ειναι περιορισμενα)δεν φτάνει να οριοθετείς τους στόχους σου αλλά και τις ιδιοτροπίες σου νομίζω
αν τα γαλλικά δεν σου αρέσουν, τα ιταλικά δεν στρίβουν, τα ιαπωνικά είναι ακριβά, το Mazda άσχημο, το Focus αργό και το Golf σου φαίνεται η προσωποποίηση του Αντιχρίστου..και έχεις και budget 15 χιλιάδες ε τότε δεν φταίει απαραίτητα και η αυτοκινητοβιομηχανία
με τα δεδομένα αυτά
α. κατεβαίνεις κατηγορία, Η
β. κοιτάς και σε κορεάτικα, Η
γ. περιορίζεις τις απαιτήσεις σου, Η
δ. μαζεύεις λίγο το γόνατο ώστε να μην βρίσκει στην κονσόλα, Ηε. αγοράζεις αυτοκίνητο λίγο αργότερα
και φυσικά οι στόχοι δεν οριοθετούνται μόνο, ιεραρχούνται κι΄όλας
-
Δεν ειπε κανεις οτι φταιει η αυτοκινητοβιομηχανια, δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Επειτα, σε μια τοσο ακριβη αγορα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ μετρας ως την τελευταια τις ιδιοτροπιες σου. Γιατι το αμαξι το λουζεσαι και there's no way back...
α. Για ν' ανεβεις κατηγορια θες λεφτα και parking (τιποτα δεν υπαρχει)
β. Τη γυναικα του και το παιδακι που ερχεται δε θελει να τα βαλει σε κορεατικο
γ. το 'απαιτησεις' κολλαει με το 'ιδιοτροπιες'
δ. Το γονατο δε μαζευεται αμα εισαι 1.95
ε. το 'αργοτερα' δεν παιζει, η δουλεια δεν περιμενει
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις με την ιεραρχηση, σαφως και εχει ιεραρχησει τα θελω του γι' αυτο και λιγοστεψαν οι επιλογες... Ο ανθρωπος εχει βρει αυτο που του κανει, απλα ρωταμε ενα συγκεκριμενο χαρακτηριστικο του. Το post ηταν απαντηση στο φιλο που μας προετρεψε να κοιταξουμε αλλου (πραγμα που θα κανουμε αν τελικα το προβλημα δε λυνεται). Απλα το 'αλλου' στην ιεραρχηση που ανεφερες ερχεται δευτερο και προσπαθουμε να εξαντλησουμε τις πιθανοτητες πριν καταληξουμε εκει...ΥΓ Και, ναι, υπαρχουν ανθρωποι που εχουν συγκεκριμενα ποσα να διαθεσουν στο αυτοκινητο (στην περιπτωση μας, 15.000) τι να κανουμε;
ΥΓ2 Το Golf δεν ειναι Αντιχριστος (δεν κατανοω το ειρωνικο της απαντησης, σε topic για Οπελ εγραψα, προς Θεου!)), αλλα λογω των ανωτερω ειναι σαφως η τελευταια επιλογη. Δεν επιτρεπεται; -
το αν τα 15 χιλιάρικα είναι λίγα ή πολλά είναι ασφαλώς σχετικό (υποκειμενικό) για κάθε άνθρωπο ..στην κατηγορία που κοιτάζετε όμως είναι η βάση (αντικειμενικό) και αυτό θέτει ορισμένους περιορισμούς
η δημοσίευσή μου δεν είναι ειρωνική, εκφράζω απλά την απορία μου όταν διαβάζω πως τελικά οι επιλογές είναι πολύ λίγες όπως και για τα κριτήρια της επιλογής που απορίπτουν συνολικά διαφορετικά αυτοκίνητα εξ'αιτίας της χώρας προέλευσης
είπα λοιπόν χωρίς ίχνος ειρωνίας πως όταν ανεβαίνεις κατηγορία με περιορισμένο budget (και ιδιάιτερες ανάγκες σε χώρο, λόγω ύψους) είναι πολυτέλεια να απορρίπτεις με τέτοια κριτήρια, χωρίς να σημαίνει πως αυτός που πληρώνει δεν θα προσπαθεί να μεγιστοποιήσει το όφελος από την αγορά του
όταν είπα να αλλάξει κατηγορία εννοούσα να κατέβει κατηγορία όπου μπορεί να αγοράsει ένα θαυμάσιο Jazz πχ με περισσότερους χώρους από το Astra
