-
Πάντως εγώ προγραμματίζω αλλαγή ελαστικών και αναρτίσεων. Για αναρτήσεις η Opel προτείνει μπουκάλες-ελατήρια OPC. Για λάστιχο ; Σκεφτόμουν κάτι μαλακό. Michelin Pilot ίσως ; Τι λέτε ;
-
Τα αμορτισερ του OPC πιστευω θα ειναι μια χαρα...τιμη ομως ρωτησες?Κατι εχει ακουστει για 1.200ευρω!!!!
Με τετοια τιμη μπορεις να βαλεις μια πολυ καλυτερη(θεωρητικα τουλαχιστον) πληρως ρυθμιζομενη σε υψος και σκληροτητα αναρτηση!(πχ KW)
Βεβαια (νομιζω εχεις το IDSplus με το Sport) απο την αλλη μερια αν καταφυγεις σε τετοια λυση, χανεις το διττο χαρακτηρα που σου προσφερει η νορμαλ σκληροτητα αναρτησης για κινηση μεσα στην πολη(χωρις πατημενο το Sport) και η εν δυναμει σκληροτερη ρυθμιση για πιο σφιχτα κομματια ή εθνικη.(με το Sport πατημενο)
Για εμενα αυτο θα ηταν μεγαλο μειονεκτημα!Οσον αφορα τα ελαστικα(δεν ξερω τι πλατος εχεις) τα SportContact2 που εχω τωρα ειναι μια χαρα πιστευω, αλλα θα αργουν λιγακι να ζεσταθουν(ειδικα αν το πλατος ειναι μεγαλο).
Εγω θα τα αλλαξω οσονουπω με τα SportContact3.Μπορεις βεβαια να καταφυγεις και σε κατι πιο απλο(και πιο φτηνο) αν δεν σε ενδιαφερει τοσο η απολυτη επιδοση σε ελαστικα.(μην φανταστεις οτι θα ειναι τεραστιες οι διαφορες δηλαδη)
Πχ τα Michelin που αναφερεις παραπανω πιστευω θα ειναι μια χαρα!Αυτα!
-
Καλησπέρα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οι τιμές για μπουκάλες και ελατήρια ( χωρίς περαστικά δλδ ) είναι στα 800 ευρώ περίπου. Δεν έχω το IDS plus άρα αυτόματα ρυθμιζόμενη ανάρτηση δεν παίζει. Θα το ξανακοιτάξω μήπως είναι τύπου OPC ( δλδ ΟPC line κτλ ) και όχι OPC πραγματικά ( ίδια με τα δικά σου δηλαδή ).Τα SportContact είναι σκληρά , σωστά ; Από φασαρία πως είναι ; Τα Bridgestone Turanza που φοράει από μαμά βγήκαν πολύ καλά αλλά η φασαρία τους είναι αφόρητη και γι’ αυτό σκέφτηκα τα Michelin που είναι σαφώς μαλακότερα και κατά συνέπεια πιο ήσυχα.
-
H φασαρία που κάνει ένα λάστιχο εξαρτάται κυρίως από τον σχεδιασμό του πέλματος του και όχι από το πόσο σκληρή είναι η γόμα του.
800 ευρώ για αμορτισέρ? -
Γιωργο τι να σου πω, εμενα δεν μου φαινονται θορυβωδη ...βεβαια ο θορυβος ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο, μπορει να ειναι και να μην το εχω καταλαβει!
-
Πήρα σήμερα την προσφορά. Το σετ αμορτισέρ/ελατήρια είναι Irmscher και είναι ελαφρώς σκληρότερα ( όχι ξύλα όμως ) και χαμηλώνουν το αμάξι κατά περίπου 7,5χιλιοστά. Κοστίζουν 1.070 ευρώ ( πιθανολογώ χωρίς καμία έκπτωση ) συν την εργασία. Με τσάκισαν. Βελτιώνουν όμως πολύ την συμπεριφορά του αυτοκινήτου , ειδικά στις εγκάρσιες τομές στο δρόμο όπου νομίζεις ότι φεύγει η ουρά ( δεν φεύγει αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ).
-
7.5χιλιοστά χαμήλωμα?
