-
Ωραία...
Θέτω λοιπόν το πρώτο ερώτημα,και ας μην αφορά αλλαγή μηχανής!
Γνωστόν ότι τα Ε36 και τα Ζ3 έχουν πρόβλημα στους πίσω θόλους (τους κόβουν!! )
Σε περίπτωση ενίσχυσης με ισχυρότερα top mounts από Ε46 Cabrio και τοποθέτηση reinforcement plates από Ζ3 χρειάζεται πίσω μπάρα θόλων?
Αν ναι,γιατί?
Αν όχι,ομοίως... -
egw exo akousei oti gia na ginei apo 3.16 m3 thelei ta katallila desimata ti akribos energies prepei na ginoun sthn karotsa oste na mhn yparxei problima k poios tha analabei kati tetoio
-
Καλημέρα. Γιατί το αφήσαμε το θέμα;
Ενδιαφέρομαι για μετατροπή Ε36 316 5θ του 97 σε 325 ή 328 (ή κάτι άλλο). Έχουμε αναλύσει κάτι τέτοιο αλλού;
Μπορεί κανείς να μου πει πού μπορεί να γίνει και πόσο θα κοστίσει;(ενδεικτικά τελείως). -
Πρόεδρε-kouk δώσε καμιά πληροφορία στο λαό μιας και το έχεις κάνει αυτό το project! με MΩΒ BMW
-
Ο χρήστης MR2 έγραψε:
Καλημέρα. Γιατί το αφήσαμε το θέμα;
Ενδιαφέρομαι για μετατροπή Ε36 316 5θ του 97 σε 325 ή 328 (ή κάτι άλλο). Έχουμε αναλύσει κάτι τέτοιο αλλού;
Μπορεί κανείς να μου πει πού μπορεί να γίνει και πόσο θα κοστίσει;(ενδεικτικά τελείως).Κανείς;
-
Αγνοώ το εγκάθετπ σχόλιο και...αρχίζω!
Την μετατροπή αυτή την εκανα στο δικό μου Ε36MR2!
Πρώτα σε 2.0 και μετά σε 2.5.Καλό θα είναι να βρεις ολόκληρο αυτοκίνητο ή τουλάχιστον τα μηχανικά μέρη.
Εγω άλλαξα τα πάντα και νομίζω ότι αυτό ήταν το κλειδί για την επιτυχία της μετατροπής.
Από το 316 έμειναν μόνο τα μέταλλα και τα τζάμια (αν και το παρμπρίζ τελικά το άλλαξα! ).
Επίσης, βρες τροπέτο ίδιου τύπου με το αυτοκίνητό σου. Π.χ. αν έχεις 4πορτο βρες 4πορτο τροπέτο. Η καλωδίωση είναι διαφορετική.Και έρχομαι στο ζουμί.
Το μυστικό είναι ο καλός ηλεκτρολόγος και η δική σου καθημερινη παρουσία στο συνεργείο για όσο διάστημα διαρκέσει η εγχείρηση (~5 ημέρες, όχι λιγότερο!).
Θα πρότεινα να βρεις τον 2.5 lt κινητήρα. Εχει την ίδια ιπποδύναμη με τον 2.8, λίγο λιγότερη ροπή αλλά είναι πιο εύστροφος!
Σε αυτή την μετατροπή το σασί αντεπεξερχεται μια χαρά.
Πρόσεξε γιατι υπάρχουν ειδικά κανάλια, στον χώρο της καμπίνας, από όπου πρέπει ο ηλεκτρολόγος να 'οδηγήσει' τα καλώδια.
Επίσης πολύ προσοχή στο ταμπλώ.
Το κλειδί είναι η κεντρική βίδα. Όταν το τοποθετήσουν πρέπει να μην κουνιέται, πριν ακόμα βιδωθεί. Και, προς Θεού, όχι μαγκιές στο βίδωμα. Τόσο όσο χρειάζεται για να σφίξει.Τα φρένα φυσικά πρέπει να τα βάλεις. λόγω πίσω δισκόφρενων.
Η ανάρτηση είναι ίδια (εμφανισιακά) αλλά τα αμορτισέρ είναι διαφορετικά όπως και τα ελατήρια.Αν ψάξεις θα βρεις. Αλλά συνιστώ πολλή υπομονή και γερό παζάρι.
Οτι άλλο θές...ρίχτο!
-
Ο χρήστης MR2 έγραψε:
Thanks! Μπορείς να μου πεις πού έκανες τη μετατροπή και πόσο περίπου (τελείως ενδεικτικά) κόστισε; Το αυτοκίνητο το βρήκες-έφερες ο ίδιος; ΄Εχεις τοποθετήσει μπλοκέ; (Το θεωρείς απαραίτητο ή μπορεί να μπει και αργότερα; συμφέρει;) Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και σόρυ για το πρήξιμο αλλά το μοτέρ μου σε λίγο μάλλον παραδίδει πνεύμα οπότε...Την πρώτη μετατροπή την έκανα το 1998!!! Κόστισε τότε 2.000.000Δρχ μαζί με την εργασία.
Η δεύτερη έγινε φέτος! Κόστισε ~
-
Εκ μέρους του MR2 σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες Πρόεδρεμε την μπλε BMW
-
Τώρα με έκανες άρχοντα!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol: Τώρα με έκανες άρχοντα!!! -
Με κάλυψες. Κάτι τελευταίο (προς το παρόν ). Το δήλωσες; Άλλαξες και την ασφάλεια;
-
Ναι. Το είχα δηλώσει όταν το έκανα 2λιτρο! Ο 2.5 δεν έχει καμία διαφορά...εμφανισιακά!
-
Ερώτηση...
Εχω βρει αυτό το τιμόνι από Μ3
Με χειριστήρια για το ηχοσύστημα (που δεν έχω το μαμά) και cruise control (που δεν έχω).
Μπορώ να το βάλω και να συνδέσω τα πλήκτρα με αντίστοιχες εντολές για το ηχόσυστημα και το π.χ. dimmer για το καντράν..?
-
Kαι γιατί δεν παίρνεις κατευθείαν τηλέφωνο τον Οβελίξ; Αφού εκεί θα καταλήξεις έτσι κι αλλιώς!
-
ετοιμασου για χοντρο δουλεμα..
-
Εγκάθετοι...(μίλησα ήδη και με αποθάρρυνε!)
-
koyk's interior straight from australia.
-
'Μαμά' είναι (πάλι) βρε εγκαθετε κι εσυ...και τι εγκάθετος...σε ρίξανε στην μαρμίτα από μικρό!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
'Μαμά' είναι (πάλι) βρε εγκαθετε κι εσυ...και τι εγκάθετος...σε ρίξανε στην μαρμίτα από μικρό!Οι κακές παρέες φταίνε..
-
Πρόεδρε δεν έχεις 1.5 μήνα που αγόρασες τιμόνι....
Βάλε δέρμα στο τωρινό και άσε τους πειραματισμούς...το είδα στην έκθεση φτιαγμένο με τρίχρωμη ραφή //Μ και παχύ grip,και ήταν μούρλια!
Μετατροπές BMW! ;-)