ΥΓ.με ενόχλησε ιδιαίτερα το 'δεν βάζει τη γυναίκα του και το παιδάκι του σε κορεάτικο' , ενδεικτικό μιας νοοτροπίας που δείχνει γιατί η αρχική μου δημοσίευση δεν ήταν άστοχη
καλή επιτυχία πάντως
-
Τα αυτοκινητα δεν κριθηκαν βαση της χωρας προελευσης αλλα με κριτηριο τα χαρακτηριστικα τους οπως ειναι προφανες απο το post. Απλα ομαδοποιηθηκαν βαση της χωρας προελευσης. Εξαιρεση τα γαλλικα λογω της τραγικης εμπειριας ενος Xsara, που του δημιουργησε... συνδρομο (ο πρωτος ή ο τελευταιος ειναι που το παθαινει ή μηπως ειμαστε ολοι απαλλαγμενοι απο τετοιες ψυχωσεις) και τα κορεατικα λογω του κακου συνδυασμου ενεργητικης (οδικη συμπεριφορα) και παθητικης ασφαλειας (το εχει μελετησει επισταμενως και ειναι δυσκολο να πεισεις νεο ανθρωπο με παθολογικη αγαπη στην οικογενεια του οτι ενα μικροατυχημα δεν εγκυμονει κινδυνους. Νιωθει ανασφαλεια και λογικα με τοσα που γινονται γυρω μας...). Αρα η αρχικη δημοσιευση ηταν αστοχη γιατι δεν ειναι δεσμιος καμιας νοοτροπιας. Οποιοδηποτε ειδικο περιοδικο κι αν ανοιξεις θα δεις τεραστιες διαφορες μεταξυ των ευρωπαϊκων-γιαπωνεζικων και των κορεατικων σε χαρακτηριστικα οπως π.χ. αποσταση φρεναρισματος, σλαλομ, crash-test (το τελευταιο, εμενα που ειμαι, και σκεφτομαι σαν, μπακουρι δε με πολυαπασχολει, αυτον ομως... Kαι ποιος μπορει να του προσαψει 'νοοτροπια';)). Αυτα τα ολιγα,
Παντα φιλικα
-
Καλησπέρα σας κύριοι.
Update για το Astra μου.
Ύστερα από 15.000 χλμ έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις και σχόλια.
Απόλυτα ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο. Στη μηχανή όλα βαίνουν καλώς.Όμως.
Στα τελευταία 1000 χλμ περίπου έχει εμφανιστεί ένα τσικ τσικ, κάπως σα να μην ακουμπάνε καλά 2 μεταλλικά σημεία στην περιοχή του τιμονιού. Υστέρα από έλεγχο σε αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης, όπου μου είπαν πως είναι γνωστό πρόβλημα(ονομάζεται σερπαντίνα νομίζω το σημείο, είναι ένα ελατήριο τυλιγμένο και με τις στροφές του τιμονιού, περιστρέφετε και αυτή) και υστέρα από περίπου μια ώρα μου είπαν πως όλα είναι εντάξει και πως δεν χρειάστηκε να αλλαχθεί το επίμαχο ανταλλακτικό ,που είναι μεταξύ τιμονιού και αερόσακου.
Απλώς μου είπαν πως είχε φύγει ένα ελατηριάκι και το έβαλαν στην θέση τους. Μέχρι σήμερα όλα καλά και ο θόρυβος που δεν ακούγονταν πάντα πριν, είχε εξαφανιστεί. Ώσπου σήμερα ξαναεμφανίστηκε σε μικρό ποσοστό.
Μιλώντας με τον δικό μου μηχανικό στην πόλη μου, μου είπε πως θα αλλάξουμε το ανταλλακτικό επειδή δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν αλλαχθεί.Επίσης.
Η ταπετσαρία του καθίσματος του οδηγού προς την πλευρά της πόρτας έχει πετάξει τις κλωστές τις με αποτέλεσμα σιγά σιγά να φθείρετε. Το κάθισμα μου, όπως διάβασα στο τοπικ, τρίζει. Στην επιτάχυνση, φρενάρισμα και κάθε κίνηση που κάνω. Αποτέλεσμα: θα μου αλλάξουν την ταπετσαρία καθώς και την βάση του καθίσματος ταυτόχρονα. Απλώς αναμένονται τα ανταλλακτικά και θα με ειδοποιήσουν.
