-
Το dvd90 από το ebay 660 ευρώ ( ήταν μεγάλη ευκαιρεία , κάτω από 850 δύσκολα βρίσκεις. και είναι και 12/07 ). Αισθητήρας πίσω άξονα 100 ευρώ. Καλώδια αισθητήρα και κάποιες φύσες περίπου 50. Twin audio από ebay ~ 50. Φώτα έδωσα πίσω τα δικά μου xenon και τα αλογόνου που είχα παλιά και τα πήρα. Καπάκι για twin audio και καλωδίωση 50 ευρώ. Άλλες καλωδιώσεις περίπου 100 ευρώ.
Εργασία 400 ευρώ.
Υπάρχει πιθανότητα να πάει ακόμη περίπου 200 ευρώ το κόστος ( μάλλον ο εγκέφαλος του AFL που είχα βρει εδώ δεν είναι καλός ). Εάν τελικά στραβώσει , τα ανταλλακτικά πήγαν 1.250 και τα εργατικά 400.Πλυστικό , έγχρωμη οθόνη κτλ τα είχα βάλει παλαιότερα.
-
ginosm μην ξαναγράψεις σε αυτό το thread, καλύτερα μην ξαναγράψεις καθόλου στο 4tforum.
μου σηκώνεται η τρίχα με τα ποσά που βάζεις κάθε φορά
θα το είχες δώσει ρε αδερφέ και θα είχες πάρει το 1,6Τ με εργοστασιακά τοποθετημένα όλα τα εξτρά που έχεις βάλει με τα ίδια λεφτά -
αισθητηρας πισω αξονα?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ginosm μην ξαναγράψεις σε αυτό το thread, καλύτερα μην ξαναγράψεις καθόλου στο 4tforum.
μου σηκώνεται η τρίχα με τα ποσά που βάζεις κάθε φορά
θα το είχες δώσει ρε αδερφέ και θα είχες πάρει το 1,6Τ με εργοστασιακά τοποθετημένα όλα τα εξτρά που έχεις βάλει με τα ίδια λεφτάTα afl όταν το πήρα ( νομίζω και τώρα ) το χρεώνει η μαμά 1.025.
To DVD90 1.175
Την έγχρωμη οθόνη 325
Τους χάρτες για το DVD90 περίπου 200.
Το Twin Audio 160.Σύνολο 2.885. Εγώ πλήρωσα λιγότερα , έχω κάνει σχεδόν την ίδια ποιότητα εργασίας και μου έχουν μείνει και τα παλιά. Συμφωνώ ότι η εργοστασιακή παραγγελία είναι καλλίτερα να γίνεται αλλά εφ' όσον δεν μπορούσα τότε και έχω τα λεφτά τώρα , δεν θα πουλούσα το αμάξι μου γιατί το cosmo σήμερα με το cosmo που αγόρασα από άποψης πληρότητας και εξοπλισμού είναι πίσω. Το κοίταξα , γι' αυτό στο λέω.
Adis ο αισθητήρας που μπαίνει στον πίσω άξονα είναι αυτός που αντιλαμβάνεται τις κλήσεις του οχήματος και ρυθμίζει το ύψος της δέσμης των φώτων.
-
ginosm ελπίζωνα καταλαβαίνεις οτι κάνω και πλάκα όταν λέω να μην ξαναγράψεις
τώρα όσον αφορά το κοστολόγιο είναι υπερβολικό ΙΜΗΟ.
1κ για έγχρωμη οθόνη και navigation και άλλο 1κ για φώτα είναι πάρα πολλά για εμένα και δεν θα τα έβαζα ακόμα και τώρα να έκανα παραγγελία
η Οpel δηλαδή ζητάει πάρα πολλά για αυτά που δίνει. μπορεό το 04 και 05 όντως αυτά τα πράγματα να ήταν τελευταία τεχνολογία και να μην υπήρχαν άλλες πηγές που να τα προσφέρουν. είμαστε όμως στο 08 και με 250-300 έχεις pda-phone-gps όλα μαζί και χάρτες πρόγραμμα της επιλογής σου.... -
Μα η Opel είναι από τις φθηνότερες για εργοστασιακά ηχοσυστήματα.
Το κατάλαβα ότι έκανες πλάκα.