Δεν είναι πάρα πολύ???? Και γενικά τα λεφτά που λές δεν είναι πάρα πολλά για ένα 1600αρι μικρομεσαίο? Δεν βάζεις κανα Bilstein κίτρινο αν θές κάτι πιο σφιχτό να τελειώνει το όλο θέμα? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
7.5χιλιοστά χαμήλωμα?
Δεν είναι πάρα πολύ????Χιλιοστα λεει ρε...οχι εκατοστα!
Αλλα ειναι λιγο περιεργο ...ουτε 1 εκατοστο χαμηλωμα?Δεν μπορει!
Γιωργο εισαι σιγουρος οτι σου ειπαν 7,5 χιλιοστα? -
Όπως και να χει, η τιμή είναι υπερβολική πιστεύω, με αυτά τα λεφτά πας για χειροποίητη ανάρτηση... Μαρακάκης;
-
Ο δικηγορος του Deal?
-
Άμα πάει η Ράπτη μαζί για 'δοκιμή' εγώ θα το σκεφτόμουν. Τα mm τώρα τα είδα...
-
Καλησπέρα παιδιά..Έχω ένα φιλαράκι που δουλεύει σε μεταχειρισμένα αντ/κα και μου βρήκε τιμόνι με τα χειριστήρια για το radio mp3 επάνω.Ξέρει κανείς αν θέλει κάτι ιδιαίτερο για να παίξει ή αν απλά το βάζεις συνδέεις τις φίσες και δουλεύει κανονικά;;
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά..Έχω ένα φιλαράκι που δουλεύει σε μεταχειρισμένα αντ/κα και μου βρήκε τιμόνι με τα χειριστήρια για το radio mp3 επάνω.Ξέρει κανείς αν θέλει κάτι ιδιαίτερο για να παίξει ή αν απλά το βάζεις συνδέεις τις φίσες και δουλεύει κανονικά;;Λογικά πρέπει να θέλει , εκτός των συνδέσεων και προγραμματισμό.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
7.5χιλιοστά χαμήλωμα?
Δεν είναι πάρα πολύ????Χιλιοστα λεει ρε...οχι εκατοστα!
Αλλα ειναι λιγο περιεργο ...ουτε 1 εκατοστο χαμηλωμα?Δεν μπορει!
Γιωργο εισαι σιγουρος οτι σου ειπαν 7,5 χιλιοστα?Το αμάξι έχει το sport chassis χωρίς το IDS+ ( έκδοση Cosmo MY05 , περιλαμβάνει έλεγχο ύψους με υπερφόρτωση των πίσω αναρτήσεων εάν χρειαστεί αλλά όχι το full IDS+ με το sport switch ) και είναι ήδη χαμηλωμένο κατά κάποια χιλιοστά ακόμη ( νομίζω 7,5 πάλι ). Άρα συνολικά ρέπει προς ερπετό.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
7.5χιλιοστά χαμήλωμα?
Δεν είναι πάρα πολύ???? Και γενικά τα λεφτά που λές δεν είναι πάρα πολλά για ένα 1600αρι μικρομεσαίο? Δεν βάζεις κανα Bilstein κίτρινο αν θές κάτι πιο σφιχτό να τελειώνει το όλο θέμα?Δεν θέλω να σκλυρήνει πολύ η ανάρτηση. Τα Irmscher , παρ' όλο που - κατά πάσα πιθανότητα - δεν παράγει η Irmscher αμορτισέρ , έχουν τις σωστές ρυθμίσεις και set up με βάση τα αυτοκίνητα Opel. Οδήγησα ένα. Αποροφά ακόμη και το κούνημα της ουράς που κάνουν λόγω ημιάκαμπτου.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
H φασαρία που κάνει ένα λάστιχο εξαρτάται κυρίως από τον σχεδιασμό του πέλματος του και όχι από το πόσο σκληρή είναι η γόμα του.
800 ευρώ για αμορτισέρ?Πέρα από τους αεροδυναμικούς θορύβους η τριβή από το πέλμα δεν παράγει θόρυβο ανάλογα της σκληρότητος του ελαστικού ;
-
πολλαπλές δημοσιεύσεις
-
πολλαπλές δημοσιεύσεις
-
πολλαπλές δημοσιεύσεις
-
πολλαπλές δημοσιεύσεις
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)