Ελπίζω μέσα στην επόμενη βδομάδα να τοποθετηθεί το ανταλλακτικό για το τρίξιμο στο τιμόνι και μετά να γίνει και το κάθισμα.
Αυτά.
Περιμένω τις εμπειρίες σας.
Α. Απόλυτα ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση του συνεργείου.
-
Τσικ-τσικ από το τιμόνι κι εγώ με 5.500 χλμ. Καλά έκανες και έγραψες για το θέμα, όταν ξεβαρεθώ θα τους το πάω να το δούνε και θα ζητήσω προκαταβολικά αλλαγή του 'δόλιου' εξαρτήματος.
Επίσης κι εμένα τρίζει λίγο το κάθισμα, αλλά μόνο όταν αλλάζω λίγο βίαια θέση για να βολευτώ καλύτερα. Όχι σε φρεναρίσματα κλπ. Ίσως τους πω να το κοιτάξουν κι αυτό. Συνηθίζω να μαζεύω μικροπροβλήματα και τα λύνω όλα μαζί.
Πάντως αν αυτά είναι τα 'προβλήματα νεότητας' του μοντέλου, πάμε μια χαρά. Δεν μου λες, από ποιότητα οδοστρώματος πως είναι οι περιοχές όπου οδηγείς συνήθως; Για να κρίνω την αντοχή του αυτοκινήτου σε τριγμούς. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τσικ-τσικ από το τιμόνι κι εγώ με 5.500 χλμ. Καλά έκανες και έγραψες για το θέμα, όταν ξεβαρεθώ θα τους το πάω να το δούνε και θα ζητήσω προκαταβολικά αλλαγή του 'δόλιου' εξαρτήματος.
Επίσης κι εμένα τρίζει λίγο το κάθισμα, αλλά μόνο όταν αλλάζω λίγο βίαια θέση για να βολευτώ καλύτερα. Όχι σε φρεναρίσματα κλπ. Ίσως τους πω να το κοιτάξουν κι αυτό. Συνηθίζω να μαζεύω μικροπροβλήματα και τα λύνω όλα μαζί.
Πάντως αν αυτά είναι τα 'προβλήματα νεότητας' του μοντέλου, πάμε μια χαρά. Δεν μου λες, από ποιότητα οδοστρώματος πως είναι οι περιοχές όπου οδηγείς συνήθως; Για να κρίνω την αντοχή του αυτοκινήτου σε τριγμούς.Και σε μένα τρίζει το κάθισμα όταν κάνω μικροαλλαγές του σώματος μου. Μάλλον το ίδιο τρίξιμο έχουμε και μάλλον είναι κοινού τόπου τα προβλήματα αυτά.
Πήγαινε να τους τα πεις και δε νομίζω να αρνηθούν την αλλαγή της βάσης του καθίσματος. Από δρόμους ξέρεις, κλασικοί ελληνικοί. Άλλοτε καλοί και άλλοτε χάλια. Πάντως και σε χάλια δρόμους δεν ακούω τριξίματα γενικά, ευτυχώς. -
Υπαρχει κανεις τοοοσο ψηλος που το εχει να μας τι παιζει;
Ο ξάδερφός μου είναι 2μέτρα και δεν δυσκολεύτηκε στη θέση! Βέβαια ακόμα δεν το'χει παραλάβει(σε 2 μήνες!!!) αλλά το πήρε για 2ήμερο test drive και έμεινε ικανοποιημένος από τη θέση..
Βέβαια τόσο που του αρέσει και να μη χωρούσε,θα...κόντενε!!! -
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Καλησπέρα σας κύριοι.Update για το Astra μου.
Στα τελευταία 1000 χλμ περίπου έχει εμφανιστεί ένα τσικ τσικ, κάπως σα να μην ακουμπάνε καλά 2 μεταλλικά σημεία στην περιοχή του τιμονιού. Υστέρα από έλεγχο σε αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης, όπου μου είπαν πως είναι γνωστό πρόβλημα(ονομάζεται σερπαντίνα νομίζω το σημείο, είναι ένα ελατήριο τυλιγμένο και με τις στροφές του τιμονιού, περιστρέφετε και αυτή) και υστέρα από περίπου μια ώρα μου είπαν πως όλα είναι εντάξει και πως δεν χρειάστηκε να αλλαχθεί το επίμαχο ανταλλακτικό ,που είναι μεταξύ τιμονιού και αερόσακου.