-
Γιατί μου σβήνει το astra όταν πάω να ξεκινήσω από στάση; Με την έννοια ότι θέλει παραπάνω γκάζι από το κανονικό. Λες και δεν αρκεί η ισχύς με σχετικά λίγες στροφές... Δεν το έχει κάνει πολλές φορές (3-4), αλλά η έλλειψη ισχύος χαμηλά είναι νομίζω εντονότερη από πριν. Επίσης κάνει κάτι 'βηξιματάκια' που και που.
Μήπως φταίει το ότι δεν έχει γίνει αλλαγή μπουζί ποτέ (3,5 χρόνια); Είναι προγραμματισμένη για το μεγάλο σέρβις στην τετραετία.
Κακή βενζίνη ίσως...; Δίσκος...; -
Τα μπουζι που αναφερεις αλλα και βρωμικη πεταλουδα να κοιταξεις.
-
Μανο δεν εχεις αλλαξει μπουζι; Εγω καθε 30 τα αλλαζω. 15 ευρω ειναι....
-
Έχω κάνει ως τώρα 1 σέρβις (διετία) στο οποίο δεν αλλάχθηκαν τα μπουζί και δύο ενδιάμεσες αλλαγές λαδιών ('προαιρετικές' - που λέει ο λόγος).
Μάλλον θα περιμένω ως το καλοκαίρι για το πλήρες σέρβις, στο οποίο θα ζητήσω και καθάρισμα πεταλούδας για παν ενδεχόμενο. Περισσότερο φοβάμαι τα ηλεκτρονικά παρά τα μηχανικά - αν είναι απλώς ζήτημα αλλαγής αναλωσίμων δεν με πειράζει. -
θα βγαλεις ως το καλοκαιρι με τετοιο προβλημα?
-
Το κακό είναι ότι δεν έχω χρόνο για συνεργεία.
Σήμερα μου έσβησε πάλι. Το κάνει αραιά μεν, αλλά, έτσι και ξεκινήσω κάπως νωχελικά με λίγο γκάζι, συμβαίνει.
Λόγω αυτής της κατάστασης, αφού αναγκάζομαι να ρίχνω πιο δυνατές γκαζιές στην εκκίνηση από στάση, μου έχει ανέβει και η κατανάλωση λίγο (~1 λίτρο σε σχέση με τα πρώτα 2 χρόνια, δηλαδή αντί για 9,5 στην πόλη, τώρα γράφει 10,3).
Μάλλον θα το πάω τελικά για έλεγχο, αλλαγή μπουζί, καθάρισμα πεταλούδας.
Μήπως το πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις επιδεινώνεται από το κρύο; -
Παντως manosk και γω τα μπουζι τα κρατησα μεχρι τις 60.000 χλμ δεν ειχα κανενα προβλημα....βεβαια το 90% των χλμ εγιναν σε ανοικτους- επαρχιακους δρομους
-
Μια ερωτηση..ποσα χλμ αντεξαν τα τακακια σας?
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Μια ερωτηση..ποσα χλμ αντεξαν τα τακακια σας?Εγω ειμαι στα 60.500 km και ακομα εχω του εργοστασιου πανω...με βλεπω να τα αλλαζω κατα τις 100.000 km τωρα που το κυκλοφορω μονο επαρχια....
-
120000 km
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το κακό είναι ότι δεν έχω χρόνο για συνεργεία.Η αλλαγή μπουζί είναι πανεύκολη υπόθεση.Φαντάζομαι οτι μπορείς να τα αλλάξεις και σε βενζινάδικο. Εγώ έχω ειδικό κλειδί και τα αλλάζω μόνος μου, το πήρα κάπου 15-18e ,μιλάμε για βαρύ πράμα.
Άλλοι τα σφίγγουν με το χέρι. -
Γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα πόση είναι η εγγύηση στο χρώμα γα τα Astra ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα πόση είναι η εγγύηση στο χρώμα γα τα Astra ;Μηχανική (έτη) = 6
Αντισκωριακή (έτη) = 12
Χρώματος (έτη) = 2
Οδική βοήθεια (έτη) = 2 -
Την έχασα....
Το είχα πει όταν ήμουν στον ενάμιση χρόνο ότι το χρώμα κάνει κάποιες κηλίδες ( όχι τίποτε σοβαρό αλλά πάλι ...) αλλά μου είπε ο μηχανικός ( να τον βράσω τελικά , με έχει ξαναπάρει στον λαιμό του ) ότι δεν είναι σε εγγύηση το χρώμα.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)