Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Καλησπέρα σας κύριοι.
Update για το Astra μου.
Ύστερα από 15.000 χλμ έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις και σχόλια.
Απόλυτα ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο. Στη μηχανή όλα βαίνουν καλώς.
Όμως.
Στα τελευταία 1000 χλμ περίπου έχει εμφανιστεί ένα τσικ τσικ, κάπως σα να μην ακουμπάνε καλά 2 μεταλλικά σημεία στην περιοχή του τιμονιού. Υστέρα από έλεγχο σε αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης, όπου μου είπαν πως είναι γνωστό πρόβλημα(ονομάζεται σερπαντίνα νομίζω το σημείο, είναι ένα ελατήριο τυλιγμένο και με τις στροφές του τιμονιού, περιστρέφετε και αυτή) και υστέρα από περίπου μια ώρα μου είπαν πως όλα είναι εντάξει και πως δεν χρειάστηκε να αλλαχθεί το επίμαχο ανταλλακτικό ,που είναι μεταξύ τιμονιού και αερόσακου.
Απλώς μου είπαν πως είχε φύγει ένα ελατηριάκι και το έβαλαν στην θέση τους. Μέχρι σήμερα όλα καλά και ο θόρυβος που δεν ακούγονταν πάντα πριν, είχε εξαφανιστεί. Ώσπου σήμερα ξαναεμφανίστηκε σε μικρό ποσοστό.
Μιλώντας με τον δικό μου μηχανικό στην πόλη μου, μου είπε πως θα αλλάξουμε το ανταλλακτικό επειδή δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν αλλαχθεί.
Επίσης.
Η ταπετσαρία του καθίσματος του οδηγού προς την πλευρά της πόρτας έχει πετάξει τις κλωστές τις με αποτέλεσμα σιγά σιγά να φθείρετε. Το κάθισμα μου, όπως διάβασα στο τοπικ, τρίζει. Στην επιτάχυνση, φρενάρισμα και κάθε κίνηση που κάνω. Αποτέλεσμα: θα μου αλλάξουν την ταπετσαρία καθώς και την βάση του καθίσματος ταυτόχρονα. Απλώς αναμένονται τα ανταλλακτικά και θα με ειδοποιήσουν.
Ελπίζω μέσα στην επόμενη βδομάδα να τοποθετηθεί το ανταλλακτικό για το τρίξιμο στο τιμόνι και μετά να γίνει και το κάθισμα.
Αυτά.
Περιμένω τις εμπειρίες σας.
Α. Απόλυτα ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση του συνεργείου.
Για το ιδιο ακριβως προβλημα το πηγα και εγω χτες στην αντιπροσωπια στην Δρομων στον κηφισσο (στην οποια γινοτανε χαμος παρεπιπτοντως!).
Δεν εκλεισα ραντεβου για να μου το φτιαξουν επειδη φοβηθηκα μην το κρατουσαν μεσα για το τριημερο απλα για να το δουν και να μου πουν τι παιζει.
Πραγματι το ακουσε και ο μηχανικος και μου ειπε και εμενα για ενα εξαρτημα μεσα στο τιμονι που θελει αλλαγη. Το καλυτερο ομως ηταν οτι μου ειπε πως αυτο προκληθηκε απο καποια αποτομη μετατοπιση του τιμονιου τερμα αριστερα! Του λεω απο ποτε στα νεα αυτοκινητα περιοριζουν τον οδηγο μεχρι που θα στριψει το τιμονι για να μην παθει βλαβη? Αυτο που φοβαμαι λοιπον ειναι μηπως υπαρχει προβλημα στο συγκεκριμενο θεμα, γιατι κανεις δεν μου εγγυαται οτι δεν θα ξανασυμβει και παλι (εκτος αν το νεο εξαρτημα ειναι πιο ανθεκτικο απο το παλιο). Παντως γενικα μην ανησυχειτε δεν προκειται η συγκεκριμενη βλαβη να δημιουργησει προβλημα στο αμαξι.
Ενα αλλο μικροπροβλημα το οποιο αντιμετωπιζω ειναι οτι το συστημα με τα κουμπια για τα ηλεκτρικα παραθυρα απο την πλευρα του οδηγου 'παιζει' ελαφρως, δεν ειναι καλα στερεωμενο στην θεση του με αποτελεσμα να προκαλει συντονισμους και ενα μικρο τριξιμο στην πορτα αν βαλω την ενταση του ραδιοφωνου δυνατα.
Και κατι τελευταιο: επειδη σκοπευω να αλλαξω τα δυο ηχεια στις πισω πορτες, αν εχει κανει καποιος κατι παρομοιο ας με ενημερωσει (τι μεγεθους ηχεια παιρνει, αν βγαινει ευκολα η ταπετσαρια η θα μου το ξηλωσουν κανονικα, αν πηγε στην αντιπροσωπια η εξω, ποσο του κοστισαν κ.λ.π)
Αυτα τα ολιγα (ευτυχως) κατα τα αλλα ολα αψογα με το astra μου.