Απλώς μου είπαν πως είχε φύγει ένα ελατηριάκι και το έβαλαν στην θέση τους. Μέχρι σήμερα όλα καλά και ο θόρυβος που δεν ακούγονταν πάντα πριν, είχε εξαφανιστεί. Ώσπου σήμερα ξαναεμφανίστηκε σε μικρό ποσοστό.
Μιλώντας με τον δικό μου μηχανικό στην πόλη μου, μου είπε πως θα αλλάξουμε το ανταλλακτικό επειδή δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν αλλαχθεί.Επίσης.
Η ταπετσαρία του καθίσματος του οδηγού προς την πλευρά της πόρτας έχει πετάξει τις κλωστές τις με αποτέλεσμα σιγά σιγά να φθείρετε. Το κάθισμα μου, όπως διάβασα στο τοπικ, τρίζει. Στην επιτάχυνση, φρενάρισμα και κάθε κίνηση που κάνω. Αποτέλεσμα: θα μου αλλάξουν την ταπετσαρία καθώς και την βάση του καθίσματος ταυτόχρονα. Απλώς αναμένονται τα ανταλλακτικά και θα με ειδοποιήσουν.
Ελπίζω μέσα στην επόμενη βδομάδα να τοποθετηθεί το ανταλλακτικό για το τρίξιμο στο τιμόνι και μετά να γίνει και το κάθισμα.
Αυτά.
Για το ιδιο ακριβως προβλημα το πηγα και εγω χτες στην αντιπροσωπια στην Δρομων στον κηφισσο (στην οποια γινοτανε χαμος παρεπιπτοντως!).
Δεν εκλεισα ραντεβου για να μου το φτιαξουν επειδη φοβηθηκα μην το κρατουσαν μεσα για το τριημερο απλα για να το δουν και να μου πουν τι παιζει.
Πραγματι το ακουσε και ο μηχανικος και μου ειπε και εμενα για ενα εξαρτημα μεσα στο τιμονι που θελει αλλαγη. Το καλυτερο ομως ηταν οτι μου ειπε πως αυτο προκληθηκε απο καποια αποτομη μετατοπιση του τιμονιου τερμα αριστερα! Του λεω απο ποτε στα νεα αυτοκινητα περιοριζουν τον οδηγο μεχρι που θα στριψει το τιμονι για να μην παθει βλαβη? Αυτο που φοβαμαι λοιπον ειναι μηπως υπαρχει προβλημα στο συγκεκριμενο θεμα, γιατι κανεις δεν μου εγγυαται οτι δεν θα ξανασυμβει και παλι (εκτος αν το νεο εξαρτημα ειναι πιο ανθεκτικο απο το παλιο). Παντως γενικα μην ανησυχειτε δεν προκειται η συγκεκριμενη βλαβη να δημιουργησει προβλημα στο αμαξι.
Ενα αλλο μικροπροβλημα το οποιο αντιμετωπιζω ειναι οτι το συστημα με τα κουμπια για τα ηλεκτρικα παραθυρα απο την πλευρα του οδηγου 'παιζει' ελαφρως, δεν ειναι καλα στερεωμενο στην θεση του με αποτελεσμα να προκαλει συντονισμους και ενα μικρο τριξιμο στην πορτα αν βαλω την ενταση του ραδιοφωνου δυνατα.
Και κατι τελευταιο: επειδη σκοπευω να αλλαξω τα δυο ηχεια στις πισω πορτες, αν εχει κανει καποιος κατι παρομοιο ας με ενημερωσει (τι μεγεθους ηχεια παιρνει, αν βγαινει ευκολα η ταπετσαρια η θα μου το ξηλωσουν κανονικα, αν πηγε στην αντιπροσωπια η εξω, ποσο του κοστισαν κ.λ.π)
Αυτα τα ολιγα (ευτυχως) κατα τα αλλα ολα αψογα με το astra μου.
-
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
Καλησπέρα σας κύριοι.
Update για το Astra μου.
Αυτά.
Για το ιδιο ακριβως προβλημα το πηγα και εγω χτες στην αντιπροσωπια στην Δρομων στον κηφισσο (στην οποια γινοτανε χαμος παρεπιπτοντως!).
Δεν εκλεισα ραντεβου για να μου το φτιαξουν επειδη φοβηθηκα μην το κρατουσαν μεσα για το τριημερο απλα για να το δουν και να μου πουν τι παιζει.
Πραγματι το ακουσε και ο μηχανικος και μου ειπε και εμενα για ενα εξαρτημα μεσα στο τιμονι που θελει αλλαγη. Το καλυτερο ομως ηταν οτι μου ειπε πως αυτο προκληθηκε απο καποια αποτομη μετατοπιση του τιμονιου τερμα αριστερα! Του λεω απο ποτε στα νεα αυτοκινητα περιοριζουν τον οδηγο μεχρι που θα στριψει το τιμονι για να μην παθει βλαβη? Αυτο που φοβαμαι λοιπον ειναι μηπως υπαρχει προβλημα στο συγκεκριμενο θεμα, γιατι κανεις δεν μου εγγυαται οτι δεν θα ξανασυμβει και παλι (εκτος αν το νεο εξαρτημα ειναι πιο ανθεκτικο απο το παλιο). Παντως γενικα μην ανησυχειτε δεν προκειται η συγκεκριμενη βλαβη να δημιουργησει προβλημα στο αμαξι.
Ενα αλλο μικροπροβλημα το οποιο αντιμετωπιζω ειναι οτι το συστημα με τα κουμπια για τα ηλεκτρικα παραθυρα απο την πλευρα του οδηγου 'παιζει' ελαφρως, δεν ειναι καλα στερεωμενο στην θεση του με αποτελεσμα να προκαλει συντονισμους και ενα μικρο τριξιμο στην πορτα αν βαλω την ενταση του ραδιοφωνου δυνατα.
Και κατι τελευταιο: επειδη σκοπευω να αλλαξω τα δυο ηχεια στις πισω πορτες, αν εχει κανει καποιος κατι παρομοιο ας με ενημερωσει (τι μεγεθους ηχεια παιρνει, αν βγαινει ευκολα η ταπετσαρια η θα μου το ξηλωσουν κανονικα, αν πηγε στην αντιπροσωπια η εξω, ποσο του κοστισαν κ.λ.π)
Αυτα τα ολιγα (ευτυχως) κατα τα αλλα ολα αψογα με το astra μου.
Εμένα μου είπαν ότι είναι γνωστό πρόβλημα των Astra. Στο δικό μου, έβαλαν λέει ένα ελατήριο στην θέση τους, σταμάτησε για λίγο αλλά τώρα ξανά άρχισε. Την Τρίτη θα αλλάξω αυτό το ανταλλακτικό που είναι για τον αερόσακο. Από εκεί λέει προέρχεται το τσικ τσικ.
Μου είπαν πως έχουν παραγγείλει καινούρια ανταλλακτικά νέας παρτίδας.
Πρόβλημα με το αυτοκίνητο δεν υπάρχει, απλώς είναι ακουστικό πρόβλημα. -
(Να το γράψω κι εδώ, εκτός του Opel Forum)
Νεότερα:
-
Η βάση του καθίσματος θα έρθει σε 2-3 βδομάδες κι ελπίζω να μην είναι στάνταρ πρόβλημα όπως το ζουάν των 307. Η ενόχληση πάντως είναι πολύ μικρή, αφού δεν ακούγεται συνέχεια.
-
Το πρόβλημα με το τρίξιμο στο τιμόνι οφείλεται, όπως έχει ειπωθεί ήδη, σ'ένα ελατήριο που βρίσκεται κάτω από μια ροδέλα διαμέτρου 5 εκ. Δεν επηρρεάζει καθόλου το σύστημα διεύθυνσης, μακάρι όμως να μην είναι κάτι που εμφανίζεται ξανά αλλά απλώς να οφείλεται σε μια και μοναδική ελαττωματική παρτίδα που εντάσσεται στις παιδικές ασθένειες. Αυτό είναι ενοχλητικό.
-
Ως γνωστόν στο Astra H γίνεται service κάθε 30.000 χλμ ή 2 χρόνια. Έμαθα ότι συζητείται να μειωθεί η περίοδος μεταξύ των service στο 1 έτος (τουλάχιστον για αλλαγή λαδιών) ή 30.000 χλμ. Αν πρόκειται μόνο για λάδια, υπερθεματίζω, αφού έτσι κι αλλιώς δεν μου κάθεται καλά να αλλάζονται αυτά κάθε 2 χρόνια, θα τα άλλαζα στο έτος για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όμως αν γίνεται πλήρες service στο 1 έτος, θα είναι υπερβολικό (και ακριβό). Ίδωμεν.
-
-
Καλησπέρα σε όλους, επιστροφή μετά από κανα χρόνο σχεδόν στο φόρουμ (στη δημοσιεύση βασικά γιατι γενικά τσεκάρω). Λοιπόν έχουμε και λέμε:
16Κ χιλιόμετρα έχουμε τα εξής στο Astraκι:Προβλήματα:
[list:c7ksjsv1]Με την υγρασία δεν έπαιζαν τα χειρηστήρια στο τιμόνι (Board Computer και Audio) - Πήγα και τα άλλαξαν (τις πλακέτες μάλλον), ως τώρα φαίνεται να έχει φτιάξει...
Το τασάκι ξεχαρβαλώθηκε (ξεστελιώθηκε που λένε εδώ τα κοπέλια) - Πήγα το αλλάξανε μαζί με τα χειρηστήρια, no problem
Το κάθισμα μου τρίζει (ε καλά πήρα κατι κιλά αλλά είμαι -
Καλημέρα σε όλους
Χτές έλεγξα τη στάθμη λαδιών η οποία ήταν κανονική, όμως τα λάδια ήταν πολύ μαύρα
Το αυτοκίνητο έχει 16.000 Km και προβληματίζομαι να αλλάξω λάδια ή να περιμένω μέχρι τα 30.000.
Ακόμη δεν έχω καταλήξει μετά από όλα όσα έχω διαβάσει, να εμπιστευθώ αυτό που λέει το βιβλίο του κατασκευαστή και οι μηχανικοί στην αντιπροσωπεία ή να αλλάξω προληπτικά μιας και είναι τόσο μαύρα;
Περιμένω συμβουλές -
Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Θέλω επίσης αν ξέρει κανεις να με διαφωτίσει, τι service ακριβώς μπορώ να κάνω μόνος μου ή σε άλλο συνεργείο (πλην αντιπροσωπίας) ώστε παράλληλα να μη χάσω την εγγύηση; (Ξέρω π.χ. ότι σίγουρα λάδια και φίλτρα μπορείς να αλλάξεις, αλλά μήπως κάνω λάθος;).
Τώρα π.χ. με το φίλτρο καμπίνας λέει έχει καταστραφεί άπο χώμα και έχει πιάσει και μύκητα και θέλουν -
Το οτι τα λαδια ειναι μαυρα σημαινει οτι κανουν δουλεια.Αν ηταν στο αρχικο τους χρωμα θα υπηρχε προβλημα.Επειδη δεν καταλαβα:εχεις κανει με τα ιδια λαδια 16000χλμ;Αν ναι μαλλον πρεπει να τα αλλαξεις,και για ψυχολογικους και μονο λογους δεν θα τα αφηνα τοσα χιλιομετρα,ποσο μαλλον μεχρι τα 30000χλμ.
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Καλημέρα σε όλους
Χτές έλεγξα τη στάθμη λαδιών η οποία ήταν κανονική, όμως τα λάδια ήταν πολύ μαύρα
Το αυτοκίνητο έχει 16.000 Km και προβληματίζομαι να αλλάξω λάδια ή να περιμένω μέχρι τα 30.000.
Ακόμη δεν έχω καταλήξει μετά από όλα όσα έχω διαβάσει, να εμπιστευθώ αυτό που λέει το βιβλίο του κατασκευαστή και οι μηχανικοί στην αντιπροσωπεία ή να αλλάξω προληπτικά μιας και είναι τόσο μαύρα;
Περιμένω συμβουλές16000 χλμ με τα ιδια λάδια
Ρε παιδια , το λαδακι ειναι το παν για τον κινητήρα.. Δινουμε τοσες χιλιαδες ευρώ για να παρουμε αυτοκινητο και τσιγκουνευομαστε 60-80 Ευρώ για να αλλαζουμε τα λαδια οταν πρέπει επειδή οι προδιαγραφές λενε οτι κρατάνε κλπ κλπ κλπ ???Ταπεινή μου γνώμη (δεν ειμαι ειδικος) οτι πανω από 15000χλμ ή ενα χρονο δεν πρέπει να αφήνουμε τα ιδια λαδια σε κανενα αυτοκινητο..
-
Ας το ξαναγράψω προς γνώση και συμμόρφωση:
Η Opel λέει για τα λάδια του Astra H ότι κρατάνε για 2 χρόνια ή 30.000 χλμ.
ΟΜΩΣ αυτά τα νούμερα δεν μπορεί να είναι απόλυτα, γιατί αναφέρονται σε χιλιόμετρα, χωρίς να εξετάζεται η χρήση του αυτοκινήτου.
Αν κάποιος πάει Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, θα κάνει (ας πούμε) 1000 χλμ σε 10 ώρες. Αν κάποιος πηγαίνει σπίτι-δουλειά μέσα στην πόλη καθημερινά με μέση ωριαία ταχύτητα 25 χλμ, θα κάνει τα 1000 χλμ σε νομίζω τετραπλάσιο χρόνο. Άρα ο κινητήρας θα δουλεύει 4 φορές περισσότερη ώρα και το ρελαντί, οι αυξημένες στροφές για να φύγεις από στάση κλπ κλπ δεν θα υπολογιστούν στον μετρητή. Επομένως η φθορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη και επομένως αν και οι δύο αλλάξουν τα λάδια στα 2 χρόνια ή στα 30.000 χλμ με τέτοιες διαδρομές, η καταπόνηση της μηχανής και η χρήση των λαδιών του δεύτερου θα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με του πρώτου.
Ένα το κρατούμενο.Δεύτερον, όπως μου είπε υπεύθυνος εξουσιοδοτημένου συνεργείου της Opel, υπάρχει σκέψη για αλλαγή των λαδιών στα νέα Astra κάθε χρόνο ή 20.000 χλμ. Δεν έχει υπάρξει ακόμα σχετική εντολή, αλλά αναμένεται κάτι τέτοιο. Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: ή θέλουν να βάλουν κανένα φράγκο παραπάνω στην τσέπη από λάδια/φίλτρο ή φοβούνται ότι θα σκάσουν κάμποσοι κινητήρες και θα τους έρθει ο κούκος αηδόνι (6ετής εγγύηση γαρ), χώρια η δυσφήμιση.
Προσωπικά δεν το διακινδυνεύω. Σε 2 μήνες που κλείνει έτος το αυτοκίνητο, θα πάω για αλλαγή λαδιών κι ας έχω μόνο 10.000 χλμ ως τότε. Σιγά τη φοβερή δαπάνη.
Πάντως ως τώρα το λαδάκι δεν έχει μαυρίσει, ούτε έχει πέσει η στάθμη του. Δεν θα περιμένω να το δω αυτό όμως. -
Μανο διαβασε αυτο : http://www.autopress.gr/dnews/show.asp?ID=5579
Δεν ξερω αν αληθευει. -
Φαίνεται ότι τελικά έγινε αυτό που μου είχαν πει. Πάντως δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει αυτή η εξέλιξη. Εγώ μπορεί να μην ήθελα να κάνω υποχρεωτικά service κάθε χρόνο, έστω και για αλλαγή λαδιών μόνο. Ή μπορεί να ήταν ένας από τους λόγους που κάποιος προτίμησε αυτοκίνητο Opel (για τα αραιά service). Ελπίζω να μην ανεβαίνει πάνω από τα 60-70 ευρώ ο ετήσιος έλεγχος, διαφορετικά θα πέσει γκρίνια.
-
Χτές πήγα και άλλαξα τα λάδια στο αυτοκίνητο τα οποία ήταν σε πολύ καλή κατάσταση τελικά παρόλο που στο δείκτη μέτρησης φαίνονταν μαύρα. Συνολικά από τη στιγμή που αγόρασα το αυτοκίνητο έκαψε 400ml λάδι (μήπως κάποιο σχόλιο γι αυτό?)
Το βιβλίο του κατασκευαστή αναφέρει 4lt όταν έχουμε και αλλαγή φίλτου τελικά πήρε 4,8lt
Το κόστος αναλυτικά
Λάδι 5W-30 Super Synthetic 1lt 5x8,57=42,85Euro
Φίλτρο λαδιού 14-16-18-20 1x3,00 = 3Euro
Ροδέλα τάπας λαδιού 1x0,67 = 0,67Euro
Σύνολο 46,52Euro
Δεν έγινε χρέωση εργασίας
Η αλλάγή έγινε στη Motostar Θεσσαλονικής
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)